Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Λαζαρίδης: «Θα τα δώσουμε όλα για την Ευρώπη»

Ο αμυντικός του Άρη, Νίκος Λαζαρίδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Nova SuperLeague Experts στο στούντιο της Θεσσαλονίκης και μίλησε για την νίκη στην Κέρκυρα, τις εξελίξεις στην ομάδα, αλλά και τη συνέχεια.

Αναλυτικά:

Για το ματς με τον Κέρκυρα: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το θέλαμε πολύ και εγώ και οι συμπαίκτες μου. Μακάρι να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είχαμε πρόβλημα στο σκοράρισμα στα περασμένα παιχνίδια. Ο νέος προπονητής μας βοήθησε πολύ. Ημασταν πίσω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Οι παίκτες που σκοράραν όπως ο Κόκε και ο Καστίγιο είχαν πάρα πολύ καιρό να βρουν δίχτυα. Όταν σκοράρουν όλοι οι παίκτες σε μια ομάδα, είναι το ιδανικό για μια ομάδα. Είναι πολύ καλό για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται συνέχεια. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιώνεσαι έτσι. Δώσαμε 12 παιχνίδια στην Ευρώπη και 26 παιχνίδια στο πρωτάθλημα εώς τώρα. Είναι δύσκολο να αντεπεξέλθεις σε αυτούς τους ρυθμούς.
 
Για την αλλαγή προπονητή: «Υπήρχε μια δύσκολη κατάσταση για εμάς για αρκετό καιρό. Όταν κάτι δεν πάει καλά πάντα την πληρώνει ο προπονητής. Με τον κ. Μιχαλήτσο κάναμε κάποια καλά παιχνίδια, κάποια άλλα όχι. Τώρα ήρθε ο κ. Τσιώλης και σε μια ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο η αλλαγή της ψυχολογίας.

Για τη δύσκολη συνέχεια: «Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε και τα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν για να μπορέσουμε να πλασαριστούμε στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Αρχικά κοιτάμε το ματς που ακολουθεί με τον Πανσερραϊκό. Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Εμείς το πιστεύουμε και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε».

Για την ευρωπαϊκή πορεία: «Η Ευρώπη φέτος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Μια διαφορετική εμπειρία τόσο για εμένα όσο και τους συμπαίκτες μου. Το άσχημο ήταν ότι παρουσιάσαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε Ελλάδα καιν Ευρώπη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαλέγαμε παιχνίδια».

Για τις υπόλοιπες ομάδες: «Η ΑΕΚ αποκλείστηκε νωρίς από τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις όμως στη συνέχεια έδειξε καλύτερο πρόσωπο με το νέο της προπονητή. Το ίδιο με εμάς συνέβη στον ΠΑΟΚ, που έδειξε και αυτός διαφορετικό πρόσωπο σε Ευρώπη και Ελλάδα».

Για τα άσχημα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι: «Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός στα περισσότερα ντέρμπι καθησύχασε από το καλό του πρόσωπο στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων και τελικά το πλήρωσε».

Για το γεγονός ότι ο Άρης δεν έχει κερδίσει φέτος πέναλτι στο πρωτάθλημα:«Όλα παίζουν ρόλο σε ένα παιχνίδι. Ίσως να παίζει ρόλο και η διαιτησία. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποιο πέναλτι. Άλλωστε στην Ευρώπη κερδίσαμε δύο και είδαμε μια πολύ διαφορετική διαιτησία, πολύ πιο αξιόπιστη. Χρειάζεται προσπάθεια και στη δική μας διαιτησία για να βελτιώσει τα πράγματα στο χώρο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: