Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Για το καλό του ΠΑΟΚ ο «Λάζος»!

Ένα μήνα μετά την αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος μιλάει για τους λόγους που τον ώθησαν να πάρει αυτή την απόφαση, όσο και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ.
Ο Έλληνας σέντερ της Κίμκι μίλησε στην εφημερίδα Metrosport και στον Μπάμπη Γκαϊτατζίδη… έξω από τα δόντια. Το μυαλό του «Λάζου» στη Ρωσία βρίσκεται μόνο στο μπάσκετ, ωστόσο ενημερώνεται και στενοχωριέται όταν μαθαίνει για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Για το χρονικό διάστημα που λείπει από την Ελλάδα: «Το μυαλό μου πλέον βρίσκεται μόνο στο μπάσκετ. Δυστυχώς όσο ήμουνα στην Ελλάδα έπρεπε να ασχολούμαι και με άλλα θέματα έξω από το μπάσκετ. Έχω ηρεμίσει και μπορώ να πω ότι νιώθω καλύτερα. Στην Ρωσία τα πράγματα είναι καλύτερα εκεί το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό μέσα στο παρκέ και δεν σε απασχολεί τίποτα άλλο».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Ενημερώνομαι καθημερινά για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και στεναχωριέμαι που διαβάζω συνεχώς στα σάιτ για τα προβλήματα των ομάδων, τις αποχές των παικτών από τις προπονήσεις λόγω των οικονομικών οφειλών, τη βία που υπάρχει στα γήπεδα, τις προσφυγές όμως η κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Με ενοχλεί το γεγονός ότι δεν διαβάζω πουθενά για το πως έπαιξε μία ομάδα στο παιχνίδι και ενημερώνομαι μόνο για τα αρνητικά στοιχεία. Όλες οι ειδήσεις και οι δημοσιογραφικές συζητήσεις αφορούν αρνητικά γεγονότα και αυτό είναι δυσάρεστο και σίγουρα πρέπει να αλλάξει. Όλο αυτό έχει καταντήσει κουραστικό. Είμαι αισιόδοξος όμως και ελπίζω πως στο μέλλον τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα».

Για την κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Αυτή τη στιγμή η διοίκηση προσπαθεί από την δική της πλευρά να κάνει το καλύτερο δυνατό για να μπορέσει να βοηθήσει, είναι μία νέα διοίκηση που αγαπάει την ομάδα. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να βρει και άλλους μιμητές και να γίνει ακόμα πιο δυνατή. Εγώ από την πλευρά μου είδα κάποια πράγματα κατάλαβα πως οι άνθρωποι της ομάδας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του συμβολαίου μου έκανα υπομονή όμως δεν μπορούσα να περιμένω άλλο. Ο κύριος λόγος που αποχώρησα από την ομάδα ήταν αυτός. Το μπάτζετ έπρεπε να ελαφρύνει αρκετά, να αποδεσμευθεί ένα μεγάλο συμβόλαιο έτσι ώστε να πληρωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά.

Εγώ από την πλευρά μου αγαπάω την ομάδα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό το χρονικό διάστημα που έμεινα εδώ πέρα και προσπάθησα από την πλευρά μου να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες. Η ομάδα πέρασε από πολλές φουρτούνες και ήταν άδικο αυτή η προσπάθεια που γίνετε να χαλάσει και αυτός όπως είπα ήταν ο λόγος που αποχώρησα από τον ΠΑΟΚ. Προσπάθησα από την πλευρά μου να βοηθήσω την κατάσταση και για αυτό πήρα την απόφαση να αποχωρήσω».

Για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα: «Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην προσπάθεια που γίνετε στην Χίμκι. Απολαμβάνω το μπάσκετ στο εξωτερικό και αισθάνομαι καλύτερα γιατί ο κόσμος ασχολείται αποκλειστικά με το μπάσκετ. Η κατάσταση στην Ρωσία είναι πολύ καλή, είναι ένα περιβάλλον το οποίο προσελκύει πολλούς αθλητές και είναι ένα πρωτάθλημα στο οποίο όλοι έχουν δικαίωμα να ονειρεύονται πως μπορούν να το κάνουν δικό τους. Οι συνθήκες στο εξωτερικό είναι ιδανικές για έναν αθλητή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: