Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Υπάρχει και το Europa League…

Μπορεί να παρακολουθήσαμε τέσσερις εκπληκτικές αναμετρήσεις για το Champions League, αλλά και η δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν πρέπει να μείνει απλά… στο φόντο. Μετά τον Άρη ακόμα 30 ομάδες ρίχνονται στη «μάχη», με μερικά ματς να θυμίζουν «αστεράκια».

Πολλές είναι οι αναμετρήσεις που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και που μάλιστα θα  μπορούσαν να χαρακτηριστούν ντέρμπι. Εξάλλου, με ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Νάπολι, η Σεβίλλη, η Μπενφίκα και η Παρί Σεν Ζερμέν, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει η φάση των «32».

Η αυλαία της εν λόγω φάσης ανοίγει και πάλι (μετά το Άρης-Σίτι) στις 13.00, με την αναμέτρηση Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Champions League δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες, λόγω της λήξης του ρώσικου πρωταθλήματος και η απόδοση της αναμένεται με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Από την άλλη, η Τβέντε είναι στην 1η θέση της Eredivisie μαζί με την Αϊντχόφεν και θέλει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει επαναληπτικού στη «χώρα των Τατάρων».

Στις 17.00 η Μέταλιστ που τα πήγε εξαιρετικά στους ομίλους φιλοξενεί τη Μπάγερ Λεβερκούζεν που ήταν αντίπαλος του Άρη στην πρώτη φάση, ενώ στις 19.00 ξεκινάει το «κυρίως πιάτο» των αναμετρήσεων.

Το Νάπολι-Βιγιαρεάλ ξεχωρίζει, καθώς οι «παρτενοπέι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ το «κίτρινο υποβρύχιο» παρά το γεγονός ότι αρχίζει και κάνει «κοιλιά» παραμένει υπολογίσιμος αντίπαλος. Η Άντερλεχτ που τη θυμόμαστε από τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ  δοκιμάζεται στην έδρα του Άγιαξ σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ενώ η Λεχ Πόζναν που άφησε εκτός τη Γιουβέντους φιλοξενεί τη Μπράγκα.

Το Μπεσικτάς-Ντιναμό Κιέβου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ το ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Παρί Σεν Ζερμέν έχει μεν φαβορί τους Γάλλους, αλλά οι Λευκορώσοι είναι έτοιμη για… πόλεμο. Εν συνεχεία, η Μπενφίκα υποδέχεται τη Στουτγκάρδη που υπό άλλες συνθήκες  θα ήταν πολύ καλή αναμέτρηση, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν οι αναμετρήσεις των 21.05.

Εκεί, φιλοξενούνται αρκετά ντέρμπι με το Σεβίλλη-Πόρτο και το Λιλ-Αϊντχόφεν να ξεχωρίζουν από πλευράς δυναμικότητας, αλλά και το Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λισαβόνας με το Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ να μην έχουν να… ζηλέψουν τίποτα λόγω της ιστορίας που έχουν αυτές οι ομάδες στην Ευρώπη. Οι Ρώσοι της Ζενίτ καλούνται να δείξουν χαρακτήρα στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις, ενώ, τέλος, το Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας κρίνεται αμφίρροπο.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να λησμονήσουμε και το μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με το Theplayer.gr να σας ενημερώνει από το πρωί για το κλίμα που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα της φάσης των «32»

Τρίτη

Άρης-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Πέμπτη (επαναληπτικοί στις 24 Φεβρουαρίου)

Ρούμπιν Καζάν-Τβέντε (13.00)

Μέταλιστ Χάρκιβ-Μπ. Λεβερκούζεν (17.00)

Νάπολι-Βιγιαρεάλ (19.00)
Μπενφίκα-Στουτγκάρδη (19.00)
ΜΠΑΤΕ Μπ.-Παρί Σεν Ζερμέν (19.00)
Άντερλεχτ-Άγιαξ (19.00)
Λεχ Πόζναν-Μπράγκα (19.00)
Μπεσικτάς-Ντιναμό Κιέβου (19.00)

Ρέιντζερς-Σπόρτινγκ Λ. (21.05)
Σπάρτα Π.-Λίβερπουλ (21.05)
Βασιλεία-Σπαρτάκ Μόσχας (21.05)
Γιουνγκ Μπόις-Ζενίτ (21.05)
ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21.05)
Σεβίλλη-Πόρτο (21.05)
Λιλ-Αϊντχόφεν (21.05)

Δεν υπάρχουν σχόλια: