Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί!»

Εφικτό στόχο χαρακτήρισε την πρόκριση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τουρσουνίδης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» αναγνώρισε τις δυσκολίες της αναμέτρησης, αλλά έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του Μάκη Χάβου.

«Προγνωστικά δεν υπάρχουν σε τέτοια παιχνίδια. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, που κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο ΠΑΟΚ στην έδρα του εμφανίζεται πολύ δυνατός, αλλά η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα με σπουδαίους παίκτες. Είμαι βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ θα αντεπεξέλθει στις δυσκολίες κι εύχομαι να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες πρόκρισης. Ακόμη και το 1-0 θα είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα. Αν ο ΠΑΟΚ δεν δεχτεί γκολ, μπορεί να πετύχει ένα τέρμα που θα του δώσει προβάδισμα πρόκρισης», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν η αγωνιστική απραξία της ρωσικής ομάδας δίνει ένα πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Σίγουρα η ΤΣΣΚΑ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά διαθέτει παίκτες κλάσης και σε καμία περίπτωση δεν θα μπει αδιάφορη στο γήπεδο. Η δική μας ομάδα είναι πανέτοιμη, παίζουμε στην έδρα μας, ξέρουμε πόσο μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ και μπορούμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Όσο για την τεράστια διαφορά στους προϋπολογισμούς των δύο ομάδων, ο Γιώργος Τουρσουνίδης είπε: «Σίγουρα τα χρήματα παίζουν ρόλο. Όταν διαθέτεις μεγάλο μπάτζετ, μπορείς να βρεις παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Όμως είδαμε και στην περίπτωση του Άρη απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι ότι τα χρήματα από μόνα τους δεν αρκούν».

Τέλος, κρίνοντας τη συνολική πορεία του ΠΑΟΚ τη φετινή περίοδο είπε: «Και μόνο που ο ΠΑΟΚ είναι στους τρεις στόχους, έστω κι αν έχει μείνει πίσω στο πρωτάθλημα, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε στην αρχή της σεζόν με τις αλλαγές των προπονητών και κάποια άλλα προβλήματα, αλλά βρήκε το δρόμο της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: