Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η FIFA βρήκε τον διαιτητή των "στημένων"!!

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις το 2010 και τέσσερα πέναλτι σε ένα παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα, έκαναν τον Ούγγρο διαιτητή, Κόλος Λένγκιελ να θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνων. Η FIFA ερευνά την υπόθεση ενώ η ούγγρικη ομοσπονδία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον Λένγκιελ.

Οι υποψίες για τον Λένγκιελ ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη του 2010, όταν διαπιστώθηκε πως είχε στοιχηματίσει ένα πολύ μεγάλο ποσό ότι η ομάδα Νέων της Αργεντινής θα σκοράρει στις καθυστερήσεις κόντρα στην ομάδα Νέων της Βολιβίας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Στα έντεκα λεπτά των καθυστερήσεων δεν μπήκε κάποιο γκολ και ο Λένγκιελ έδωσε πέναλτι στην Αργεντινή. Επίσης πολλά περίεργα στοιχήματα είχαν παιχτεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι κατά την διάρκειά του σε πολλά στοιχηματικά site.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2011, ο Λένγκιελ με βοηθούς τους Κρίσζτιαν Σελμέτσκι και Γιάνος Κσακ ορίστηκαν να διευθύνουν ένα παιχνίδι Νέων στην Ατάλια της Τουρκίας. Ωστόσο κατά την άφιξή τους, τους ζητήθηκε να διευθύνουν το διεθνές φιλικό Βουλγαρία-Εσθονία. Ο ισχυρός άντρας της ούγγρικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λάζλο Βάγκνερ είπε πως δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο που να επιτρέπει στους τρεις Ούγγρους να βρεθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επομένως, οι τρεις διαιτητές σφύριξαν το ματς χωρίς την συγκατάθεση του ανωτέρου τους. Το παιχνίδι τελείωσε 2-2 και σε κάθε ομάδα δόθηκαν από δύο πέναλτι τα οποία έγιναν γκολ κι έτσι το ματς έληξε 2-2!
Ο Βάγκνερ υποψιάστηκε και τους τρεις Ούγγρους.
Σε ένα άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε Βολιβία και Λετονία που τελείωσε με σκορ 1-2, όλα τα γκολ σημειώθηκαν από πέναλτι. Και πάλι περίεργα πονταρίσματα διαπιστώθηκαν και αφορούσαν τις πιθανότητες να μπουν τρία ή περισσότερα γκολ. Και τα δύο αυτά διεθνή ματς διοργανώθηκαν από την ταϊλανδέζικη αθλητική εταιρεία "Hah".

Βέβαια, ο Λένγκιελ υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως και τα τέσσερα πέναλτι που έδωσε ήταν υπαρκτά. Με μία βόλτα στo youtube πάντως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αυτό. Πάντως, αν και όλα αυτά είναι εξαιρετικά ύποπτα, ας περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Πάει για Φαρφάν η Γιουβέντους

Για τον Τζέφερσον Φαρφάν φαίνεται πως ενδιαφέρεται η Γιουβέντους και οι «μπιανκονέρι» ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση για την απόκτησή του. Σύμφωνα με την «Gazzetta dello Sport» άνθρωποι της «Μεγάλης Κυρίας» βρέθηκαν στο «Μεστάγια» για να παρακολουθήσουν τον Περουβιανό διεθνή επιθετικό της Σάλκε στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια, στο πλαίσιο των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το συμβόλαιο του Φαρφάν με τους «μπλε του βασιλιά» λήγει στο τέλος της φετινής σεζόν και θεωρείται φτηνός οικονομικά, αφού κοστίζει 2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ήδη εκπρόσωποι της Γιουβέντους έχουν πλησιάσει τον μάνατζερ του παίκτη.

Οπαδός της Μπανταλόνα ο Ντε Νίρο!!

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τα γυρίσματα της ταινίας «Red Lights» και δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί με μια φανέλα της Μπανταλόνα!
Οπαδός της Μπανταλόνα ο Ντε Νίρο!
Ο 68χρονος ηθοποιός σίγουρα δεν μπορεί να βοηθήσει τη γνωστή ομάδα μπάσκετ με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, καθώς τα χρέη της αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ, αλλά διαφήμιση της έκανε!

Τα διδυμάκια της ΤΣΣΚΑ!!!

Όμορφες δεν τις λες. Μπορείς να τις πεις όμως γλυκές και συμπαθητικές! Οι δύο αυτές Ρωσίδες οπαδοί της ΤΣΣΚΑ έκλεψαν καρδιές στην Τούμπα με το τουπέ τους..
Και τις στυλιστικές προτιμήσεις τους βέβαια. Δείτε πως έχουν ντυθεί! Λες και τις έχει ντύσει η μαμά και ο μπαμπάς... Όλα ίδια. Σακάκι, κούρεμα, βάψιμο.

Κατσικάς: «Θέλω να μείνω στον Ηρακλή»

Η χθεσινή μέρα δεν ήταν η χειρότερη για τον Γιώργο Κατσικά. Ήταν η πρώτη της αντίστροφης μέτρησης της επιστροφής του. Δε θα βιαστεί όμως, έτσι ώστε να γυρίσει «πιο δυνατός», όπως τονίζει. Ο 20χρονος στόπερ του Ηρακλή αναφέρεται στην πρόταση ανανέωσης που έχει προαναγγελθεί πως θα του γίνει από την ΠΑΕ άμεσα, την προοπτική παραμονής του, αλλά και τα ελκυστικά σενάρια που ήδη υπάρχουν από το εξωτερικό. Σε μία αποκλειστική συνέντευξη στο «Μ», αφού είναι η πρώτη φορά που μιλάει μετά από τον τραυματισμό του.
- Γιώργο, μετά από αυτή τη δύσκολη κατάσταση, έχει ανακοινώσει η ΠΑΕ πως θα σου ανανεώσει το συμβόλαιο…
«Είναι κάτι το οποίο το έχω ακούσει και το γνωρίζω. Δεν μου έχουν πει όμως ακόμη κάτι συγκεκριμένο. Θα ενημερωθώ προφανώς τις επόμενες ημέρες».
- Ως ενδεχόμενο πως το αντιμετωπίζεις;
«Θα πρέπει να δω την πρόταση που θα μου γίνει πρώτα απ’ όλα. Θέλω να μείνω στον Ηρακλή. Είναι η ομάδα που με ανέδειξε και που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω στη Superleague. Αυτό όμως εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Έρχεται σε συνάρτηση και με την προοπτική του εξωτερικού που είναι νομίζω κατανοητό από τον καθένα πως είναι πιο ελκυστικό».
- Από το εξωτερικό έγινε κάποια προσέγγιση για εσένα;
«Προσωπικά κάτι συγκεκριμένο δε γνωρίζω. Έχω ακούσει πως υπήρχαν άνθρωποι κάποιων ομάδων, συγκεκριμένα 2-3 περιπτώσεων, που ήρθαν να με δουν στο Καυτανζόγλειο και στην Εθνική Ελπίδων από Γερμανία και Ιταλία, αλλά κάτι παραπάνω δεν ξέρω».
- Σαν κίνηση η πρόταση της ΠΑΕ, είναι κάτι που δείχνει πως σε πιστεύει. Έτσι δεν είναι;
«Σίγουρα. Φαίνεται ξεκάθαρα νομίζω αυτό. Ότι αναγνωρίζεται η προσπάθειά μου και ότι με πιστεύουν στον Ηρακλή. Είναι κάτι που με ευχαριστεί και ικανοποιεί».
- Εκτός από τη διοίκηση, σε πιστεύει πολύ και ο κόσμος. Είναι κάτι που μεγαλώνει τις ευθύνες για σένα;
«Όχι, δε με φοβίζει κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα. Κάθε νέος ποδοσφαιριστής που αποδεικνύει την αξία του, έχει τη στήριξη από τον κόσμο. Μου αρέσει που ο κόσμος του Ηρακλή μου δείχνει πως αναγνωρίζει την προσπάθειά μου. Λάθη γίνονται από όλους και είναι ανθρώπινα και μέσα στο ποδόσφαιρο. Μόνο όποιος δεν αγωνίζεται, δεν κάνει λάθος».
- Τη φετινή σεζόν όλοι περίμεναν μια καλύτερη πορεία. Γιατί πιστεύεις πως δεν έγινε αυτό;
«Ο Ηρακλής φέτος είναι μια νέα ομάδα και είναι γνωστά τα προβλήματα που υπήρχαν, σε όλους. Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι δεν έγινε προετοιμασία κι αυτό παίζει πάντα ρόλο. Έχουμε καλό υλικό σαν ομάδα. Θεωρώ πως μας αδικεί η θέση στην οποία βρισκόμαστε με β

Στoν αέρα η Ευρώπη!!

Νέο πρόβλημα προκύπτει στην ΑΕΚ, καθώς οι πολύμηνες οφειλές της διοίκησης προς τους παίκτες έχει ως συνέπεια να μην είναι... δεδομένο ότι θα υπογράψουν για την αδειοδότηση της UEFA.
Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, ως στενός συνεργάτης του Σταύρου Αδαμίδη, πήγε την Πέμπτη στα Σπάτα και μίλησε στους παίκτες, ζητώντας τους να υπογράψουν το χαρτί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, που λήγει η προθεσμία. Για να γίνει αυτό, δεσμεύτηκε ότι άπαντες θα εξοφληθούν ως τις 31 Μαρτίου. Οι περισσότεροι παίκτες έχουν υπογράψει, όπως και ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά κάποιοι ξένοι δεν το έκαναν και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή για να δούμε τι θα γίνει τελικά.

Η λογική λέει ότι θα υπογράψουν, αλλά επειδή στην ΑΕΚ πολλά θεωρούνται δεδομένα και τελικά ανατρέπονται, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουεος για τίποτα. Στα αποδυτήρια, άλλωστε, ανέβηκαν οι τόνοι την Πέμπτη, καθώς είναι λογικό οι ξένοι να μην μπορούν να δουν το θέμα και συναισθηματικά, όταν βλέπουν ότι η ΠΑΕ τους χρωστάει λεφτά εδώ και μήνες και τους προαναγγέλει ότι θα εξοφληθούν σε 1,5 μήνα από σήμερα!

Ο Χιμένεθ, πάντως, πήρε θέση για το θέμα και είπε στους παίκτες ότι καλό θα είναι να υπογράψουν, όπως έκανε και ο ίδιος, αν και αναγνώρισε τόσο ο ίδιος όσο και ο Κωνσταντινίδης ότι είναι δικαίωμα κάποιου να μην υπογράψει, εφόσον του χρωστάνε λεφτά.

«Βασίλισσα» πρωτιάς!!!!

H Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ποιος είναι το αφεντικό του Ζ' Ομίλου. Η ομάδα του Έτορε Μεσίνα «άλωσε» την Κωνσταντινούπολη και πήρε ένα μεγάλο «διπλό» απέναντι στην Εφές (60-77) και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρωτιά.
Οι Ισπανοί  δεν άφησαν κανένα περιθώριο στο συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς κι ανεβάζοντας σταδιακά τη διαφορά στο σκορ έφτασαν σε μία άνετη νίκη. Η «Βασίλισσα» έκανε το «τέσσερα στα τέσσερα» και μόνο αν στραβοπατήσει θα χάσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα:
12-13, 24-35, 37-56, 60-77
Εφές Πίλσεν (Περάσοβιτς): Βιτσνιέφσκι 3, Ρόμπερτς 2, Τουντσερί 14 (2/2δίπ., 2/4τρίπ.), Θορντον 10 (3/6δίπ., 1/3τρίπ.), Γκονλούμ 8 (3/4δίπ.), Αρσλάν 3, Ραντούλιτσα 3, Βούιτσιτς 7, Νάχμπαρ 6 (1/2τρίπ.), Μάρεϊ 2, Γκιουλέρ 2
Ρεάλ Μαδρίτης (Μεσίνα): Τόμιτς 14 (6/10δίπ.), Πριγκιόνι 6 (1/1δίπ., 1/4τρίπ.), Σουάρεθ 5 (1/2δίπ., 1/6τρίπ.), Ρέγες 10 (4/4δίπ.), Μίροτιτς 2, Ροντρίγκεθ 8 (2/3δίπ.), Βελίτσκοβιτς 1, Μπέγκιτς 5, Βιντάλ 3, Φίσερ 2, Γιουλ 17 (1/2δίπ., 5/8τρίπ.), Τάκερ 4

Άρεσε αυτός ο Παναθηναϊκός στον «Ζοτς»!!!

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Κάχα Λαμποράλ (76-74) κι είναι πρώτος στον ε' όμιλο του ΤΟΡ 16, κάτι που δε θα μπορούσε να μην αφήσει ευχαριστημένο τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που δήλωσε πως έτσι θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει.
«Το πρώτο που θέλω να πω είναι πως είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με το πώς αγωνιστήκαμε σήμερα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο να βλέπει κανείς τα σουτ που έβαλαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Εξαιτίας αυτών έμεινα στο παιχνίδι. Συνεχίσαμε στον ίδιο τρόπο στο δεύτερο ημίχρονο, περάσαμε μπροστά με 10-11 πόντους και το μόνο πρόβλημα ήταν πως δεν βάλαμε τα ελεύθερα σουτ. Επαναλαμβάνω πως είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο παιχνιδιού μας στην επίθεση. Τα σουτ μας ήταν βασισμένα σε σωστές αποφάσεις κι έτσι πρέπει να κάνουμε. Η Κάχα Λαμποράλ τρέχει πολύ στο ανοιχτό παρκέ και μετά από άστοχο σουτ φεύγει στον αιφνιδιασμό. Είχαμε και κάποιες κακές επιλογές στην άμυνα και κάπως έτσι δεχθήκαμε το τρίποντο του Τελέτοβιτς (σ.σ. 72-69 στο 30'). Γι' άλλη μία φορά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες, ήταν σημαντική νίκη. Ευχαριστούμε και τους φιλάθλους μας. Πλέον έχει ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο ματς. Ο κόσμος δημιούργησε εξαιρετική ατμόσφαιρα» τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού», που δε θέλησε να σχολιάσει τη σημερινή διαιτησία των Κέρεμπουκ (Ιταλία), Βιατόρ (Γαλλία) και Βογίνοβιτς (Σερβία).

«Δε θέλω να κάνω σχόλιο για τη διαιτησία» είπε χαρακτηριστικά σε ερώτηση που δέχθηκε.

Ένα χρόνο αποκλεισμό σε Μπόουλντιν!

Πρόστιμα σε ΑΕΚ και Αρη επέβαλε ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ, ενώ τιμώρησε τον Ματ Μπόουλντιν του Ηρακλή, ο οποίος είχε βρεθεί «θετικός» σε χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας «4-Methlyl – 2- Hexanamine», με «προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για ένα (1) έτος, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος».
Αναλυτικά:
AEK
Για μη χρήση του συστήματος ακριβούς χρόνου (precision time), πρόστιμο 5.500,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ της 13-2-2011.
ΗΡΑΚΛΗΣ
Στον Bouldin Matt, καλαθοσφαιριστή της ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ, οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας 4-Methlyl – 2- Hexanamine, παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ, ζ και παρ. 3 περ. Α΄ του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρο 10.4 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA :
α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για ένα (1) έτος, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος και
β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.
ΑΡΗΣ
Για ομαδικά υβριστικά συνθήματα τα οποία δεν είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα και δεν συνιστούσαν προσβολή εθνικών συμβόλων καθώς και για υβριστικό σύνθημα εντεταμένης εντάσεως με αποδέκτη φυσικό πρόσωπο, για το οποίο (υβριστικό σύνθημα) όμως οι διαιτητές της αναμέτρησης εσφαλμένα δεν εφάρμοσαν, ως όφειλαν το άρθρο 27 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος, πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-2-2011.

Το γεύμα νίκης και το μήνυμα Σπανού!!

Δεν έδωσαν όρκο νίκης για το παιχνίδι με τον Αρη, αλλά με τις συζητήσεις που έκαναν μεταξύ τους ήταν σαν να έδωσαν. Ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου που δείπνησαν μετά την προπόνηση της Πέμπτης σε γνωστό τους στέκι στο Περιστέρι και υπογράμμισαν (στα διάφορα πηγαδάκια που σχημάτισαν) την ανάγκη να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί την Κυριακή.
Τη συγκεκριμένη ανάγκη υπογράμμισε σε τετ-α-τετ που είχε με τον Γιώργο Δώνη και ο Γιώργος Σπανός. Ο πρόεδρος του Ατρομήτου παρακολούθησε μέρος της προπόνησης την Πέμπτη αλλά μίλησε μόνο με τον τεχνικό της ομάδας και όχι με τους ποδοσφαιριστές. "Πρέπει να επιστρέψουμε άμεσα στις επιτυχίες" είπε ο ισχυρός άνδρας των κυανόλευκων στον Έλληνα προπονητή.

Στον καθαρά αγωνιστικό τομέα, ο Μιχαηλίδης μπήκε την Πέμπτη σε κανονικό πρόγραμμα και πιθανότατα να παίξει την Κυριακή. Για το δεξί άκρο της άμυνας υποψήφιος είναι και ο Σκόνδρας σε περίπτωση που ο Δάρλας δεν προλάβει την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Το Τμήμα Διαχείρισης Εισιτηρίων ενημέρωσε τους φιλάθλους του Ατρομήτου ότι η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Παρασκευή από τις 18.00 μέχρι τις 20.30. Το Σάββατο, το γραφείο της διαχείρισης θα είναι ανοικτό από τις 11.00 μέχρι τις 13.00. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής: Θύρα 3: 40 ευρώ, Θύρα 4: 20 ευρώ, Θύρα 5: 10 ευρώ (για τον συνοδό κατόχου μαθητικής ταυτότητας), Θύρα 7: 15 ευρώ. Το παιδικό εισιτήριο σε όλες τις θύρες (εκτός από τη Θύρα 3), 5 ευρώ.

Θύμα ληστείας ο Ερνάντες

Ο Ουρουγουανός άσος της Παλέρμο, Άμπελ Ερνάντες, δέχθηκε επίθεση στο αυτοκίνητό του από ένοπλο ληστή. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την προπόνηση της ομάδας κι ενώ ο 20χρονος επιθετικός γύριζε προς το σπίτι του.

"Ήμουν μόνος στο αυτοκίνητο και θα επέστρεφα στο σπίτι μου, όταν εμφανίστηκε κάποιος και μου έβαλε το πιστόλι στο στόμα. Θα ήταν μια πραγματικά κακή ημέρα, αλλά ευτυχώς οι γονείς μου είναι εδώ, στο Παλέρμο, και μου έφτιαξαν το κέφι. Η παρουσία τους είναι πολύ σημαντική αυτές τις ώρες. Ευχαριστώ την ομάδα, τους φίλους και τους συμπαίκτες μου. Ο Παστόρε έσπευσε στο σπίτι μου μετά από λίγα λεπτά. Γκοϊάν, Κασάνι, Μουνιόζ, Μίκολι και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι μου τηλεφώνησαν. Αυτή τη στιγμή οι συμπαίκτες μου είναι πολύ σημαντικοί για μένα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερνάντες, εμφανώς σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχθηκε.

Το επεισόδιο καταδίκασε και ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, δηλώνοντας: "Είναι ταπεινωτικό για το Παλέρμο, αλλά θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε πόλη. Οι παραβάτες βλέπουν τους παίκτες και σκέφτονται ότι έχουν χρήματα και κοσμήματα. Το Παλέρμο θα πρέπει να προβληματιστεί σχετικά με αυτό".

Ο Άγιαξ «σκόρπισε» την Άντερλεχτ, καταιγιστική η Ντιναμό!!!!

Σαν «σίφουνας» πέρασε από το Βέλγιο ο Άγιαξ που επικράτησε με 3-0 της Άντερλεχτ στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League και πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο «Αίαντας» πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του, με γκολ του Αλντερβίρελντ στο 32ο λεπτό. Οι παίκτες του Φρανκ Ντε Μπουρ μπήκαν πολύ δυνατά και στην επανάληψη και με τον Έρικσεν στο 59ο λεπτό απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ελ Χαμνταουί που με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό. Οι ελπίδες των Βέλγων είναι ελάχιστες καθώς στην χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά τριών τερμάτων στο Άμστερνταμ.

Ανατροπή και προβάδισμα για την Μπενφίκα που νίκησε με 2-1 τη Στουτγκάρδη παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Χάρνικ στο 21ο λεπτό. Ο Καρντόσο στο 70’ έφερε το ματς στα ίσια, με τον Γιάρα να δίνει τη νίκη στους «αετούς» που έχουν σημαντικό προβάδισμα απέναντι στην γερμανική ομάδα.

Στο παγωμένο Μινσκ, η Παρί Σεν Ζερμέν αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα (2-2) από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και να είναι το φαβορί για την πρόκριση στην φάση των «16». Ο Μπρεσάν στο 16’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με τον Ερντίν να ισοφαρίζει στο 30’ και να στέλνει τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο 81’ η ΜΠΑΤΕ φάνηκε να παίρνει τη νίκη με το γκολ του Γκόρντεϊτσουκ, όμως ο Λιουιντουλά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 90ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μεγάλη νίκη μέσα στην «καυτή» έδρα της Μπεσικτάς πέτυχε η Ντιναμό Κιέβου και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στη φάση των «16». Οι Ουκρανοί επικράτησαν με 4-1, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν εντονότατα με τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Βουκόγεβιτς άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, αλλά ο Κουαρέσμα δέκα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια. Στην επανάληψη, ο Σεβτσένκο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Ντιναμό για να έρθει ο Γιουσούφ έξι λεπτά αργότερα να «κλειδώσει» τη νίκη. Το… τελειωτικό χτύπημα στους Τούρκους έδωσε ο Γκούσεφ στο 90ο λεπτό.

Την ίδια ώρα, η Λεχ Πόζναν συνέχισε την πολύ καλή πορεία της στο Europa League επικρατώντας με 1-0 της Μπράγκα. Οι Πολωνοί, συνηθισμένοι στο παιχνίδι υπό χιονόπτωση απέδωσαν καλύτερα και πίεζαν, με το γκολ να είναι… θέμα χρόνου. Το «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Ρούντβενς στο 72’ και συνέχισε την καλή του επαφή με τα δίχτυα.

Τέλος, Νάπολι και Βιγιαρεάλ δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Ιταλία. Το σκορ βολεύει το «κίτρινο υποβρύχιο» που στο «Ελ Μαδριγάλ» πάει πολύ καλά και έχει το πάνω χέρι στον επαναληπτικό. Η Νάπολι έδειξε σημεία κόπωσης από την πολύ καλή πορεία της στο Καμπιονάτο και ίσως αυτό να της στοίχισε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Αρόνικα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 94ο λεπτό.

Παναθηναϊκός-Κάχα Λαμποράλ 76-74!!!

Μια άστοχη βολή, μια πρωτιά
Η τύχη βοηθάει τους ισχυρούς και στον Παναθηναϊκό έκλεισε το μάτι. Ο Σαν Εμετέριο αστόχησε στις βολές σε σχεδόν νεκρό χρόνο και οι "πράσινοι", με κορυφαίο τον Αντώνη Φώτη, νίκησαν 76-74 την Κάχα Λαμποράλ βάζοντας τις βάσεις για την πρωτιά του ομίλου.
1ο δεκάλεπτο Το πρώτο καλάθι είναι από τον Φώτση. Τρίποντο. Από την ίδια απόσταση απάντησε ο Χουέρτας.
Ξεφεύγει με πέντε (8-3) ο Παναθηναϊκός χάρη στο κρεσέντο του Φώτση που έχει όλους τους πόντους.
Στο +11 (14-3) η ελληνική ομάδα. Διαδοχικά τα λάθη των παικτών της Κάχα.
Τα "κολλητά" τρίποντα του Σαν Εμετέριο ψαλιδίζουν τη διαφορά (14-9).
Ξέσπασμα των "πρασίνων", η διαφορά και πάλι +8 (20-12).
Ο Σαν Εμετέριο δεν αφήνει σε ησυχία τους πράσινους. Στην εκπνοή του δεκαλέπτου μειώνει στο 21-18.
2ο δεκάλεπτο
Στο ίδιο έργο θεατές. Πάλι στο +9 ο Παναθηναϊκός (27-18) μετά από τρίποντο του Νίκολας. Όμως ο Λόγκαν έχει απάντηση.
Τα τρελά τρίποντα του Λόγκαν κρατούν την Κάχα σε απόσταση βολή (32-29).
Προσωπικά καλάθια από τους παίκτες του Ιβάνοβιτς που φέρνουν το 36-36 στο 17'.
Η Κάχα προσπέρασε με νέο τρίποντο, αυτή τη φορά του Τελέτοβιτς. Φώτσης και Τέπιτς όμως απαντούν (40-39).
3o δεκάλεπτο
Ο Λόγκαν συνεχίζει το σερί του, αλλά ο Φώτσης έχει τη λύση (43-42).
Τρέχει ο Παναθηναϊκός και βρίσκει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό (51-46).
Σαν να βρίσκει ρυθμό ο Παναθηναϊκός. Το +9 του δίνει αέρα (57-48).
Στο +9 (59-50) πριν από την έναρξη της τελευταίας καθοριστικής περιόδου
4ο δεκάλεπτο
Η Κάχα μειώνει σε 59-55 και δημιουργεί συνθήκες ντέρμπι, την ίδια ώρα που ο Περπέρογλου αστοχεί σε λέι απ. Συνεχόμενα καλάθια του Μπατίστ δίνουν ανάσα στον Παναθηναϊκό (63-58).
Λεπτές οι ισορροπίες στο παιχνίδι (66-62).
Ο Περπέργλου έχει 1/2 από τα 6μ75 και ο Παναθηναϊκός κρατά τα ηνία (69-66).
Φώτσης και Τελέτοβιτς σκοράρουν από τα 6μ75. Η διαφορά είναι στους τρεις (72-69).
Ο Διαμαντίδης αποβάλλεται με πέντε φάουλ, ο Μπατίστα με γκολ φάουλ ισοφαρίζει, αλλά ο Μπατίστ παίρνει την κρίσιμη επίθεση και σκοράρει (74-72).
Ο Μπατίστ έχει 2/2 βολές στα 4.2, ο Σαν Εμετέριο δεν τον μιμείται στα 0.2 και ο Παναθηναϊκός παίρνει τη νίκη.

Το νέο σχέδιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο!!!

Ύστερα από συνεργασία και συμφωνία με τον γγΑ κ. Πάνο Μπιτσαξή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος εκπόνησε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ποδοσφαιρικό «Καλλικράτη».
Με το σχέδιο αυτό, ανατρέπονται πολλά από τα μέχρι σήμερα καθιερωμένα, όπως οι μικρές κατηγορίες, η Γ’ Εθνική, η οποία κυριολεκτικά διαλύεται και συγχωνεύεται με την Εθνική Ερασιτεχνική, αλλά και η Β’ Εθνική, στην οποία μειώνεται σε αριθμό ομάδων, οι οποίες θα έχουν εναλλακτικές επιλογές να διατηρούν την επαγγελματική ή αμειβόμενη μορφή τους. Το σχέδιο αυτό στάλθηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΟ χθες το μεσημέρι σε όλα τα μέλη του ΔΣ, προκειμένου να ενημερωθούν και να αρχίσει η συζήτησή του.
Ιδού τα βασικά σημεία του ποδοσφαιρικού Καλλικράτη :
«Η αναγκαιότητα εφαρμογής αυτού του σχεδίου, αποδίδεται στο … Μνημόνιο, «το οποίο διαμόρφωσε τις ευρύτερες οικονομικές, θεσμικές και διοικητικές αλλαγές συνθηκών στη χώρα», αλλά και «στις σαφείς προβλέψεις της κυβέρνησης και των ειδικών για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία», πού «δεν μπορεί παρά να επηρεάσουν άμεσα τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα»
Οι επιπτώσεις αυτές «είναι ορατές ήδη σε όλο το εύρος των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στη χώρα και συνδέονται άμεσα με :
1.    Την σαφή και διακηρυγμένη απόφαση της Πολιτείας να προβεί σε σημαντικές περικοπές στο επίπεδο της επιχορήγησης, τόσο των αθλητικών Ομοσπονδιών, όσο και σ’ αυτό των ερασιτεχνικών σωματείων, με στόχο την δραστική μείωση του κόστους συντήρησης και λειτουργίας τους.
2.    Την δεδομένη άρνηση του ΟΠΑΠ να συμμετάσχει, μέσω χορηγικών πακέτων, στη χρηματοδότηση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αλλά και την περιορισμένη συμμετοχή του στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ εθνικής.
3.    Το έντονα αρνητικό κλίμα στην αγορά και στις επιχειρήσεις, πού επηρεάζει άμεσα τις χορηγίες προς το ποδόσφαιρο, σε συνάρτηση με την διαχρονική αδυναμία να στηρίξει η εγχώρια αγορά τόσες επαγγελματικές ομάδες.
4.    Την θεαματική αύξηση του κόστους συντήρησης τόσο για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκ και της Β’ εθνικής, όσο και των Σωματείων της Δ’ εθνικής
5.    Την σταδιακή, από τώρα, και ολοκληρωτική για το 2012 επιβολή του financial fair play από την ΟΥΕΦΑ.
Στο περιβάλλον πού έχει διαμορφωθεί, έρχεται να προστεθεί η μεγάλη αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας με το σχέδιο Καλλικράτης, η οποία είτε ενοποίησε τις παλιές διοικητικές δομές, είτε τις κατάργησε και τις αντικατέστησε με νέες. Η αλλαγή αυτή διαμορφώνει ήδη ένα νέο διοικητικό πεδίο, στο οποίο αναγκαστικά περιλαμβάνονται και τα σωματεία πού έχουν ως έδρες τους παλιούς δήμους ή τις νομαρχίες.
Γιατί Καλλικράτης
Η παρέμβαση πού θα οδηγήσει σε λιγότερες κατηγορίες με μείωση των ομάδων πού συμμετέχουν και μετατροπή του νομικού καθεστώτος των κατηγοριών, είναι απολύτως απαραίτητη επειδή :
1.    Θα εξορθολογήσει την σημερινή διάρθρωση πού έχει προ πολλού απωλέσει κάθε επαφή με την ελληνική οικονομική πραγματικότητα και στηρίζεται, επί της ουσίας, στην παραδοσιακή κρατικοδίαιτη λογική των επιχορηγήσεων από την Πολιτεία, των χορηγιών, κατόπιν παρακλήσεων από τον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά συμβόλαια
2.    Θα μειώσει σημαντικά, μέσω της αλλαγής του νομικού καθεστώτος το κόστος λειτουργίας των ΠΑΕ σε συνδυασμό με την αναγκαία στροφή όλων στην ποδοσφαιρική παραγωγικότητα
3.    Θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ελληνοποίησης των πρωταθλημάτων, άρα θα αυξήσει το ενδιαφέρον της ποδοσφαιρικής οικογένειας και των φιλάθλων
4.    Θα αναδείξει, ως κομβικό σημείο την περιφέρεια, άρα θα δημιουργήσει συνθήκες σύνδεσης με την περιφερειακή αγορά και οικονομία
5.    Θα οδηγήσει στην επιδιωκόμενη συγχώνευση σωματείων, άρα θα μειώσει τον αριθμό τους και θα διευρύνει την δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά και την κρατική επιχορήγηση
6.    Θα υποδεχτεί θετικά και παραγωγικά το δεδομένο άνοιγμα της αγοράς των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και ειδικώς του ποδοσφαιρικού στοιχήματος ( πάνω από είκοσι άδειες ) το οποίο θα προσφέρει νέο χρήμα στην αγορά με βασικό αποδέκτη το ποδόσφαιρο
Η Γ’ Εθνική
Σε πρώτη φάση με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ και τη συνδρομή της Ενωσης Β – Γ Εθνικής του ΟΠΑΠ και της ΓΓΑ, οποιαδήποτε θεσμική παρέμβαση πρέπει να ξεκινήσει με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τόσο της σημερινής Γ’ Εθνικής ( με την μετατροπή των ΠΑΕ και ΤΑΠ πού τη συγκροτούν σε ερασιτεχνικά σωματεία ) όσο και της Δ’ εθνικής και την συγχώνευσή τους σε μία ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Περιφερειακού πρωταθλήματος, την ΝΕΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, με τους παρακάτω όρους :
1.    Νομική μορφή : Ερασιτεχνική κατηγορία ειδικού τύπου, με προδιαγραφές αδειοδότησης σε θέματα οικονομικά, υποδομής, γηπέδου και διοίκησης.  Ο κανονισμός αδειοδότησης θα εκπονηθεί από την ΕΠΟ
2.    Αριθμός ομάδων : Εξήντα τέσσερις ( τέσσερις όμιλοι των 16 ομάδων ο καθένας ) στη λογική, «μία πόλη, μία ομάδα» ώστε το πρωτάθλημα να έχει πανελλήνιο χαρακτήρα και να κινητοποιεί όλη τη χώρα
Προϋποθέσεις συμμετοχής
1.    Γήπεδο : Χωρητικότητα ελάχιστη πεντακοσίων καθημένων
2.    Μέλη : Τετρακόσια, ως ελάχιστος αριθμός με υποχρεωτική ετήσια συνδρομή εκατό ευρώ !
3.    Προϋπολογισμός : Πλαφόν εσόδων – εξόδων και ισοσκελισμένος. Το ανώτατο ύψος δεν θα ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ
4.    Δυναμικό : Αποκλειστικά Ελληνες ποδοσφαιριστές, αποκλειομένων όλων των ξένων και κοινοτικών.
5.    Υποδομές : Υποχρεωτική διατήρηση ομάδων Παίδων και Νέων και συμμετοχή σε αντίστοιχα πρωταθλήματα
6.    Προπονητής : Υποχρεωτικώς Ελληνας με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Β’
7.    Τηλεοπτικά – Εμπορικά – Χορηγικά δικαιώματα : Κεντρική διαχείριση από την ΕΠΟ
8.    Προβιβασμός – Υποβιβασμός : Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε Ομίλου προβιβάζεται στη Β’ Εθνική. Οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται στα τοπικά
9.    Πρώτη εφαρμογή : Σε πρώτη φάση, η νέα Γ’ εθνική θα μπορούσε να συγκροτηθεί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τις ομάδες της σημερινής Γ’ εθνικής πού θα παραμείνουν στην κατηγορία και επιθυμούν, με τον αριθμό να συμπληρώνεται από ομάδες της Δ’ Εθνικής
10.    Τακτική επιχορήγηση : Σε ετήσια βάση, ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ για κάθε σωματείο
Η Β’ Εθνική
1.    Νομική μορφή : 1η επιλογή, αμοιβόμενη – 2η επιλογή, επαγγελματική
2.    Αριθμός ομάδων : 1η επιλογή, 16 σε πρωτάθλημα δύο γύρων, χωρίς αγώνες κατάταξης. 2η επιλογή, 12 σε πρωτάθλημα τριών γύρων
3.    Γήπεδο : Χωρητικότητα ελάχιστη δύο χιλιάδες θέσεις καθημένων
4.    Προϋπολογισμός : Ισοσκελισμένος, με ανώτατο όριο το ένα εκατομμύριο ευρώ
5.    Προπονητής : Ελληνας υποχρεωτικός με δίπλωμα ΟΥΕΦΑ Α’
6.    Υποδομές : Ομάδες Νέων και Παίδων
7.    Εμπορικά – χορηγικά - τηλεοπτικά δικαιώματα : Κεντρική διαχείριση από την ΕΠΟ»
* Ανάλογες διατάξεις προτείνονται και για τα τοπικά – περιφερειακά πρωταθλήματα, το γυναικείο ποδόσφαιρο κ.λ.π.
* Ηδη από χθες , πρώτη ημέρα γνωστοποίησης του σχεδίου Καλλικράτης, πού ουσιαστικά ΔΙΑΛΥΕΙ τα λεγόμενα μικρά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα συρρικνώνει τα έσοδα των ήδη δοκιμαζόμενων από τη φτώχεια ΠΑΕ και ΤΑΠ, σημειώθηκαν πολύ σοβαρές αντιδράσεις από μετόχους και παράγοντες ΠΑΕ Β’ και Γ’ Εθνικής. Οι αντιδράσεις αυτές αναμένεται να κορυφωθούν σταδιακά, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, πρώτη αντίδραση ήταν αυτή του προέδρου της Παναχαϊκής Αλέξη Κούγια, ο οποίος ετοίμαζε χθες δύο εξώδικες εναντίον της ΕΠΟ.

Ψάχνεται για Ιταλία ο Κυργιάκος!!!

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ εξετάζει σοβαρά ο Σωτήρης Κυργιάκος σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο οποίος τόνισε πως η Ιταλία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τον Έλληνα αμυντικό.
«Το συμβόλαιο του παίκτη λήγει το καλοκαίρι του 2011, αλλά υπάρχει πρόβλεψη αυτόματης ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο αν συμπληρωθούν 22 συμμετοχές (σ.σ. ο Κυργιάκος "έπιασε" αυτό το όριο). Παρ' όλα αυτά, ο Σωτήρης θα ήθελε να φύγει από τη Λίβερπουλ αν υπάρχει μια καλή ιταλική ομάδα», τόνισε αρχικά ο Αντώνης Αποστολόπουλος στο Calciomercatoweb.

Αναφορικά με το αν υπάρχει όντως ενδιαφέρον της Γιουβέντους ή κάποιων άλλων ιταλικών ομάδων: «Για τη Γιουβέντους; Μπορώ να πω μόνο ότι αυτά είναι φήμες. Πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια είχαμε επαφές με την Τζένοα. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είχα μιλήσει με τέσσερις-πέντε ιταλικές ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για τον παίκτη, αλλά η αγορά του Ιανουαρίου είναι δύσκολη, ειδικά για αμυντικούς. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά οι ομάδες είναι από τη μέση του πίνακα και πάνω. Ο Κυργιάκος κοιτάει μόνο υψηλού επιπέδου ομάδες. Όχι απαραίτητα βαθμολογικά αλλά και ως ειδικό βάρος. Κάτα τη γνώμη μου, αν φύγει από τη Λίβερπουλ, θα το κάνει για την Ιταλία ή για να επιστρέψει στη Γερμανία», κατέληξε ο ατζέντης του Έλληνα αμυντικού, δείχνοντας ξεκάθαρα πως ο Κυργιάκος ψάχνεται για αλλαγή περιβάλλοντος...

Στη «στενή» ο… ερωτιάρης που χτύπησε ποδοσφαιριστή (vid)!!

Με τρίμηνη φυλάκιση και αποκλεισμό από κάθε αγωνιστικό χώρο για την επόμενη εξαετία τιμωρήθηκε ο οπαδός της Στιβενέιτζ που γρονθοκόπησε ποδοσφαιριστή αμέσως μετά τη λήξη αγώνα των δύο ομάδων πριν από ένα μήνα. Οι γηπεδούχοι είχαν αποκλείσει τις «καρακάξες» και όπως αποδείχτηκε στο δικαστήριο, ο φίλαθλός τους δεν χτύπησε τον Σκοτ Λερντ άθελά του πάνω στα πανηγύρια, αλλά επειδή είχε παλιότερες… ερωτικές διαφορές!

Ο Ρόμπερτ Φιτζέραλντ παραδέχτηκε την ενοχή του και ενώπιων της δικαιοσύνης αποκάλυψε την αλήθεια για το απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα αμέσως μετά τη νίκη-πρόκριση της Στιβενέιτζ σε αγώνα Κυπέλλου Αγγλίας με σκορ 3-1. Ο Άγγλος οπαδός έσκασε μπουνιά στον παίκτης της ομάδας του, όχι κατά λάθος, αλλά διότι ο παίκτης παλιότερα είχε δεσμό με τη σύντροφο του Φιτζέραλντ, στην οποία δεν είχε φερθεί και τελείως… «σπαθί».

Ως γνήσιο αρσενικό, ο Φιτζέραλντ αποφάσισε να καθαρίσει με αυτόν τον (ψιλο)ύπουλο τρόπο, δίχως να υπολογίζει στον… ρουφιάνο, δηλαδή την τηλεοπτική κάμερα.

Βαριά «καμπάνα» σε Φερναντέζ!!!

Με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό το χρονικό εύρος της ποινής, τιμωρήθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός του Ισραήλ, Λουΐ Φερναντέζ. Αυτό πιθανόν να έχει ως συνέπεια, να αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα τον προσεχή Σεπτέμβρη το Ισραήλ, χωρίς τον Γάλλο τεχνικό στο πάγκο του.

Η "καμπάνα" έπεσε, καθώς σύμφωνα με απόφαση της FIFA από τις 26/11/2009, ο Φερναντέζ υποχρεωνόταν να καταβάλει ένα χρηματικό ποσό ως αποζημίωση στην πρώην ομάδα του, Αλ Ραγιάν του Κατάρ, αλλά δεν το έκανε, με αποτέλεσμα η Παγκόσμια Ομοσπονδία να ζητήσει την κεφαλή του «επί πίνακι».

Νωρίτερα η FIFA είχε ζητήσει από την ομοσπονδία του Ισραήλ να τιμωρήσει παραδειγματικά των 51χρονο τεχνικό, πράγμα που έγινε, ενώ ο ίδιος αρκέστηκε να πει σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του τα εξής:

«Είναι μια υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τραβά σε μάκρος. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να πω περισσότερα, παραμένω ήρεμος».

Η Εθνική ομάδα του Ισραήλ μετέχει μαζί με την Ελλάδα στον 6ο προκριματικό όμιλο του EURO 2012 και τον Μάρτιο θα δώσει δύο αγώνες στο πλαίσιο της διοργάνωσης με Λετονία (26/3) και Γεωργία (29/3). Με την Εθνική μας αγωνίζεται τον Σεπτέμβρη του 2011 και φαντάζει πλέον εξαιρετικά πιθανό, το Ισραήλ να έχει άλλο προπονητή στο πάγκο του.

Ορκίζεται ναύτης ο Νίνης!!!

Ο Σωτήρης στο Ναυτικό. Ο 20χρονος μέσος δεν θα δώσει το παρών στην πρωινή προπόνηση της Παρασκευής, καθώς πρέπει να βρίσκεται στον Πόρο. Όχι φυσικά για διακοπές, αλλά γιατί τον καλεί η... μαμά πατρίδα. Για την ακρίβεια τον έχει καλέσει εδώ και δέκα μέρες.

Ο Νίνης παρουσιάστηκε στο Ναυτικό, δεν έκατσε και πολύ μέσα όπως είναι λογικό και συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες αθλητές και το πρωί της Παρασκευής πρέπει να ορκιστεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Πόρο.

Δεν τίθεται θέμα να χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αφού το μεσημέρι θα γυρίσει στην Αθήνα και θα μεταβεί στην Παιανία όπου θα καταλύσει η αποστολή. Ο Νίνης υπολογίζεται και για τη βασική ενδεκάδα, αλλά η απουσία του δεν επηρεάζει τα πλάνα του Φερέιρα, δεδομένου πως παραμονή του ντέρμπι η προπόνηση γίνεται πάντα σε χαλαρούς ρυθμούς.

Εξόφληση ως 31/3!!

Οι οφειλές της ΠΑΕ ΑΕΚ προς τους ποδοσφαιριστές τη φέρνουν σε... επικίνδυνη θέση, γι' αυτό ο Γιώργος Κωνσταντινίδης φρόντισε να δώσει διαβεβαιώσεις στους παίκτες την Πέμπτη.
Η Ένωση θα πρέπει να καταθέσει τον φάκελο για να πάρει άδεια συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και για να υπογράψουν όλοι οι παίκτες, θα πρέπει να εξοφληθούν. Ή τουλάχιστον να είναι απολύτως σίγουροι ότι θα συμβεί αυτό και ο Κωνσταντινίδης τους διαβεβαίωσε την Πέμπτη ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο στενός συνεργάτης του Σταύρου Αδαμίδη μίλησε στους παίκτες και τους ξεκαθάρισε ότι ως τις 31 Μαρτίου θα έχουν εξοφληθεί και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Mε Βιτόλο στην 11άδα!!!

Ο Μάκης Χάβος έκανε την έκπληξη και ξεκινάει στη βασική 11άδα τον Βιτόλο στο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!
Αναλυτικά οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Πάμπλο Γκαρσία, Βιτόλο, Τσουκαλάς, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Σέμπερας, Ιγκνάσεβιτς, Ντουμπιά, Μαμάεφ, Ναμπάχιν, Κάουνα, Β.Μπερεζούτσκι, Τόσιτς, Νέσιντ, Σενίκοφ

Η κόκκινη Νάταλι!!!!

Πρόκειται πιθανότατα για ότι πιο σέξι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη χώρα. Η Νάταλι Θάνου προκαλεί… εγκεφαλικά στο διάβα της και ακριβώς το ίδιο συνέβη και στην συνέντευξη Τύπου για τη σωτηρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, όπου έδωσε το παρών…
Η εκρηκτική 27χρονη καλλιτέχνιδα παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχεδίου σωτηρίας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κατά την οποία τόνισε από την πλευρά της ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τον Θρύλο. Εμείς από την δική μας πλευρά, αισθανόμαστε την ανάγκη να… ανταποδώσουμε την στήριξη με το να της αφιερώσουμε τον ελάχιστο χώρο ετούτης της ταπεινής στήλης!
Πλην του φωτογραφικού υλικού, το οποίο -προειδοποιούμε- δεν προσφέρεται για αγαπητούς φίλους με ιστορικό καρδιακών παθήσεων, περισσότερες πληροφορίες για την Ελληνοσέρβα καλλονή μπορείτε να βρείτε στην προσωπική ιστοσελίδα της (nataliethanou.gr). Αν μάλιστα αισθάνεστε… πιο τυχεροί, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα μέχρι το «Polis Star», όπου εμφανίζεται στο πλευρό των Λευτέρη Πανταζή, Άντζελα Δημητρίου και Θέμη Αδαμαντίδη και να τη ρωτήσετε οι ίδιοι!
Περισσότερα στο katimagiko.gr !!!

Ο Νίκος Αλέφαντος ξαναχτυπά: «Αν παίξει ανοιχτά ο Φερέιρα, αυτοί θα φάνε τέσσερα γκολ!»

Ο Νίκος Αλέφαντος ξαναχτυπά!!! Μέσα από την στήλη του στο katimagiko.gr λέει την γνώμη του για το ντέρμπι των αιωνίων. Αναλυτικά αναφέρει:
«Πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός ένα είδος μαν του μαν στον Σισέ γιατί αυτός είναι ο μισός Παναθηναϊκός. Δεν θέλεις να χάσεις σε αυτό το ματς με τίποτα. Θες να κρατήσεις το μηδέν πίσω. Ε, κλείδωσε τον Σισέ και μάθε από το πάθημα του πρώτου αγώνα που βρήκε ελεύθερο πέλαγος και σε εκτέλεσε δύο φορές. Μα επιτρέπεται να παίζεις με τον Παναθηναϊκό και να σε βρίσκει μπόσικο στο ανοιχτό πέλαγος; Άμα βρει χώρους ο Σισέ θα το καρφώσει, τελείωσε.  
Ο Αβραάμ λοιπόν είναι γρήγορος, είναι μαχητής, πρέπει να γίνει κολλητός του σε αυτό το ματς. Με βοήθειες από τον Ραούλ Μπράβο και τον Μέλμπεργκ που θα κάνει 4-5 μέτρα βάθος.
Έχει καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, αν έρθει να παίξει ανοικτά ο Φερέιρα στο Καραϊσκάκη, θα φάει τέσσερα γκολ! Και θα του λένε «φύγε να φέρουμε τον Κούπερ»! Αλέφαντος σας τα λέει από τώρα. Δεν πιστεύω ότι θα έρθει να παίξει ανοικτά ο Παναθηναϊκός, και ας θέλει μόνο τη νίκη. Με τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη ρε θα παίξεις ανοικτά; Θα γίνει γλέντι. Δεν είναι ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, έχει βολίδες ο Ολυμπιακός μπροστά!
• Υπάρχει πάντως μία τακτική και ένα σχήμα που θα μπορούσε να παίξει ο Παναθηναϊκός απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κατεβάσει ο Πορτογάλος. Δεν τον έχω για τόσο γάτο. Δεν θα το πω μην τους ανοίξω τα μάτια, για το καλό του Ολυμπιακού.
Απλώς κρατήστε μία σημείωση για να μη λέτε ότι θα το πω κατόπιν εορτής. Έχει να κάνει με το Μίλαν-Τότεναμ, λήγει σε 2, έχει σχέση με τον άξονα της Γης και με χώρα που χρεοκόπησε, καθώς επίσης είναι ένας πίσω και τρεις μπρος! Το λέω έτσι, θα υπάρχει στο αρχείο και θα τα εξηγήσω αναλυτικά μετά το ματς, ένα προς ένα αυτά που είπα. Για να μη λέτε ότι τα σκέφτηκα μετά.
• Στα στημένα δεν πρέπει να πηγαίνει ο Αβραάμ στον Σισέ, αλλά ο Μέλμπεργκ. Στα φάουλ και στα κόρνερ πρέπει να τον παίρνει ο Μέλμπεργκ. Ο Αβραάμ αν πηδήξει με τον Σισέ μαζί, ο φορ του Παναθηναϊκού θα το καρφώσει. Ο Μέλμπεργκ είναι καλύτερος από τον Αβραάμ στο ψηλό παιχνίδι.
Στα στημένα πηδάνε και ο Σαριέγκι και ο Καντέ, μπορούν να τους πάρουν ο Μοντέστο και ο Ραούλ Μπράβο, και ο Αβραάμ να πάει στον Κατσουράνη που είναι επικίνδυνος, πετάγεται πονηρά.  
• Πιο πολύ ανησυχώ σε αυτό το ματς μη μας καρφώσει ο Σισέ με κεφαλιά από σέντρα που θα έρθει από το πλάι. Θέλει προσοχή ο Λέτο γιατί ψάχνει με τη σέντρα τον Σισέ, θέλει βοήθειες ο Τοροσίδης από τον Μοντέστο.   
• Διαβάζω ότι ο Φερέιρα έχει σημαδέψει τον Ιμπαγάσα. Είδε το λάθος που έκανε ο Άρης που τον είχε αφήσει εντελώς ανενόχλητο τον Ιμπαγάσα. Μάλλον τον Κατσουράνη θα του βάλει.
Ας πει κάποιος στους αμυντικούς του Ολυμπιακού ότι το 90% του Σισέ χαμηλά είναι το δεξί πόδι. Όλο πάει προς τα δεξιά, σπάνια κλίνει προς τα αριστερά, δεν το δουλεύει καλά το αριστερό, το τσακ ψάχνει, το δευτερόλεπτο, για να εκτελέσει με το δεξί. Βλέπω τους αμυντικούς και τον αφήνουν, πάνε πάνω του νωχελικά, μα δεν έχουν προπονητές να τους πουν τα πονηρά; Στο δεξί πόδι του Σισέ θα εστιάσετε, δεν θα περιμένετε καν να πάρει την μπάλα, πολλές φορές δεν κάνει καν κοντρόλ, σουτάρει κατευθείαν.
Αν βρεθεί στη ροή του αγώνα ο Αβραάμ πάνω στον Σισέ σε ψηλή μπαλιά προς το κεφάλι του Γάλλου, σκούντα τον με τον ώμο λίγο, παρενόχλησέ τον με τζαρτζάρισμα την ώρα που πηδάτε, τόσο ώστε να μην σφυρίξει ο διαιτητής πέναλτι, αλλά να τον βγάλεις λίγο από την ισορροπία του.
• Διαβάζω ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει με τον Νίνη δεξιά και τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη στα χαφ. Φαίνεται μάλλον ότι προορίζει τον Σιμάο για τον Φουστέρ. Ο Ραούλ Μπράβο θα τον σβήσει τον Νίνη, αλλά τη σέντρα του μικρού προς τον Σισέ φοβάμαι, το κεφάλι του.
• Ο Παναθηναϊκός αμυντικά θα είναι ευάλωτος στα σέντερ μπακ του αν πιέσουν χαμηλά ο Μιραλάς και ο Τζιμπούρ, αν παίξει μπάλα ο Ολυμπιακός γρήγορα και πάρει ο Μιραλάς προσωπικές ενέργειες. Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με την ενδεκάδα που έπαιξε με τον Άρη, κατά τη γνώμη μου. Και να παίξει λίγο πονηρά, λίγο πονηρά βρε, όχι γιούργια όλοι μαζί, διότι έτσι θα έχει χώρους ο Σισέ και θα είναι μπουκωμένη η περιοχή του Παναθηναϊκού. Λίγο πονηρά ρε, να βγει λίγο στο πέλαγος σε καμιά φάση ο Μιραλάς που έχει το εκπληκτικό προσόν μόλις τον πλησιάσει αμυντικός στα τρία μέτρα να του σκάσει ντρίμπλα και να φύγει αέρας, να σπάσει τα άλατα του Σαριέγκι και να το καρφώσει. 
Ο Παναθηναϊκός θα είναι ευάλωτος ανασταλτικά απ’ την πλευρά του Σίλβα, πρέπει να χώνεται ο Μοντέστο μήπως κάνει φάση γκολ και ο Τοροσίδης να βγαίνει πάνω να χτυπήσει.   
Ο Ρέντναπ με κατέπληξε, είναι ο μόνος βέρος Άγγλος προπονητής τα τελευταία χρόνια που έχω σε εκτίμηση. Την παρακολουθώ την Τότεναμ και στην Αγγλία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι γάτος αυτός ο προπονητής. Έκανε ένα στήσιμο στο Μιλάνο καταπληκτικό. Έπαιξε καταπληκτικά την άμυνα, έβγαινε με ταχύτητα μπροστά και την καθάρισε σαν αβγό τη Μίλαν. Είχε τέσσερις στο κέντρο, γύριζε πίσω και βοήθαγε κι ο Λένον που είναι πολύ γρήγορος, και άφηνε μπροστά μόνο τον Κράουτς. Με ασφυκτικό πρέσινγκ και μια σκάλα πάνω στην ταχύτητα από τη Μίλαν, την εξουδετέρωσαν. Και χωρίς τον Μπέιλ που είναι μέγας μπακ. Πάει καρφί για τους «8» η Τότεναμ.
• Οι ιταλικές ομάδες δεν βλέπονται, έχουν μείνει πίσω από τους Ισπανούς και τους Άγγλους που εξελίχθηκαν και είναι πολύ μπροστά στο ρυθμό και στην ταχύτητα, αλλά και στους παικταράδες. Οι Ιταλοί έμειναν στον αργό ρυθμό, δεν φέρνουν και τους ξένους παίκτες που έφερναν παλιότερα. Δεν βγάζουν και νέα ταλέντα».

Του δίνουν 8 εκατομμύρια, ζήτησε 12!!

Τις προθέσεις του Κώστα Πηλαδάκη για το αν είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ΑΕΛ βολιδοσκόπησε γκρουπ επιχειρηματιών που επιθυμεί να επενδύσει στους «βυσσινί».
Του δίνουν 8 εκατομμύρια, ζήτησε 12!
Στη συγκεκριμένη ομάδα φέρεται να εμπλέκεται και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και Προοδευτικής, Γιάννης Καρράς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξέδρα», οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές έκαναν μια πρώτη, ενδεικτική πρόταση για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ ύψους 8 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, ο Κώστας Πηλαδάκης ζήτησε 12 εκατ., χωρίς βέβαια το δικαίωμα χρήσης του «AEL FC Arena».
Δηλαδή ο πρόεδρος της ΑΕΛ δεν θα έλεγε όχι σε μία μελλοντική πώληση της ομάδας, ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το γκρουπ. Δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν εξελίξεις…
 

Γερμανικό πάρτι στην Ουκρανία!!!

Με το… ενάμισι πόδι στους «16» του Europa League είναι η Λεβερκούζεν μετά το 0-4 επί της Μέταλιστ στο παγωμένο (-10 βαθμοί!) Χάρκιβ.
Γερμανικό πάρτι στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Γερμανοί άνοιξαν το σκορ στο 23`, μετά από προβολή του Ντερτιγιόκ. Στο 72` ο Καστρο, μετά από πλασέ του Ρενάτο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 0-2.
Το 0-3 σημείωσε ο Σαμ στο 90`, από κάθετη πάσα του Ρόλφες και τέλος στο 92` ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 0-4 κι έκαν τη ρεβάνς στο "Μπάι Αρένα" τυπική διαδικασία.

Οριστικά εκτός ο Μπουμσόνγκ!!!

Ελαφριά κάκωση στον υποκνημίδιο υπέστη τελικά ο Γάλλος αμυντικός και χάνει οριστικά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.



Από την τηλεόραση θα δει οριστικά το ντέρμπι του Σαββάτου ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ο Γάλλος αμυντικός στάθηκε άτυχος την Πέμπτη, καθώς προς το τέλος της προπόνησης υπέστη ελαφριά κάκωση στον υποκνημίδιο μυ του δεξιού του ποδιού, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου 7 με 10 ημέρες.

Αυτό σημαίνει οτι εκτός από το ματς με τον Ολυμπιακό, είναι πολύ πιθανό να χάσει και το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ.
Πηγή: leoforos.gr

Θέλει τον Κακά η Κορίνθιανς

Τον Κακά από τη Ρεάλ με τη μορφή δανεισμού ζήτησε η Κορίνθιανς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βραζιλιάνικου Τύπου. Η "τιμάο" φέρεται να ψάχνει το νέο της αστέρι μετά την αποχώρηση των Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά ακόμη κι αν όλα αυτά ευσταθούν η προσπάθειά της για τον 28χρονο άσο αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη.

Ο Κακά βρίσκεται σιγά-σιγά τον καλό του εαυτό και έχει αρχίσει να βοηθάει τη Ρεάλ στα τελευταία παιχνίδια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο δε θα ήθελε σε καμία περίπτωση να χάσει έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Πρόβλημα με Οριόλ στη προπόνηση

Δυσάρεστη κατάληξη είχε η σημερινή προπόνηση του Άρη. Ο Λοθάνο Οριόλ ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο λίγο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, πρόβλημα που ανάγκασε τον Ισπανό αμυντικό να αποχωρήσει από το γήπεδο.
Η σοβαρότητα της κατάστασής του και το κατά πόσο θα μπορεί να υπολογίζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ατρόμητο, θα εκτιμηθεί αύριο. Δεδομένα απόντες από το παιχνίδι στο Περιστέρι θα είναι οι Ρικάρντο Φατί, Περέιρα Μίσελ, καθώς αμφότεροι θα εκτίσουν ποινή τιμωρίας.

Έλεγχος ντόπινγκ στην ΑΕΚ

Την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΣΚΑΝ δέχθηκε και η ΑΕΚ στα Σπάτα.

Επτά ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» πέρασαν από αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ. Νωρίτερα, κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, οι Τραϊανός Δέλλας, Ισμαέλ Μπλάνκο και Κώστας Μανωλάς είχαν προεπιλεγεί από τους ανθρώπους του ΕΣΚΑΝ, ενώ οι Ρότζερ Γκερέιρο, Έντερ, Κριστιάν Νασούτι και Γιώργος Νικόλτσης κλήθηκαν να δώσουν δείγμα μετά από κλήρωση.

Γωγάκος: «Ασόβαρη η πρόταση των Βούλγαρων»

Ο Κωσταντίνος Γωγάκος χαρακτήρισε ασόβαρη την πρόταση της βουλγαρικής εταιρίας GM CAPITAL, με αφορμή την απόσυρση του ενδιαφέρον της για τους Χορτατζήδες
Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Ηρακλή μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Μετά τη γενική συνέλευση, παραδέχθηκε και ο πρόεδρος της συγκεκριμένης εταιρίας πως ήταν πρόχειρη η πρόταση της και είπαμε να έρθει στην Ελλάδα, να κάνουμε μια προμελέτη και να συζητήσουμε αναλυτικότερα και πιο σοβαρά. Τελικά χάθηκε πολύς χρόνος περιμένοντας την πρόταση της βουλγαρικής εταιρίας. Δυστυχώς δεν υπήρχε η ανάλογη σοβαρότητα, ήταν ασόβαρη η πρόταση. Πιστεύω πάντως ότι θα υπάρξει κι άλλη πρόταση από το εξωτερικό. Δεν έχει έρθει ακόμη κάποια επίσημη πρόταση, είναι δύσκολη η εποχή, λόγω της οικονομικής συγκυρίας των καιρών».
Για τον χαμό του Ντίνου Κοσμόπουλου δήλωσε:
«Ήμουν παρών στην εκδήλωση, είναι μια μεγάλη απώλεια για όλους μας. Ο Κοσμόπουλος έδινε το παρών σε πολλές αποστολές, φυσικά στο Καυτανζόγλειο και σε πολλούς αγώνες».
Για την πορεία των αθλημάτων του Ερασιτέχνη:
«Το βόλεϊ συνεχίζει τις επιτυχίες, έχει στόχο το πρωτάθλμα και το κύπελλο, ενώ το μπάσκετ μας στεναχωρεί ιδιαίτερα».

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο «Ελεύθερη» η μετάδοση αγώνων ποδοσφαίρου Μουντιάλ και Εuro

Ενα κράτος μέλος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να απαγορεύει την αποκλειστική μετάδοση του συνόλου των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου και
του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου από συνδρομητικό τηλεοπτικό σταθμό, προκειμένου να παρέχεται στο κοινό, του εν λόγω κράτους μέλους, η δυνατότητα να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις αυτές από τηλεοπτικό σταθμό ελεύθερης πρόσβασης.

Την απόφαση αυτή, έλαβε σήμερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνοντας ότι, όταν οι δύο αυτές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις έχουν, στο σύνολό τους, μείζονα σημασία για
την κοινωνία, τότε αυτός ο περιορισμός της ελευθερίας παροχής υπηρεσιών και της ελευθερίας εγκατάστασης δικαιολογείται από το δικαίωμα στην ενημέρωση και από
την ανάγκη να διασφαλίζεται ευρεία πρόσβαση του κοινού στις τηλεοπτικές μεταδόσεις των εκδηλώσεων αυτών.

Το θέμα ανέκυψε, όταν το Βέλγιο και η Μεγάλη Βρετανία κατήρτισαν έναν κατάλογο εκδηλώσεων που θεωρούνται ότι, έχουν μεγάλη σημασία, αντιστοίχως, για την
κοινωνία τους.

Οι κατάλογοι αυτοί περιείχαν, ιδίως όσον αφορά το Βέλγιο, όλους τους αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όσον αφορά τη Μεγάλη Βρετανία, το σύνολο των αγώνων της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Οι κατάλογοι αυτοί απεστάλησαν στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε ότι ήταν συμβατοί με το δίκαιο της ΕΕ.

Ωστόσο, η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIFA) και η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA) σε αντίθεση των συγκεκριμένων αποφάσεων της Επιτροπής, θέτουν υπό αμφισβήτηση, ενώπιον του Δικαστηρίου, το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι αγώνες μπορούν να αποτελούν εκδηλώσεις μείζονος σημασίας για το κοινό των κρατών αυτών.

Απορρίπτοντας τις προσφυγές της FIFA και της UEFA, το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπέπεσε σε λάθος για το χαρακτηρισμό, εκ μέρους
της Μεγάλης Βρετανίας, όλων των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, και εκ μέρους του Βελγίου, όλων των
αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ως «εκδηλώσεων μείζονος σημασίας».

Πληθαίνουν οι φευγάτοι από την ελληνική Α1 μπάσκετ

Η ταυτόχρονη αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου από τον ΠΑΟΚ (για τη ρωσική Χίμκι Μόσχας) και του Νέστορα Κόμματου από το Μαρούσι (για την τουρκική Μερσίν) πρόσθεσε δύο νέους κρίκους στην αλυσίδα των φευγάτων από το πρωτάθλημα της πολύπαθης ελληνικής Α1 μπάσκετ. Το σκηνικό που επικρατεί στα - υποτίθεται- «σαλόνια» της Α1 όχι μόνο δεν αρέσει σε κανέναν αλλά έχει γίνει πλέον αποκρουστικό!

Η ΑΕΚ παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία αλλά είναι... πρωταθλήτρια στις αποχωρήσεις, καθώς για τον άλφα ή βήτα λόγο έχει οδηγήσει πέντε παίκτες στην πόρτα της εξόδου ( ΠάτρικΣπαρκς , ΕντιΣάνον, ΑντονιΓκράντι, Λαμόντ Μακ, ΡοντρίγκΜελς ). Ο Μάικ Κινγκ έφυγε από το Περιστέρι γιατί (άκουσον, άκουσον!..) ήθελε να πληρώνεται στην ώρα του, ενώ ο Τζούλιαν Σένσλι αποχώρησε από την ομάδα του δυτικού προαστίου για οικογενειακούς λόγους. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ του τον Ερμιν Τζάζβιν, ενώ εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν αποτελούν και οι Τζέιμς Πίτερς, Νίκος Παπανικολόπουλος , Τερέλ Εβερετ, Νικ Λιούις και Ματ Μπόουλντιν. Την ίδια πόρτα (της εξόδου) επέλεξε να ανοίξει και ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο οποίος όχι μόνο αποχώρησε από τον «Γηραιό» αλλά ανακοίνωσε και την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Εν τω μεταξύ ο Κόμματος δεν ήταν ο πρώτος παίκτης που έφυγε από το Μαρούσι. Την αρχή είχε κάνει ο κωφάλαλος Λανς Ολρεντ, όπως και ο Τόνι Γουίντεν, ο μεν για αγωνιστικούς λόγους, ο δε γιατί συνελήφθη να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ωστόσο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα όταν εκτίσει την ποινή του. Από τον Πανελλήνιο αποχώρησαν οι Ντέρικ Μπάιαρς, Νταμίρ Ράντσιτς , Αντρέ Μπράουν και Σάμο Ούντριχ, αλλά ουδείς παραπονέθηκε για καθυστερημένες οφειλές εκ μέρους του συλλόγου. Από τον ΠΑΟΚ, εκτός από τον Παπαδόπουλο, που θα πάρει ένα κάρο λεφτά από τη Χίμκι (400.000

ευρώ) ως το τέλος της σεζόν, είχε αποχωρήσει από νωρίς ο Ντε Σον Σιμς, απροειδοποίητα και χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Ο Κολοσσός Ρόδου ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τους Τζαμίν Πίτερσον και Κέβιν Φορντ, αλλά έπειτα από μερικούς αγώνες αντικαταστάθηκαν, ενώ ο Αρης έκανε υπομονή, αλλά αποδέσμευσε τους Πιερ Πιρς και Μπράιαν Ντάνστον , οι οποίοι δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους.

Νέστορας Κόμματος
Ο Πανιώνιος έδειξε την πόρτα της εξόδου στους Κιθ Μακ Λάουντ και Τσινεμέλου Ελονού, όχι όμως για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί αυτό έκρινε ο κόουτς Μπαρτζώκας. Μόνο ο Μίλος Βούγιανιτς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά η τύχη τού γύρισε την πλάτη, υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης και θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να επιστρέψει στη δράση. Ο Ηλυσιακός έδιωξε τέσσερις Αμερικανούς, τους Τι Τζέι Τόμπσον, ΛαΚουάν Πρόγουελ , Αντονι Μάιλς και Τάιρον Γκραντ, ενώ η Καβάλα αντικατέστησε τον Κάλβιν Λιούις για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Αλλαγές όμως έκανε και η πιο νοικοκυρεμένη ομάδα της Α1 (πλην ΠΑΟ και ΟΣΦΠ), ο Ικαρος Καλλιθέας, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με τον τραυματισμό του Πατ Κάρολ, τον οποίο και αντικατέστησε, ενώ στις αρχές της χρονιάς ο Μπεν Τζέικομπσον δεν ικανοποίησε χάνοντας τη θέση του στο ρόστερ των νεοφώτιστων.

Δ

Σε καραντίνα μπήκε ο Κόκε, τέλος ο Κουλουχέρης

Ζήτησε συγγνώμη, ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του και πλέον περιμένει την ετυμηγορία της διοίκησης. Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Σέρχιο Κόκε θα την γλιτώσει με χρηματικό πρόστιμο, καθώς οι συνθήκες μάλλον δεν επιτρέπουν κάτι πιο βαρύ. Αντιθέτως, η καριέρα του Εύθυμη Κουλουχέρη στον Άρη θα πρέπει να θεωρείται λήξαν, καθώς ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κάνει προπόνηση μόνος του!

Ξεκινώντας από τον Κόκε, υπάρχουν πολλοί λόγοι οι οποίοι ουσιαστικά απορρίπτουν κάθε ενδεχόμενο πρόωρης λύσης της συνεργασίας, όπως είχε κυκλοφορήσει αρχικά. Η προσφορά του στην ομάδα, οι αγωνιστικές ανάγκες, αλλά και η θέση που κατέχει στις καρδιές των φιλάθλων του Άρη είναι τρεις παράμετροι που έχουν ληφθεί υπόψη.

Γι' αυτό θεωρείται πως θα του επιβληθεί βαρύ χρηματικό πρόστιμο. Ο Γιάννης Μιχαλήτσος δεν του επέτρεψε πάντως να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα, δείχνοντας προφανώς ότι δεν τον υπολογίζει για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ατρόμητο. Βρίσκεται σε εκκρεμότητα εξάλλου η απόφαση της διοίκησης για τον Ισπανό.

Σε ότι αφορά τον Κουλουχέρη, προ ημερών είχε φραστικό επεισόδιο με τον Μιχαλήτσο και τις τελευταίες ημέρες προπονείται μόνος του. Κι όλα δείχνουν ότι έτσι θα ολοκληρωθεί η αγωνιστική περίοδος για τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, αφού ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή του Άρη.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, εφόσον οριστικοποιηθεί η απουσία του Κόκε στον αγώνα με τον Ατρόμητο, οι Θεσσαλονικείς θα παραταχθούν με τρεις βασικές απουσίες, καθώς συνυπολογίζονται και οι Φατί, Μίσελ. Αυτό σημαίνει ότι ο Μιχαλήτσος θα προχωρήσει σε εσωτερικές αλλαγές.

Ο τεχνικός του Άρη προσανατολίζεται πάντως στην χρησιμοποίηση ενός σχήματος ανάλογου με αυτό που παρέταξε απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι. Δηλαδή; Με τους Πρίττα, Πορτίγια και Τόχα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου ο τελευταίος θα έχει αρμοδιότητες κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Η απουσία του Μίσελ από το αριστερό άκρο της άμυνας, ουσιαστικά τον αναγκάζει να χρησιμοποιήσει σε αυτή τη θέση τον Κρίστι Βανγκέλι, ίσως και να επαναφέρει τον Ντάρσι Νέτο στο δεξιό άκρο της άμυνας. Σε αυτή τη περίπτωση, το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει στον αγώνα του Περιστερίου ο Νέρι Καστίγιο.Πηγη Το Βημα.

Παραιτήθηκε ο Υφαντής

Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο υπεύθυνος του τμήματος σκάουτινγκ της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, Λάκης Υφαντής και σε επιστολή του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση:

«Λόγοι ανεξάρτητοι της θέλησης μου, καθαρά προσωπικοί και οικογενειακοί, επιβάλουν την μόνιμη παρουσία μου στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Με την αποχώρηση μου από την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο, βοήθησαν την ομάδα μέσα από τις διάφορες μορφές συνεργασίας που είχαμε κατά τον ένα χρόνο που διετέλεσα γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος και στις καλές και στις κακές στιγμές.

Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και Μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, κ. Πέτρο Θεοδωρίδη, που με επέλεξε στη θέση αυτή, η οποία περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπο μου και σαν Σερραίο αλλά και σαν άνθρωπο του ποδοσφαίρου γενικότερα».

 

Αγκαλιά με την πρόκριση η Τβέντε

Με τα γκολ των Ντε Γιονγκ στο 77' και Βίσγκερχοφ στο 88', η Τβέντε πήρε τη νίκη 2-0 μέσα στη Ρωσία επί της Ρούμπιν Καζάν και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «16» του εφετινού Europa League. Η αναμέτρηση ξεκίνησε στις 14:00, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο «Λουζνίκι» της Μόσχας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, παίρνοντας τη νίκη που τους φέρνει ένα βήμα από την επόμενη φάση. Αν η ολλανδική ομάδα κατάφερει να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση, τότε θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Γιουνγκ Μπόις και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Διοργάνωση: Europa League
Φάση: «32»
Αγώνας: Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε
Γήπεδο: «Λουζνίκι»
Οι συνθέσεις:
Ρούμπιν: Αρλάουσκις, Κουζμίν, Ανσάλντι, Νάβας, Μπιστρόφ, Λεμπεντένκο (Μεντβέντεφ 88'), Νομπόα, Ντιάντιουν, Μποκέτι, Καραντενίζ (Κασάεφ 73'), Νάτσο.
Τβέντε: Μιχαΐλοφ, Ονιέγου, Βίσγκερχοφ, Μπράμα, Λαντζάτ, Γιάνσεν, Ντε Γιονγκ, Ρουίζ (Μπαχράμι 86'), Ροσάλες, Ντάγκλας, Τσάντι.

Εκδόθηκε το δελτίο του Κοτσόλη

Eπειτα από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ στη διά περιφοράς συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ομοσπονδίας την Πέμπτη, αποφασίστηκε να εκδοθεί το δελτίο του Στέφανου Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό, καθώς και των υπολοίπων ανέργων ποδοσφαιριστών που πήραν μεταγραφή μετά την τελευταία παράταση που είχε δοθεί.

Εκτός του Κοτσόλη, εκδόθηκαν τα δελτία του Πανκράτ της Λάρισας, καθώς και του Πρελ του Πανιωνίου. Για τους Νεοσμυρνιώτες, εκδόθηκε οριστικά και το δελτίο αθλητικής ιδιότητας στον Κβιρκβέλια.

Πρόστιμα σε έξι ΠΑΕ

Με 9.000 ευρώ πρόστιμο τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον Παναθηναϊκό, με αφορμή τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική. Από 8.000 ευρώ πρόστιμο επιβλήθηκε σε Άρη, Λάρισα και ΑΕΚ (για την 21η).

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 22ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Λάρισα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

Οι κάτωθι αποφάσεις αφορούν την 21η αγωνιστική:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Πανσερραϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ
».

Παράσχος: «Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Με γραπτή δήλωση τοποθετήθηκε για τον αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό Βόλου ο προπονητής του Ηρακλή, Γιώργος Παράσχος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ομάδα του.
Αναλυτικά αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά στη φετινή πορεία του Ηρακλή, υπάρχει μπροστά του ένα καθοριστικό παιχνίδι. Αντίπαλός μας μια ομάδα, για την οποία μιλούν η βαθμολογική συγκομιδή της και οι αξιοσημείωτες επιτυχίες που έχει στην μέχρι τώρα διαδρομή της. Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και είμαι πεπεισμένος ότι θα δείξουμε ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο, από αυτό της περασμένης Κυριακής, κινούμενοι στα επίπεδα απόδοσης και αγωνιστικής συμπεριφοράς της αναμέτρησης των Σερρών, στοιχείο το οποίο θα μας βοηθήσει στο να αποσπάσουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε, με τη βοήθεια και του κόσμου μας, που παρά την πικρία του, πιστεύω ότι θα βρεθεί στο Βόλο και θα μας στηρίξει».

Δεν πωλείται στο Κατάρ η Γιουνάιτεντ

Τα δημοσιεύματα που ήθελαν να πωλείται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε χώρα της Μέσης Ανατολής, διέψευσε εκπρόσωπος της επιχειρηματικής ομάδας του Κατάρ.
Αν και δεν υιοθετήθηκε από το σύνολο του αγγλικού Τύπου, η είδηση για ενδιαφέρον από το Κατάρ εμφανιζόταν σε αρκετά δημοσιεύματα τις τελευταίες μέρες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πρόταση ύψους 1,6 δις λιρών.
Η διάψευση ήρθε όμως από εκπρόσωπο της επιχειρηματικής ομάδας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν είμαστε και ούτε ήμασταν ποτέ σε συζητήσεις για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν υπάρχει καμία αλήθεια μέσα σε όλες αυτές τις φήμες».

Καλόπουλος στο ντέρμπι

Ο Δημήτρης Καλόπουλος θα είναι ο διαιτητής στο μεγάλο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό το ερχόμενο Σάββατο. Ο Μακεδόνας ρέφερι θα διευθύνει για τρίτη φορά στην καριέρα του αναμέτρηση των δύο «αιωνίων». Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Σαραϊδάρης και Τρύφωνας. . Αντίθετα ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ – Εργοτέλης θα οριστεί αφότου ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα

Αναλυτικά οι διαιτητές της 23ης αγωνιστικής:

Σάββατο 19/2

17:15 Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα: Πέτρος Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)
Βοηθοί: Πάνου, Αλεξέας.
Τέταρτος: Γιάχος.

19:30 Καβάλα-Πανσερραϊκός: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Βασιλειάδης, Γρεβένης.
Τέταρτος: Μήτση.

19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δημήτρης Καλόπουλος (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Τρύφωνας.
Τέταρτος: Αρετόπουλος.

Κυριακή 20/2

15:00 Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών).
Βοηθοί: Τάτσης, Μπιτσίδης.
Τέταρτος: Παππάς.

17:15 Ατρόμητος-Άρης: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Γούκος.
Τέταρτος: Βοσκάκης.

19:30 ΑΕΚ-Πανιώνιος: Σταύρος Μάνταλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφων, Τουμπακάρης.
Τέταρτος: Μήτσιος.

19:30 Skoda Ξάνθη-Λάρισα: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημόπουλος, Δημητριάδης.
Τέταρτος: Αμπάρκιολης.

Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί!»

Εφικτό στόχο χαρακτήρισε την πρόκριση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τουρσουνίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αναγνώρισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του Μάκη Χάβου.

«Προγνωστικά δεν υπάρχουν σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, που κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του εμφανίζεται πολύ δυνατός, αλλά η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες κι εύχομαι να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες πρόκρισης. Ακόμη και το 1-0 θα είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν δεχτεί γκολ, μπορεί να πετύχει ένα τέρμα που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν η αγωνιστική απραξία της ρωσικής ομάδας δίνει ένα πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά διαθέτει παίκτες κλάσης και σε καμία περίπτωση δεν θα μπει αδιάφορη στο γήπεδο. Η δική μας ομάδα είναι πανέτοιμη, παίζουμε στην έδρα μας, ξέρουμε πόσο μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Όσο για την τεράστια διαφορά στους προϋπολογισμούς των δύο ομάδων, ο Γιώργος Τουρσουνίδης είπε: «Σίγουρα τα χρήματα παίζουν ρόλο. Όταν διαθέτεις μεγάλο μπάτζετ, μπορείς να βρεις παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Όμως είδαμε και στην περίπτωση του Άρη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι ότι τα χρήματα από μόνα τους δεν αρκούν».

Τέλος, κρίνοντας τη συνολική πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο είπε: «Και μόνο που ο ΠΑΟΚ είναι στους τρεις στόχους, έστω κι αν έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της σεζόν με τις αλλαγές των προπονητών και κάποια άλλα προβλήματα, αλλά βρήκε το δρόμο της».

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Πεμπτη σημερα με τους αγωνες του ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ να εχουν την τιμητικη τους, παμε να δουμε τη θα ψαρεψουμε και σημερα.
Η φορμαρισμενη και σοβαρη ομαδα της ΜΠΕΝΦΙΚΑΣ υποδεχεται την Στουτγκαρδη η οποια πραγματικα δεν βλεπεται, εχασε το Σαββατο και απο την Νυρεμβεργη με 1-4. Πυστευω πως η Στουτγκαρδη θα ριξει το βαρος στο πρωταθλημα και στην αποφυγη του υποβιβαζμου, γιαυτο θα παμε με την σοβαροτερη ομαδα. ΜΠΕΝΦΙΚΑ 1 (1,60)
Απο την Πορτογαλια θα μεταφερθουμε στην Ελβετια, εκει που η Γιουνγκ Μποις θα υποδεχτει την Ζενιτ, πυστευω οτι θα γινει ενα ανοιχτο παιχνιδι και χωρις πολλα πολλα θα παμε με το OVER 2,5 καθως και οι δυο ομαδες οπως εχουν δηξει αρεσκονται στο επιθετικο ποδοσφαιρο. ΖΕΝΙΤ OVER 2,5 (1,77)
Θα κλεισουμε το παρολι μας με το G-G στο ματς της ΣΕΒΙΛΛΗΣ με την ΠΟΡΤΟ. Οι Ισπανοι εχουν δηξει οτι δεν εχουν και την καλυτερη αμυνα, πυστευω οτι η Πορτο θα το εκμεταλευτη αυτο. Ας ελπισουμε να κανουν το καθηκον τους ο Φαμπιανο και οι παρεα του για να μας χαρισουν το G-G. ΣΕΒΙΛΛΗ G-G (1,65)

1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ : 1 (1,60)
ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΙΣ : OVER 2,5 (1,77)
ΣΕΒΙΛΛΗ : G-G (1,65)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,67)

2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ : Χ (3,25)
ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ : Χ (3,25)
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ : 2 (2,10)
ΣΕΒΙΛΛΗ : Χ (3,25)
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4)

3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΤΟ ΣΚΟΡΑΚΙ)
ΠΑΟΚ - ΤΣΣΚΑ : 1-2 (9,00)

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!
Και μη ξεχνατε, πονταρουμε παντα οσα ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ και ΟΧΙ οσα θελουμε...

Χάνει τη σεζόν ο Τσόρλουκα!

Το σκληρό τάκλιν του Ματιέ Φλαμινί της Μίλαν στον Βέντραν Τσόρλουκα της Τότεναμ δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, όμως, ο άσος της αγγλικής ομάδας τραυματίστηκε σοβαρά και όπως όλα δείχνουν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.Ο κροάτης αμυντικός τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί αστράγαλο και αποχώρησε από το Μιλάνο με πατερίτσες. Με την επιστροφή της Τότεναμ στην Αγγλία υποβλήθηκε σε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν μεγάλο πρόβλημα στον αστράγαλο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ηρακλής-Τα είπανε… τα συμφωνήσανε!

Οι αρχηγοί του Ηρακλή συναντήθηκαν μετά το τέλος της χθεσινης προπόνησης με μέλη της διοίκησης της ομάδας.
Η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και σκοπός της ήταν να δοθούν εκατέρωθεν εξηγήσεις με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ τόνισαν ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές οφείλονται στο γεγονός πως ένα μεγάλο ποσό δόθηκε στο χρέος προς την ΕΠΟ, το οποίο ήταν αναγκαίο να εξοφληθεί άμεσα. Την ίδια ώρα που τους διαβεβαίωσαν πως την άλλη εβδομάδα θα μπουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς δόσεις των συμβολαίων τους.
Οι ποδοσφαιριστές έδειξαν, από την πλευρά τους, να ανταποκρίνονται θετικά στα όσα τους είπαν τα μέλη της διοίκησης και από τη σειρά τους επισήμαναν πως ουδέποτε υπήρχε ειλημμένη απόφαση για απεργία από τις προπονήσεις της ομάδας.

Σηφάκης: «Πρόκριση στην Αγγλία»

Σίγουρος πως ο Άρης μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στην Αγγλία, εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως αν η ομάδα του παρουσιαστεί καλά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο και με «καθαρό» μυαλό, τότε θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σηφάκης μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα». Αναλυτικά ο Έλληνας τερματοφύλακας δήλωσε:
Για τις ελπίδες πρόκρισης του Άρη: «Με ομάδες που δημιουργούν ποδόσφαιρο και άρα αφήνουν χώρους, τα καταφέρνουμε μια χαρά. Το ίδιο έγινε και στη Μαδρίτη και στη Γερμανία. Αν λοιπόν παίξουμε μυαλωμένα, μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Δεν θα πάμε στην Αγγλία με το σκεπτικό να χάσουμε λίγο. Θα πάμε για να προκριθούμε».
Για την διαφορά απόδοσης του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δυστυχώς οι ελληνικές ομάδες έχουν πρόβλημα στα πολλά και διαδοχικά παιχνίδια. Εμείς αρχίσαμε πολύ νωρίς προετοιμασία, καταφέραμε το δύσκολο, να φορμαριστούμε για τους δυο προκριματικούς γύρους για να μπούμε στους ομίλους κάτι για παράδειγμα που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός και αποκλείστηκε από την Μακάμπι, αλλά στην πορεία υπήρξε κάμψη. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάποιους βαθμούς στην Ελλάδα, αλλά δεν τα καταφέραμε».
Για τον αν διαλέγουν παιχνίδια: «Γελάμε με αυτά. Είναι ανόητο να το σκέφτεται κάποιος. Υπάρχει και ο εγωισμός. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια».
Για την συμμετοχή Άρη και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και αν είναι απάντηση στην Αθήνα: «Κατ' αρχάς είναι πολύ θετικό να μη μονοπωλούν το ενδιαφέρον οι ομάδες της Αθήνας. Θα ήθελα όμως να κάνω μια παρατήρηση. Την παραμονή του αγώνα ήμασταν στο ξενοδοχείο και βλέπαμε τηλεόραση. Στις αθλητικές ειδήσεις, πρώτο θέμα ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όχι το μοναδικό παιχνίδι ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη την επόμενη μέρα. Αυτό αδικεί τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και γενικά την Θεσσαλονίκη. Σχολιάστηκε από όλη την ομάδα. αξίζουμε περισσότερη προσοχή».

Βάστα, Σάσα, βάστα!

Μετά τους Ταχτσίδη, Μανιάτη και Γκέντζογλου, τώρα η Σάσα Μπάστα είναι έτοιμη να τυλίξει και τον Μήτρογλου. Ο ποδοσφαιριστής έχει ξετρελαθεί μαζί της και της ασκεί πολύ στενό  μαρκάρισμα τον τελευταίο καιρό.

"Χάσαμε από έναν φίλο του Μουρίνιο" γράφει η El Mundo Deportivo

Η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Άρσεναλ δεν έγινε αποδεκτή από την «El Mundo Deportivo”, η οποία θεωρεί πως σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στα σφυρίγματα του Νικόλα Ριτσόλι, ο οποίος τονίζει πως είναι φίλος του Μουρίνιο.
Η καταλωνική εφημερίδα υποστηρίζει πως ο Ιταλός διαιτητής δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Λιονέλ Μέσι και μιλά για πέναλτι σε μία φάση που ο Κονσιελνί μάρκαρε εντός περιοχής τον Πέδρο, στερώντας από τον παίκτη των «μπλαουγκράνα» την ευκαιρία να σκοράρει.
Δεν σταματά όμως εκεί, αφού αναφέρεται και στον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα. Εκφράζει τα παράπονά της για τη μη αποβολή του Σονγκ, αφού παρά το ότι κιτρινίστηκε μόλις στος 6΄και είχε και άλλα επικίνδυνα μαρκαρίσματα δεν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Εν αντιθέσει στέκεται στην κίτρινη κάρτα που είδε ο Πικέ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τη ρεβάνς του Καμπ Νου.
Στη συνέχεια η καταλανική εφημερίδα κάνει μία ιστορική αναδρομ ή στην πορεία του Ιταλού διαιτητή. Στέκεται σε μία φράση του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος όταν βρίσκονταν στην Ίντερ δεν είχε διστάσει να παραδεχθεί ότι «ο Ριτσόλι είναι φίλος μου». Αυτό μάλιστα έγινε λίγες ημέρες μετά από ένα ανύπαρκτο πέναλτι που είχε δώσει ο Ιταλός διαιτητής υπέρ της Ίντερ (σε ντέρμπι με τη Ρόμα) και είχε στοιχίσει τότε την τιμωρία του Ριτσόλι.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο καταλανικός Τύπος χρεώνει μεγάλο μερίδιο της ήττας στις αποφάσεις του «άρχοντα του αγώνα», κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το τέλος του αγώνα.

Άνοιξε τα χαρτιά του

Ενδεκάδα ντέρμπι με Τοροσίδη αντί Μανιάτη έδειξε την Πέμπτη ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Βάσκος τεχνικός αναμένεται να χρησιμοποιήσει τους έντεκα που ξεκίνησαν το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πραγματοποιώντας μια αλλαγή στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μανιάτης αναμένεται να μείνει στον πάγκο και τη θέση του θα πάρει ο Βασίλης Τοροσίδης, ο οποίος επιστρέφει στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων».
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να παραταχθεί με 4-4-1-1 με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια και τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Οι Τοροσίδης και Μπράβο θα αγωνιστούν στα δυο άκρα της άμυνας, ενώ οι Ιμπαγάσα και Μοντέστο θα είναι οι δυο κεντρικοί χαφ. Ο Μιραλάς θα αγωνιστεί στα δεξιά της μεσαίας γραμμής και ο Ριέρα στα αριστερά, ενώ ο Φουστέρ θα έχει και πάλι ρόλο επιτελικού μέσου. Μοναδική επιθετική αιχμή θα είναι ο Τζιμπούρ.
Την Πέμπτη από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη πέρασε και αντιπροσωπεία της ΕΣΚΑΝ, η οποία υπέβαλε σε έλεγχο επτά ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» την Πέμπτη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τον σαββατιάτικο αγώνα, με μια ακόμα προπόνηση την Παρασκευή.

ΠΑΟΚ σσσ..., μην ξυπνήσεις την «Αρκούδα»

Ποιο είναι το καλύτερο συστατικό επιτυχίας για ένα ζώο, το οποίο δεν έχει τα... κυβικά κάποιου άλλου και θέλει να του επιβληθεί; Ο αιφνιδιασμός. Ετσι πρέπει να πράξει κι ο ΠΑΟΚ (αν μεταφερθούμε από την άγρια φύση, στον κόσμο του ανθρώπου) στον ευρωπαϊκό αγώνα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του προπονητή του «Δικεφάλου», Μάκη Χάβου, ότι «αφού ολόκληρη UEFA έχει βγάλει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του 1-0, γιατί να το αλλάξουμε;».
Η ρωσική «αρκούδα» βρίσκεται σε χειμέριο ύπνο κι αν την αντιμετωπίσεις σωστά, με τρόπο κι ορθή τακτική, τότε δεν είναι απίστευτο το ενδεχόμενο οι ΠΑΟΚτσήδες να πανηγυρίσουν ακόμη μια σπουδαία πρόκριση.

Οι Ρώσοι, εξάλλου, έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα, πέρα από τα πολλά πλεονεκτήματά τους. Ο, τι δεν έχουν παίξει επίσημο αγώνα από τα μέσα Δεκεμβρίου. Καλά είναι τα φιλικά παιχνίδια κι η σκληρή προετοιμασία σε περιβάλλον πιο... ευρωπαϊκό (σε ό, τι αφορά τις θερμοκρασίες) σε σχέση με εκείνο της Ρωσίας, οι αρκετές μέρες πριν που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και εγκλιματίστηκαν στα δεδομένα της πόλης, αλλά ακόμη και για μια σπουδαία ομάδα όπως αυτή, τα επίσημα ματς της λείπουν κι όλοι ελπίζουν στον ΠΑΟΚ αυτό να φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Το άλλο «μείον» των Ρώσων ή καλύτερα το «συν» του ΠΑΟΚ είναι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στην Τούμπα. Οι παίκτες του Σλούτσκι όσο και να λένε ότι έχουν συναντήσει ξανά τέτοιου είδους... υποδοχή, όταν μπουν μέσα στο γήπεδο θα συνειδητοποιήσουν τι «εστί βερύκοκο». Χιλιάδες πωρωμένοι φίλαθλοι θα ζητωκραυγάζουν διαρκώς για την ομάδα τους.

Υ.Γ.: Πάντως η μίζερη Θεσσαλονίκη, σε κάθε τομέα, έχει να περηφανεύεται ότι δύο ομάδες της, ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης κάνουν εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη. Ισως όλα τα παραπάνω αποτελέσουν την απαρχή για να αλλάξει σελίδα η «ερωτική πόλη» (όπως λένε όλοι και μένουν απλά σε αυτό), να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν.Πηγη Sportday.gr

«Θα μιλήσω στο γήπεδο»

Τα αρνητικά σχόλια για την εκκεντρική του εμφάνιση στα βραβεία Status έφτασαν στα αυτιά του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος όμως κάθε άλλο παρά ενοχλείται και απλά περιμένει να απαντήσει εκεί που ξέρει καλύτερα... Μέσα στο γήπεδο!

«Έχω μάθει τόσα χρόνια να μιλάω στο γήπεδο. Εκεί με ενδιαφέρει να δίνω απαντήσεις και με ενοχλεί όταν κάνουν κριτική για την απόδοσή μου. Όχι για την εμφάνισή μου», έλεγε ο Τζιμπρίλ σε φίλους του προσθέτοντας:

«Εχω μάθει να σέβομαι. Απορώ γιατί συνδέουν την προσωπική ζωή κάποιου με το ποδόσφαιρο. Δέχομαι την πλάκα όταν είναι για κάτι που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά σημασία έχει ποιος γελάει τελευταίος. Οσοι αντιδρούν για αυτό, τι θα λένε αν η ομάδα μου νικήσει;»