Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σηφάκης: «Πρόκριση στην Αγγλία»

Σίγουρος πως ο Άρης μπορεί να πάρει την πρόκριση μέσα στην Αγγλία, εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης. Ο διεθνής Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε πως αν η ομάδα του παρουσιαστεί καλά διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο και με «καθαρό» μυαλό, τότε θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Σηφάκης μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα». Αναλυτικά ο Έλληνας τερματοφύλακας δήλωσε:
Για τις ελπίδες πρόκρισης του Άρη: «Με ομάδες που δημιουργούν ποδόσφαιρο και άρα αφήνουν χώρους, τα καταφέρνουμε μια χαρά. Το ίδιο έγινε και στη Μαδρίτη και στη Γερμανία. Αν λοιπόν παίξουμε μυαλωμένα, μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Δεν θα πάμε στην Αγγλία με το σκεπτικό να χάσουμε λίγο. Θα πάμε για να προκριθούμε».
Για την διαφορά απόδοσης του Άρη σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Δυστυχώς οι ελληνικές ομάδες έχουν πρόβλημα στα πολλά και διαδοχικά παιχνίδια. Εμείς αρχίσαμε πολύ νωρίς προετοιμασία, καταφέραμε το δύσκολο, να φορμαριστούμε για τους δυο προκριματικούς γύρους για να μπούμε στους ομίλους κάτι για παράδειγμα που δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός και αποκλείστηκε από την Μακάμπι, αλλά στην πορεία υπήρξε κάμψη. Θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάποιους βαθμούς στην Ελλάδα, αλλά δεν τα καταφέραμε».
Για τον αν διαλέγουν παιχνίδια: «Γελάμε με αυτά. Είναι ανόητο να το σκέφτεται κάποιος. Υπάρχει και ο εγωισμός. Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θέλει να κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια».
Για την συμμετοχή Άρη και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και αν είναι απάντηση στην Αθήνα: «Κατ' αρχάς είναι πολύ θετικό να μη μονοπωλούν το ενδιαφέρον οι ομάδες της Αθήνας. Θα ήθελα όμως να κάνω μια παρατήρηση. Την παραμονή του αγώνα ήμασταν στο ξενοδοχείο και βλέπαμε τηλεόραση. Στις αθλητικές ειδήσεις, πρώτο θέμα ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όχι το μοναδικό παιχνίδι ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη την επόμενη μέρα. Αυτό αδικεί τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και γενικά την Θεσσαλονίκη. Σχολιάστηκε από όλη την ομάδα. αξίζουμε περισσότερη προσοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: