Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πληθαίνουν οι φευγάτοι από την ελληνική Α1 μπάσκετ

Η ταυτόχρονη αποχώρηση του Λάζαρου Παπαδόπουλου από τον ΠΑΟΚ (για τη ρωσική Χίμκι Μόσχας) και του Νέστορα Κόμματου από το Μαρούσι (για την τουρκική Μερσίν) πρόσθεσε δύο νέους κρίκους στην αλυσίδα των φευγάτων από το πρωτάθλημα της πολύπαθης ελληνικής Α1 μπάσκετ. Το σκηνικό που επικρατεί στα - υποτίθεται- «σαλόνια» της Α1 όχι μόνο δεν αρέσει σε κανέναν αλλά έχει γίνει πλέον αποκρουστικό!

Η ΑΕΚ παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία αλλά είναι... πρωταθλήτρια στις αποχωρήσεις, καθώς για τον άλφα ή βήτα λόγο έχει οδηγήσει πέντε παίκτες στην πόρτα της εξόδου ( ΠάτρικΣπαρκς , ΕντιΣάνον, ΑντονιΓκράντι, Λαμόντ Μακ, ΡοντρίγκΜελς ). Ο Μάικ Κινγκ έφυγε από το Περιστέρι γιατί (άκουσον, άκουσον!..) ήθελε να πληρώνεται στην ώρα του, ενώ ο Τζούλιαν Σένσλι αποχώρησε από την ομάδα του δυτικού προαστίου για οικογενειακούς λόγους. Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να κρατήσει στο ρόστερ του τον Ερμιν Τζάζβιν, ενώ εδώ και λίγες ημέρες παρελθόν αποτελούν και οι Τζέιμς Πίτερς, Νίκος Παπανικολόπουλος , Τερέλ Εβερετ, Νικ Λιούις και Ματ Μπόουλντιν. Την ίδια πόρτα (της εξόδου) επέλεξε να ανοίξει και ο Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ, ο οποίος όχι μόνο αποχώρησε από τον «Γηραιό» αλλά ανακοίνωσε και την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.

Εν τω μεταξύ ο Κόμματος δεν ήταν ο πρώτος παίκτης που έφυγε από το Μαρούσι. Την αρχή είχε κάνει ο κωφάλαλος Λανς Ολρεντ, όπως και ο Τόνι Γουίντεν, ο μεν για αγωνιστικούς λόγους, ο δε γιατί συνελήφθη να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, ωστόσο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να επιστρέψει στην ομάδα όταν εκτίσει την ποινή του. Από τον Πανελλήνιο αποχώρησαν οι Ντέρικ Μπάιαρς, Νταμίρ Ράντσιτς , Αντρέ Μπράουν και Σάμο Ούντριχ, αλλά ουδείς παραπονέθηκε για καθυστερημένες οφειλές εκ μέρους του συλλόγου. Από τον ΠΑΟΚ, εκτός από τον Παπαδόπουλο, που θα πάρει ένα κάρο λεφτά από τη Χίμκι (400.000

ευρώ) ως το τέλος της σεζόν, είχε αποχωρήσει από νωρίς ο Ντε Σον Σιμς, απροειδοποίητα και χωρίς να εξηγήσει τους λόγους. Ο Κολοσσός Ρόδου ξεκίνησε το πρωτάθλημα με τους Τζαμίν Πίτερσον και Κέβιν Φορντ, αλλά έπειτα από μερικούς αγώνες αντικαταστάθηκαν, ενώ ο Αρης έκανε υπομονή, αλλά αποδέσμευσε τους Πιερ Πιρς και Μπράιαν Ντάνστον , οι οποίοι δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους.

Νέστορας Κόμματος
Ο Πανιώνιος έδειξε την πόρτα της εξόδου στους Κιθ Μακ Λάουντ και Τσινεμέλου Ελονού, όχι όμως για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί αυτό έκρινε ο κόουτς Μπαρτζώκας. Μόνο ο Μίλος Βούγιανιτς επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, αλλά η τύχη τού γύρισε την πλάτη, υπέστη κάταγμα κνήμης-περόνης και θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να επιστρέψει στη δράση. Ο Ηλυσιακός έδιωξε τέσσερις Αμερικανούς, τους Τι Τζέι Τόμπσον, ΛαΚουάν Πρόγουελ , Αντονι Μάιλς και Τάιρον Γκραντ, ενώ η Καβάλα αντικατέστησε τον Κάλβιν Λιούις για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Αλλαγές όμως έκανε και η πιο νοικοκυρεμένη ομάδα της Α1 (πλην ΠΑΟ και ΟΣΦΠ), ο Ικαρος Καλλιθέας, που δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με τον τραυματισμό του Πατ Κάρολ, τον οποίο και αντικατέστησε, ενώ στις αρχές της χρονιάς ο Μπεν Τζέικομπσον δεν ικανοποίησε χάνοντας τη θέση του στο ρόστερ των νεοφώτιστων.

Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια: