Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση της Super League

Το Δ.Σ. της Super League, κατόπιν της σημερινής του συνεδρίασης (15.03.2011), ομόφωνα καταδίκασε τα όσα κατήγγειλε κατά του Συνεταιρισμού και των Π.Α.Ε. – μελών του ο κ. Μπιτσαξής, με την από 11.03.2011 επιστολή του προς την ΕΠΟ, την οποία θεωρεί παντελώς αβάσιμη και ανυποστήρικτη.
Η Super League, έχουσα την ευθύνη αποκλειστικά και μόνο της τεχνικής οργάνωσης των αγώνων του Πρωταθλήματος, της μόνο σε πρώτο βαθμό απονομής της πειθαρχικής δικαιοσύνης (και αυτή με βάση ένα κανονισμό – Κ.Α.Π.- της Ε.Π.Ο., που στην τελευταία του έκδοση συντάχθηκε κατόπιν συγκεκριμένων υποδείξεων του κ. Μπιτσαξή) και της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών και ορισμένων εμπορικών δικαιωμάτων των ομάδων της, θεωρεί ότι, από της συστάσεώς της, έχει επιτελέσει με επιτυχή τρόπο τα εν λόγω καθήκοντά της. Σε ό,τι αφορά τις συμβάσεις των Π.Α.Ε. και της Super League με την Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. διευκρινίζεται ότι αυτές δεν είναι χαριστικές αλλά είναι αντιθέτως “ανταποδοτικές”, ενώ παράλληλα τόσο ο Συνεταιρισμός μας όσο και τα μέλη αυτού (πέραν της ονοματοδοσίας του Πρωταθλήματος και των δεκάδων μορφών προβολής της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. στα γήπεδα της Super League και όχι μόνο) έχουν δεσμευθεί συμβατικά για την μη προβολή ανταγωνιστικών της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. προϊόντων και υπηρεσιών.
Η Super League εκφράζει τη λύπη της διότι ο κ. Μπιτσαξής ούτε ανέφερε/τεκμηρίωσε τις συγκεκριμένες αιτιάσεις του κατά του Συνεταιρισμού, ούτε εξειδίκευσε ποιες οι προβληματικές “περιστάσεις” και ο εσφαλμένος “τρόπος” λειτουργίας του, ούτε κατονόμασε ποιοί είναι οι “σημαντικοί παράγοντες” που συμπεριφέρονται κατά τρόπο που καθιστά τη Super League δήθεν “ακατάλληλη να διοργανώσει πρωτάθλημα”. Ως εκ τούτου, θα περιμέναμε από τον κ. Μπιτσαξή είτε να διευκρινίσει το περιεχόμενο της ως άνω επιστολής του, είτε να ανασκευάσει αυτό.
Σε κάθε περίπτωση, ο Συνεταιρισμός της Super League, μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν πάντα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης και βελτίωσης, θα επεξεργαστεί δέσμη μέτρων για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου του Πρωταθλήματος. Μέχρι τότε και εντός των επόμενων ημερών, η Super League θα παραθέσει επίσημη συνέντευξη τύπου ώστε αφενός να παρουσιάσει το έργο της από την ίδρυσή της (2006) μέχρι σήμερα και αφετέρου να εξηγήσει προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη τι εμπίπτει στις αρμοδιότητες και δυνατότητές της και τι όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: