Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

«Μάχες» με φαβορί

Έπειτα από μία εβδομάδα απουσίας, το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες μας, φιλοξενώντας ακόμα δύο αναμετρήσεις που συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μαρσέιγ, Μπάγερν Μονάχου και Ίντερ να διεκδικούν ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μαρσέιγ και Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ, έχουν φαβορί μετά τους πρώτους αγώνες, αλλά σε τέτοιο επίπεδο, όλα είναι ανοιχτά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα…

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ-ΜΑΡΣΕΪΓ

Εξ αρχής, οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση, τόσο λόγω ποιότητας, όσο και λόγω εμπειρίας. Το πρώτο παιχνίδι στη Μασσαλία, όμως, μας έδειξε πως η γαλλική ομάδα δεν θα πέσει αμαχητί. Οι Μασσαλοί με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κράτησαν στο μηδέν τους πρωταθλητές Αγγλίας και πάνε στο «Όλντ Τράφορντ» με στόχο να πετύχουν ένα γκολ και να σοκάρουν τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον και την παρέα του.

Το «στείρο» αυτό αποτέλεσμα είναι πάντα ύπουλο για την ομάδα που είναι φαβορί, καθώς ένα λάθος αρκεί για να έρθει το γκολ και αυτόματα η αντίπαλος να γίνει το φαβορί. Το παιχνίδι είναι ειδικών συνθηκών για τη Γιουνάιτεντ, η οποία έχει το άγχος του φαβορί, ενώ οι Γάλλοι θα αγωνιστούν χωρίς να έχουν κάτι να χάσουν. Άξιο αναφοράς είναι πως ένας παλιός γνώριμος των γηπεδούχων, ο Γκάμπριελ Χάιντσε, επιστρέφει στο «θέατρο των ονείρων», όπου σίγουρα θα συναντήσει πολλά γνώριμα πρόσωπα.

Στα αγωνιστικά προβλήματα, ο Νάνι δεν αποκλείεται να τεθεί στη διάθεση του Σκωτσέζου τεχνικού, ενώ στα ευχάριστα γι΄αυτόν είναι και οι επιστροφές των Βαλένσια, Βίντιτς και Κάρικ. Στον αντίποδα, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει καθαρό ιατρικό δελτίου, εξαιρουμένου του Αθπιλικουέτα, ο οποίος από τις αρχές της σεζόν είναι νοκ-άουτ.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΙΝΤΕΡ

Έχοντας το 0-1 του Μιλάνου ως παρακαταθήκη οι Βαυαροί είναι με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο περσινός τελικός επαναλαμβάνεται σε διπλά παιχνίδια, αλλά… χωρίς Ζοσέ Μουρίνιο. Οι Γερμανοί, γνωστοί για τις εκδικητικές τάσεις τους θέλουν να θέσουν εκτός θεσμού την ιταλική ομάδα για τον περσινό χαμένο τελικό και είναι πολύ κοντά στο να το κάνουν, χάρη στο γκολ του Μάριο Γκόμεζ στα τελευταία λεπτά.

Ωστόσο, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την Ίντερ, την εν δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης; Οι «νερατζούρι» διαθέτουν πολύ καλό υλικό, ενώ έχουν μόλις μία απουσία, αυτή του Λούσιο, ενώ ως γνωστόν ο Τζιανπάολο Πατσίνι δεν μπορεί να συμμετάσχει διότι είχε αγωνιστεί στα προκριματικά με τη φανέλα της Σαμπντόρια.

Η Μπάγερν από την άλλη, παρότι είναι φαβορί θα πρέπει να προσέξει, καθώς οι πολλές απουσίες δεν αποκλείεται να στοιχίσουν. Οι Βαυαροί θα έχουν το νεαρό και άπειρο τερματοφύλακα Τόμας Κραφτ κάτω από τα γκολπόστ, ενώ οι αποχωρήσεις των Φαν Μπόμελ και Ντεμικέλις στη μεταγραφική περίοδο έχουν αποδυναμώσει κέντρο και άμυνα αντίστοιχα. Από θέμα ψυχολογίας πάντως, οι γηπεδούχοι θα σφύζουν, καθώς προέρχονται από το εμφατικό 6-0 επί του Αμβούργου, με τους Ρόμπεν και Ριμπερί να δείχνουν πανέτοιμοι για δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: