Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Καλύτερα τώρα, παρά μετά!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την πορεία της μεταγραφής του Μενσά-Μπονσού, αναφέρεται στην περίπτωση του Μάλκολμ Ντιλέινι και απορεί πως ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τον Λοβέρν.
Σίγουρα δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ένας παίκτης να μην περνάει τα ιατρικά τεστ, αλλά στον Ολυμπιακό έχουν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο. Θυμάμαι την περίπτωση του Τόμας Κελάτι ο οποίος ανακοινώθηκε ξημερώματα Σαββάτου (το θυμάμαι διότι ήμουν έξω κι έπινα), ωστόσο μετά από λίγα 24ώρα ακυρώθηκε η μεταγραφή.
Στην περίπτωση του Ποπς Μενσά-Μπονσού χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από 48 ώρες. Δευτέρα ανακοινώθηκε, Τετάρτη πέρασε ιατρικά, Πέμπτη αποφασίστηκε πως κουβαλάει αρκετά προβλήματα για να ρισκάρουν οι Πειραιώτες.
Φυσικά και ορθά έπραξε ο Ολυμπιακός, γιατί είναι πολύ καλύτερα να ανακαλυφθούν τα όποια προβλήματα ή ενδεχόμενη προδιάθεση τραυματισμού πριν υπογράψει ο παίκτης παρά τον Δεκέμβριο. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο μεσούσης της σεζόν αφενός η αγορά θα είχε μειωθεί αισθητά και αφετέρου θα υπήρχε ενδεχομένως πίεση χρόνου για τις διάφορες προθεσμίες.
Το ιατρικό τιμ της ομάδας το οποίο πέρυσι πέρασε δύσκολες στιγμές αφού φαίνεται πως υπέπεσε σε ορισμένα σφάλματα, στην περίπτωση του Μενσά-Μπονσού έπραξε άριστα!
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ
Ο Ολυμπιακός από δω κι ύστερα κοιτάζει άλλες περιπτώσεις. Ο Οθέλο Χάντερ είναι βασικός υποψήφιος, αλλά δεν είναι ο μόνος. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ζητάει πλούσια αθλητικά προσόντα, καλό χαρακτήρα και να παίζει σωστά το pick 'n' roll. Για τον σέντερ της Σιένα θα γράψω αν και όταν αποκτηθεί.
Επαναλαμβάνω πως δεν είναι ο μοναδικός ψηλός που εξετάζει ο Ολυμπιακός.
ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΤΙΛΕΪΝΙ
Θα χωρίσω τη συγκεκριμένη αναφορά σε δύο κομμάτια.
Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ολυμπιακός και ο παίκτης έχουν έρθει σε συμφωνία με αστραπιαίες κινήσεις του προπονητή και της διοίκησης. Ο παίκτης έχει δεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού, ωστόσο θέλει να διεκδικήσει τις πιθανότητες να παίξει στο ΝΒΑ. Δικαίωμά του είναι, όπως είναι και δικαίωμά του Ολυμπιακού να μη θέλει να περιμένει.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 3 παίκτες (μεταξύ των οποίων ο Ντιλέινι) τους οποίους θέλει ο Μπαρτζώκας. Αν ο Ντιλέινι πει πως θέλω να σας απαντήσω στις 15 Ιουλίου και ο Ολυμπιακός δεχτεί, τότε υπάρχει η περίπτωση οι άλλοι δύο στόχοι να βρουν ομάδα και σε ενδεχόμενη παρουσία του Ντιλέινι στο ΝΒΑ ο Ολυμπιακός να έχει χάσει και τους τρεις στόχους του και να ψάξει κατώτερου επιπέδου γκαρντ.
Πολύ καλά κάνουν στον Ολυμπιακό και τον πιέζουν λοιπόν.
Πάμε και στο δεύτερο κομμάτι το οποίο αποτελεί προσωπική άποψη... Ολυμπιακός και παίκτης επικοινωνούν. Δεδομένο αυτό. Αν μέχρι την Δευτέρα το μεσημέρι δεν έχει πει το «ναι», τότε προσωπική μου εικασία είναι πως ο Ολυμπιακός θα πάει με το plan b.
ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Μου προκαλεί τεράστια απορία το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ασχολήθηκε με τον Λοβέρν ο οποίος κατέληξε στην Χίμκι! Βασικά όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά όλες οι ποιοτικές ομάδες της Ευυρωλίγκας. Νεαρός, εκπληκτικά αθλητικός, τρομερός ριμπάουντερ, βελτιωμένος στο σουτ από μέση απόσταση και σέντερ που λατρεύει την επαφή. Και πήγε στην Χίμκι...
Η Ρεάλ απέτυχε παταγωδώς τη φετινή σεζόν. Ομαδάρα μέχρι και τον Απρίλιο, αλλά από εκεί και πέρα άτιτλη. Ο Σέρχι κλάταρε σωματικά και κυρίως πνευματικά. Ο Γιουλ έχει στο μυαλό του το ΝΒΑ. Ο Μίροτιτς στα δύσκολα ματς κρύβεται και επίσης σκέφτεται τους Σικάγο Μπουλς. Στον Ρούντι δε μιλάνε ούτε καν οι συμπαίκτες του κι έμειναν οι Μπουρούσης, Ρέγες και Ντάρντεν να κάνουν τα τρόλεϊ και να ακουμπούν τη μπάλα κατόπιν αιτήσεως.
Η ελληνική σχολή προπονητών είναι μαζί με την ισπανική η κορυφαία στην Ευρώπη. Περιζήτητοι οι Έλληνες κόουτς και από ομάδες με τεράστια μπάτζετ.
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τη σεζόν 2014-15 θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Αυτό που θα μάθουμε τις επόμενες μέρες θα είναι, αν θα λαμβάνει 200.000 ευρώ ή αρκετά περισσότερα.
Ο Ολυμπιακός εξετάζει τον Βασίλη Χρηστίδη του Μαντουλίδη. 16 ετών με ύψος 2.06 ο οποίος αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των ψηλών και αποτελεί σπουδαίο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. Μάλιστα πριν λίγους μήνες ο Χρηστίδης μαζί με τον Λούντζη του Παναθηναϊκού συμμετείχαν και στο camp του Μάικλ Τζόρνταν.
Ο Ολυμπιακός έχει «καεί» ουκ ολίγες φορές υπογράφοντας παίκτες που δεν ήταν καλά σωματικά με κορυφαία περίπτωση όλων τον Ιάκωβο Τσακαλίδη. Τεράστιο συμβόλαιο, αλλά σακατεμένος πριν καν υπογράψει και αμφιβάλλω αν ποτέ πέρασε από ιατρικά τεστ.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: