Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Το κύπελλο του Άρη!(vid)

cup_aris
Σαν σήμερα 28 Ιουνίου, το 1970 ο Άρης κατέκτησε το μοναδικό κύπελλο Ελλάδος της ποδοσφαιρικής ιστορίας του, νικώντας στον τελικό του Καυταντζογλείου τον ΠΑΟΚ. Ήταν ο τελευταίος τίτλος που κατέκτησε ο Άρης. Από τότε πέρασαν 43 χρόνια με επιτυχίες, ευρωπαϊκούς άθλους, αλλά και δύσκολες στιγμές με αντιξοότητες, προβληματισμούς και πικρίες, χωρίς όμως έναν τίτλο.
Ήταν Κυριακή 28 Ιουνίου και ήταν ο… 28ος τελικός. Οι πύλες του σταδίου άνοιξαν από τις 17.00, τρεισήμισι ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα. Επί έξι ώρες η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη έζησε μεγάλες στιγμές.
Μάλιστα, το καµαράκι του προληπτικού διαιτητή Χρήστου Μίχα (είχε γεµίσει την τσάντα του µε σκόρδα και σταυρουδάκια) επισκέφθηκαν στο ηµίχρονο αρχικά ο πρόεδρος του Άρη, Νίκος Καµπάνης και στη συνέχεια ο γενικός γραµµατέας του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης…
Τον αγώνα έκρινε το γκολ του Μανώλη Κεραµιδά στο ξεκίνημα, αφού στην συνέχεια ο ΠΑΟΚ είχε ένα χαµένο πέναλτι του Γιώργου Κούδα.




Συνολικά κόπηκαν 46.695 εισιτήρια (κόστιζαν 30 και 50 δραχµές) και οι εισπράξεις έφτασαν τις 1.496.863 δραχµές. Αρκετές χιλιάδες φίλαθλοι έµειναν έξω από το γήπεδο, επειδή δεν χωρούσαν, ενώ τον αγώνα κάλυψαν 20 φωτογράφοι, δύο τηλεοπτικά συνεργεία (ΕΙΡ και Θεσσαλονίκης) και τρεις ραδιοσχολιαστές.
ΑΡΗΣ (Τσίριτς): Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Σεμερτζής (60′ Ψηφίδης), Συρόπουλος, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Μιχαηλίδης.
ΠΑΟΚ (Τσάκναντι): Χριστοδούλου (43′ Πίρτσος), Μακρής (21′ Κοντογιώργος), Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Παπαχριστούδης, Δράμαλης, Τερζανίδης, Σαράφης, Παρίδης, Κούδας, Λάζος.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: