Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

"Χάσαμε από έναν φίλο του Μουρίνιο" γράφει η El Mundo Deportivo

Η ήττα της Μπαρτσελόνα από την Άρσεναλ δεν έγινε αποδεκτή από την «El Mundo Deportivo”, η οποία θεωρεί πως σε μεγάλο ποσοστό οφείλεται στα σφυρίγματα του Νικόλα Ριτσόλι, ο οποίος τονίζει πως είναι φίλος του Μουρίνιο.
Η καταλωνική εφημερίδα υποστηρίζει πως ο Ιταλός διαιτητής δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Λιονέλ Μέσι και μιλά για πέναλτι σε μία φάση που ο Κονσιελνί μάρκαρε εντός περιοχής τον Πέδρο, στερώντας από τον παίκτη των «μπλαουγκράνα» την ευκαιρία να σκοράρει.
Δεν σταματά όμως εκεί, αφού αναφέρεται και στον πειθαρχικό έλεγχο του αγώνα. Εκφράζει τα παράπονά της για τη μη αποβολή του Σονγκ, αφού παρά το ότι κιτρινίστηκε μόλις στος 6΄και είχε και άλλα επικίνδυνα μαρκαρίσματα δεν πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.
Εν αντιθέσει στέκεται στην κίτρινη κάρτα που είδε ο Πικέ, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να χάνει τη ρεβάνς του Καμπ Νου.
Στη συνέχεια η καταλανική εφημερίδα κάνει μία ιστορική αναδρομ ή στην πορεία του Ιταλού διαιτητή. Στέκεται σε μία φράση του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος όταν βρίσκονταν στην Ίντερ δεν είχε διστάσει να παραδεχθεί ότι «ο Ριτσόλι είναι φίλος μου». Αυτό μάλιστα έγινε λίγες ημέρες μετά από ένα ανύπαρκτο πέναλτι που είχε δώσει ο Ιταλός διαιτητής υπέρ της Ίντερ (σε ντέρμπι με τη Ρόμα) και είχε στοιχίσει τότε την τιμωρία του Ριτσόλι.
Όπως γίνεται αντιληπτό ο καταλανικός Τύπος χρεώνει μεγάλο μερίδιο της ήττας στις αποφάσεις του «άρχοντα του αγώνα», κάτι στο οποίο στάθηκε και ο Πεπ Γκουαρντιόλα μετά το τέλος του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: