Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Στο σφυρί ΟΑΚΑ και Καυταντζόγλειο;

Τα σχέδια της  κυβέρνησης για το σαφάρι των 50 δις ευρω, φαίνεται ότι μπορεί να οδηγήσουν  στην ιδιωτικοποίηση των εθνικών σταδίων, κάτι που  φωτογραφίζει με τις δηλώσεις του και ο Όλι Ρεν

Στα σχέδια Παπανδρέου είναι η ιδιωτικοποίηση των Σταδίων που ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν : ΟΑΚΑ, Καυταντζόγλειο, Παγκρήτιο, Πανθεσσαλικό και Πανπελοπονησσιακό,


Τις προθέσεις της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου τις επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του Όλι Ρεν που δημοσιεύονται στο χθεσινό "Πρώτο Θέμα":

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Όλι Ρέν για να προχωρήσει η διαδικασία αποπληρωμής των 50 δις ευρω θα πρέπει να γίνουν ορισμένες κινήσεις,. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο «Πρώτο Θέμα « είπε χαρακτηριστικά :

«Τα 50 δισ. ευρώ είναι δέκα φορές οι περικοπές μισθών και συντάξεων του περασμένου έτους", στη συνέχεια τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση "ελέγχει ένα πολύ πλούσιο χαρτοφυλάκιο εισηγμένων και μη εταιρειών, κτίρια και γήπεδα τα οποία μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν".

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση εξετάζει πλάνο προκειμένου να αναζητεί αγοραστή για τα εθνικά στάδια, αν και αυτό φαίνεται δύσκολο, από την στιγμή   που δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι εμπορικοί χώροι που θα αποφέρουν κέρδη σε  όποιον ενδιαφερθεί.

Όσο αφορά το Καραϊσκάκη  δεν μπορεί να ισχύσει κάτι παρόμοιο από την στιγμή που έχει παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό για 49 χρόνια.

Απομένει να φανεί αν η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να βγάλει στο σφυρί τα εθνικά στάδια , ξεκινώντας από την «αφρόκρεμα» που  έχει να κάνει με το ΟΑΚΑ  και το Καυταντζόγλειο.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ίσως με το Καυταντζόγλειο να υπάρχει πρόβλημα για την πώληση του, από την στιγμή που αποτελεί κληροδότημα και το διέπει διαφορετικό καθεστώς από τα υπόλοιπα εθνικά γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: