Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ο Άγιαξ «σκόρπισε» την Άντερλεχτ, καταιγιστική η Ντιναμό!!!!

Σαν «σίφουνας» πέρασε από το Βέλγιο ο Άγιαξ που επικράτησε με 3-0 της Άντερλεχτ στο πρώτο ματς της φάσης των «32» του Europa League και πολύ δύσκολα θα χάσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της διοργάνωσης.

Ο «Αίαντας» πήγε στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του, με γκολ του Αλντερβίρελντ στο 32ο λεπτό. Οι παίκτες του Φρανκ Ντε Μπουρ μπήκαν πολύ δυνατά και στην επανάληψη και με τον Έρικσεν στο 59ο λεπτό απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ελ Χαμνταουί που με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό. Οι ελπίδες των Βέλγων είναι ελάχιστες καθώς στην χειρότερη περίπτωση θα πρέπει να κερδίσει με διαφορά τριών τερμάτων στο Άμστερνταμ.

Ανατροπή και προβάδισμα για την Μπενφίκα που νίκησε με 2-1 τη Στουτγκάρδη παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Χάρνικ στο 21ο λεπτό. Ο Καρντόσο στο 70’ έφερε το ματς στα ίσια, με τον Γιάρα να δίνει τη νίκη στους «αετούς» που έχουν σημαντικό προβάδισμα απέναντι στην γερμανική ομάδα.

Στο παγωμένο Μινσκ, η Παρί Σεν Ζερμέν αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα (2-2) από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και να είναι το φαβορί για την πρόκριση στην φάση των «16». Ο Μπρεσάν στο 16’ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους με τον Ερντίν να ισοφαρίζει στο 30’ και να στέλνει τις δύο ομάδες ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στο 81’ η ΜΠΑΤΕ φάνηκε να παίρνει τη νίκη με το γκολ του Γκόρντεϊτσουκ, όμως ο Λιουιντουλά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 90ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Μεγάλη νίκη μέσα στην «καυτή» έδρα της Μπεσικτάς πέτυχε η Ντιναμό Κιέβου και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στη φάση των «16». Οι Ουκρανοί επικράτησαν με 4-1, με τους φιλάθλους των γηπεδούχων να αποδοκιμάζουν εντονότατα με τη λήξη της αναμέτρησης. Ο Βουκόγεβιτς άνοιξε το σκορ στο 27ο λεπτό, αλλά ο Κουαρέσμα δέκα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια. Στην επανάληψη, ο Σεβτσένκο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Ντιναμό για να έρθει ο Γιουσούφ έξι λεπτά αργότερα να «κλειδώσει» τη νίκη. Το… τελειωτικό χτύπημα στους Τούρκους έδωσε ο Γκούσεφ στο 90ο λεπτό.

Την ίδια ώρα, η Λεχ Πόζναν συνέχισε την πολύ καλή πορεία της στο Europa League επικρατώντας με 1-0 της Μπράγκα. Οι Πολωνοί, συνηθισμένοι στο παιχνίδι υπό χιονόπτωση απέδωσαν καλύτερα και πίεζαν, με το γκολ να είναι… θέμα χρόνου. Το «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Ρούντβενς στο 72’ και συνέχισε την καλή του επαφή με τα δίχτυα.

Τέλος, Νάπολι και Βιγιαρεάλ δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες και αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Ιταλία. Το σκορ βολεύει το «κίτρινο υποβρύχιο» που στο «Ελ Μαδριγάλ» πάει πολύ καλά και έχει το πάνω χέρι στον επαναληπτικό. Η Νάπολι έδειξε σημεία κόπωσης από την πολύ καλή πορεία της στο Καμπιονάτο και ίσως αυτό να της στοίχισε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Άξιο αναφοράς είναι πως ο Αρόνικα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 94ο λεπτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: