Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ιστορική επέτειος για Πλατανιά!

Σαν σήμερα (27/6), πριν δύο χρόνια ο Πλατανιάς εξασφάλισε την άνοδό του στην Super League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με αφορμή το εν λόγω γεγονός, η ΠΑΕ θυμάται εκείνη την ημέρα.

Ιστορική επέτειος για Πλατανιά
Ήταν 27 Ιουνίου του 2012 όταν ο Πλατανιάς επικρατούσε 3-0 της Καλλονής στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Football League και ανέβηκε στην Super League. Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την ημέρα αυτή και η ΠΑΕ «ξεσκονίζει» ότι συνέβη.

Αναλυτικά η ΠΑΕ Πλατανιάς αναφέρει:

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που μία ομάδα από ένα χωριό 700 ανθρώπων, ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, κερδίζοντας πανάξια την άνοδό της στη Super League!

Ήταν ένα κρυφό -για πολλούς άπιαστο- όνειρο δεκαετιών, που γινόταν πραγματικότητα, χάρη στη σοβαρή και μεθοδική δουλειά της Διοίκησης της Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, αλλά και την εξαιρετική αγωνιστική παρουσία της ομάδας, η οποία από την αρχή του πρωταθλήματος της Football League έδειξε έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Έκτοτε, ο Πλατανιάς Χανίων έχει μπει για τα καλά στον χάρτη των καλύτερων ομάδων της Ελλάδας, συμμετέχοντας στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, όπου, τόσο την περίοδο 2012 – 2013, όσο και την περίοδο 2013 – 2014, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα κέρδισε εξαιρετικά σχόλια και κριτικές πανελληνίως για την οργάνωση, τη συνεργασία του με όλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι βοήθησαν -άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο την ομάδα να πετύχει τους στόχους της- τη φιλοξενία που προσφέρει σε όλες τις ομάδες και το επίπεδο των φιλάθλων του.

Η 27η ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Την ιστορική εκείνη ημέρα, στο Δημοτικό Γήπεδο Μάλεμε, «έσπασαν καρδιές».

Η Χανιώτικη ομάδα, με τον Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο της (ο οποίος στα τέλη Μαρτίου 2012 είχε αντικαταστήσει τον Τίμο Καβακά) αντιμετώπιζε την Καλλονή για την πέμπτη και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Football League και ήθελε μόνο τη νίκη, σε συνδυασμό με νίκη της Παναχαϊκής επί της Καλλιθέας, για να κερδίσει το «εισιτήριο» της ανόδου στη Super League.

Παρά το γεγονός ότι η Χανιώτικη ομάδα έχασε πέναλτι στο 19?, κατάφερε να πετύχει ευρεία νίκη με 3-0 (20? Δημήτρης, 48? αυτογκόλ Μήτσης, 63? Μαρτσάκης) και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Παναχαϊκής επί της Καλλιθέας με 2-1, «ανέβηκε» στη Super League!

Οι σκηνές που ακολούθησαν στο Μάλεμε ήταν εξόχως συγκινητικές.

Τα μέλη της Διοίκησης, το τεχνικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές, το ιατρικό επιτελείο και οι φροντιστές είχαν γίνει ένα «κουβάρι» εντός του αγωνιστικού χώρου (αλλά και αργότερα στα αποδυτήρια), γιορτάζοντας την άνοδο, ενώ στις εξέδρες του γηπέδου οι φίλοι της ομάδας πανηγύριζαν με την ψυχή τους το ιστορικό επίτευγμα.

Ήταν το επιστέγασμα μιας εκπληκτικής πορείας, ενός συγκλονιστικού «ταξιδιού», που ακόμη συνεχίζεται…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: