Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Κούγιας: «Απειλούν τη ζωή μου»

Απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειας του, δήλωσε πως δέχεται τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Κούγιας, «δείχνοντας» τον Αχιλλέα Μπέο ως υπεύθυνο για οτιδήποτε του συμβεί. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής έκανε και πάλι έκκληση στον κάτοχο της περίφημης (και καθοριστικής για την υπόθεση) τρίτης κασέτας, να την παραδώσει στη δικαιοσύνη και να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει πει, η τρίτη κασέτα περιλαμβάνει συνομιλία προέδρου μεγάλης ΠΑΕ με θεσμικό παράγοντα, οι οποίοι αναφέρονται στο Μακάμπι-Ολυμπιακός και στο Άρης-Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο MEGA, μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Football League 2:

«Θέλω να κάνω μια δημόσια έκκληση στον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος τα Χριστούγεννα του 2010 με κάλεσε στο γραφείο του και μου ζήτησε να ακούσω την πρώτη κασέτα για την βρωμερή αυτή υπόθεση. Έχει χρέος απέναντι στο σύνολο του ελληνικού λαού να αποκαλύψει μέσω της παραδόσεως έστω και ανώνυμα, αυτής της κασέτας ή της απομαγνητοφώνησης σε CD τι ακριβώς έχει συμβεί. Κάνω έκκληση γιατί είναι ευκαιρία να καθαρίσει ο χώρος.

Είναι χρυσή ευκαιρία να απομακρυνθούν από το χώρο αυτοί οι επιτυχημένοι –όπως αυτοαναγορεύονται και λοιδορούν ως αποτυχημένους όσους δεν μετέχουν σε αυτή την εγκληματική οργάνωση. Αυτή η οργάνωση με τους εμφανείς και τους αφανείς. Όπως είπε και ο Μπέος, υποστηρίζεται από Ρουμάνους, Ρώσους και Βουλγάρους, εννοείται εκτελεστές είτε παράνομα συμμετέχοντες στο στοίχημα. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κ. Φάκος ζήτησε και από μένα να του στείλω τα στοιχεία ώστε να ασχοληθεί η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα κάνουν το καθήκον τους.

Από χθες το βράδυ δέχομαι ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα. Αρχίζουν να απειλούν τη ζωή της οικογένειάς μου. Αλλά εγώ το μήνυμα το έστειλα. Δεν είμαι ήρωας ούτε διεκδικώ αυτό τον τίτλο. Αν αγγίξουν μια τρίχα από το κεφάλι μου, δηλώνω ότι από πίσω θα είναι ο Μπέος και οι κακοποιοί που είναι γύρω του. Αν πειράξουν είτε εμένα είτε τα παιδιά μου είτε πειράξουν κάποιο περιουσιακό μου στοιχείο, αυτοί που κρύβονται πίσω από τέτοιες ενέργειες να ξέρουν ότι την επομένη στιγμή θα χτυπήσει η πόρτα του εισαγγελέα πολύ ηχηρά γι’ αυτούς, γιατί όλοι θα ξέρουν ότι αν είχαν κάτι στο μυαλό τους τότε πρέπει να το θεωρούν δεδομένο
».

Παράσχος: «Θέλει προσοχή ο Πανιώνιος»

Ο Γιώργος Παράσχος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Ζαλίζομαι» για την παρουσία του στον Ηρακλή, το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το επερχόμενο με τον Πανιώνιο.
Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ο κ. Παράσχος τόνισε:

«Έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τα γρήγορα γκολ σε πρώτο και δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο μέρος κυνηγούσαμε το σκορ, ισοφαρίσαμε αλλά ήταν δύσκολα τα πράγματα απέναντι σε αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός. Μπορούσαμε βέβαια να κάνουμε το 2-1 στο 47΄ με τον Επαλέ και τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Μας κόστισαν τα γρήγορα γκολ, είχαμε απουσίες και δεχθήκαμε πολύ εύκολα τα γκολ. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο στην άμυνα μας. Παρότι ρισκάραμε στη συνέχεια, δεν μπορέσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Έμεινα ικανοποιημένος πάντως από τη προσπάθεια των παιδιών, δεν παράτησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο».
Για το παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Πανιώνιο ανέφερε:

«Είναι ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι για εμάς, για να ησυχάσουμε με το βαθμολογικό άγχος. Με μια νίκη θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα παιχνίδια με μεγαλύτερη ηρεμία. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε και κάποιες αλλαγές, να δούμε κι άλλα παιδιά. Θέλει προσοχή το παιχνίδι, γιατί ο Πανιώνιος είναι επικίνδυνος στα εκτός έδρας παιχνίδια και για αυτό θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε επιστροφές θα έχω λύσεις στα χέρια μου, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη νίκη. Ο Κατσαμπής αύριο θα προσπαθήσει να μπει στο πρόγραμμα της προπόνησης και θα δούμε αν θα είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα».
Για το αν επηρεάζεται η ομάδα από τις εξελίξεις με την αδειοδότηση, δήλωσε:

«Από τη στιγμή που τα γραφεία είναι από πάνω σου και βλέπεις την αγωνία των ανθρώπων για την αδειοδότηση, είναι λογική να έχεις τη σκέψη σου εκεί. Αλλά θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι μας και να τελειώσουμε με τη νίκη. Πάντως σύμφωνα με αυτά που ακούω, είναι πιο εύκολα τα πράγματα από ότι ήταν στη περυσινή σεζόν».
Για το αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν αναλάμβανε την ομάδα από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, απάντησε:

«Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Οι μεταγραφές του Ιανουαρίου αν ήταν από την αρχή της σεζόν, ο Ηρακλής θα είχε καλύτερες λύσεις και ίσως μια καλύτερη πορεία. Ο Επαλέ, για παράδειγμα, διαθέτει εμπειρία και τα τελευταία 2-3 χρόνια βρίσκει το ρυθμό του. Δουλεύει πολύ, ξεπέρασε ένα σοβαρό τραυματισμό και κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει εκεί που ήταν. Αρκετοί παίκτες είχαν αποχή από παιχνίδια. Ο Ηρακλής τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να διατηρήσει ένα κορμό. Αυτή τη στιγμή έφτασε σε ένα σημείο να έχει ένα καλό κορμό, αν τον διατηρήσει και με λίγες καλές προσθήκες, μπορεί να κάνει μια αξιοζήλευτη πορεία στο πρωτάθλημα».
Για τα κρούσματα απειθαρχίας που συνάντησε, τόνισε:

«Υπήρχε μια ατιμωρησία στα αποδυτήρια, υπήρχε μια νευρικότητα και γενικότερα ένας χαβαλές στη προπόνηση. Εγώ δεν διανοούμαι από κανένα παίκτη να μπαίνει στο γήπεδο και να χαλά την προπόνηση όλης της ομάδας. Πήρα το ρίσκο να αλλάξω κάποια πράγματα, αλλά έπρεπε να πάρω αυτά τα μέτρα, για να καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να λειτουργούμε σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα είμαι ευχαριστημένος τελευταία, εδώ και 2-3 εβδομάδες γίνεται ευχάριστα η προπόνηση και αυτό βγαίνει και στα παιχνίδια».
Για το αν σκέφτεται να ανανεώσει τη συνεργασία με τη ομάδα δήλωσε:

«Είπαμε να συζητήσουμε με τη λήξη της σεζόν, όταν και τελειώνει το συμβόλαιο μου. Πλέον προέχει να πάρουμε τους απαραίτητους πόντους και μετά βλέπουμε».
Για τις αλλαγές που επιχείρησε στην ομάδα, τόνισε:
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε πιο επιθετική την ομάδα, αλλάξαμε και λίγο το στυλ παιχνιδιού μας. Αν δει κανείς τις τελικές και τις ευκαιρίες θα καταλάβει πως αλλάξαμε το στυλ του παιχνιδιού μας. Έχουμε βελτιωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα προηγούμενα παιχνίδια ο Ηρακλής περίμενε τον αντίπαλο, δεν ανέβαινε ψηλά να πρεσάρει και να κλέψει μπάλες. Εμείς τα αλλάξαμε όλα αυτά σιγά – σιγά».

Παπάζογλου: «Αισιοδοξία για την παραμονή»

Ένα γκολ ένα λεπτό πριν τη λήξη του προχθεσινού αγώνα του Αστέρα Τρίπολης με τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν αρκετό για να δυναμώσει την πίστη των Αρκάδων για τη σωτηρία.

Για την ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη αποκλειστικό στο ποδόσφαιρο στοίχημα είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και όπως εξήγησε ο Θανάσης Παπάζογλου στον “Sentra 103,3” υπάρχει πλέον αισιοδοξία ότι μπορεί στο τέλος της σεζόν να έχει θετικά σε αυτό το στοίχημα νέα.

Ο νεαρός επιθετικός μίλησε ακόμα για την απόφαση του να αφήσει τον ΠΑΟΚ για την ομάδα της Αρκαδίας, τη διαδικασία προσαρμογής του αλλά και τις σκέψεις του για το μέλλον της καριέρας του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε…

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου: «Το παιχνίδι ήταν κουραστικό, σωματικά και ψυχολογικά. Τουλάχιστον πήραμε τη νίκη».

Για την ψυχολογία της ομάδας στη μάχη για την παραμονή: «Υπάρχει πίστη, δύναμη και αισιοδοξία. Ξέρουμε ότι η ομάδα μπορεί να σωθεί. Δεν μας βοήθησαν μερικά αποτελέσματα, να είμαστε πιο πάνω βαθμολογικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα μείνουμε».

Για την προσαρμογή του στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας: «Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς σε ένα μήνα. Από τη στιγμή που είσαι επαγγελματίας όμως πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα. Με βοήθησαν όλοι. Προσπαθώ να βοηθώ όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα».

Για τον Παύλο Δερμιτζάκη: «Έπαιξε μεγάλο ρόλο πως ο προπονητής με ήξερε από τον ΠΑΟΚ. Αυτός με έπεισε να έρθω. Νομίζω τελικά πως πήρα τη σωστή απόφαση».Επιμελεια Κατερινα Μπιτιτσιου

«Πρόβλημα με πρόσωπα, όχι με τον θεσμό»

Ο Δημήτρης Γόντικας με αφορμή την επιστολή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς τη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ για τις λύσεις-προτάσεις που προτείνει, τόνισε πως οι «πράσινοι» έχουν πρόβλημα με «πρόσωπα και όχι με τον θεσμό»…
«Πρόβλημα με πρόσωπα, όχι με τον θεσμό»
Για την αποχή από το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας, σχολίασε: «Κρίναμε ότι δεν ήταν δόκιμο να παραστούμε. Δεν έχουμε πρόβλημα με τον θεσμό της Σούπερ Λίγκας, αλλά με ορισμένα πρόσωπα».
Για το αν πρόκειται και στο μέλλον να απέχουν, είπε: «Πιθανόν ναι, πιθανόν όχι… Δεν αφορά μόνο ένα πρόσωπο η επιλογή μας αυτή».

Σε Conn-X και ALPHA η Φόρμουλα 1

O ALPHA και το Conn-X έχουν φέτος τα δικαιώματα των δοκιμαστικών της Φόρμουλα 1, που θα μεταδίδονται αποκλειστικά, αλλά και των αγώνων.
Σε Conn-X και ALPHA η Φόρμουλα 1
Η “πρεμιέρα” του καναλιού του ΟΤΕ στις... πίστες θα γίνει στις 26 Μαρτίου με τον αγώνα της Μελβούρνης.
Πηγή: gazzeta.gr

«Διακοπή και μηδενισμός για τα επεισόδια»

Διακοπή του αγώνα, μηδενισμός και τιμωρία της ομάδας είναι κατά τον Αλέξη Τζόρβα αυτό που πρέπει να γίνεται για να λυθεί το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.
«Διακοπή και μηδενισμός για τα επεισόδια»
Για τη βία και τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο: «Πραγματικά είναι κάτι συγκλονιστικό αυτό που μας συμβαίνει, νομίζω ότι η προσπάθεια που έχουμε καταβάλει οι ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολύ μεγάλη».
Για το τι ζητάνε οι παίκτες: «Αυτό που ζητάμε είναι να μπορέσουμε να μπαίνουμε μέσα στο γήπεδο και να μην κινδυνεύουμε. Διότι πλέον κινδυνεύει η ζωή των ποδοσφαιριστών. Κάποιοι συνάδελφοι, δυστυχώς δεν το έχουν καταλάβει ακόμη και πραγματικά αυτό μας προβλημάτισε πάρα πολύ, αλλά ελπίζω τουλάχιστον να υπάρχει σύνεση από τους οπαδούς και να πάψουν πλέον να εκδηλώνονται με αυτόν τον τρόπο στο γήπεδο».
Οσον αφορά στον Ερασιτέχνη, τόνισε: «Η σημερινή πρωτοβουλία είναι πολύ μεγάλης σημασίας για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι κομμάτι της Ιστορίας και ζωτικής σημασίας για τον επαγγελματικό Παναθηναϊκό. Ελπίζουμε η παρουσία μας εδώ μαζί με την προσπάθεια που γίνεται τώρα με τα SMS, να μπορέσει να τον βοηθήσει και να διασωθεί».

«ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, Κύπελλο!»

Την αποθέωση έχαιραν οι παίκτες του ΠΑΟΚ από τους φιλάθλους της ομάδας στην τελευταία προπόνηση ενόψει της αυριανής ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ!
«ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, Κύπελλο!»
Οι Θεσσαλονικείς, μετά το ισόπαλο 0-0 του ΟΑΚΑ έχουν την ευκαιρία να πάρουν την πρόκριση μέσα στην Τούμπα και μπροστά στον κόσμο τους, γι’ αυτό μία μερίδα οπαδών βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Τούμπα, προκειμένου να εμψυχώσουν τους παίκτες.
Μάλιστα φώναξαν την ιαχή «την πρόκριση, την πρόκριση, Δικέφαλε αετέ», ενώ δεν έλειψαν το συνθήματα κατάκτησης του Κυπέλλου, όπως το "ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟΚ, Κύπελλο". Όπως καταλαβαίνετε η ψυχολογία του ποδοσφαιρικού τμήματος και των οπαδών είναι στα ύψη μετά τη νίκη με τον Ολυμπιακό και πλέον άπαντες προσηλώνονται με όλες τους τις δυνάμεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.
Εξάλλου η Τούμπα θα είναι κατάμεστη αύριο, καθώς μόνο 500 εισιτήρια έχουν μείνει απούλητα μέχρι στιγμής…

Μιλάει ο Πιλάβιος!!

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Σοφοκλής Πιλάβιος την Παρασκευή όχι για τις… κασέτες, αλλά για την αδειόδοτηση των συλλόγων!
Μιλάει ο Πιλάβιος
"Την Παρασκευή 18/3/2011 και ώρα 15:00 στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Γουδή (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.), ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. Σοφοκλής Πιλάβιος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με κεντρικό θέμα την αδειοδότηση των συλλόγων", ανέφερε η ανακοίνωση.

Φέρνει παιχταρά ο Χιμένεθ στην Τούμπα!

Ένας άγνωστος βρέθηκε μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ στην τελευταία προπόνηση της «Ένωσης» ενόψει της αυριανής ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Φέρνει παιχταρά ο Χιμένεθ στην Τούμπα!
Ο νεαρός φορούσε τη φόρμα της ΑΕΚ, αλλά δεν συμμετείχε στην προπόνηση. Σύμφωνα με το aek365, ο συγκεκριμένος παικταράς ήταν ο Ντάνι Χιμένεθ!
Ο γιος του Μανόλο δηλαδή, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Ντάνι είναι το γούρι του προπονητής της ΑΕΚ, αφού είχε έρθει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Μπλάνκο στο τέλος.
Ο μικρός Χιμένεθ θα δει τον αγώνα από τη σουίτα της Τούμπας και ο πατέρας του ελπίζει να του δώσει τη τύχη για πρόκριση στον τελικό…

Πουλάει τρέλα ο Ρομπέρτο Κάρλος!

Με παραδοσιακή ενδυμασία του Νταγκεστάν (!) εμφανίστηκε ο Ρομπέρτο Κάρλος πριν από το ματς της νέας του ομάδας, της ρωσικής Ανζί…
Πουλάει τρέλα ο Ρομπέρτο Κάρλος!
«Ελπίζω να παίζω μέχρι τα 42 μου», δήλωσε πανευτυχής ο 38χρονος Βραζιλιάνος από τη μικρή αυτή ρωσική επαρχία της Κασπίας…

ΠΑΟΚ έτοιμος για όλα!

Με όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους και με πίστη για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει της αυριανής ρεβάνς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, η οποία αναμένεται να είναι κατάμεστη!

Με δεδομένη την υποχρεωτική παρουσία δύο παικτών κάτω των 21 ετών στην αποστολή και το ιατρικό δελτίο λευκό, έγινε μεγάλη μάχη για το ποιοι τελικά θα συμπεριληφθούν σε αυτή, με συνέπεια να μείνουν εκτός μέχρι και οι Ελ Ζαρ, Μαλεζάς και Αθανασιάδης!

Αναλυτικά, οι 19 παίκτες που επέλεξε ο Μάκης Χάβος, ένας εκ των οποίων θα αποκλειστεί την τελευταία στιγμή: Κρέσιτς, Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Μωϋσιάδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Έτο, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι.

Το πάθος και η θέληση για επιστροφή στους τίτλους, αλλά κυρίως το 0-0 του πρώτου αγώνα δίνει ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στους Θεσσαλονικείς, οι προέρχονται και από μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού, με την ψυχολογία να έχει ανέβει στα ύψη. Πήραν ανάσες και επιστρέφουν στην ενδεκάδα οι Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Λίνο και Σνάουτσνερ.

Ανακοίνωση της Super League

Το Δ.Σ. της Super League, κατόπιν της σημερινής του συνεδρίασης (15.03.2011), ομόφωνα καταδίκασε τα όσα κατήγγειλε κατά του Συνεταιρισμού και των Π.Α.Ε. – μελών του ο κ. Μπιτσαξής, με την από 11.03.2011 επιστολή του προς την ΕΠΟ, την οποία θεωρεί παντελώς αβάσιμη και ανυποστήρικτη.
Η Super League, έχουσα την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της τεχνικής οργάνωσης των αγώνων του Πρωταθλήματος, της μόνο σε πρώτο βαθμό απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης (και αυτή με βάση ένα κανονισμό – Κ.Α.Π.- της Ε.Π.Ο., που στην τελευταία του έκδοση συντάχθηκε κατόπιν συγκεκριμένων υποδείξεων του κ. Μπιτσαξή) και της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών και ορισμένων εμπορικών δικαιωμάτων των ομάδων της, θεωρεί ότι, από της συστάσεώς της, έχει επιτελέσει με επιτυχή τρόπο τα εν λόγω καθήκοντά της. Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις των Π.Α.Ε. και της Super League με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. διευκρινίζεται ότι αυτές δεν είναι χαριστικές αλλά είναι αντιθέτως “ανταποδοτικές”, ενώ παράλληλα τόσο ο Συνεταιρισμός μας όσο και τα μέλη αυτού (πέραν της ονοματοδοσίας του Πρωταθλήματος και των δεκάδων μορφών προβολής της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στα γήπεδα της Super League και όχι μόνο) έχουν δεσμευθεί συμβατικά για την μη προβολή ανταγωνιστικών της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Super League εκφράζει τη λύπη της διότι ο κ. Μπιτσαξής ούτε ανέφερε/τεκμηρίωσε τις συγκεκριμένες αιτιάσεις του κατά του Συνεταιρισμού, ούτε εξειδίκευσε ποιες οι προβληματικές “περιστάσεις” και ο εσφαλμένος “τρόπος” λειτουργίας του, ούτε κατονόμασε ποιοί είναι οι “σημαντικοί παράγοντες” που συμπεριφέρονται κατά τρόπο που καθιστά τη Super League δήθεν “ακατάλληλη να διοργανώσει πρωτάθλημα”. Ως εκ τούτου, θα περιμέναμε από τον κ. Μπιτσαξή είτε να διευκρινίσει το περιεχόμενο της ως άνω επιστολής του, είτε να ανασκευάσει αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, ο Συνεταιρισμός της Super League, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πάντα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης και βελτίωσης, θα επεξεργαστεί δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου του Πρωταθλήματος. Μέχρι τότε και εντός των επόμενων ημερών, η Super League θα παραθέσει επίσημη συνέντευξη τύπου ώστε αφενός να παρουσιάσει το έργο της από την ίδρυσή της (2006) μέχρι σήμερα και αφετέρου να εξηγήσει προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη τι εμπίπτει στις αρμοδιότητες και δυνατότητές της και τι όχι.

Και η κόντρα ΚΑΕ-Γαλανού συνεχίζεται...

Νέα επεισόδια είχαμε σήμερα στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΚΑΕ Ηρακλής και τον Γιώργο Γαλανό, όσον αφορά την σημερινή συνάντηση που είχε ανακοινωθεί όλων των φορέων για να δοθούν διευκρινήσεις.

Ο κ. Γαλανός εξέδωσε νέα προσωπική ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν θα δώσει το παρών στην σημερινή συνάντηση τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν το Γραφείο Τύπου της ΚΑΕ Ηρακλής μπορεί να κάνει μόνο του ραντεβού ότι ώρα θέλει χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τους εμπλεκόμενους, τους ενημερώνω ότι όλοι δεν είναι χασομέρηδες. Αναμένω από τη μητέρα του Συλλόγου, τον Γ.Σ., να με καλέσει ενώπιον τρίτων, συνδέσμων κλπ. Το παραπάνω ραντεβού είναι κάτι που μέσω του εγγράφου μου κι εγώ το επιδίωκα, φυσικά ενώπιον τρίτων.

Γ. Γαλανός».

Στην συνέχεια υπήρξε επικοινωνία του κ. Γαλανού με τον πρόεδρο του Γ.Σ. Ηρακλή, Κωνσταντίνο Γωγάκο και οι δυο τους όρισαν νέο ραντεβού την Δευτέρα καλώντας παράλληλα την ΚΑΕ και τους Συνδέσμους σε αυτό.

Περισσότερο... λάδι στην φωτιά όμως έριξαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ Ηρακλής,Μάκη Σαρλή στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, «Αθλητικό Metropolis» όπου τόνισε ότι ο κ. Γαλανός με την στάση του, κοροιδεύει τον σύλλογο. Ο κ. Σαρλής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κύριος Γαλανός δεχόταν τηλεφωνήματα εδώ και καιρό από το κύριο Γωγάκο και απέφευγε να απαντήσει. Εμείς είμαστε εδώ, όπως και ο Γ.Σ. Αυτός δεν έρχεται. Αργόσχολοι είναι αυτοί που λένε τους άλλους αργόσχολους. Ο κύριος Γαλανός ήρθε κοντά, επειδή δε συμπαθούσε την κεφαλή της προηγούμενης διοίκησης. Ο Ηρακλής είναι μεγάλο σωματείο και δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει κανένας. Δεν είναι μικρή ομάδα να περιπαίζεται. Ας τηρούσε τα μισά από αυτά που έλεγε. Διατυμπανίζει ότι έφερε παίκτες, αλλά εμείς το αφήναμε εσκεμμένα να βγαίνει έτσι. Του λέμε φέρε τα χαρτιά σου να δούμε τι έχεις βάλει και για αυτό το πράγμα παίζει «κρυφτούλι» εδώ και καιρό. Δεν υλοποίησε αυτά που υποσχέθηκε. Έχει κοροϊδέψει το σύλλογο, έχει μια απίστευτα κακή συμπεριφορά προς το σύλλογο. Τον περιμένουμε στη συνάντηση στις 20:00 στο Ιβανώφειο, όπως και τους φιλάθλους που θέλουν να ενημερωθούν».

Η ΚΑΕ λοιπόν εμμένει στην θέση της για το σημερινό ραντεβού στις 20:00 στο Ιβανώφειο, με τον κ. Γαλανό να μην δείχνει διατεθειμένος να δώσει το παρών.

«Θα είμαστε εδώ και στον γυρισμό»

Περίπου 50 φίλαθλοι της ΑΕΚ αποθέωσαν τους παίκτες της ομάδας κατά την αναχώρησή τους για τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλαθλοι της Ένωσης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο, όπου είχε καταλύσει η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» και ζήτησαν μέσω συνθημάτων την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος και την πρόκριση μέσα στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ.
Οι οπαδοί της Ένωσης αποθέωσαν τους παίκτες και τον Μανόλο Χιμένεθ, θέλοντας να ντοπάρουν ψυχολογικά τους παίκτες, ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Τετάρτης. Ένα πανό των φιλάθλων της ΑΕΚ έγραφε «Θα είμαστε εδώ και στον γυρισμό», θέλοντας να τονίσει στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία πως δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια του συγκεκριμένου τίτλου και πως η επιστροφή από τη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να συνδυαστεί με την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.
Νωρίτερα, η προετοιμασία της Ένωσης για το ματς της Τούμπας. Ο Μανόλο Χιμένεθ προπόνησε για τελευταία φορά τους παίκτες του στις εγκαταστάσεις των Σπάτων και στην συνέχεια ανακοίνωσε την αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης. Σε αυτή συμπεριλήφθηκαν 21 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.
Η αποστολή αποτελείται από τους: Σάχα, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Γεωργέας, Δέλλας, Νασούτι, Καράμπελας, Μάκος, Ματέος, Μανωλάς, Λεονάρντο, Ντιόπ, Μπλάνκο, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπαχά, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης.
Την Τρίτη, ο Σάββας Γκέντσογλου έκανε γυμναστήριο και φυσιοθεραπεία, ενώ ο Λευτέρης Ιντζόγλου και ο Γιώργος Νικόλτσης ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης υπό τις οδηγίες του Πανταζή. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά. Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε στις 12:00 στα Σπάτα.

Μενδρινός: «Απελευθερωθήκαμε»

Ως αγωνιστική απελευθέρωση για τον Άρη εκλαμβάνει ο Κώστας Μενδρινός τη νίκη των κιτρίνων στη Κέρκυρα. Ο 26χρονος μέσος μίλησε στο Novasports.gr όχι μόνο για το σημαντικό διπλό στο νησί των Φαιάκων, αλλά και για της συνέχεια της ομάδας του στο πρωτάθλημα στο οποίο πλέον θα κυνηγήσει με όλες τις δυνάμεις της την είσοδο στην προνομιούχο πεντάδα των play offs.
Κώστα, πως είναι τα πράγματα μετά τη νίκη στη Κέρκυρα; «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, διότι αυτή η νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να μείνουμε ζωντανοί στη μάχη των play offs. Πέραν αυτού μας ανεβάζει και ψυχολογικά μετά την ήττα από τον Ηρακλή και μας γεμίζει αισιοδοξία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Έχω την εντύπωση πως απελευθερωθήκαμε αγωνιστικά και ψυχολογικά!».
Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για την ομάδα σου. Τι άλλαξε στο ημίχρονο και το ματς είχε αυτή την εντυπωσιακή εξέλιξη για τον Άρη; «Τίποτα το ιδιαίτερο. Απλά ο προπονητής μας, μας έδωσε κάποιες τακτικές οδηγίες οι οποίες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα»
Οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον Σάκη Τσιώλη; «Είναι ένας προπονητής που έρχεται κοντά στον ποδοσφαιριστή. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτές τις πρώτες ημέρες παρουσίας του στην ομάδα και νομίζω πως με τον κ. Τσιώλη η ομάδα θα πάει ακόμα καλύτερα στη συνέχεια»
Προλαβαίνετε το τραίνο των play offs; «Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να το προλάβουμε. Δεν εξαρτάται όμως μόνο από εμάς, αλλά και από τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων. Δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα όπλα μέχρι το τελευταίο λεπτό της τελευταίας αγωνιστικής»
Την Κυριακή υπάρχει στο πρόγραμμα ο Πανσερραϊκός στο «Κλεάνθης Βικελίδης». «Παρ΄ ότι ο αντίπαλος δεν έχει πολλές ελπίδες για παραμονή στη κατηγορία, το παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ειδικά εάν τελικά γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και πειθαρχία για να μην έχουμε απρόοπτα».
Άρχισαν οι αιματολογικές
Με το πρώτο γκρουπ ποδοσφαιριστών να περνά την πόρτα του ιατρικού γραφείου, ξεκίνησαν οι αιματολογικές εξετάσεις που ζήτησε ο Σάκης Τσιώλης. Ένα δεύτερο γκρουπ θα υποβληθεί σε αυτές τις εξετάσεις το πρωί της Τετάρτης, προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος και ο τεχνικός των κίτρινων να έχει την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα που θέλει, μέσω των συγκεκριμένων αποτελεσμάτων.
Το ποδοσφαιρικό τμήμα απολαμβάνει το ρεπό του και άπαντες επιστρέφουν στις προπονήσεις την Τετάρτη οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό. Ερωτηματικό παραμένει η παρουσία φιλάθλων σε αυτό το ματς, καθώς πρωτοδίκως η ΠΑΕ Άρης τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή. Η τελική απόφαση στην έφεση που έχει καταθέσει ο σύλλογος θα εκδοθεί την Πέμπτη.

Για το καλό του ΠΑΟΚ ο «Λάζος»!

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μιλάει για τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ.
Ο Έλληνας σέντερ της Κίμκι μίλησε στην εφημερίδα Metrosport και στον Μπάμπη Γκαϊτατζίδη… έξω από τα δόντια. Το μυαλό του «Λάζου» στη Ρωσία βρίσκεται μόνο στο μπάσκετ, ωστόσο ενημερώνεται και στενοχωριέται όταν μαθαίνει για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για το χρονικό διάστημα που λείπει από την Ελλάδα: «Το μυαλό μου πλέον βρίσκεται μόνο στο μπάσκετ. Δυστυχώς όσο ήμουνα στην Ελλάδα έπρεπε να ασχολούμαι και με άλλα θέματα έξω από το μπάσκετ. Έχω ηρεμίσει και μπορώ να πω ότι νιώθω καλύτερα. Στην Ρωσία τα πράγματα είναι καλύτερα εκεί το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό μέσα στο παρκέ και δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Ενημερώνομαι καθημερινά για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στεναχωριέμαι που διαβάζω συνεχώς στα σάιτ για τα προβλήματα των ομάδων, τις αποχές των παικτών από τις προπονήσεις λόγω των οικονομικών οφειλών, τη βία που υπάρχει στα γήπεδα, τις προσφυγές όμως η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Με ενοχλεί το γεγονός ότι δεν διαβάζω πουθενά για το πως έπαιξε μία ομάδα στο παιχνίδι και ενημερώνομαι μόνο για τα αρνητικά στοιχεία. Όλες οι ειδήσεις και οι δημοσιογραφικές συζητήσεις αφορούν αρνητικά γεγονότα και αυτό είναι δυσάρεστο και σίγουρα πρέπει να αλλάξει. Όλο αυτό έχει καταντήσει κουραστικό. Είμαι αισιόδοξος όμως και ελπίζω πως στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα».

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Αυτή τη στιγμή η διοίκηση προσπαθεί από την δική της πλευρά να κάνει το καλύτερο δυνατό για να μπορέσει να βοηθήσει, είναι μία νέα διοίκηση που αγαπάει την ομάδα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να βρει και άλλους μιμητές και να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Εγώ από την πλευρά μου είδα κάποια πράγματα κατάλαβα πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συμβολαίου μου έκανα υπομονή όμως δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Ο κύριος λόγος που αποχώρησα από την ομάδα ήταν αυτός. Το μπάτζετ έπρεπε να ελαφρύνει αρκετά, να αποδεσμευθεί ένα μεγάλο συμβόλαιο έτσι ώστε να πληρωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά.

Εγώ από την πλευρά μου αγαπάω την ομάδα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό το χρονικό διάστημα που έμεινα εδώ πέρα και προσπάθησα από την πλευρά μου να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες. Η ομάδα πέρασε από πολλές φουρτούνες και ήταν άδικο αυτή η προσπάθεια που γίνετε να χαλάσει και αυτός όπως είπα ήταν ο λόγος που αποχώρησα από τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα από την πλευρά μου να βοηθήσω την κατάσταση και για αυτό πήρα την απόφαση να αποχωρήσω».

Για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα: «Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην προσπάθεια που γίνετε στην Χίμκι. Απολαμβάνω το μπάσκετ στο εξωτερικό και αισθάνομαι καλύτερα γιατί ο κόσμος ασχολείται αποκλειστικά με το μπάσκετ. Η κατάσταση στην Ρωσία είναι πολύ καλή, είναι ένα περιβάλλον το οποίο προσελκύει πολλούς αθλητές και είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται πως μπορούν να το κάνουν δικό τους. Οι συνθήκες στο εξωτερικό είναι ιδανικές για έναν αθλητή».

Ξανά στην Εθνική ο Ρόμενταλ!!

Στην Εθνική Δανίας κλήθηκε ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού Ντένις Ρόμενταλ για τις αναμετρήσεις με Νορβηγία και Σλοβακία στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.



Στην Εθνική Δανίας κλήθηκε εκ νέου ο Ντένις Ρόμενταλ. Ο 33χρονος διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αν και έχει χάσει το στοίχημα της καθιέρωσης στην πειραίκή ομάδα, θεωρείται και είναι βασική μονάδα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Έτσι, δεν θα μπορούσε να απουσιάσει από τις επίσημες υποχρεώσεις των Δανών.
Ο μέσος του Ολυμπιακού κλήθηκε για τις κρίσιμες αναμετρήσεις με Νορβηγία (26/30 και Σλοβακία (30/3), στο πλαίσιο του προκριματικού γύρου του ευρωπαίκού πρωταθλήματος.

Τιμωρία δύο μηνών σε Βούλγαρο διαιτητή!

Ποινή δύο μηνών επέβαλλε η ομοσπονδία της Βουλγαρίας στον διαιτητή, Νικολάι Ιορντάνοφ, μετά τα λάθη στη νίκη της πρωταθλήτριας, Λίτεξ Λόβετς με 2-1 επί της Πιρίν Μπλαγκόεβγκραντ το Σάββατο (12/03).
Η τιμωρία που επιβλήθηκε την Τρίτη (15/03) Ιορντάνοφ είχε να κάνει κυρίως με τις διαμαρτυρίες της Πιρίν για τη μη αποβολή του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού της Λίτεξ, Ντόκα Μαδουρέιρα για κουτουλιά στον Αντόν Κοσταντίνοφ στο δεύτερο ημίχρονο. Μετά το περιστατικό, ο Ντόκα πέτυχε την ισοφάριση για τους πρωταθλητές και στη συνέχεια έδωσε την ασίστ στον Πάπε Ντιούφ πέντε λεπτά πριν τη λήξη της συνάντησης.

Αγωγή Πατέρα στον «μυθομανή Μπέο»

Τα όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος για τον Νικόλα Πατέρα και τη… συμπεριφορά του το καλοκαίρι δεν ήταν δυνατό να μείνουν αναπάντητα, με τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού να περνάει στην αντεπίθεση κάνοντας αγωγή στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, τον οποίο χαρακτηρίζει «μυθομανή και συκοφάντη»!
Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση που εξέδωσε ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκολας Πατέρας, με την οποία προαναγγέλλει αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου αναφέρει τα εξής:
Ο μυθομανής και συκοφάντης Αχιλλέας Μπέος έχρισε τον εαυτό του δήθεν μηνυτή, ενώ η μόνιμη θέση του ήταν και είναι αυτή του κατηγορουμένου.
Σε αυτήν τη γνώριμη γι’ αυτόν θέση σύντομα θα ξαναβρεθεί απολογούμενος για όσα σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου κατά καιρούς έχει διαπράξει.
Στη σημερινή ψευδομήνυση του Αχιλλέα Μπέου σε βάρος μου θα δοθεί η δέουσα απάντηση ενώπιον των Δικαστικών Αρχών με την υποβολή εναντίoν του μηνύσεως για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμηση.
Η νέα απόλυτα ψευδής δήλωση του ότι συνεργάστηκα μαζί του ενάντια στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού είναι προφανές αποτέλεσμα  της απόγνωσης στην οποία βρίσκεται.
Αύριο το πρωί κατατίθεται από τον Πληρεξούσιο Δικηγόρο μου κ. Ιωάννη Ηρειώτη αγωγή σε βάρος του, για όσα εν γνώσει του ψευδώς δήλωσε την 10.03.2011.
Κανένας πλέον, εκτός της  δικαιοσύνης , δεν αξίζει να ασχολείται με τον Αχιλλέα Μπέο».

ΠΣΑΤ – ΕΣΗΕΜΘ : «Να τιμωρηθεί η Κέρκυρα»

Η επίθεση σε δημοσιογράφους στο παιχνίδι της Κέρκυρας με τον Άρη την περασμένη Κυριακή δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ΠΣΑΤ, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των Φαιάκων, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:
«Για άλλη μια αγωνιστική οι αθλητικοί συντάκτες βίωσαν στο πετσί τους, την αναρχία, και αναξιοπιστία που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και την ανυπαρξία μέτρων προστασίας των δημοσιογραφικών θεωρείων, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα.
Επιτέλους κύριοι της ΕΠΟ, της Superleague και των ΠΑΕ, θα προστατέψετε , όπως έχετε υποχρέωση, τον χώρο των δημοσιογραφικών θεωρείων, ή θα εξακολουθήσετε να σφυρίζετε αδιάφορα και να αδιαφορείτε, αν δεν ενθαρρύνετε κιόλας, τις επιθέσεις οπαδών σας, κατά κανόνα από την κερκίδα των «επισήμων», σε βάρος των συναδέλφων μας που απλώς κάνουν τη δουλειά τους και τίποτα περισσότερο.
Την περασμένη Κυριακή, το κατάπτυστο και κακόγουστο έργο της επίθεσης στους λειτουργούς του Τύπου, μεταφέρθηκε και …παίχτηκε στο γήπεδο της Κέρκυρας, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα Κέρκυρα-Άρης, οι συνάδελφοι-μέλη του ΠΣΑΤ, Δημήτρης Πιπερίδης και Αλέξης Σαββόπουλος, αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι μη μέλη του Συνδέσμου, βίωσαν συνθήκες ζούγκλας, απόλυτης αλητείας και χουλιγκανισμού, από οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας.
Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι με καταγγελία που απέστειλαν στον ΠΣΑΤ, δέχθηκαν επίθεση, όχι μόνο λεκτική αλλά τους ασκήθηκε ψυχολογική και σωματική βία, ενώ εκλάπη και μηχάνημα ραδιοφωνικής μετάδοσης του σταθμού «ΑΡΗΣ FM 92,8».
Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε να καταγγείλει στον αθλητικό δικαστή το αποτρόπαιο αυτό γεγονός και να ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία της γηπεδούχου ομάδας, που έχει την ευθύνη φύλαξης των δημοσιογραφικών θεωρείων», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση.
Ανακοίνωση και από ΕΣΗΕΜΘ
Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει το γεγονός εξέδωσε και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης.
Αναλυτικά:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας–Θράκης καταδικάζει την απαράδεκτη επίθεση εις βάρος δημοσιογράφων που κάλυπταν τον αγώνα Κέρκυρα – ΑΡΗΣ στο Δημοτικό Στάδιο της Κέρκυρας (13/3/2011).
Οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας δεν περιορίστηκαν σε φραστικές απειλές και ύβρεις αλλά έσπασαν το τζάμι του δημοσιογραφικού θαλάμου, έκλεψαν τη συσκευή μετάδοσης που χρησιμοποιούσαν συνάδελφοι ραδιοφωνικού σταθμού, χτύπησαν δημοσιογράφους και εν συνεχεία έφυγαν ανενόχλητοι. Στα δημοσιογραφικά θεωρεία, για την προστασία των οποίων, με βάση τους κανονισμούς, ευθύνη έχει η γηπεδούχος ΠΑΕ, δεν υπήρχε η παραμικρή φύλαξη.
Η ΕΣΗΕΜ-Θ κατήγγειλε το απαράδεκτο γεγονός στις αρμόδιες αρχές και στην Superleague ζητώντας να καταλογιστούν άμεσα ευθύνες στους ενόχους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο».

Ορφανός: «Το αβαντάζ το έχει ο ΠΑΟΚ»

Για τον αυριανό «τελικό» του ΠΑΟΚ στο δεύτερο παιχνίδι του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ μίλησε στο Αθλητικό Metropolis ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του «δικεφάλου του Βορρά», Κώστας Ορφανός.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Ορφανός:
«Είναι το ματς της χρονιάς. Για τον ΠΑΟΚ υπήρξαν πολλά σημαντικά παιχνίδι τη φετινή σεζόν και ευχόμαστε και την επόμενη να ζήσουμε τέτοιους αγώνες. Στην Ελλάδα είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τίτλο και εάν φτάσει μέχρι τον τελικό εκεί θα είναι το μεγάλο φαβορί».
«Ο ΠΑΟΚ έχει το αβαντάζ πρόκρισης λόγο έδρας. Είναι σημαντικό ότι διεκδικεί την παρουσία του σε έναν τελικό Κυπέλλου μέσα στην Τούμπα, αλλά δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η αξία και οι δυνατότητες της ΑΕΚ. Από αυτή την ομάδα μπορείς να περιμένεις το καλύτερο, αλλά και το χειρότερο από αυτήν την ομάδα, γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή».
«Σε τέτοια παιχνίδια δεν χρειάζεται φόβος, αλλά πίστη. Πιστεύω ότι θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να χτυπήσει στα ίσια το ματς. Ο ΠΑΟΚ έχει γρήγορους επιθετικούς όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Βιεϊρίνια, εμφανίζει όμως αδυναμία στον αμυντικό τομέα. Θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες».

Επτά ΠΑΕ σε απολογία

Αρκετή… δουλειά έπεσε στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή, αφού όπως ανακοινώθηκε από τη Σούπερ Λίγκα, συνολικά επτά ΠΑΕ κλήθηκαν σε απολογία λόγω της συμπεριφοράς των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής.

Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Καβάλα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Αρης
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γ.Μουστογιάννη (φυσ/της): Για τη συμπεριφορά του κ. Γ.Μουστογιάννη στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ηρακλής: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ηρακλής-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Κέρκυρα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Κέρκυρα-ΠΑΕ Άρης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Πανιώνιος-ΠΑΕ Λάρισα.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η κάτωθι κλήση αφορά την 23η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Εργοτέλης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

«Έχω στοιχεία κατά του Πατέρα»

Έτοιμος να αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου πως ο συνομιλητής του στην περιβόητη κασέτα είναι ο Νικόλας Πατέρας δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 μετά την καταθεση μηνυσεων σε βάρος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και του Αλέξη Κούγια. «Αν έχει κι άλλες κασέτες ο κ. Κούγιας, ας τις βγάλει», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

- τις κατηγορίες για υποκλοπή κατά του Νικόλα Πατέρα: «Ο κ. Πατέρας είναι ο υποκλοπέας. Θα μου πείτε ‘Πώς θα το αποδείξετε;’. Να είστε σίγουρος πως έχω αυτά τα στοιχεία που δεν υπάρχει περίπτωση να μην πειστεί και ο πιο δύσπιστος πως ο κ. Πατέρας ήταν υποκλοπέας. Εγώ σε αυτή την ιστορία είμαι θύμα. Δράσης είναι ο υποκλοπέας. Εγώ εκμυστηρεύομαι κάποια πράγματα στον τοίχο; Έχετε κανένα χαρτί ότι μόλις βγήκα από το Δαφνί; Εγώ λέω ότι απέναντί μου ήταν ο Νικόλας Πατέρας κι έχω στοιχεία να το αποδείξω. Με τη μήνυση που καταθέτω δείχνω αν μη τι άλλο πως έχω διάθεση να πάμε την υπόθεση στο τέρμα. Δεν είναι δυνατό να απομονώνουμε φράσεις, να κάνουμε μία συρραφή και να υποκρύπτουν τον συνομιλητή μου. Εγώ δήλωσα ότι ρουφιάνος δεν ήμουν και δεν θα γίνω στα 52 μου. Όμως μετά από μία επίθεση λάσπης εναντίον μου οφείλω να αμυνθώ και να προστατέψω το όνομα των παιδιών μου. Ας κάνουν άρση απορρήτου, να δουν τι του είπα και τι του είπε ο κ. Πατέρας. Αν θέλουν να προχωρήσουν παραπέρα, μπορούν κάλλιστα να το κάνουν για να δουν ποιος είναι ο πραγματικός παραγκάρχης».

- την παλαιότερη «συμμαχία» του με τον Νικόλα Πατέρα: «Ο κ. Πατέρας πριν τις 8 Σεπτεμβρίου δεν ήταν τίποτα στον Παναθηναϊκό κι αυτό προκύπτει από τη συμμαχία μας να εκλέξουμε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας τον Θανάση Κανελλόπουλο σε αντίθεση με τη στάση του επίσημου Παναθηναϊκού και την κόντρα του με τον κ. Βαρδινογιάννη. Εκεί δεν ήταν κόντρα στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού;».

- τη δωρεά του Νικόλα Πατέρα στην αστυνομία: «Με δωρεές 200.000 ευρώ δεν εξαγοράζονται συνειδήσεις του κόσμου. Δεν είπα ότι δεν τον τιμά αυτή η πράξη. Καλά κάνει, αλλά επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος χρόνος για αυτή την πράξη».

- τις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια: «Ο κ. Κούγιας με καλούσε να του κάνω μήνυση και του έκανα. Έχει πει έξι διαφορετικές εκδοχές για την υπόθεση και μέχρι τον άλλο μήνα θα πει άλλες 16 εκδοχές. Κάθε μέρα λέει και μια άλλη εκδοχή. Αν ο κ. Κούγιας έχει κι άλλες κασέτες, ας τις βγάλει. Αν υπάρχει τρίτη κασέτα γιατί να τη δώσει αυτός που την έχει σε αυτόν και να μην την πάει ο ίδιος; Τι είναι ο κ. Κούγιας, κομιστής ή εργάζεται σε εταιρεία κούριερ;».

- τις κατηγορίες πως είναι «νέος παραγκάρχης»: «Οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να τα θεωρούσε τίτλο τιμής. Για μένα είναι προσβλητικά αυτά τα πράγματα. Ας πάρουν ένα τηλέφωνο στην ΚΕΔ ή στην ΕΠΟ να πουν αν ποτέ τους πήρα τηλέφωνο ή τους ενόχλησα. Ο Ολυμπιακός Βόλου, με το ποδόσφαιρο που παίζει φέτος, αν έλεγχα τις καταστάσεις, έπρεπε να ήταν τρίτος με μεγάλη διαφορά. Υπήρχε καμία διαμαρτυρία ομάδας ότι ευνοήθηκε απέναντί της ο Ολυμπιακός Βόλου; Άρα πώς ελέγχω τα πράγματα; Αντίθετα, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αδικηθεί. Πώς γίνεται να είμαι παραγκάρχης και να λέω σε έναν διαιτητή να κάνει αυτό κι εκείνος να κάνει το αντίθετο; Άρα τι παραγκάρχης είμαι; Της πλάκας…(γέλια)».

- την τηλεφωνική του επαφή με τον κ. Δαλούκα μετά το Άρης-Παναθηναϊκός: «Δικαίωμά μου ήταν να το κάνω. Δεν κατάλαβα! Τον έβρισα, δεν τον επέπληξα. Του είπα πως αυτό ήταν ξεφτίλα. Παίξε για την καριέρα σου, παίξε για τον εαυτό σου. Κι αυτός έπαιξε για αυτό που έπαιξε. Έπαιξε 52-48 ο κ. Δαλούκας στο Άρης-Παναθηναϊκός; Ποιος τον πίεσε λοιπόν να αναιρέσει την εντολή που λένε ότι του έδωσα, αφού υποτίθεται ότι εγώ ελέγχω τις καταστάσεις;».

- τη στάση της δικαιοσύνης και την παρέμβαση της ΓΓΑ: «Είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για να βοηθήσω να ξετυλιχτεί το κουβάρι. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Οι ενέργειές τους είναι κακουργηματικές και θα πάνε κατηγορούμενοι. Το δικαστήριο θα κρίνει με στοιχεία και με γεγονότα. Ο κ. Κούγιας και ο κ. Πατέρας διέπραξαν κακουργηματική πράξη που δεν είναι σεβαστή και αρεστή από την κοινή γνώμη. Δεν μπορείς να υποκλέπτεις μία προσωπική συζήτηση δύο ανθρώπων. Είναι για λύπηση ο κ. Πατέρας. Δεν υπάρχει άνθρωπος να κάτσει σε ένα τραπέζι να μιλήσει μαζί του πλέον. Δεν θα είμαι το εξιλαστήριο θύμα. Δηλώνω παρών και θα είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης. Ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της. Να μην βγαίνει ο αξιότιμος κύριος Μπιτσαξής, που είναι και νομικός, και να παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης με δηλώσεις τύπου ‘είναι πλημμέλημα, άρα δεν συντρέχει λόγος άρσης απορρήτου’. Αφήστε το να το κρίνει ο εισαγγελέας κύριε Μπιτσαξή. Τι φοβάστε; Μήπως αποκαλυφθεί ο υποκλοπέας; Εγώ δεν φοβάμαι και αναλαμβάνω ό,τι ευθύνες υπάρχουν».

- την ψυχολογική του κατάσταση μετά από όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες: «Είμαι όσο καλά μπορεί να είναι ένας άνθρωπος όταν έχει πρόβλημα υγείας ο πατέρας του. Δεν μιλώ για τις υποκλοπές, γιατί για αυτά έχει ήδη επιληφθεί η δικαιοσύνη».

Με Χοσέμι, Γιάκομπ η προπόνηση

Στη διάθεση του Γιώργου Παράσχου για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο τέθηκαν οι Χοσέμι και Γιάκομπ.
Η προετοιμασία των «κυανόλευκων» συνεχίζεται κανονικά, με τον Χοσέμι να επιστρέφει από την άδειά του και να προπονείται σήμερα, ενώ ο Γιάκομπ ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην μέση και έλαβε και αυτός κανονικά μέρος στο πλήρες πρόγραμμα.
Εν τω μεταξύ, ο Μονσέφ Ζερκά αισθάνεται πολύ καλύτερα και συνδύασε το ατομικό πρόγραμμα με συμμετοχή σε μέρος της ομαδικής προπόνησης. Ίσως και από αύριο να επανέλθει σε απόλυτο βαθμό, ενώ ο Τάσος Κατσαμπής, πέρα από το ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης στο γυμναστήριο, που ακολούθησε, άρχισε και τρέξιμο.
Ο Γιώργος Κατσικάς, μακροχρόνιος απών για την ομάδα, καθημερινά ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης του γονάτου του, στο γυμναστήριο της Μίκρας.

Μπέος: «Πατέρας κατά Παναθηναϊκού»

Νέα επίθεση του Αχιλλέα Μπέου κατά του Νικόλα Πατέρα το πρωί της Τρίτης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου τόνισε πως ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» είχε στραφεί και κατά της ομάδας του, τους προηγούμενες μήνες. Επίσης, ο Μπέος ζήτησε από την Πολιτεία να φτάσει την υπόθεση έως το τέλος, προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση, ενώ επανάλαβε πως θα πρέπει να αρθεί το απόρρητο των συνομιλιών για το τηλέφωνο του Γιώργου Δαλούκα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί με ποιου είχε επαφές τις ημέρες του αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός.
Στην Ευελπίδων βρέθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις προς τους Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κουγια. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου δεν έκανε δηλώσεις, κατά την άφιξή του από τα δικαστήρια. Ο Μπέος συνοδεύονταν με τον δικηγόρο του και οι μηνύσεις αφορούν την υποκλοπή για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση των κασετών, για τον πρόεδρο της Παναχαϊκής. Αμέσως μετά, μίλησε για την συγκεκριμένη υπόθεση.
Χαρακτηριστικά, ο Μπέος δήλωσε: «Οτι έχω να πω, θα το πω στον εισαγγελέα. Τώρα έχω να κάνω την εξής δήλωση: Οπως λένε οι πολιτικοί, πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να πάει μέχρι τέλους. Ο Αχιλλέας Μπέος δεν θα γίνει το εξιλαστήριο θύμα. Εγώ έχω στην διάθεση της εισαγγελίας όλα τα τη τηλέφωνα μου. Ας κάνει το ίδιο και ο Νίκος Πατέρας για τις συνομιλίες που είχε από τις 8 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, δηλαδή και την επομένη του αγώνα Αρη - Παναθηναϊκού και να μάθετε πόσες φορές μίλησε με τον Γιώργο Δαλούκα και τι είπε και για μένα».
Και συμπλήρωσε: «Θέλω επίσης να πω κάτι για κάποιους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον Νίκο Πατέρα. Στις τελευταίες εκλογές της Σούπερ Λίγκας συνεργάστηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου για να βγει Πρόεδρος στην διοργανώτρια αρχή εκπρόσωπος της ομάδας μου (εννοεί τον Θανάση Κανελλόπουλο) πηγαίνοντας ενάντια στην ομάδα του τον Παναθηναϊκό.  Το καλοκαίρι συνεργάστηκα με τον Νικόλα Πατέρα ενάντια στα συμφέροντα του Παναθηναϊκού. Είμαι εδώ για να καταθέσω μηνυτήριες αναφορές. Εάν θέλει η Πολιτεία μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο».
Επίσης, ο Μπέος τόνισε καθώς αποχωρούσε από την Ευελπίδων: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Τέβες ο... καταδότης

Το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή της Μαρσέιγ επισκέφτηκε ο Κάρλος Τέβες, με σκοπό να συμβουλέψει τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ ενόψει του σημερινού αγώνα για το Champions League, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο πρώην παίκτης των «κόκκινων διαβόλων», ο οποίος δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, φαίνεται πως εκτός από τις ευχές για καλή επιτυχία, αποκάλυψε και τα μυστικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον Γκάμπριελ Χάιντσε και Ντιντιέ Ντεσαμπ, με σκοπό να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στον πρώτο αγώνα οι δύο ομάδες δεν είχαν σκοράρει, μένοντας στη λευκή ισοπαλία.

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...Δευτερη συνεχομενη μερα πηγαμε ταμειο. Εχθες περασε το συστηματακι (ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ) καθως πιασαμε 3 στα 4 σημεια, μας τη χαλασε ο Παναιτωλικος που εβαλε γκολ στις καθυρησεις του αγωνα (καθαρο επιθετικο φαουλ). Προτασεις διημερου θα κανουμε καθως το προγραμμα δεν μας βοηθαει. Παμε να δουμε τη εχουμε...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΜΠΑΓΕΡΝ : OVER 2,5 (1,70)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ : OVER 2,5 (1,62)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,75)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΚΡΟΥ : OVER 2,5 (1,60)
ΜΠΑΓΕΡΝ : G-G (1,63)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : 1 (1,85)
ΒΕΤ 100€
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 4,83)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ : Χ (3,10)
ΒΕΤ 100€
4η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΚΟΡΑΚΙΑ)
ΜΠΑΓΕΡΝ : 2-2 (18,00)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : 3-1 (21,00)
ΠΑΟΚ : 1-1 (8,50)
ΒΕΤ 21€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 1-2-3, επι 10 φορες)
Καλη τυχη σε ολους, τα ξανα λεμε αυριο...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +65,40€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -468,45€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -120,00€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -164,57€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ -65,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙΑ -55,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -807,62€"

Ξανά «κανονιέρης» ο Λέμαν!

Πολλά και μεγάλα ερωτηματικά εγείρει η επιλογή του Αρσέν Βενγκέρ να αποκτήσει ξανά στην Άρσεναλ τον Γενς Λέμαν. Ο 41χρονος (!) τερματοφύλακας κλήθηκε εσπευσμένα από τον Αλσατό τεχνικό να βοηθήσει, μιας και είναι «νοκ-άουτ» όλες οι βασικές λύσεις, που ακούν στα ονόματα των Φαμπιάνσκι, Σζέσνι και Μανόνε.
Ο Γερμανός τερματοφύλακας είχε ανακοινώσει πριν από εννέα μήνες την απόσυρση του από την ενεργό δράση, αλλά μετά την προτροπή του Βενγκέρ, δεν δίστασε ούτε λεπτό να φορέσει ξανά τα γάντια του, προκειμένου να υπερασπιστεί την εστία της Άρσεναλ.
Ο Λέμαν μάλιστα επιβεβαίωσε τη συμφωνία με δηλώσεις του: «Γνωρίζω πολύ καλά την ομάδα της Άρσεναλ και νομίζω πως μπορούμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Αν μπορώ να παίξω ρόλο σ’ αυτό θα είναι καλύτερα. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα κατέληγε να σώσω αυτή την κατάσταση. Αλλά όταν μου το ζήτησαν δεν μπορούσα να αρνηθώ. Μόλις τις τελευταίες ημέρες επικοινώνωσαν μαζί μου, για να δουν αν μπορώ να βοηθήσω ως το τέλος της σεζόν, και συμφώνησα άμεσα».

Γκουερίνο: «Ας μπει και στο 93′»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε χαρίσει τον τίτλο με το γκολ που είχε πετύχει απέναντι στην ΑΕΚ, ο Νέτο Γκουερίνο, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή Revolution του «Αθλητικού Metropolis» και έκανε τις προβλέψεις του για το αυριανό ντέρμπι του Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων.
Για τις διαφορές του τότε και του τώρα ανέφερε: «Η ιστορία συνεχίζεται, αλλά οι αναμνήσεις αυτές σίγουρα σε κρατούν ζωντανό σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που βιώνουμε. Οι εποχές έχουν αλλάξει, η κοινωνία άλλαξε, αλλά νομίζω πως το ποδόσφαιρο ήταν τότε πιο αγνό και πιο καλό. Δεν υπήρχαν σε τέτοιο βαθμό αυτά που συμβαίνουν σήμερα, ενώ ακόμη κι αν υπήρχαν ποτέ δεν έγινε κάτι τέτοιο γνωστό. Αυτά που βλέπω με στεναχωρούν πάρα πολύ ως φίλαθλο».
Για το αυριανό παιχνίδι: «Μακάρι το γκολ για τον ΠΑΟΚ να μπει και στο 93’ και να μπορέσει να πάρει τη νίκη για να πάει στον τελικό, όπου θα είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει στις διακρίσεις, είναι πολύ έμπειρη ομάδα και θα είναι πιστεύω ο νικητής αν πάει στον τελικό, αλλά πρώτα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ΑΕΚ. Πρέπει όμως να δείξει διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το 4-0 του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να βάλει ένα γκολ και στη συνέχεια να το κρατήσει. Αυτό που πρέπει να προσέξει είναι οι ποδοσφαιριστές ποιότητας που έχει η ΑΕΚ στην επίθεση, όπως είναι οι Σκόκο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος και Γκερέιρο.
Με την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο, νομίζω πως το σκορ στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να είναι 2-0. Βέβαια ξέρω πως υπάρχει πρόβλημα στο σκοράρισμα, όπου θα έπρεπε να έχει βρεθεί λύση, αλλά η διοίκηση δικαιολογείται, γιατί υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Απλά νομίζω ότι αποδείχθηκε πως αν υπήρχε ένας επιθετικός κλάσεως, τώρα θα ήμασταν κοντά στους πρωτοπόρους».

Μήνυσε Σισέ και τρία σάιτ ο Μαρινάκης

Το’ πε και το’ κανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε την Τρίτη σε αγωγή σε βάρος του Τζιμπρίλ Σισέ για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ έπραξε το ίδιο και σε βάρος τριών αθλητικών ιστοσελίδων του ίδιου ομίλου.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε με τον τρόπο αυτό στη μήνυση που είχε καταθέσει προ ημερών ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού. Η πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ισχυρίζεται πως οι πράξεις και οι δηλώσεις του Σισέ στον ελληνικό αλλά και τον ξένο Τύπο συκοφαντούν το σύλλογο του Πειραιά.

Για τις αγωγές εναντίον των τριών μέσων, που ακολούθησαν την αποστολή εξωδίκων, λέγεται από την ΠΑΕ Ολυμπιακός πως «… δεχόμαστε την κριτική, αλλά όχι τη λάσπη».

Μπούρμπος: «Έπαθα πλάκα με όσα είδα»


bourbos

Ο πρώην παίκτης του Ηρακλή και νυν ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Χρήστος Μπούρμπος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» σχολιάζοντας τις οικονομικές εκκρεμότητες του «Γηραιού» προς το πρόσωπο του που οδεύουν προς ολοκλήρωση, την πορεία του ΟΦΗ, ενώ τοποθετήθηκε και για τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Αναφορικά με τις οικονομικές εκκρεμότητες: «Υπάρχει μια ακόμη εκκρεμότητα τον Απρίλιο, αλλά είμαι σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά. Όσες φορές χρειάστηκε να μιλήσουμε με τον πρόεδρο του Ηρακλή, τα βρήκαμε αμέσως, αλλά δυστυχώς μάθαινα ότι εγώ δημιουργούσα πρόβλημα στην ομάδα. Η νέα διοίκηση φαίνεται πως αγαπάει την ομάδα και σιγά-σιγά τα προβλήματα λύνονται. Θεωρώ πως η ομάδα θα βρει το δρόμο της. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα πολύ καλά στον Ηρακλή, αλλά δέθηκα με την ομάδα και θέλω το καλό της».
Για την πορεία της ομάδας του ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι στα play-off θα είμαστε σίγουρα και θα κυνηγήσουμε μέχρι τέλους ακόμη και την άνοδο με τις δύο πρώτες θέσεις. Είμαστε άδικα στην τρίτη θέση φέτος και τόσο μακριά από τους δύο πρώτους, αλλά φταίμε κι εμείς, αλλά και εξωγηπεδικές καταστάσεις. Θα το παλέψουμε όμως μέχρι τέλους να ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα και είμαι αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουμε».
Για τις πρόσφατες αποκαλύψεις: «Δεν έχουμε ξαφνιαστεί, αλλά δυστυχώς με αυτά που ακούγονται, επιβεβαιώνονται αρκετοί. Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αλλά να προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον τομέα μας. Πριν από εμάς κάποιοι άλλοι πρέπει να κάνουν τα μεγάλα βήματα και να ακολουθήσουμε εμείς. Η αλήθεια είναι πως εγώ έπαθα πλάκα με τα όσα γίνονται στη Β’ Εθνική. Ο ΟΦΗ είναι από τα πιο υγιή σωματεία και δεν έχει παρασκήνιο, γι’ αυτό και πέρυσι αδικηθήκαμε πάρα πολύ».
Για το αυριανό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Είναι ένα πολύ ανοικτό ντέρμπι, με δύο ομάδες που θέλουν πολύ την πρόκριση. Όλα είναι πιθανά. Ίσως ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα λόγω έδρας, αλλά νομίζω πως οι πιθανότητες είναι οι ίδιες».

Μάγκατ φεύγει, Ότο έρχεται…

Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις με τον Φέλιξ Μάγκατ στην τεχνική ηγεσία της Σάλκε, καθώς ο Γερμανός προπονητής δεν αποκλείεται να «τελειώσει» μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τα γερμανικά ΜΜΕ θεωρούν δεδομένο ότι   ο Μάγκατ θα αφήσει τους «Μπλε του Βασιλιά» και οι δύο πλευρές ψάχνουν να βρουν μια λύση προκειμένου να «χωρίσουν» ειρηνικά.

«Θέλω να ακούσω τι θα μου πούνε. Ποτέ δεν έκανα τίποτα κακό και θα πρέπει να αποδείξουν αυτές τις κατηγορίες», δήλωσε στην «Bild» ο 57χρονος κόουτς, ο οποίος περιμένει την απόφαση της διοίκησης μετά το ΔΣ που θα γίνει την Τετάρτη.

Από εκεί και πέρα οι Γερμανοί αναφέρουν ότι ο αντικαταστάτης του Μάγκατ θα είναι ο Ότο Ρεχάγκελ.

Τα γυρνάνε τώρα για Μπαρτσελόνα και Βαλένθια!

Με επίσημη ανακοίνωση, η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού «CADENA COPE» της Ισπανίας ζητάει συγγνώμη από Μπαρτσελόνα και Βαλένθια καθώς την Κυριακή είχε μεταδώσει πως η Ρεάλ Μαδρίτης προτίθεται να ζητήσει έλεγχο ντόπινγκ καθώς εμφανιζόταν να πιστεύει πως Μπαρτσελόνα και Βαλένθια είχαν συνεργασία με «ύποπτους» γιατρούς.

Οι διοικήσεις των δυο ομάδων αντέδρασαν έντονα και απείλησαν τον ραδιοφωνικό σταθμό με μηνύσεις με συνέπεια η διοίκηση του σταθμού να εκδώσει ανακοίνωση απολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Ο σταθμός Cadena COPE θα ήθελε να απολογηθεί στην Μπαρτσελόνα και στην Βαλένθια. Ουδέποτε αμφισβήτησε, ούτε θα αμφισβητήσει ποτέ τις αθλητικές επιτυχίες των δυο συλλόγων, το έργο των ιατρικών επιτελείων τους, αλλά και την ειλικρίνεια των παικτών τους. Ο σταθμός μας θεώρησε σημαντική την πληροφορία πως η Ρεάλ Μαδρίτης σκεφτόταν να ζητήσει πιο αυστηρούς ελέγχους ντόπινγκ και ήθελε να πληροφορήσει πρώτος τους ακροατές του. Δεν είχαμε καμία διάθεση να ρίξουμε οποιαδήποτε σκιά ή υποψία πάνω από οποιαδήποτε ισπανική ομάδα. Αν τυχόν συνδέσετε την πληροφορία αυτή με οποιαδήποτε πρόθεση να πλήξουμε ή να συκοφαντήσουμε αυτούς τους συλλόγους, ο σταθμός μας απολογείται στην Μπαρτσελόνα και στην Βαλένθια, καθώς και στους φιλάθλους τους. Παράλληλα θέτουμε τα μικρόφωνα μας στην διάθεση εκπροσώπων και των δυο συλλόγων για οποιαδήποτε απορία. Αποκλειστικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση και σε καμία περίπτωση να βλάψουμε οποιαδήποτε ισπανική ομάδα».
 

Θετικός για Serie A ο Φορλάν!

«Ναι» στο ιταλικό πρωτάθλημα λέει ο Ντιέγκο Φορλάν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός της Ατλέτικο που βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Ίντερ, Γιουβέντους μίλησε για το ενδεχόμενο να «μετακομίσει» στο Καμπιονάτο το επόμενο καλοκαίρι.

Ο φορ της Ατλέτικο Μαδρίτης τόνισε μεταξύ άλλων στην «La Gazzetta dello Sport»: «Δεν αποκλείω κάτι για το μέλλον… Εάν ερχόταν μια καλή προσφορά για εμένα και την Ατλέτικο, μια πρόταση όχι μόνο καλή οικονομικά, αλλά και μια πρόταση προοπτικής, θα δεχόμουν», ήταν τα λόγια του Φορλάν για το ιταλικό πρωτάθλημα και συνέχισε σχετικά με την μάχη της Ατλέτικο: «Είναι περίεργο… Έχουμε ενισχυθεί αλλά δεν παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα. Έχουν έρθει τραυματισμοί, αλλά πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι…».
Τέλος στάθηκε και στο ντέρμπι που έρχεται ανάμεσα στην Ατλέτικο και την Ρεάλ: «Η Ατλέτικο δεν είναι μικρότερη από την Ρεάλ. Είμαστε μεγάλη ομάδα και έτσι μας βλέπουν σε όλον τον κόσμο. Είμαι περήφανος που παίζω στην Ατλέτικο».

«Ποτέ στο Μάντσεστερ»

Ως απόδειξη πίστης στη Λίβερπουλ χαρακτήρισε ο Φερνάντο Τόρες τη μετακίνησή του στην Τσέλσι, τονίζοντας πως δεν θα πήγαινε ποτέ σε μια ομάδα του Μάντσεστερ.

Ο Ισπανός επιθετικός επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους αποχωρίστηκε τους «κόκκινους», ενώ συμπλήρωσε πως τα καλύτερα έρχονται για εκείνον με την ομάδα των Λονδρέζων.

«Δεν ήθελα να πάω στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή στη Σίτι, δεν θα μπορούσα να το κάνω ποτέ αυτό, εξαιτίας της πίστης μου στη Λίβερπουλ», ανέφερε ο Τόρες, ο οποίος συμπλήρωσε,

«Η Λίβερπουλ από την οποία έφυγα δεν ήταν ίδια ομάδα με αυτήν που πήγα, δεν μπορούσα να καταλάβω την πορεία που η ομάδα ακολουθούσε. Επίσης, δεν ήμουν ο πρώτος που έφυγα από τον σύλλογο. Κοιτάξτε τον Αλόνσο, τον Αρμπελόα, τον Μασεράνο, όλοι βελτιώθηκαν. Δεν φανταζόμουν ποτέ να φύγω, αλλά έπρεπε να αρπάξω την ευκαιρία για να εκπληρώσω το όνειρο μου να κερδίζω», πρόσθεσε ο 26χρονος.

119 χρόνια θρυλικής ζωής. Χρόνια πολλά Λίβερπουλ!

Ήταν το 1892 όταν, σαν σήμερα, μια παρέα στο Άνφιλντ Ρόουντ που έπαιζε στο γήπεδο που ανήκε στην μπυραρία του Τζον Όρελ ήρθε σε αδιέξοδο. Τα στελέχη διαφώνησαν και οι μισοί επέλεξαν να φύγουν για να παίξουν στο Γκούντισον Παρκ. Όσοι έμειναν, ήταν τα παιδιά του Τζον Χόουλντινγκ, επιχειρηματία και εκ των υστέρων δημάρχου της πόλης. Συνέθεσαν την ομάδα που ονομάστηκε Liverpool Football Club και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.Οι «κόκκινοι» μετρούν σε αυτά τα χρόνια 18 πρωταθλήματα Αγγλίας, 7 Κύπελλα, 7 Λιγκ Καπς, 15 Τσάριτι Σιλντς, 5 Πρωταθλήματα Ευρώπης (Τσάμπιονς Λιγκ), 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ και 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπς.
Σε αυτά τα 119 χρόνια μορφές σημάδεψαν τη Λίβερπουλ και την έκαναν αγαπητή σε όλο τον πλανήτη: Μπιλ Σάνκλι, Μπομπ Πέισλι, Τζο Φάγκαν, Κένι Νταλγκλίς, Ρόνι Μοράν, Γκρέιαμ Σούνες, Ρόι Έβανς, Ζεράρ Ουγιέ, Φιλ Τόμπσον, Ράφα Μπενίτεθ ήταν οι αξιομνημόνευτοι οδηγοί μας πλειάδας παικτών που έγιναν μεγαλύτεροι φορώντας την κόκκινη φανέλα. Οι τραγωδίες του Χέιζελ και του Χίλσμπορο ήταν αυτές που χαλύβδωσαν το πνεύμα του συλλόγου, τα λόγια όμως δεν μετρούν μπροστά σε μια εικόνα και τον ήχο ενός τραγουδιού.

Όλη η ιστορία της τεράστιας ποδοσφαιρικής ομάδας συμπυκνώνεται στο Κορ και το you' ll never walk alone που έγινε ύμνος. Αυτή είναι η Λίβερπουλ. Ένας ποδοσφαιρικός θρύλος με αιώνια πιστούς οπαδούς. «Μέρος της ζωής μας», λένε πολλοί απ' αυτούς. «Η ίδια, η ζωή μας», απαντούν οι φανατικότεροι.

Στέλνουν Μουρίνιο στην Τσέλσι οι μπουκ

Φαβορί για να αναλάβει και πάλι την Τσέλσι έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με κορυφαίο γραφείο στοιχημάτων της Αγγλίας. Ο νυν τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης έχει περάσει στην πρώτη θέση και των προτιμήσεων και των αποδόσεων για να επιστρέψει από τη νέα σεζόν στον πάγκο των «μπλε», έχοντας λίγο πιο πίσω του τον Γκους Χίντινγκ

Τέλος ο Σούστερ

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι ο Μπερντ Σούστερ παραιτήθηκε από τον πάγκο της Μπεσίκτας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η παραίτηση του Γερμανού τεχνικού  έγινε αποδεκτή από την διοίκηση. Από την πλευρά του ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης δεν έχει ανακοινώσει τίποτα.

Οι «αετοί» βρίσκονται στην 7η θέση του τούρκικου πρωταθλήματος παρά το γεγονός ότι δαπάνησαν πολλά λεφτά για να αποκτήσουν ονόματα παγκόσμιου βεληνεκούς, όπως ο Κουαρέσμα, ο Γκούτι, ο Ούγκο Αλμέιδα και ο Σιμάο.

Χιμένεθ: «Δεν θα δειλιάσουμε»

Βέβαιος πως οι παίκτες του δεν θα φοβηθούν στην «καυτή» Τούμπα και θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ απέναντι στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της ρεβάνς της Τετάρτης. «Μπορεί να χάσουμε, αλλά δεν θα δειλιάσουμε. Δεν υπάρχει φόβος για το ματς. Φόβος υπάρχει στην Ιαπωνία και τη Λιβύη. Όποιος φοβάται δεν ανήκει στο ποδόσφαιρο», τόνισε ο Ανδαλουσιανός τεχνικός. «Η ομάδα δίνει περισσότερα από ό,τι περιμέναμε», πρόσθεσε.

Αναλυτικά:

Ο 47χρονος προπονητής έδειξε ανυπόμονος για τον αυριανό αγώνα και υποστήριξε πως η ομάδα του υπερβαίνει τον πήχη των δυνατοτήτων της. «Παιχνίδια όπως το αυριανό είναι από εκείνα που μου έδωσαν την ώθηση να έρθω στην Ελλάδα. Ήξερα ερχόμενος πως θα υπήρχαν τέτοια παιχνίδια. Έχω έρθει στην Ελλάδα με μεγάλη φιλοδοξία και να προσπαθήσω για να πετύχουμε. Παιχνίδια όπως το αυριανό αποδεικνύουν ότι και η ΑΕΚ και οι ποδοσφαιριστές της είναι πολεμιστές. Έχουν ειπωθεί πολλά. Η ΑΕΚ είναι τρίτη στη βαθμολογία και αντιμετωπίζει στα ημιτελικά μία ομάδα παρόμοια με μας. Η ιστορία είναι αυτή που κάνει τις ομάδες. Αν χάσουμε σίγουρα θα γράψετε και θα πείτε πολλά. Όμως σήμερα ένα πράγμα μπορούμε να πούμε: ότι η ΑΕΚ στο αγωνιστικό κομμάτι δίνει περισσότερα από ό,τι περιμέναμε, με όσα έχει υποφέρει, όλες τις αντιξοότητες και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν. Σήμερα είμαστε τρίτοι και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ας μιλήσουν όλοι μετά το αποτέλεσμα. Ο ενθουσιασμός που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων μάς δίνει κίνητρο. Θεωρώ πως βγάζουμε παραπάνω από αυτά που έχουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι ποδοσφαιριστές μου θα τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω αυτά να είναι αρκετά για να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα νικητής και χαμένος. Ελπίζω να είμαστε νικητές αύριο».

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν φαίνεται να φοβάται από την «καυτή» ατμόσφαιρα στην Τούμπα και είναι βέβαιος πως το ίδιο θα πράξουν και οι παίκτες του. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Πίεση και φόβος μπορεί να υπάρχει τώρα στην Ιαπωνία και τη Λιβύη, όχι στο ποδόσφαιρο. Όποιος φοβάται δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η Τούμπα είναι μία πολύ καλή έδρα, αλλά ελπίζω οι παίκτες που θα είναι στον αγωνιστικό χώρο να μην κοιτάζουν στην εξέδρα. Οι παίκτες μου είμαι σίγουρος πως δεν θα δειλιάσουν. Μπορεί να χάσουμε και να αποκλειστούμε, αλλά να είστε σίγουροι πως δεν θα δειλιάσουμε», τόνισε.

Ερωτηθείς πώς θα «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του για τον αγώνα στην Τούμπα απάντησε: «Κάθε προπονητής χρησιμοποιεί τις μεθόδους που θεωρεί απαραίτητες. Έχω πει στους ποδοσφαιριστές μου πως είμαι περήφανος για αυτούς και θέλω με τη συμπεριφορά τους να μου δώσουν κίνητρο. Εγώ σαν άνθρωπος έχω κίνητρο, αν εκείνοι μου δώσουν επιπλέον, μπορώ ακόμη και να πετάξω».

Όσο για το αν φοβάται μήπως ο διαιτητής επηρεαστεί από τον παράγοντα έδρα, είπε: «Ποτέ δεν έχω μιλήσει για κανέναν διαιτητή. Υπήρχαν παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί κι άλλα που έχουμε ευνοηθεί. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο και γίνονται λάθη ανθρώπινα. Σέβομαι τους διαιτητές, η διαιτησία είναι πολύ δύσκολο κομμάτι. Όμως σίγουρα η έδρα παίζει σημαντικό ρόλο. Εγώ έχω παίξει σαν ποδοσφαιριστής στην Τούμπα για το UEFA. Ελπίζω η ατμόσφαιρα να μην επηρεάσει το διαιτητή και να γίνει ένας όμορφος αγώνας, να περάσει ο διαιτητής απαρατήρητος. Εμείς σε κάθε περίπτωση θα τα δώσουμε όλα».

Άγνωστο είναι ακόμη αν ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει την ΑΕΚ με ρόμβο, όπως στο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα του επικράτησε 4-0. «Ποτέ δύο ματς δεν είναι τα ίδια. Θα προσπαθήσω να βρω τους καταλληλότερους παίκτες πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη δεν γνωρίζει αν θα έχει στη διάθεση του Νίκου Γεωργέα.

Για την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ανέφερε: «Χρειάζεται πάντα δουλειά στην άμυνα. Μέσα από τη δουλειά έρχονται τα αποτελέσματα. Ήδη πλέον στο 90% των περιπτώσεων εμφανιζόμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

Τέλος, για την καλή παράδοση που έχει στο θεσμό του Κυπέλλου, με Σεβίλλη και τώρα με την ΑΕΚ, είπε: «Είμαι περήφανος που έφτασαν στον τελικό του Κόπα Ντελ Ρέι με τη Σεβίλλη και που έχουμε φτάσει ως εδώ με την ΑΕΚ. Μακάρι να φτάσουμε και στον τελικό. Θα είναι δύσκολο το έργο μας μετά το 0-0 στον πρώτο αγώνα».

«Κατανοούμε τους θεατρινισμούς του Νταμπίζα»

Ανακοίνωση με την οποία φέρεται κατά του Νίκου Νταμπίζα εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Στο κείμενο γίνεται λόγος για θεατρινισμούς από τον Έλληνα αμυντικό, ενώ τονίζεται ότι σκοπός του παίκτης της Λάρισας είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις.

«Σχετικά με τις δηλώσεις του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Νίκου Νταμπίζα, κατανοούμε τους θεατρινισμούς του, αφού με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να εξασφαλίσει ένα καινούργιο συμβόλαιο για να γνωρίσει τα γήπεδα της Β’ εθνικής με τη Λάρισα».

Σώος ο Κομπαγιάσι

Η θεομηνία που χτύπησε την Ιαπωνία ανησύχησε τους ανθρώπους του Ηρακλή, αφού δεν μπορούσαν να βρουν τα ίχνη του Κομπαγιάσι.

Από χθες όμως βρέθηκε τρόπος επικοινωνίας ,  μέσω μιας φίλης του που μένει στην Θεσσαλονίκη και κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του. Πρόκειται για την Τομόμι που τον είχε βοηθήσει να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα.

"Την επόμενη μέρα του σεισμού, κατάφερα να μιλήσω με την γυναίκα του, την Αγιάκα. Ο Ντάιγκο είναι καλά. Την ώρα του σεισμού, ο Ντάιγκο βρισκόταν στο Τοτόρι. Είναι μία περιοχή που απέχει περίπου 600 χιλιόμετρα από το Τόκιο. Η Αγιάκα ήταν στο Τόκιο και όπως μου είπε, το σπίτι τους υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές, αλλά ευτυχώς δεν ήταν μέσα την στιγμή του σεισμού". Από τότε όμως δεν κατάφερε ξανά να επικοινωνήσει
Ο γιαπωνέζος ποδοσφαιριστής είχε επιστρέψει στην πατρίδα του προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση στην μέση, αλλά τελικά την απέφυγε κάνοντας φυσιοθεραπείες , όπως μεταφέρει η Τομόμι

 "Δεν χρειάστηκε τελικά εγχείριση. Ο γιατρός του είπε ότι μπορεί να γίνει καλά με τις φυσιοθεραπείες και μία φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί».

Αμόκ για ένα εισιτήριο

Ξεσηκωμός  υπάρχει στον κόσμο του ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να υπάρξει sold out , αφού έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια.

Η κρισιμότητα της αναμέτρησης και η δίψα που υπάρχει για ένα τίτλο έχει προκαλέσει αμόκ στους φιλάθλους του Δικεφάλου .  Ειδικότερα μετά την νίκη που σημειώθηκε επί του Ολυμπιακού , όλοι θέλουν να βρεθούν αύριο στην Τούμπα και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό.

Άλλωστε αποτελεί το πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ , αφού θα μείνει ζωντανό το όνειρο για την κατάκτηση ενός τίτλου και θα έχει την καλλίτερη δυνατή ψυχολογία για τα πλει οφ

Έφεση η Μίλαν για Ιμπραΐμοβιτς

Αποφασισμένη να καταθέσει έφεση στην ποινή που επιβλήθηκε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για τη αποβολή του στο παιχνίδι με την Μπάρι, είναι η Μίλαν.
Ο
 Σουηδός ποδοσφαιριστής των «Ροσονέρι» τιμωρήθηκε με «βαριά καμπάνα» (τρεις αγωνιστικές) για χτύπημα εκτός φάσης  και ο σύλλογος του ευελπιστεί να ρίξει την ποινή.

«Ο σύλλογος θα κάνει έφεση για την ποινή που επιβλήθηκε στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς», αναφέρει η ανακοίνωση της Μίλαν.

Εάν παραμείνει η ποινή των τριών αγωνιστικών ο Σουηδός χάνει τα παιχνίδια με Παλέρμο, Φιορεντίνα  και Ίντερ!

Ετό: «Η Μπάρτσα μπορεί να χάσει ένα ματς. Δύο, όχι»!

Την άποψη του πως σε μια σειρά αγώνων η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να «χτυπηθεί» από κανέναν, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Σάμουελ Ετό.

Ο Καμερουνέζος άσος της Ίντερ εξήγησε ότι… «Η Μπάρτσα μπορεί να χάσει ένα ματς, δύο όχι», ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια και για τον Ζοσέ Μουρίνιο.

«Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Νομίζω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να χάσει ένα παιχνίδι. Δύο όχι! Είναι δύσκολο να την κερδίσεις με το ποδόσφαιρο που παίζει. Ο τελικός του Κυπέλλου Ισπανίας θα είναι ένα ματς διαφορετικό…», είπε αρχικά και συνέχισε για τον Μουρίνιο: «Είναι ένας άνθρωπος που λέει την αλήθεια και αυτό που θεωρεί σωστά. Αυτό είναι που ενοχλεί και πονάει πολλούς ανθρώπους».

Φουλ-ΑΡΗ για 4Χ4 και... έφεση

Σε δυο... ταμπλό θα κινηθεί ο Άρης. Το πρώτο έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, εκεί όπου ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του θέλουν να ολοκληρώσουν αυτό που ξεκίνησαν στην Κέρκυρα. Την τελική τους αντεπίθεση, πετυχαίνοντας στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, αρχής γενομένης του αγώνα της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό. Το... 4Χ4 (αγώνες, νίκες) και το μάξιμουμ των 12 βαθμών που μπορεί να αποκτήσει ο Άρης αναμένεται να τον φέρουν στο... ταβάνι των 45 βαθμών. Με δεδομένο, ότι η 5η θέση αυτή τη στιγμή είναι στους 38 βαθμούς (Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου) γίνεται αντιληπτό ότι έχουν βγει τα... κομπιουτεράκια στο Κλεάνθης Βικελίδης, για τους ανάλογους υπολογισμούς.

Το θετικό για τον Άρη είναι ότι υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου στην προτελευταία αγωνιστική, ενώ και με τις δυο ομάδες (σε περίπτωση που μείνει αήττητος κόντρα στη θεσσαλική ομάδα) υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι ο Άρης δεν έχει μόνος του τις τύχες στα χέρια του και περιμένει στραβοπατήματα από τους αντιπάλους τους.

Το δεύτερο... ταμπλό έχει να κάνει με την κατάπτωση της ποινής της μιας αγωνιστικής στην οποία έχει τιμωρηθεί ο Άρης. Οι άνθρωποι της διοίκησης και το νομικό τμήμα στρέφονται αποκλειστικά στην εκδίκαση της έφεσης που έχουν καταθέσει για να πέσει η ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκε στην ΠΑΕ, μετά τα γεγονότα με τον Ηρακλή.

Το βασικό επιχείρημα των κίτρινων έχει να κάνει με το γεγονός ότι «Παρότι το άρθρο 14 (παρ. 6 εδ. α') του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ αναφέρει ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει υπαιτιότητα της ομάδας, εφόσον η συμπεριφορά των φιλάθλων της στρέφεται αποκλειστικά έναντι της ιδίας και παρότι τα όσα συνέβησαν, καταγράφονται αναλυτικά, εντούτοις η ΠΑΕ τιμωρήθηκε με την παραπάνω ποινή (και με τον ένα δικαστή να μειοψηφεί όσον αφορά τη συγκεκριμένη απόφαση)».

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα. Εάν οι κίτρινοι δικαιωθούν τότε αμέσως θα κυκλοφορήσουν τα εισιτήρια και το ματς με τον Πανσερραϊκό.