Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Η FIFA βρήκε τον διαιτητή των "στημένων"!!

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στις καθυστερήσεις το 2010 και τέσσερα πέναλτι σε ένα παιχνίδι την προηγούμενη εβδομάδα, έκαναν τον Ούγγρο διαιτητή, Κόλος Λένγκιελ να θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή σε στήσιμο αγώνων. Η FIFA ερευνά την υπόθεση ενώ η ούγγρικη ομοσπονδία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τον Λένγκιελ.

Οι υποψίες για τον Λένγκιελ ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη του 2010, όταν διαπιστώθηκε πως είχε στοιχηματίσει ένα πολύ μεγάλο ποσό ότι η ομάδα Νέων της Αργεντινής θα σκοράρει στις καθυστερήσεις κόντρα στην ομάδα Νέων της Βολιβίας στο μεταξύ τους παιχνίδι. Στα έντεκα λεπτά των καθυστερήσεων δεν μπήκε κάποιο γκολ και ο Λένγκιελ έδωσε πέναλτι στην Αργεντινή. Επίσης πολλά περίεργα στοιχήματα είχαν παιχτεί για το συγκεκριμένο παιχνίδι κατά την διάρκειά του σε πολλά στοιχηματικά site.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2011, ο Λένγκιελ με βοηθούς τους Κρίσζτιαν Σελμέτσκι και Γιάνος Κσακ ορίστηκαν να διευθύνουν ένα παιχνίδι Νέων στην Ατάλια της Τουρκίας. Ωστόσο κατά την άφιξή τους, τους ζητήθηκε να διευθύνουν το διεθνές φιλικό Βουλγαρία-Εσθονία. Ο ισχυρός άντρας της ούγγρικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Λάζλο Βάγκνερ είπε πως δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο που να επιτρέπει στους τρεις Ούγγρους να βρεθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επομένως, οι τρεις διαιτητές σφύριξαν το ματς χωρίς την συγκατάθεση του ανωτέρου τους. Το παιχνίδι τελείωσε 2-2 και σε κάθε ομάδα δόθηκαν από δύο πέναλτι τα οποία έγιναν γκολ κι έτσι το ματς έληξε 2-2!
Ο Βάγκνερ υποψιάστηκε και τους τρεις Ούγγρους.
Σε ένα άλλο παιχνίδι ανάμεσα σε Βολιβία και Λετονία που τελείωσε με σκορ 1-2, όλα τα γκολ σημειώθηκαν από πέναλτι. Και πάλι περίεργα πονταρίσματα διαπιστώθηκαν και αφορούσαν τις πιθανότητες να μπουν τρία ή περισσότερα γκολ. Και τα δύο αυτά διεθνή ματς διοργανώθηκαν από την ταϊλανδέζικη αθλητική εταιρεία "Hah".

Βέβαια, ο Λένγκιελ υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας πως και τα τέσσερα πέναλτι που έδωσε ήταν υπαρκτά. Με μία βόλτα στo youtube πάντως μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί αυτό. Πάντως, αν και όλα αυτά είναι εξαιρετικά ύποπτα, ας περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: