Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο Νίκος Αλέφαντος ξαναχτυπά: «Αν παίξει ανοιχτά ο Φερέιρα, αυτοί θα φάνε τέσσερα γκολ!»

Ο Νίκος Αλέφαντος ξαναχτυπά!!! Μέσα από την στήλη του στο katimagiko.gr λέει την γνώμη του για το ντέρμπι των αιωνίων. Αναλυτικά αναφέρει:
«Πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός ένα είδος μαν του μαν στον Σισέ γιατί αυτός είναι ο μισός Παναθηναϊκός. Δεν θέλεις να χάσεις σε αυτό το ματς με τίποτα. Θες να κρατήσεις το μηδέν πίσω. Ε, κλείδωσε τον Σισέ και μάθε από το πάθημα του πρώτου αγώνα που βρήκε ελεύθερο πέλαγος και σε εκτέλεσε δύο φορές. Μα επιτρέπεται να παίζεις με τον Παναθηναϊκό και να σε βρίσκει μπόσικο στο ανοιχτό πέλαγος; Άμα βρει χώρους ο Σισέ θα το καρφώσει, τελείωσε.  
Ο Αβραάμ λοιπόν είναι γρήγορος, είναι μαχητής, πρέπει να γίνει κολλητός του σε αυτό το ματς. Με βοήθειες από τον Ραούλ Μπράβο και τον Μέλμπεργκ που θα κάνει 4-5 μέτρα βάθος.
Έχει καλύτερη ομάδα ο Ολυμπιακός, αν έρθει να παίξει ανοικτά ο Φερέιρα στο Καραϊσκάκη, θα φάει τέσσερα γκολ! Και θα του λένε «φύγε να φέρουμε τον Κούπερ»! Αλέφαντος σας τα λέει από τώρα. Δεν πιστεύω ότι θα έρθει να παίξει ανοικτά ο Παναθηναϊκός, και ας θέλει μόνο τη νίκη. Με τον Ολυμπιακό μέσα στο Καραϊσκάκη ρε θα παίξεις ανοικτά; Θα γίνει γλέντι. Δεν είναι ΑΕΚ ο Ολυμπιακός, έχει βολίδες ο Ολυμπιακός μπροστά!
• Υπάρχει πάντως μία τακτική και ένα σχήμα που θα μπορούσε να παίξει ο Παναθηναϊκός απέναντι σε αυτόν τον Ολυμπιακό, αλλά δεν πιστεύω ότι θα το κατεβάσει ο Πορτογάλος. Δεν τον έχω για τόσο γάτο. Δεν θα το πω μην τους ανοίξω τα μάτια, για το καλό του Ολυμπιακού.
Απλώς κρατήστε μία σημείωση για να μη λέτε ότι θα το πω κατόπιν εορτής. Έχει να κάνει με το Μίλαν-Τότεναμ, λήγει σε 2, έχει σχέση με τον άξονα της Γης και με χώρα που χρεοκόπησε, καθώς επίσης είναι ένας πίσω και τρεις μπρος! Το λέω έτσι, θα υπάρχει στο αρχείο και θα τα εξηγήσω αναλυτικά μετά το ματς, ένα προς ένα αυτά που είπα. Για να μη λέτε ότι τα σκέφτηκα μετά.
• Στα στημένα δεν πρέπει να πηγαίνει ο Αβραάμ στον Σισέ, αλλά ο Μέλμπεργκ. Στα φάουλ και στα κόρνερ πρέπει να τον παίρνει ο Μέλμπεργκ. Ο Αβραάμ αν πηδήξει με τον Σισέ μαζί, ο φορ του Παναθηναϊκού θα το καρφώσει. Ο Μέλμπεργκ είναι καλύτερος από τον Αβραάμ στο ψηλό παιχνίδι.
Στα στημένα πηδάνε και ο Σαριέγκι και ο Καντέ, μπορούν να τους πάρουν ο Μοντέστο και ο Ραούλ Μπράβο, και ο Αβραάμ να πάει στον Κατσουράνη που είναι επικίνδυνος, πετάγεται πονηρά.  
• Πιο πολύ ανησυχώ σε αυτό το ματς μη μας καρφώσει ο Σισέ με κεφαλιά από σέντρα που θα έρθει από το πλάι. Θέλει προσοχή ο Λέτο γιατί ψάχνει με τη σέντρα τον Σισέ, θέλει βοήθειες ο Τοροσίδης από τον Μοντέστο.   
• Διαβάζω ότι ο Φερέιρα έχει σημαδέψει τον Ιμπαγάσα. Είδε το λάθος που έκανε ο Άρης που τον είχε αφήσει εντελώς ανενόχλητο τον Ιμπαγάσα. Μάλλον τον Κατσουράνη θα του βάλει.
Ας πει κάποιος στους αμυντικούς του Ολυμπιακού ότι το 90% του Σισέ χαμηλά είναι το δεξί πόδι. Όλο πάει προς τα δεξιά, σπάνια κλίνει προς τα αριστερά, δεν το δουλεύει καλά το αριστερό, το τσακ ψάχνει, το δευτερόλεπτο, για να εκτελέσει με το δεξί. Βλέπω τους αμυντικούς και τον αφήνουν, πάνε πάνω του νωχελικά, μα δεν έχουν προπονητές να τους πουν τα πονηρά; Στο δεξί πόδι του Σισέ θα εστιάσετε, δεν θα περιμένετε καν να πάρει την μπάλα, πολλές φορές δεν κάνει καν κοντρόλ, σουτάρει κατευθείαν.
Αν βρεθεί στη ροή του αγώνα ο Αβραάμ πάνω στον Σισέ σε ψηλή μπαλιά προς το κεφάλι του Γάλλου, σκούντα τον με τον ώμο λίγο, παρενόχλησέ τον με τζαρτζάρισμα την ώρα που πηδάτε, τόσο ώστε να μην σφυρίξει ο διαιτητής πέναλτι, αλλά να τον βγάλεις λίγο από την ισορροπία του.
• Διαβάζω ότι ο Παναθηναϊκός θα κατέβει με τον Νίνη δεξιά και τους Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κατσουράνη στα χαφ. Φαίνεται μάλλον ότι προορίζει τον Σιμάο για τον Φουστέρ. Ο Ραούλ Μπράβο θα τον σβήσει τον Νίνη, αλλά τη σέντρα του μικρού προς τον Σισέ φοβάμαι, το κεφάλι του.
• Ο Παναθηναϊκός αμυντικά θα είναι ευάλωτος στα σέντερ μπακ του αν πιέσουν χαμηλά ο Μιραλάς και ο Τζιμπούρ, αν παίξει μπάλα ο Ολυμπιακός γρήγορα και πάρει ο Μιραλάς προσωπικές ενέργειες. Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει με την ενδεκάδα που έπαιξε με τον Άρη, κατά τη γνώμη μου. Και να παίξει λίγο πονηρά, λίγο πονηρά βρε, όχι γιούργια όλοι μαζί, διότι έτσι θα έχει χώρους ο Σισέ και θα είναι μπουκωμένη η περιοχή του Παναθηναϊκού. Λίγο πονηρά ρε, να βγει λίγο στο πέλαγος σε καμιά φάση ο Μιραλάς που έχει το εκπληκτικό προσόν μόλις τον πλησιάσει αμυντικός στα τρία μέτρα να του σκάσει ντρίμπλα και να φύγει αέρας, να σπάσει τα άλατα του Σαριέγκι και να το καρφώσει. 
Ο Παναθηναϊκός θα είναι ευάλωτος ανασταλτικά απ’ την πλευρά του Σίλβα, πρέπει να χώνεται ο Μοντέστο μήπως κάνει φάση γκολ και ο Τοροσίδης να βγαίνει πάνω να χτυπήσει.   
Ο Ρέντναπ με κατέπληξε, είναι ο μόνος βέρος Άγγλος προπονητής τα τελευταία χρόνια που έχω σε εκτίμηση. Την παρακολουθώ την Τότεναμ και στην Αγγλία και στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι γάτος αυτός ο προπονητής. Έκανε ένα στήσιμο στο Μιλάνο καταπληκτικό. Έπαιξε καταπληκτικά την άμυνα, έβγαινε με ταχύτητα μπροστά και την καθάρισε σαν αβγό τη Μίλαν. Είχε τέσσερις στο κέντρο, γύριζε πίσω και βοήθαγε κι ο Λένον που είναι πολύ γρήγορος, και άφηνε μπροστά μόνο τον Κράουτς. Με ασφυκτικό πρέσινγκ και μια σκάλα πάνω στην ταχύτητα από τη Μίλαν, την εξουδετέρωσαν. Και χωρίς τον Μπέιλ που είναι μέγας μπακ. Πάει καρφί για τους «8» η Τότεναμ.
• Οι ιταλικές ομάδες δεν βλέπονται, έχουν μείνει πίσω από τους Ισπανούς και τους Άγγλους που εξελίχθηκαν και είναι πολύ μπροστά στο ρυθμό και στην ταχύτητα, αλλά και στους παικταράδες. Οι Ιταλοί έμειναν στον αργό ρυθμό, δεν φέρνουν και τους ξένους παίκτες που έφερναν παλιότερα. Δεν βγάζουν και νέα ταλέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: