Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΟΚ σσσ..., μην ξυπνήσεις την «Αρκούδα»

Ποιο είναι το καλύτερο συστατικό επιτυχίας για ένα ζώο, το οποίο δεν έχει τα... κυβικά κάποιου άλλου και θέλει να του επιβληθεί; Ο αιφνιδιασμός. Ετσι πρέπει να πράξει κι ο ΠΑΟΚ (αν μεταφερθούμε από την άγρια φύση, στον κόσμο του ανθρώπου) στον ευρωπαϊκό αγώνα με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μόνο τυχαία δεν ήταν η δήλωση του προπονητή του «Δικεφάλου», Μάκη Χάβου, ότι «αφού ολόκληρη UEFA έχει βγάλει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα του 1-0, γιατί να το αλλάξουμε;».
Η ρωσική «αρκούδα» βρίσκεται σε χειμέριο ύπνο κι αν την αντιμετωπίσεις σωστά, με τρόπο κι ορθή τακτική, τότε δεν είναι απίστευτο το ενδεχόμενο οι ΠΑΟΚτσήδες να πανηγυρίσουν ακόμη μια σπουδαία πρόκριση.

Οι Ρώσοι, εξάλλου, έχουν ένα μεγάλο μειονέκτημα, πέρα από τα πολλά πλεονεκτήματά τους. Ο, τι δεν έχουν παίξει επίσημο αγώνα από τα μέσα Δεκεμβρίου. Καλά είναι τα φιλικά παιχνίδια κι η σκληρή προετοιμασία σε περιβάλλον πιο... ευρωπαϊκό (σε ό, τι αφορά τις θερμοκρασίες) σε σχέση με εκείνο της Ρωσίας, οι αρκετές μέρες πριν που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη και εγκλιματίστηκαν στα δεδομένα της πόλης, αλλά ακόμη και για μια σπουδαία ομάδα όπως αυτή, τα επίσημα ματς της λείπουν κι όλοι ελπίζουν στον ΠΑΟΚ αυτό να φανεί και μέσα στο γήπεδο.

Το άλλο «μείον» των Ρώσων ή καλύτερα το «συν» του ΠΑΟΚ είναι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί στην Τούμπα. Οι παίκτες του Σλούτσκι όσο και να λένε ότι έχουν συναντήσει ξανά τέτοιου είδους... υποδοχή, όταν μπουν μέσα στο γήπεδο θα συνειδητοποιήσουν τι «εστί βερύκοκο». Χιλιάδες πωρωμένοι φίλαθλοι θα ζητωκραυγάζουν διαρκώς για την ομάδα τους.

Υ.Γ.: Πάντως η μίζερη Θεσσαλονίκη, σε κάθε τομέα, έχει να περηφανεύεται ότι δύο ομάδες της, ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης κάνουν εξαιρετικές πορείες στην Ευρώπη. Ισως όλα τα παραπάνω αποτελέσουν την απαρχή για να αλλάξει σελίδα η «ερωτική πόλη» (όπως λένε όλοι και μένουν απλά σε αυτό), να σταθεί στα πόδια της και να διεκδικήσει αυτά που της αξίζουν.Πηγη Sportday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: