Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Κόντρα στην κόντρα ο Ολυμπιακός!!

Μπορούσε να είχε καθαρίσει από νωρίς, όμως έπαιξε με την φωτιά. Στο 2ο ο Λεβαδειακός ήταν σκληρό καρύδι, ήταν άτυχος (δύο δοκάρια) αλλά με γκολ από κόντρες στην εκπνοή ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη, 2-0.

Κόντρα στην κόντρα ο Ολυμπιακός
Το 2/2 με άγχος αλλά και δόσεις τύχης έκανε ο Ολυμπιακός. Παρότι θα μπορούσε να καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Σίλβα έπαιξε με την φωτιά και χρειάστηκε δύο γκολ με κόντρα στην… εκπνοή για να πάρει τη νίκη, 2-0, απέναντι στον Λεβαδειακό.

Πρώτα ο Μιλιβόγεβιτς (89') κι εν συνεχεία ο Φορτούνης (90+1') ήταν οι «λυτρωτές» των ερυθρόλευκων, που κρατούν την καλή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου.

Σταθερός στο ντεμπούτο του με τα ερυθρόλευκα ο Εστεμπάν Καμπιάσο, που αντικαταστάθηκε στο 56ο λεπτό από τον Σεμπά. Συμπλοκές περίπου τρία τέταρτα πριν την σέντρα ανάμεσα σε οπαδούς του Ολυμπιακού και δυνάμεις των ΜΑΤ. Η κατάσταση ηρέμησε έπειτα από ρίψη δακρυγόνων.

Το ματς:



Απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Σίλβα πήραν από το πρώτο σφύριγμα μέτρα στο γήπεδο και μαζί και την κατοχή της μπάλας. Μάλιστα, θα μπορούσαν να προηγηθούν μόλις στο 8’, αν ο Πάρντο ήταν πιο… μεγαλόκαρδος και δεν επέλεγε να τελειώσει μόνος του (ανεπιτυχώς) μια ωραία αντεπίθεση από πάσα του Φορτούνη. Ο Λεβαδειακός από την πλευρά του ήταν τελείως ακίνδυνος επιθετικά και παρέμεινε κλεισμένος στο μισό γήπεδο.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και μετά το πέρασμα του πρώτου 20λεπτου. Οι ερυθρόλευκοι αύξαναν λεπτό με το λεπτό την πίεσή τους κι έκαναν σαφές στον αντίπαλό τους πως ακόμη κι αν ξεμυτίσει θα το πληρώσει. Ο Φουρτούνης σε ρόλο «μαέστρου» ήταν ο δημιουργός κάθε φάσης της ομάδας του, όμως είτε η αστοχία, είτε τα καλά αντανακλαστικά του Τσιντώντα δεν έφεραν το γκολ. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τους Βοιωτούς να μπαίνουν στα αποδυτήρια νιώθοντας τυχεροί από την διατήρηση του «μηδέν».

Πολύ καλύτερο πρόσωπο από τους παίκτες του Μάντζιου στα πρώτα λεπτά του δεύτερου 45λεπτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποπέσει σε εύκολα λάθη ο Ολυμπιακός και να χαλάσει την καλή κυκλοφορία του. Ο Λεβαδειακός μάλιστα, έφερε πιο ψηλά τις γραμμές του ρισκάροντας -όσο μπορούσε- επιθετικά αλλά χωρίς να ανησυχήσει τον Ρομπέρτο. Οι Πειραιώτες προσπαθούσαν και με την είσοδο των Τσόρι και Σεμπά να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα αλλά ευκαιρίες δεν έρχονταν και η μπάλα δεν έμπαινε στην περιοχή.

Το γήπεδο άρχισε να γέρνει στο τελευταίο 20 λεπτο. Οι Βοιωτοί, που καλύπτονταν με το «Χ», έδωσαν ξανά μέτρα με τους «ερυθρόλευκους» να μην τα αφήνουν ανεκμετάλλευτα. Μάλιστα, έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο γκολ με τον Ντοσεβί να σημαδεύει το δοκάρι με υπέροχο πλασέ στο 81’. Τα λεπτά περνούσαν, ψυχραιμία δεν υπήρχε, ο Τσόρι ανέλαβε να βγάλει τα… κάστανα απ’ την φωτιά αλλά ατύχησε επίσης, αφού είδε την σέντρα-σουτ που επιχείρησε στο 85’ να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, έστω και αργά, η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό. Από… κόντρα σε μονομαχία με τον Ρομέου, ο Μιλιβόγεβιτς έγινε λυτρωτής στο 89’ και δύο λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης με παρόμοιο τρόπο έπειτα από σουτ (90+2’) σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Οι συνθέσεις:



Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μιλιάζες, Ουόν, Στάθης, Τριποτσέρης, Ρομέου, Νικολάου, Μίνγκας (67’ Μάρκοβιτς), Μαχαίρας (46’ Μουλόπουλος), Μάντζιος , Γιακουμάκης (88’ Ναβάρο)

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Μιλοσάβλιεφ, Μάγκας

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Καμπιάσο (56’ Σεμπά) , Ντουρμάζ (71’ Ντουρμάζ), Μιλιβόγεβιτς, Ομάρ, Φορτούνης, Σαλίνο, Πάρντο (56’ Τσόρι), Χάρα

Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Πουλίδο

Διαιτητές: Μάριος Λαμπρόπουλος

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σεφτέ» με Αμπντούν!!

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Βέροια επικρατώντας 2-0 του Πανθρακικού μέσα στην Κομοτηνή, με τον Τζαμέλ Αμπντούν να είναι ο πρωταγωνιστής σκοράροντας και τα δύο γκολ της ομάδας του.

«Σεφτέ» με Αμπντούν!
Ο αγώνας

Εμφανώς καλύτερη του Πανθρακικού παρουσιάστηκε στο α’ ημίχρονο η Βέροια που εκτός από την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε ορθολογική ανάπτυξη, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η δημιουργία πολλών κλασικών ευκαιριών.

Μία εξ αυτών σημειώθηκε στο 15’ και τη μετουσίωσε σε γκολ ο Τζαμέλ Αμπντούν, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Πανθρακικού και συγκεκριμένα του Παπαγεωργίου, έγινε αποδέκτης της άψογης κάθετης πάσας του Ναζλίδη και δεν είχε κανένα πρόβλημα να πλασάρει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Αθανασιάδη και να ανοίξει το σκορ.

Ο Ναζλίδης είχε «κέφια», αφού ήταν πολύ δραστήριος κινούμενος κυρίως εκτός περιοχής, αλλά τα τελειώματά του δεν ήταν και τα καλύτερα δυνατά, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς στο 26’ και στο 33’.

Το μόνο που παρουσίασε επιθετικά στο α’ 45λεπτο ο Πανθρακικός ήταν μία έμπνευση του Χαβίτο, όταν από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή επιχείρησε μία πλασαριστή σέντρα-σουτ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του αιφνιδιασμένου Καντιμοίρη.

Στο β’ μέρος και από τη στιγμή που ο Πανθρακικός παρέμενε στη διεκδίκηση του ματς, ο Μάνουελ Ρόκα προχώρησε σε δύο αλλαγές, βάζοντας τους Ίγκορ (που δεν απόλυτα έτοιμος) και Νικόλτση αντί των «άφαντων» Χασομέρη και Τζάνη και φάνηκε ότι οι κινήσεις του ήταν σωστές.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο απειλητικοί και κυρίως πιο δημιουργικοί, χάνοντας κάποιες καλές στιγμές με τους δύο παίκτες που μπήκαν στο γήπεδο, Νικόλτση και Ίγκορ.

Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, και στις ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες που πραγματοποίησε η Βέροια κέρδισε το πέναλτι, όταν ο Μαγέφσκι γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Παπαγεωργίου τη βρήκε με το απλωμένο του χέρι στην προσπάθειά του για τάκλιν.

Ο Αμπντούν μετουσίωσε την παράβαση σε γκολ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ και της ομάδας του, «κλειδώνοντας» παράλληλα την πρώτη νίκη της Βέροιας στο φετινό πρωτάθλημα, αφού ο Πανθρακικός φανερά απογοητευμένος δεν κυνήγησε κάτι περισσότερο από το ματς.

Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Χρήστου (83’ Παπαχρήστος), Σερφά, Σέτι, Μεχία, Μάρτινς, Χαβίτο, Τζάνης (46’ Νικόλτσης), Χασομέρης (46’ Ιγκόρ).

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Τσουμάνης, Εντζεγκέλε, Μαραγκός (73’ Νάστος), Βεργώνης, Σιόντης, Αμντούν, Γιουσούφ (67’ Τάτος), Μαγέφσκι, Ναζλίδης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλό με Φλόρο Φλόρες η Σασουόλο!!

Με σκόρερ τον Φλόρο Φλόρες, η Σασουόλο, πέρασε νικηφόρα από την Μπολόνια και πέτυχε την δεύτερη νίκη της, σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Διπλό με Φλόρο Φλόρες η Σασουόλο
Η Σασουόλο, μετά τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στη Νάπολι, ήθελε να δώσει συνέχεια στην ιδανική εκκίνηση της και το κατάφερε. Ήταν εκείνη που απείλησε περισσότερο στο παιχνίδι και τέσσερα λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης στο "Ρενάτο Νταλ' Αρα" τα κατάφερε με σκόρερ τον Φλόρο Φλόρες.

Το πρώτο μέρος, κύλησε δίχως ιδιαίτερες φάσεις για τις δύο ομάδες, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν η Σασουόλο εκείνη που απείλησε στο 52ο λεπτό, με τον Πολιτάνο να μην μπορεί να νικήσει τον Μιράντε. Όμως στο 86' ο Φλόρες συνδυάστηκε με τον Λαρίμπι και κατόρθωσε ν' ανοίξει το σκορ, για να δώσει δεύτερο σερί τρίποντο στην Σασουόλο και ν' αφήσει την Μπολόνια, δίχως βαθμό, μετά από δύο αγωνιστικές.

Tα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Σάββατο (29/08)
Μπολόνια-Σασουόλο 0-1
(86' Φλόρο Φλόρες)

Μίλαν-Έμπολι (21:45)

Κυριακή (30/08)
Ρόμα - Γιουβέντους: (19:00)
Αταλάντα-Φροζινόνε (21:45)
Κάρπι-Ίντερ (21:45)
Κιέβο-Λάτσιο (21:45)
Τζένοα-Βερόνα (21:45)
Νάπολι-Σαμπντόρια (21:45)
Τορίνο-Φιορεντίνα (21:45)
Ουντινέζε-Παλέρμο (21:45)

Η επόμενη αγωνιστική (3η):
Έμπολι - Νάπολι
Φιορεντίνα - Τζένοα
Φροζινόνε - Ρόμα
Βερόνα - Τορίνο
Ίντερ - Μίλαν
Γιουβέντους - Κιέβο
Λάτσιο - Ουντινέζε
Παλέρμο - Κάρπι
Σαμπντόρια - Μπολόνια
Σασουόλο - Αταλάντα *Πηγή: sport-fm.gr*

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ!

Με αναμενόμενα πρόσωπα παρατάσσει την ΑΕΚ στα Πηγάδια ο Τραϊανός Δέλλας. Στον πάγκο μένει ο Μπουονανότε, μοναδικός προωθημένος ο Αραβίδης.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ
Χωρίς εκπλήξεις και με τους 11 που αναμενόταν κατεβαίνει στα Πηγάδια (με τον κόσμο στο πλευρό της) η ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη με στόχο το 2x2 στο πρωτάθλημα.

Κάτω απ' την εστία θα είναι ο Μπαρόχα, δεξί μπακ ο Γκάλο, αριστερά ο Σοϊλέδης, ενώ το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα αποτελείται από τους Κολοβέτσιο, Τζανετόπουλο.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Γιόχανσον, Σιμόες με τριπλέτα μπροστά τους, τους Μπαρμπόσα, Πλατέλλα, Βάργκας (στον πάγκο ο Μπουονανότε). Μοναδικός προωθημένος ο Αραβίδης, δεδομένου πως δεν υπάρχει και Τζεμπούρ μετά το σοβαρό τραυματισμό του.

Η αρχική σύνθεση της ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλεδης, Γιοχανσον, Σιμόες, Πλατέλλας, Βάργκας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ντύθηκε» Λακαζέτ ο Φεκίρ!! (vid)

Τι κι αν έλειπε ο Λακαζέτ λόγω τραυματισμού; Η Λιόν με ένα ακόμα παιδί βγαλμένο από τα «σπλάχνα» της, τον Ναμπίλ Φεκίρ, να πετυχαίνει χατ-τρικ, επικράτησε άνετα εκτός έδρας της Καέν με 4-0.

«Ντύθηκε» Λακαζέτ ο Φεκίρ! (vid)
Η ήττα-σοκ από τη Ρεν την προηγούμενη αγωνιστική ανάγκασε τη Λιόν να αφυπνιστεί και να ανεβάσει ρυθμούς, με αποτέλεσμα η Καέν να πληρώσει τα «σπασμένα». Η ομάδα του Ουμπέρ Φουρνιέ επικράτησε εκτός έδρας 4-0, έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ναμπίλ Φεκίρ που έπαιξε και για τον απόντα Λακαζέτ.

Ο 22χρονος επιθετικός μέσος των «λιονέ» πέτυχε χατ-τρικ, με το ένα γκολ να είναι καλύτερο από το άλλο, παίρνοντας την ομάδα του από το… χέρι και οδηγώντας τη στη δεύτερη νίκη στη φετινή Ligue 1.

Η τελική έκβαση του ματς κρίθηκε από το α’ μέρος με τον Φεκίρ να πετυχαίνει γκολ στο 18’ και στο 44’ τη στιγμή μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Τελικά, το 3-0 πέτυχε και πάλι ο Φεκίρ στο 57’ μετά από πολύ ωραία ασίστ του Βαλμπουενά.

Το… κερασάκι στην τούρτα της μεγάλης επικράτησης της Λιόν μέσα στην έδρα της Καέν πέτυχε ο Μποβού στο 87’ με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση εντός της μεγάλης περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν με 10 παίκτες από το 73' λόγω αποβολής του Ντα Σίλβα που είδε απ' ευθείας την κόκκινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα.


Καέν: Βερκούτρ, Αλχαντούρ, Ντα Σίλβα, Άπια, Μπεν Γιουσέφ, Αντέοτι, Φέρετ (77’ Σεμπέ), Μπεσάτ, Ντελαπλάς, Ντελόρτ, Λουίς (63’ Μπαζίλ)

Λιόν: Λόπες, Γιάνγκα Εμπίουα, Ράφαελ (73’ Ζαλέ), Ουμτιτί, Μορέλ, Φέρι, Τολιζό (70’ Μβουεμπά), Βαλμπουενά (81’ Κορνέ), Φεκίρ, Γκοναλόν, Μποβού


Τα γκολ της μεγάλης νίκης της Λιόν




Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 28/8

Γκινγκάμπ-Μαρσέιγ 2-0
(72’ Πριβά, 89’ Μπενεζέ)

Σάββατο 29/8

Καέν-Λιόν 0-3 (18’, 44’, 58’ Φεκίρ, 87' Μποβού)
Ρεν-Τουλούζ (21:00)
Λιλ-Αζαξιό (21:00)
Τρουά-Μονπελιέ (21:00)
Ανζέ-Νις (21:00)
Ρεμς-Λοριάν (21:00)

Κυριακή, 30/8

Σεντ Ετιέν-Μπαστιά (15:00)
Μπορντό-Ναντ (18:00)
Μονακό-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Παρασκευή, 11/9

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπορντό (21:30)

Σάββατο, 12/9 (21:00)

Λιόν-Λιλ (18:00)
Τρουά-Καέν
Λοριάν Ανζέ
Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν
Νις-Γκινγκάμπ
Τουλούζ-Ρεμς

Κυριακή, 13/9

Γκαζελέκ Αζαξιό-Μονακό (15:00)
Ναντ-Ρεν (18:00)
Μαρσέιγ-Μπαστιά (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Φωτιά» το ΟΑΚΑ…!! (pics)

Μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου, μπαλάρα κι εκτός... Μαγνήτισαν τα βλέμματα οι γυναίκες που βρίσκονται στο ΟΑΚΑ και παρακολουθούν από κοντά το Λεβαδειακός-Ολυμπιακός.

«Φωτιά» το ΟΑΚΑ… (pics)
inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Mεγάλο deal για Ντράξλερ η Γιούβε!!

Βαλίτσες για Τορίνο ετοιμάζει ο Ντράξλερ, η Γιουβέντους τα βρήκε με τη Σάλκε και ένα από τα μεγαλύτερα φετινά deal στη Serie A ολοκληρώνεται!
Ενα βήμα από την ολοκλήρωση του μεγάλου deal βρίσκεται η Γιουβέντους, αφού Μαρότα και Σάλκε τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα και απομένει μόνο το τελικό «Οκ» για την παραχώρηση του Τζούλιαν Ντράξλερ. Οπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, η «Μεγάλη Κυρία» θα δώσει στους Γερμανούς 26 εκατ. ευρώ σε δόσεις και 6 εκατ. για μπόνους συμμετοχής και εκπλήρωσης στόχων! Ο 21χρονος διεθνής θα καρπωθεί συμβόλαιο με αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 3.5 εκατ. ευρώ!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Κόκκινη ο Μίτροβιτς... Αλίμονο!! (video)

Όταν αποκτήθηκε ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς το καλοκαίρι από την Άντερλεχτ, όλοι μιλούσαν για έναν ποδοσφαιριστή που θα κάνει την μεγάλη έκπληξη στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Και την έκανε. Αλλά όχι στον τομέα που περιμέναμε...
Ο νεαρός επιθετικός πρόκειται για ένα σπουδαίο ταλέντο του σέρβικου ποδοσφαίρου, αλλά φαίνεται πως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στα αγγλικά δεδομένα. Ή τουλάχιστον δείχνει υπερ-ενθουσιώδης.
Σε τέσσερα παιχνίδια με την φανέλα της Νιούκαστλ, ο Μίτροβιτς έχει καταφέρει (γιατί για κατόρθωμα πρόκειται, ειδικά στην θέση που αγωνίζεται) να πάρει τρεις κάρτες, η μία εκ των οποίων είναι κόκκινη.
Συγκεκριμένα, στο ντεμπούτο του (9/8 2-2 με την Σαουθάμπτον) «κιτρινίστηκε» μετά από 11 δευτερόλεπτα. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι (15/8 ήττα 2-0 κόντρα στην Σουόνσι) μετά από δύο λεπτά και εκεί που φάνηκε να... ηρεμεί κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη αγωνιστική, ήρθε η αποβολή του στο σημερινό (29/8) ματς με την Άρσεναλ έπειτα από ένα τέταρτο...
Σίγουρα ο Στιβ ΜακΚλάρεν θα έχει πολλά να του πει!
Δείτε την:





 
*Πηγή: England365.gr*

Σενάριο για Άρσεναλ-Γιαρμολένκο!!

Κίνηση για την απόκτηση του Αντρέι Γιαρμολένκο ετοιμάζεται να κάνει η Άρσεναλ, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα.
Με βάση πληροφορίες του «Fichajes», οι «κανονιέρηδες» ενδιαφέρονται έντονα για τον 25χρονο εξτρέμ της Ντιναμό Κιέβου και ήδη ο Αρσέν Βενγκέρ είχε μια πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους του παίκτη.
Καμία πλευρά δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως το όνομα του Γιαρμολένκο συνδέθηκε πρόσφατα με μια πιθανή μετακίνηση στην Έβερτον.
Ο Ουκρανός άσος έχει μπει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ομάδα του Κιέβου, η οποία δεν μοιάζει διατεθειμένη να τον χάσει έτσι απλά και φέρεται να ζητά ένα ποσό που ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια λίρες.
*Πηγή: England365.gr*

Ολοκληρώθηκε του Μπλάκετ στη Σέλτικ!!

Στη Σκωτία, δανεικός για έναν χρόνο στη Σέλτικ θα συνεχίσει ο νεαρός αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τάιλερ Μπλάκετ. 
Παίκτης της Σέλτικ είναι κι επίσημα ο Τάιλερ Μπλάκετ.
Με τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ να αποχωρεί από τους «Κέλτες» για λογαριασμό, πιθανότατα της Σαουθάμπτον, ο σκωτσέζικος σύλλογος βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού αμυντικού τον αντικαταστάτη του.
Ο 21χρονος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
*Πηγή: England365.gr*

Πήρε το ντέρμπι η Λιντς!!

Με τον Κρις Γουντ να σκοράρει για τρίτο σερί ματς, η Λιντς δραπέτευσε με τους τρεις βαθμούς (2-1) από το «iPro Stadium» και το ντέρμπι με την Ντέρμπι, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στη φετινή Τσάμπιονσιπ.
Πριν την σέντρα της σπουδαίας αναμέτρησης οι δύο ομάδες είχαν μόνo ισοπαλίες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.
Η Λιντς ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και δίκαια πήρε το προβάδισμα με τον Αντεγέμι στο 43ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι πάντως επέστρεψαν αλλαγμένοι προς το καλύτερο από τα αποδυτήρια και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έφτασαν στην ισοφάριση με το γκολ του Μάρτιν στο 48’.
Η ομάδα του Πολ Κλεμέντ έδειξε να έχει το πάνω χέρι στη συνέχεια, αλλά η Λιντς κατάφερε να βρει το δεύτερο γκολ με τον Γουντ δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα και να πάρει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Στους 7 βαθμους μετά από 5 ματς έφτασαν οι φιλοξενούμενοι, στους 4 και χωρίς νίκη έμεινε η Ντέρμπι, η οποία δεν έχει ξεκινήσει όπως θα φανταζόταν τη νέα σεζόν.
Η 5η αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ:
Μπλάκμπερν-Μπόλτον 0-0 (28/8)
Σάββατο 29/8
Ντέρμπι-Λιντς 1-2
Μπρέντφορντ-Ρέντινγκ (17:00)
Μπρίστολ Σίτι-Μπέρνλι
Χάντερσφιλντ-ΚΠΡ
Χαλ-Πρέστον
Ίπσουϊτς-Μπράιτον
ΜΚ Ντονς-Μπέρμιγχαμ
Νότιγχαμ Φόρεστ-Κάρντιφ
Ρόδεραμ-Φούλαμ
Σέφιλντ Γουένσντεϊ-Μίντλεσμπρο
Γουλβς-Τσάρλτον
*Πηγή: England365.gr*

Θέλει Ναγκατόμο η Λέστερ!!

Τις συζητήσεις της Λέστερ με την Ίντερ, για την αγορά του Ιάπωνα αμυντικού, Γιούτο Ναγκατόμο, έναντι ενός ποσού που αγγίζει τα 3 εκ. λίρες, αποκαλύπτει το «Sky Sports»!
Τον Γιούτο Ναγκατόμο θέλει να εντάξει στο ρόστερ της η Λέστερ.
Ο τεχνικός των «αλεπούδων», Κλαούντιο Ρανιέρι, γνωρίζει πολύ καλά τον Ιάπωνα άσο από την κοινή τους θητεία στην Ίντερ και πλέον θέλει να τον κάνει κάτοικο «King Power Stadium».
Η διοίκηση του συλλόγου βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τους «νερατζούρι», ευελπιστώντας στην απόκτηση του 28χρονου έναντι 3 εκ. λιρών. 
*Πηγή: England365.gr*

Κοιτάζει Αντεμπαγιόρ η Λάτσιο!!

Πρόταση για την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από την Τότεναμ, φέρεται να ετοιμάζει η Λάτσιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport».
Έστω και την ύστατη στιγμή, η Τότεναμ ευελπιστεί να απαλλαγεί από την παρουσία του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.
Βάσει δημοσιεύματος της «Gazzetta dello Sport», η Λάτσιο ενδιαφέρεται για την περίπτωση του Τονγκολέζου επιθετικού, όντας μάλιστα έτοιμη να καταθέσει επίσημη πρόταση στα «σπιρούνια» για την αγορά του.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, υπήρξε το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Γουέστ Χαμ για τον 31χρονο φορ.
*Πηγή: England365.gr*

Δεν πληρώνει τους... φευγάτους η ΚΠΡ!!

Ο Τσάρλι Όστιν είναι ανάμεσα σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές που στην ΚΠΡ περιμένουν να αποχωρήσουν, με τη διοίκηση του συλλόγου να μην καταβάλλει ολόκληρο τον μισθό τους!  
Οι Ρέιντζερς ξέρουν ότι μέχρι και τη λήξη της διορίας των καλοκαιρινών μεταγραφών θα έχουν αρκετή δουλειά και υπάρχουν παίκτες οι οποίοι σίγουρα δεν θα βρίσκονται στο ρόστερ από τον Σεπτέμβριο και μετά.
Φυσικά, το μεγαλύτερο όνομά από αυτούς τους ποδοσφαιριστές είναι ο Τσάρλι Όστιν, για τον οποίο υπάρχει θερμότατο ενδιαφέρον από συλλόγους της Πρέμιερ Λιγκ, όμως τα 15 εκατ.λίρες της αξίας του κρίνονται πολλά...
Σε αυτούς, λοιπόν, που έχουν προσελκύσει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες και αναμένονται εξελίξεις τις προσεχείς ημέρες, η διοίκηση της ΚΠΡ αποφάσισε να μην τους καταβάλλει σωστά τους μισθούς τους, κάτι που φυσικά προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια.
*Πηγή: England365.gr*

Και νέο «άκυρο» στη Νόριτς για Γουόλτερς!!

Για δεύτερη φορά, η Νόριτς προσπάθησε να κάνει δικό της τον στράικερ της Στόουκ, Τζόναθαν Γουότερς, ωστόσο και πάλι βρήκε την «πόρτα» των «πότερς» κλειστή.
Στο «κενό» έπεσε και η δεύτερη πρόταση της Νόριτς για τον Τζόναθαν Γουόλτερς
Μετά το 1,5 εκ. λίρες που προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα και απορρίφθηκε από τη Στόουκ, τα «καναρίνια» επέστρεψαν με νέα πρόταση, βελτιωμένη κατά 500,000 λίρες.
Ωστόσο ούτε τα 2 εκ. λίρες ήταν αρκετά για να κάμψουν την αντίσταση των «πότερς», την ώρα που το τρέχων συμβόλαιο του παίκτη λήγει το επόμενο καλοκαίρι.
*Πηγή: England365.gr*

Τέλος ο Στόουνς, πάει για Αμπντενούρ η Τσέλσι!!

Έχοντας κουραστεί να... περιμένει το πότε η Έβερτον θα φιλοτιμηθεί να πει το «ναι» για τον Τζον Στόουνς, η Τσέλσι δεν έχασε χρόνο και έστρεψε την προσοχή της στον αμυντικό της Μονακό, Αϊμέν Αμπντενούρ, βάσει πληροφοριών της «Daily Mail».
Παρελθόν από τη μεταγραφική λίστα της Τσέλσι αποτελεί ο Τζον Στόουνς.
Οι «μπλε» βρίσκονται στην αναζήτηση κεντρικού αμυντικού, με τον στόπερ της Έβερτον να αποτελεί πρώτη επιλογή, μέχρι οι Λονδρέζοι να πάρουν την απόφαση να στρέψουν την προσοχή τους στην περίπτωση ενός άλλου παίκτη, μετά τα αλλεπάλληλα «άκυρα» που δέχθηκε από τα «ζαχαρωτά».
Ο λόγος λοιπόν για τον αμυντικό της Μονακό, Αϊμέν Αμπντενούρ, το οποίο η Τσέλσι εκτιμά ότι μπορεί να τον κάνει δικό της έναντι ενός ποσού των 15 εκ. λιρών.
Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις με τους Μονεγάσκους και υπάρχει αισιοδοξία ότι το «deal» θα ολοκληρωθεί πριν το «κλείσιμο» της μεταγραφικής περιόδου την Τρίτη.
*Πηγή: England365.gr*

Πέλκας… is back!!

Στην διάθεση του Ιγκόρ Τούντορ επέστρεψε ο Δημήτρης Πέλκας, καθώς ξεπέρασε την θλάση του και υπολογίζεται για το αυριανό ματς του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ. Ούτε τώρα ο Κλάους.

Πέλκας… is back
Ο ΠΑΟΚ πήρε άριστα στην ευρωπαϊκή περιπέτεια των προκριματικών κι αφού προκρίθηκε στους ομίλους, τώρα στόχος είναι αποκλειστικά και μόνο το πρωτάθλημα. Εκεί όπου μετά την γκέλα της πρώτης αγωνιστικής με την Ξάνθη, ο Δικέφαλος του βορρά θέλει να ρεφάρει στα Γιάννενα απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο ΠΑΣ.

Στην αποστολή και στη διάθεση του Τούντορ επανέρχεται ο Πέλκας, ο οποίος ξεπέρασε τη θλάση που 'χε αποκομίσει στο πρώτο ματς με την Μπρόντμπι. Ο Στέφανος Αθανασιάδης προπονήθηκε με την ομάδα, ωστόσο δεν είναι ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία και η επανεμφάνισή του παίρνει... αναβολή.

Εκτός έμειναν επίσης οι τραυματίες Πόζογλου, Τσίμιροτ και Αντόνις.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Όλσεν, Γλύκος, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Τζιόλης, Σάμπο, Κάτσε, Σαββίδης, Ροντρίγκεζ, Πέλκας, Μακ, Κουλούρης, Ζάιρο, Μυστακίδης *Πηγή: sport-fm.gr*

Αμπέντ για νέα αρχή!!

Να επουλώσουν οι πληγές απ’ το ευρωπαϊκό σοκ με την Καμπάλα δεν είναι εύκολο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του την Καλλονή και με Αμπέντ –αλλά αρκετούς έξω- στην αποστολή, θέλει το 2x2!

Αμπέντ για νέα αρχή!
Δεν ξεχνιέται εύκολα το στραπάτσο απ' την Καμπάλα. Ο ευρωπαϊκός στόχος πήγε στα... σκουπίδια. Ο Παναθηναϊκός, όμως, πλέον πρέπει να συσπειρωθεί και να κοιτάξει μπροστά. Όπου μπροστά, το πρωτάθλημα (και σε δεύτερη φάση το Κύπελλο).

Tην Κυριακή στη Λεωφόρο, οι πράσινοι υποδέχονται την Καλλονή, όπου πέραν από την αντίδραση του κόσμου -μετά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη- έχει μεγάλο ενδιαφέρον και το ματς, με τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου να χρειάζονται πάση θυσία τη νίκη για να μην μπλέξει κι άλλο η κατάσταση (αγωνιστικά κι εξωαγωνιστικά)...

Σε αυτό το ματς, λοιπόν, ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Αμπέντ, ο οποίος βρίσκεται για πρώτη φορά στην αποστολή και στην παρούσα φάση δείχνει να 'ναι πιο αναγκαίος από ποτέ...

Κι όλα αυτά, την ώρα που ο Εσιέν έμεινε εκτός, προφανώς γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμος (μετά τη διακοπή το ντεμπούτο του) όπως εξίσου εκτός βρίσκεται ο Μπούρμπος, ο οποίος «πληρώνει» ουσιαστικά την κακή του εμφάνιση με τους Αζέρους, εκεί όπου είχε ξεκινήσει ως βασικός.

Νέο «μήνυμα» του Αναστασίου προς Τριανταφυλλόπουλο, Δώνη, καθώς αμφότεροι δεν βρίσκονται ανάμεσα στους «εκλεκτούς», όπως φυσικά και οι Βέμερ, Λουντ, Τελάντερ. Κανονικά παρών ο Ζέκα, παρά τις ενοχλήσεις που 'χε αποκομίσει στο ματς της Πέμπτης.

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Χουχούμης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής, Ζέκα, Λαγός, Μαρινάκης, Σάντσεθ, Πράνιτς, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης, Κλωναρίδης, Νίνης, Καλτσάς και Αμπέντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας γάμος και δυο… κηδείες!! (video)

Με τον… πόνο των υπολοίπων συνέχισε να γελά η Μαν. Σίτι! Ενώ οι «πολίτες» συνέχιζαν τρένο (2-0 τη Γουότφορντ), Τσέλσι και Λίβερπουλ πάθαιναν κάζο στα σπίτια τους με Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Χαμ!

Ένας γάμος και δυο… κηδείες! (video)
Πλάκα με τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου στην Αγγλία συνέχισε να σπάει η Μάντσεστερ Σίτι!

Την ώρα που οι «πολίτες» συνέχιζαν χαλαρά το σερί τους -καθαρίζοντας 2-0 τη Γουότφορντ και κάνοντας το «4 στα 4» χωρίς να έχουν δεχθεί ούτε γκολ μέχρι τώρα (!), οι Τσέλσι και Λίβερπουλ έπεφταν θύματα τεράστιων εκπλήξεων στις έδρες τους.

 
Ενώ λοιπόν ο Στέρλινγκ άνοιγε λογαριασμό κι ο Φερναντίνιο σφράγιζε μια ακόμα νίκη της ομάδας του Πελεγκρίνι, ο Μουρίνιο τράβαγε τα μαλλιά του στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Γιατί στο 100ο παιχνίδι στον πάγκο της δεν έβλεπε απλώς την ομάδα του να τα βρίσκει σκούρα από την Κρίσταλ Πάλας. Ούτε μπορούσε να χαρεί το πρώτο γκολ του Φαλκάο (με το οποίο ισοφάρισε εκείνο του Σακό). Κι αυτό διότι ο Γουόρντ ξαναχτύπησε πριν οι Λονδρέζοι… πουν λέξη και υπέγραψε το μεγάλο διπλό (1-2).



Τι να πει όμως και η Λίβερπουλ. Ή μάλλον τι να πουν οι φίλοι της Λίβερπουλ. Που είδαν την ομάδα τους να κάνει έπειτα από χρόνια ένα καλό ξεκίνημα (με επτά βαθμούς σε τρία ματς) και να τρέχει και πάλι να το… γκρεμίσει. Διότι δεν είναι ότι οι «κόκκινοι» γκέλαραν με τη Γουέστ Χαμ (αυτό το είχε πάθει και η Άρσεναλ στην πρεμιέρα). Είναι ότι διασύρθηκαν μέσα στο «Άνφιλντ». Και φεύγοντας απ’ αυτό με το βαρύ 3-0 στην πλάτη (από γκολ των Λαντσίνι, Νομπλ και Σακό) προσγειώθηκαν ανώμαλα για μια ακόμα σεζόν.



Κατά τ’ άλλα, ατσαλάκωτος για μια ακόμα αγωνιστική έμεινε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Η Λέστερ του Ιταλού τεχνικού έμεινε πίσω από την ευχάριστη έκπληξη Μπόρνμουθ, αλλά βρήκε ξανά τον τρόπο (μ’ ένα πέναλτι του Βάρντι στο τέλος) να πάρει το 1-1 και να μείνει αήττητη.

Όσο για τη Γουέστ Μπρομ, εκμεταλλεύτηκε άψογα τις δυο αποβολές σε διάστημα έξι λεπτών (!) που δόθηκαν σε Αφελάι και Άνταμ και με γκολ του Ροντόν πήρε την πρώτη νίκη της για φέτος στην έδρα της Στόουκ (2-1). Κι όλα αυτά ενώ η Σάντερλαντ έδειχνε σημεία ζωής και παρόλο που η Άστον Βίλα της γύρισε το ματς, έφυγε απ' την έδρα της με πολύτιμο πόντο (2-2).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο, 29/8 (17:00)

Νιούκαστλ-Άρσεναλ 0-1
(52’ αυτ. Κολοτσίνι)

Τσέλσι-Κρίσταλ Πάλας 1-2
(79’ Φαλκάο - 65’ Σακό, 81’ Γουόρντ)

Μπόρνμουθ-Λέστερ 1-1
(24’ Κάλουμ - 86’ πεν. Βάρντι)

Άστον Βίλα-Σάντερλαντ 2-2
(11’ πεν., 41’ Σινκλέρ - 8’ Εμβιλά, 52’ Λανς)

Μάντσεστερ Σίτι-Γουότφορντ 2-0
(46’ Στέρλινγκ, 56’ Φερναντίνιο)

Στόουκ-Γουέστ Μπρομ 0-1
(45’+3’ Ροντόν)

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 0-3
(3’ Λαντσίνι, 29’ Νομπλ, 90'+2 Σακό)

Τότεναμ-Έβερτον (19:30)

Κυριακή, 30/8

Σαουθάμπτον-Νόριτς (15:30)
Σουόνσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο, 12/9 (17:00)

Έβερτον-Τσέλσι (14:45)
Νόριτς-Μπόρνμουθ
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Μπρομ-Σαουθάμπτον
Άρσεναλ-Στόουκ
Γουότφορντ-Σουόνσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή, 13/9

Σάντερλαντ-Τότεναμ (15:30)
Λέστερ-Άστον Βίλα (18:00)

Δευτέρα, 14/9

Γουέστ Χαμ-Νιούκαστλ (22:00) 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντόρσεϊ και με τη… βούλα στη Γαλατά!!

Παίκτης της Γαλατασαράι είναι και επίσημα ο Τζόι Ντόρσεϊ, με την τουρκική ομάδα να ανακοινώνει πως ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή (30/8).

Ντόρσεϊ και με τη… βούλα στη Γαλατά
Τη συμφωνία της με τον Τζόι Ντόρσεϊ ανακοίνωσε και επίσημα η Γαλατασαράι, με τις δύο πλευρές να έχουν δώσει τα χέρια εδώ και αρκετό καιρό.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την τουρκική ομάδα, ο 31χρονος φόργουορντ/σέντερ θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή (30/8), προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η γκολάρα του Φαλκάο!! (video)

Το ματς της Τσέλσι με την Κρίσταλ Πάλας στράβωσε (έχασε 2-1). Υπάρχει όμως και ένα χαρμόσυνο νέο για τους μπλε. Το πρώτο γκολ του Φαλκάο, που... βασικά είναι γκολάρα (εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι)!

Η γκολάρα του Φαλκάο (video)
Το «ξεμπούκωμα» του Φαλκάο είναι γεγονός! Αν και η Τσέλσι τα έκανε εκ νέου μαντάρα (έχασε 2-1 από την Κρίσταλ Πάλας) και βλέπει από μακριά την κορυφή, ο Κολομβιανός φορ θα μπορεί να λέει πως αυτός… κάτι έκανε για να αποσοβήσει το σοκ για την ομάδα του Μουρίνιο.

Εκμεταλλευόμενος την ωραία μπαλιά του Πέδρο, ο άλλοτε φορ των Μονακό, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γιουνάιτεντ έβαλε πανέμορφα το κεφάλι του και «εκτέλεσε» τον αντίπαλο τερματοφύλακα (που βέβαια δεν είχε κλείσει τη γωνία του).









*Πηγή: sport-fm.gr*

Deal Γιουνάιτεντ-Σέλτικ για Μπλάκετ!!

Την καριέρα του στη Σκωτία θα συνεχίσει ο Τάιλερ Μπλάκετ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη συμφωνία των Άγγλων με τη Σέλτικ για το μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή.

Deal Γιουνάιτεντ-Σέλτικ για Μπλάκετ
Στους πρωταθλητές Σκοτίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τάιλερ Μπλάκετ μετά τη συμφωνία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σέλτικ.

Ο νεαρός αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στους «Καθολικούς» από τη στιγμή που φέτος δεν αναμένεται να πάρει τις περσινές ευκαιρίες από τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Ο 21χρονος αγωνίζεται τόσο ως αριστερός μπακ και ο Λουκ Σο έχει κερδίσει τη συγκεκριμένη θέση ενώ στα σέντερ μπακ, Μπλιντ και Σμόλινγκ είναι αμετακίνητοι με την απόδοσή τους στα φετινά ματς. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Τσαλμπούρη η ΑΕΚ!

Αν και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει εδώ και καιρό, η ΚΑΕ ΑΕΚ ανακοίνωσε σήμερα (29/8) την απόκτηση του Γιώργου Τσαλμπούρη μέχρι το 2020!

Ανακοίνωσε Τσαλμπούρη η ΑΕΚ
Είναι πλέον και επίσημο! Η ΑΕΚ είχε συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Γιώργο Τσαλμπούρη, με την «Ένωση» να ανακοινώνει το Σάββατο (29/8) την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή σέντερ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΑΕΚ συνεχίζει να επενδύει (και) στο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό η συμφωνία της με τον Πιερικό Αρχέλαο για την απόκτηση του Γιώργου Τσαλμπούρη (19χρ., 2μ.16).

Ο διεθνής φόργουορντ / σέντερ ανήκει και τυπικά από σήμερα (29/08) στο δυναμικό της ΑΕΚ, αφού υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διαρκείας, ήτοι έως το 2020.

Κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2014 – 2015), ο Τσαλμπούρης αγωνίστηκε στο Κολέγιο του Iowa State των ΗΠΑ
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια και δακρυγόνα στο ΟΑΚΑ!!

Συμπλοκές ανάμεσα στα ΜΑΤ και οπαδούς του Ολυμπιακού σημειώθηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, πριν το ματς με το Λεβαδειακό. Εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία!

Επεισόδια και δακρυγόνα στο ΟΑΚΑ!
Δεν ξεκίνησε και με τις καλύτερες προϋποθέσεις η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, για τη δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας!

Συγκεκριμένα, περίπου μία ώρα πριν τη σέντρα οπαδοί των «ερυθρόλευκων» συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με αποτέλεσμα να γίνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική!

Μάλιστα, οι Ρομπέρτο και Καπίνο βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να κάνουν την καθιερωμένη τους προθέρμανση, ωστόσο λόγω των δακρυγόνων οι δύο παίκτες των «ερυθρόλευκων» επέστρεψαν γρήγορα στα αποδυτήρια! *Πηγή: sport-fm.gr*

Την… έπεσαν στο Αμβούργο!!

Η χαρά έγινε κλάμα σε 5λεπτά για το Αμβούργο. Η Κολωνία βρέθηκε πίσω στο σκορ, απάντησε κι εν τέλει γύρισε το ματς στην έδρα της με ανύπαρκτο πέναλτι, 2-1. Πάρτι για Μάιντς και Άιντραχτ.

Την… έπεσαν στο Αμβούργο

Οι «δεινόσαυροι» είχαν πάρει προβάδισμα με τον Χόλτμπι πριν το τέλος του ημιχρόνου, όμως ο Χόσινερ απάντησε στο 76’. Το ματς άνοιξε κι εν τέλει χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι, με τον ρέφερι να δείχνει την «άσπρη βούλα» και την κόκκινη κάρτα στον Σπάχιτς για πέσιμο του Μοντέστε στην περιοχή (έχασε μόνος του την ισορροπία). Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και η Κολωνία πανηγύρισε την δεύτερη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα .

Μεγάλη νίκη για την Άιντραχτ! Η ομάδα της Φρανκφούρτης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Στουτγκάρδης, επικρατώντας 4-1. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή Bundesliga, ενώ απ’ την άλλη πλευρά οι Σουηβοί παρέμειναν χωρίς βαθμό.

Άνετο απόγευμα για την Μάιντς. Με τον Ντε Μπλάσις να μην βρίσκεται στην αποστολή, η ομάδα του Σμιντ δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στο Αννόβερο και πήρε εύκολη εντός έδρας νίκη με σκορ 3-0.

Τεράστιο «διπλό» με φόντο την παραμονή για την Ίνγκολσταντ. Οι νεοφώτιστοι πέρασαν από την έδρα της Άουγκσμπουργκ, 1-0. Φασούλι το φασούλι γεμίζει… το σακούλι της Ντάρμσταντ, που πήρε την Τρίτη σερί ισοπαλία, αυτή την φορά στο «σπίτι» της (0-0) κόντρα στην Χόφενχαϊμ.

Αναλυτικά η τρίτη αγωνιστική

Παρασκευή, 28/8

Βόλφσμπουργκ-Σάλκε 3-0
(17’ Ντοστ, 59’ πεν. Ροντρίγκεζ, 61' Κλόζε)

Σάββατο, 29/9 (16:30)

Στουτγκάρδη-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-4
(30’ Ντινταβί – 11’ Χλουσέκ, 42’, 87’ Καστένιος, 69’ Σεφέροβιτς)

Άουγκσμπουργκ-Ίνγκολσταντ 0-1
(63’ Λέκι)

Κολωνία-Αμβούργο 2-1
(76' Χόσινερ, 81' Μοντέστε πεν. - 47’ Χόλτμπι)

Μάιντς-Ανόβερο 3-0
(15’, 29’ Μουτό, 47’ Μαλί)

Ντάρμσταντ-Χόφενχαϊμ 0-0

Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή, 30/8

Ντόρτμουντ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ (18:30)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική:

Παρασκευή 11/9

Γκλάντμπαχ- Αμβούργο (21.30)

Σάββατο 12/9

Μπάγερν-Άουγκσμπουργκ (16.30)
Λεβερκούζεν-Ντάρμσταντ
Ανόβερο- Ντόρτμουντ
Χέρτα- Στουτγκάρδη
Ίνγκολσταντ-Βόλφσμπουργκ
Άιντραχτ Φρανκφούρτης- Κολωνία (19.30)

Κυριακή 13/9
Χόφενχαϊμ- Βέρντερ Βρέμης (16.30)
Σάλκε-Μάιντς (18.30) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ξεμπούκωσε» ο Στέρλινγκ!! (video)

Μπορεί ν’ άργησε λιγάκι, αλλά ο Ραχίμ Στέρλινγκ άρχισε την απόσβεση των (πολλών) χρημάτων που κόστισε. Ο Άγγλος επιθετικός «ξεμπούκωσε» απέναντι στη Γουότφορντ κι άνοιξε λογαριασμό με τη Μαν. Σίτι.

«Ξεμπούκωσε» ο Στέρλινγκ! (video)
Στα τρία πρώτα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα είχε σκοράρει… κόσμος και κοσμάκης.

Πέραν του συνήθους ύποπτου Αγουέρο και του επίσης «φονιά» Τουρέ, γκολ είχαν βάλει οι Σίλβα, Φερναντίνιο και Νασρί.

Μέχρι κι ο… Κομπανί δυο φορές είχε βρει δίχτυα. Όλοι σχεδόν εκτός αυτού που πληρώθηκε αδρά για να τα «κολλάει»! Ε, όλο αυτό φαίνεται ότι κάπου έθιξε τελικά τον Ραχίμ Στέρλινγκ.

Έστω και καθυστερημένα λοιπόν -έστω κι αν χρειάστηκε ένα απλό τελείωμα στην όμορφη σέντρα του Σανιά- ο Άγγλος επιθετικός ξεκλείδωσε τη Γουότφορντ κι άνοιξε λογαριασμό στην Premier League…

 
 
 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Καμπιάσο η ενδεκάδα του Ολυμπιακού!!

Ντεμπούτο και… επίσημα με την ερυθρόλευκη φανέλα για τον Καμπιάσο. Ο Αργεντινός βρίσκεται στις 11 πρώτες επιλογές του Μάρκο Σίλβα για το ματς με τον Λεβαδειακό. Δείτε τους υπόλοιπους.

Με Καμπιάσο η ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Την παρθενική του εμφάνιση με την φανέλα του Ολυμπιακού θα κάνει σε λίγη ώρα ο Εστέμπαν Καμπιάσο, καθώς ο Μάρκο Σίλβα τον ξεκινά βασικό απέναντι στον Λεβαδειακό (19:15, ΟΑΚΑ) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής.

Κάτω από την εστία των Πειραιωτών θα ‘ναι ο Ρομπέρτο, δεξί μπακ ο Ομάρ, αριστερά ο Σαλίνο (είναι εκτός ο Μαζουακού), δίδυμο στόπερ οι Ντα Κόστα και Σιόβας.

Ο Αργεντινός και ο Μιλιβόγεβιτς θα βρίσκονται στον χώρο του κέντρου, με τους Πάρντο-Ντουρμάζ στα δύο «φτερά» και τον Φορτούνη σε ρόλο δεκαριού πίσω απ’ τον μοναδικό προωθημένο, Χάρα (εκτός αποστολής ο Φινμπόγκασον).

Η αρχική 11αδα του Ολυμπιακού απέναντι στον Λεβαδειακό: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Πάρντο, Ντουρμάζ, Χάρα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ετοιμάζεται για ντεμπούτο ο Ντι Μαρία!

Τη στιγμή που περιμένουν όλοι οι φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει, αφού ο Άνχελ Ντι Μαρία ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού στο ντέρμπι κόντρα στη Μονακό.

Ετοιμάζεται για ντεμπούτο ο Ντι Μαρία
Στην αποστολή της Παρί Σεν Ζερμέν για το ματς κόντρα στη Μονακό συμπεριλήφθηκε ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο τεχνικός των Παριζιάνων άφησε να εννοηθεί ότι ο Αργεντινός θα αγωνιστεί κανονικά για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα.

«Είναι αποτελεσματικός σε πολλές και σημαντικές θέσεις. Μπορεί να παίξει παντού. Μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα μέσα στην ομάδα. Είναι παίκτης μεγάλης ποιότητας και τεχνικής ικανότητας, κάτι που του επιτρέπει να προσφέρει πολλές ασίστ. Μπορεί όμως εύκολα να σκοράρει και 10 γκολ μέσα στη σεζόν», ανέφερε ο Λοράν Μπλαν, δείχνοντας ενθουσιασμένος με τον Αργεντινό.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει αρχίσει με τον πλέον ιδεατό τρόπο στο πρωτάθλημα Γαλλίας έχοντας τρεις νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές, τη στιγμή που η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έχει μόλις πέντε βαθμούς σε τρεις αγώνες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία με Μπαρνιάνι στην Ιταλία!! (video)

Σε… αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι άνθρωποι της εθνικής ομάδας της Ιταλίας, λόγω του τραυματισμού του Αντρέα Μπαρνιάνι στο φιλικό με τη Γεωργία.

Αγωνία με Μπαρνιάνι στην Ιταλία (video)
Με ιδιαίτερη αγωνία περιμένουν στην Ιταλία τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Αντρέα Μπαρνιάνι. Ο διεθνής φόργουορντ τραυματίστηκε στο φιλικό με τη Γεωργία και το Σάββατο (29/8) αναμένεται να υποβληθεί σε μαγνητική.

Ωστόσο, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι της «σκουάντρα ατζούρα» είναι η αντίδραση των Νετς, οι οποίοι είναι πολύ πιθανό –ύστερα από αυτή την εξέλιξη- να μην επιτρέψουν στον Μπαρνιάνι τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ.




 
 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Τασουλή στο Καυτανζόγλειο!!

Έτοιμος για το εκτός έδρας ματς κόντρα στον Ηρακλή είναι ο Πανιώνιος, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να έχει στην διάθεσή του τον Τασουλή, που απουσίασε απ’ την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό.

Με Τασουλή στο Καυτανζόγλειο
Με τον Χρήστο Τασουλή να επιστρέφει στην αποστολή θα παραταχθεί ο Πανιώνιος στην εκτός έδρας μάχη κόντρα στον Ηρακλή.

Το σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη ολοκλήρωσε την προετοιμασία του το πρωί του Σαββάτου και ταξιδεύει στην Θεσσαλονίκη χωρίς απουσίες.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος ο Χρήστος Τασουλής, ο οποίος απουσίασε απ’ το ματς της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό, λόγω της τιμωρίας που «κουβαλούσε» από πέρυσι.

Αναλυτικά, την αποστολή αποτελούν οι: Παπαδόπουλος, Διούδης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Αργυρόπουλος, Μητρόπουλος, Σιώπης, Κόρμπος, Μπακασέτας, Καραμάνος, Μασούρας, Μπουμάλ, Ανσαριφάρντ, Καθάριος, Βλάχος, Βιγιάλμπα, Χαλκιαδάκης, Ντουρμισάι.

Στην σημερινή προπόνηση ορίστηκαν και οι αρχηγοί του συλλόγου της Νέας Σμύρνης για τη νέα σεζόν, που θα είναι οι Μητρόπουλος, Οικονόμου, Κόρμπος και Παπαδόπουλος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βέλλιος: «Μπορώ να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή»

Πανέτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα ώρα και στιγμή του ζητηθεί, δήλωσε ο Απόστολος Βέλλιος εν όψει του ματς κόντρα στον Πανιώνιο που θα διεξαχθεί στο «Καυτανζόγλειο».

Βέλλιος: «Μπορώ να βοηθήσω ανά πάσα στιγμή»
Σε πλήρη βαθμό ετοιμότητας προκειμένου να βοηθήσει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ηρακλή δήλωσε ο Απόστολος Βέλλιος μιλώντας στην κάμερα της NOVA εν όψει του αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο.

Ο επιθετικός του «Γηραιού» τόνισε ότι μπορεί να συνεισφέρει όποια στιγμή του ζητηθεί ενώ ανέφερε ότι περιμένει τον κόσμο της ομάδας στο «Καυτανζόγλειο» στην επιστροφή του συλλόγου στη Super League.

Αναλυτικά:

«Κάναμε μια σπουδαία εμφάνιση στην προηγούμενη αναμέτρηση και μπαίνουμε με διαφορετική ψυχολογία για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Πετύχαμε μια νίκη την οποία την ξεχνάμε για να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι.

Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά από πολλά χρόνια που η ομάδα δεν ήταν στην πρώτη κατηγορία. Περιμένουμε και πάλι τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει και ψυχολογικά.

Φυσικά μπαίνουμε για τη νίκη και τίποτα άλλο. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα μας, υπάρχει ταλέντο και τα παιδιά έχουν καλό χαρακτήρα, είμαστε μια οικογένεια.

Το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Έτσι πιστεύω εγώ, καθώς και Πανιώνιος διαθέτει και αυτός μια καλή ομάδα που χρειάζεται προσοχή. Είχαμε μια πολύ καλή προετοιμασία, είμαι πολύ καλά και είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να βοηθήσω». *Πηγή: sport-fm.gr*

Η αποβολή του Αφελάι!! (video)

Δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα. Αντέδρασε... παρορμητικά. Και αυτή η κίνηση του Ιμπραΐμ Αφελάι -να χτυπήσει... χαλαρά στο πρόσωπο τον αντίπαλό του- έφερε την αποβολή του μόλις στο 25'!

Η αποβολή του Αφελάι (video)
Άδοξα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Στόουκ με τη Γουέστ Μπρομ για τον Ιμπραΐμ Αφελάι.

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού δέχθηκε ένα σκληρό μαρκάρισμα από αντίπαλό του, σηκώθηκε και του ΄ριξε ένα... χαστουκάκι στο πρόσωπο, το οποίο αρκούσε για να τον οδηγήσει απ' το 25' για μπάνιο στα αποδυτήρια, αφήνοντας τους πότερς με δέκα παίκτες (κι ενώ έμειναν εννιά πέντε λεπτά αργότερα μετά από νέα αποβολή του Άνταμ)!








*Πηγή: sport-fm.gr*

Από τον ΠΑΟΚ, στην… Παρτίζαν!!

Τα ασπρόμαυρα θα συνεχίσει να φορά ο Έντι Σιναντίνοβιτς, ο οποίος μετά το πέρασμα που είχε από τον ΠΑΟΚ τη σεζόν που πέρασε, συμφώνησε με την Παρτίζαν.

Από τον ΠΑΟΚ, στην… Παρτίζαν
Στο πρωτάθλημα της Σερβίας και με τη φανέλα της Παρτίζαν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Έντι Σιναντίνοβιτς. Τη σεζόν που πέρασε, ο 27χρονος γκαρντ αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ερχόμενος από τη ρουμανική Μούρες.

Με το «Δικέφαλο του Βορρά» ο Σέρβος πόιντ γκαρντ πρόλαβε να αγωνιστεί σε 11 ματς στην Α1, έχοντας κατά μέσο όρο 2,1 πόντους, 0,5 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζεται η εκκαθάριση στον ΠΑΣ!!

Μετά τον Μιχάλη Αυγενικού, στον ΠΑΣ Γιάννινα ετοιμάζονται να αποδεσμεύσουν και τον Τάσο Κρητικό. Ενημερώθηκε ο παίκτης και απομένει η ανακοίνωση.

Συνεχίζεται η εκκαθάριση στον ΠΑΣ
Ακόμη ένας παίκτης αναμένεται να αποχωρήσει από το ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα.

Μετά την λύση της συνεργασίας με τον Μιχάλη Αυγενικού, την περασμένη Πέμπτη, στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ενημέρωσαν και τον Τάσο Κρητικό πως δεν υπολογίζεται.

Έτσι, αναμένεται τις επόμενες μέρες να εκδοθεί το διαζύγιο και με τον νεαρό επιθετικό, που ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 20χρονος αγωνίζεται στους Γιαννιώτες τα τελευταία δύο χρόνια, έχοντας 16 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επίδειξη δύναμης απ’ τον Μπολτ και την παρέα του!! (video)

Την κυριαρχία της στους αγώνες ταχύτητας επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Τζαμάικα, που κατέκτησε άνετα την κορυφή στα 4Χ100 σε άνδρες και γυναίκες. Ο Μπολτ… τρόμαξε τους Αμερικάνους που τα θαλάσσωσαν

Επίδειξη δύναμης απ’ τον Μπολτ και την παρέα του (video)
Οι κορυφαίοι σπρίντερ είναι με διαφορά οι Τζαμαϊκανοί και η σκυταλοδρομία στα 4Χ100 ήρθε για να το επιβεβαιώσει για μια ακόμα φορά.

Στους άνδρες ο Γιουσέιν Μπολτ ηγήθηκε μιας σχετικά αδύναμης ομάδας, συγκριτικά με αυτές που έχουμε συνηθίσει στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων. Η παρουσία του όμως, φαίνεται πως ήταν αρκετή για να... τρομάξει τους Αμερικάνους, που προηγούνταν μετά τις πρώτες αλλαγές.

Ρότζερς και Γκέι, όμως, τα θαλάσσωσαν στην αλλαγή και άφησαν… ελεύθερο τον Μπολτ να εκτοξευτεί στον τερματισμό, δημιουργώντας νέο φετινό ρεκόρ με 37.36. Η Αμερική ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα το ασημένιο μετάλλιο να καταλήξει στην Κίνα (38.01), ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Καναδάς (38.13).

inner



Στην πρώτη χρονικά σκυταλοδρομία της ημέρας, η γυναικεία τετράδα της Τζαμάικας ήταν αχτύπητη, με τις Κάμπελ, Μόρισον, Τόμπσον και Φράισερ και καταλαμβάνουν την κορυφή με ρεκόρ αγώνων στα 41.07. Ακολούθησαν οι ΗΠΑ με 41.68 (κορυφαία φετινή επίδοση) και την τρίτη θέση κατέλαβε το Τρίνινταντ και Τομπάγκο με εθνικό ρεκόρ στα 42.03.

inner




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαμ με Αμπντενούρ η Βαλένθια!

Τον αντικαταστάτη του Οταμέντι βρήκε στο πρόσωπο του Αϊμέν Αμπντενούρ η Βαλένθια, καθώς σύμφωνα με την «Equipe» οι νυχτερίδες έδωσαν τα χέρια με την Μονακό για τον Τυνήσιο. Οι λεπτομέρειες του deal.

Μπαμ με Αμπντενούρ η Βαλένθια
Μια ανάσα από την Βαλένθια παρουσιάζεται ο Αϊμέν Αμπντενούρ! Σύμφωνα με την Equipe, οι νυχτερίδες συμφώνησαν σε όλα με την Μονακό για την απόκτηση του Τυνήσιου στόπερ, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους τα τελευταία χρόνια (είχε ακουστεί και για Μπαρτσελόνα το όνομά του).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Μονεγάσκοι θα βάλουν στα ταμεία τους ένα ποσό της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο ισπανικός σύλλογος βρίσκει στο πρόσωπο του 26χρονου στόπερ τον αντικαταστάτη του Νικολάς Οταμέντι, ο οποίος αποχώρησε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Σίτι.

Όπως λέγεται, ο παίκτης βρίσκεται ήδη στο δρόμο για Βαλένθια, προκειμένου να ολοκληρώσει τις τελευταίες λεπτομέρειες, να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον Εργοτέλη ο Αυγενικού!!

Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο Μιχάλης Αυγενικού. Ο 22χρονος μέσος μετά το «διαζύγιό» του με τον ΠΑΣ, ανακοινώθηκε από τον Εργοτέλη.

Στον Εργοτέλη ο Αυγενικού
Στον Εργοτέλη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μιχάλης Αυγενικού. Ο 22χρονος μέσος αν και έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννινα την Παρασκευή, το Σάββατο έδωσε τα χέρια με τον νέο του εργοδότη υπογράφοντας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από τους Κρητικούς, προπονήθηκε και για πρώτη φορά με τη νέα του ομάδα.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ Εργοτέλης ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Αυγενικού. Ο 22χρονος (25/01/1993) μέσος θα αγωνίζεται με την ομάδα μας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έπειτα από την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Μιχάλης Αυγενικού δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πλέον θα αγωνίζομαι στον Εργοτέλη. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της ομάδας για την εμπιστοσύνη τους προς εμένα και θα προσπαθήσω να τους δικαιώσω με την απόδοσή μου μέσα στο γήπεδο. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους και να πετύχουμε τον στόχο της ανόδου στη Super League».

Έκτος στον κόσμο ο Παρέλλης!!


Με σταθερότητα στην παρουσία του ο Κύπριος πρωταθλητής Απόστολος Παρέλλης κατέκτησε την έκτη θέση στη δισκοβολία στο Παγκόσμιο του Πεκίνου, με επίδος στα 64.55. Κορυφαίος όλων ο Μαλακόφσκι.

Έκτος στον κόσμο ο Παρέλλης
Με φοβερή παρουσία ο Απόστολος Παρέλλης κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό της δισκοβολίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου.

Ο Κύπριος πρωταθλητής είχε σταθερή παρουσία στους αγώνες και με βολή 64.55μ. στην δεύτερη προσπάθεια εξασφάλισε μια θέση στην εξάδα.

Στην κορυφή ανέβηκε ο συνήθης ύποπτος Πιοτρ Μαχαλόφσκι με 67.70μ. δεύτερος π Βέλγος Φιλίπ Μιλάνοφ με 66.90 και στην τρίτη θέση πήρε ο Πολωνός Ρόμπερτ Ούρμπανεκ με βολή στα 65.18μ.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ενθουσιασμένος στον Ολυμπιακό ο Γιανγκ!!

Ο Πάτρικ Γιανγκ αποκαλύπτεται! Μιλάει για τα παιδικά χρόνια και το μπέιζμπολ, την προσπάθεια στο NBA, δηλώνει εντυπωσιασμένος απ' τις πρώτες του μέρες στον Ολυμπιακό και σκέφτεται... κόκκινες κούπες.

Ενθουσιασμένος στον Ολυμπιακό ο Γιανγκ!
Ξέρουμε πως είναι... θηρίο, πως κάνει θραύση κάτω από τη ρακέτα, πως τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στον Ολυμπιακό. Ποιος όμως είναι πραγματικά ο Πάτρικ Γιανγκ; Πώς μεγάλωσε στις ΗΠΑ; Πώς τον κέρδισε το μπάσκετ έναντι του... μπέιζμπολ; Τι λέει για την προσπάθεια στο NBA που -για την ώρα- δεν απέδωσε καρπούς;

Σε αυτά και πολλά άλλα... απαντάει ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών στο σάιτ της ΚΑΕ, δηλώνοντας ενθουσιασμένος με τις πρώτες του μέρες στην Ελλάδα, βγάζοντας το καπέλο στον Γιάννη Σφαιρόπουλο και περιμένοντας πώς και πώς τους διεθνείς του συλλόγου για να ξεκινήσουν οι... πραγματικές συνεργασίες.

Αναλυτικά όσα είπε στο σάιτ της ΚΑΕ Ολυμπιακός

Από παιδί ξεχώριζε. Κυρίως λόγω του ότι, όπως ο ίδιος μας αποκάλυψε, ήταν πάντα ο ψηλότερος. «Θυμάμαι από μικρός ήμουν πάντα ο ψηλότερος της παρέας μου. Από 3-4 χρονών που θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα με ξεχώριζαν από μακριά γιατί ήμουν ο ψηλότερος της παρέας μου». Αυτό, όμως, δεν τον έστειλε απευθείας στο μπάσκετ. «Στην αρχή ξεκίνησα να παίζω μπέιζμπολ, μου άρεσε πάρα πολύ. Και μάλιστα, όπως έλεγαν οι προπονητές μου ήμουν καλός. Γύρω στα 12, όμως, πήρα κι άλλο ύψος και έτσι, κατάλαβα και εγώ πως είχε έρθει η ώρα να αλλάξω άθλημα. Επέλεξα το μπάσκετ και είμαι ευτυχισμένος για την επιλογή μου».

Μεγάλωσε στο Jacksonville της Φλόριντα με τον ίδιο να εξηγεί πως «η γειτονιά μου ήταν ήσυχη. Θυμάμαι πως από μικρός ήμουν δραστήριος. Από την ώρα που ξημέρωνε μέχρι και την ώρα που νύχτωνε, μέναμε έξω με τους φίλους μου και παίζαμε. Οι γονείς μου έλεγαν πως κάποια στιγμή θα πάθω υπερκόπωση αφού έπαιζα… 25 ώρες την ημέρα (γέλια)». Η γειτονιά ήταν ήσυχη, αλλά και όταν δεν ήταν ο Πάτρικ Γιανγκ είχε τον τρόπο να μένει μακριά από… κακοτοπιές. «Δεν μπορώ να πω ότι ήταν από τις πιο φημισμένες περιοχές των ΗΠΑ αυτή που μεγάλωσα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κάποιος πως ήταν και κακόφημη. Ήξερα, όμως, τον τρόπο να μένω μακριά από μπελάδες και προβλήματα. Mας άρεσε πολύ ο αθλητισμός και έτσι μείναμε σε αυτό».

Μέσω του αθλητισμού, επέλεξε και το κολέγιο στο οποίο τελικά φοίτησε. «Οι γονείς μου και ο παππούς μου με πήγαιναν συχνά να δω αγώνες των Gators στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο. Θυμάμαι λοιπόν μια μέρα, η ομάδα σκόραρε και πανηγυρίζαμε σαν τρελοί στις εξέδρες και η μπάλα ήρθε επάνω μου. Εγώ την πέταξα πίσω στο τερέν και όλοι γύρω με αποθέωσαν γιατί την πέταξα αρκετά δυνατά για την ηλικία μου. Ειλικρινά, ένιωσα πολύ όμορφα και τότε είπα μέσα μου “Πατ, αυτό είναι το κολέγιο σου”».

Έτσι και έγινε. Ο Πάτρικ Γιανγκ φοίτησε στο κολέγιο της Φλόριντα από το 2010 έως και το 2014 καταφέρνοντας πολλά με τους Gators. Αυτό, όμως, που ο ίδιος κρατά από την τετραετή παρουσία του εκεί είναι πως ακολούθησε τη συμβουλή των γονιών του κατά γράμμα. «Πριν ξεκινήσω να φοιτώ εκεί, οι γονείς μου με φώναξαν και μου έδωσαν μια συμβουλή, μου είπαν να γίνω καλύτερος. Σε όλα, καλύτερος στα μαθήματα, ως άνθρωπος και ως αθλητής. Και πιστεύω πως τα πέτυχα και τα τρία. Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος».

Ο Γιανγκ, αν και μικρότερος, προσέχει πολύ την 28χρονη αδελφή του, η οποία τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα αποφοιτήσει από το κολέγιο της και θα πάρει δίπλωμα ώστε να εξασκήσει το αγαπημένο της επάγγελμα. Θα γίνει φυσιοθεραπεύτρια. «Είμαστε δεμένοι ως οικογένεια και περνάμε χρόνο μαζί» μας είπε ο Αμερικανός σέντερ του Θρύλου για να συνεχίσει λέγοντας πως «το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως υπάρχει αγάπη μεταξύ μας και ο ένας είναι εδώ για τον άλλον».

Οι ομάδες του ΝΒΑ δεν τον επέλεξαν στο ντραφτ, αλλά ο ίδιος άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στο Summer League του Λας Βέγκας το 2014. Έτσι, οι Πέλικανς έτρεξαν να τον υπογράψουν και τα κατάφεραν. «Ήταν μια δικαίωση για εμένα. Δεν είχα θυμώσει που δεν με επέλεξαν στο ντραφτ, αλλά ήμουν σίγουρος πως μπορούσα να τα καταφέρω στο ΝΒΑ. Έτσι πήγα στους Πέλικανς. Η ομάδα, όμως, έκανε ήττες στην αρχή και έτσι υπήρξε ιδιαίτερη πίεση. Η διοίκηση αποφάσισε να αλλάξει πολλούς παίκτες και έτσι με έκοψαν τον Δεκέμβρη. Τότε ήρθε η πρόταση της Γαλατάσαραϊ και είπα στον εαυτό μου πως έπρεπε να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Η χρονιά νομίζω πως κύλησε καλά για εμένα».

Όλη τη χρονιά ο Πάτρικ Γιανγκ έβλεπε και άκουγε για τον Ολυμπιακό. «Ήταν απίστευτο, όλοι στην Τουρκία μιλούσαν για αυτή την ομάδα, ήξερα πολλά και από τον ατζέντη μου και πραγματικά βλέποντας τα παιχνίδια τους συνειδητοποιούσα και εγώ το πόσο μεγάλη ομάδα είναι. Γι’ αυτό και τα έδωσα όλα στο μεταξύ μας παιχνίδι στην Πόλη (γέλια)».

Η χρονιά με τη Γαλατασαραϊ τελείωσε και ο Γιανγκ ένιωθε πως θα φορέσει τα «ερυθρόλευκα». Όταν πια ο ατζέντης του τον ενημέρωσε για τον ενδιαφέρον του Θρύλου, ο 23χρονος σέντερ δεν είχε και πολλά να σκεφτεί. «Ήμουν σίγουρος για το τι έκανα όταν αποδεχόμουν την πρόταση του Ολυμπιακού. Και για να είμαι ειλικρινής, από τα όσα βλέπω εδώ και τέσσερις ημέρες που βρίσκομαι στην Ελλάδα, έκανα την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα. Τα πάντα εδώ είναι τέλεια και η ομάδα που δημιουργείται με έχει ενθουσιάσει. Περιμένω πως και πώς να γυρίσουν και οι διεθνείς και να αρχίσουμε όλοι μαζί να ακολουθούμε τις εντολές του κόουτς».

Όσο για τις πρώτες του εντυπώσεις από τη συνεργασία του με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο Γιανγκ ήταν ξεκάθαρος. «Είναι εξαιρετικός. Και ως προπονητής και ως άνθρωπος. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που με καλωσόρισε, με έκανε να αισθανθώ πολύ άνετα. Ως προπονητής, δίνει μεγάλη σημασία στις λεπτομέρειες και θέλει όλοι να είμαστε στο παρκέ με την ίδια λογική και φιλοσοφία. Αυτό είναι καλό. Θέλει να είναι σίγουρος πως όλοι καταλαβαίνουμε τι θέλει και τι ζητάει και εξηγεί το κάθε τι που ζητά με λεπτομέρειες χωρίς να αφήνει την παραμικρή απορία. Είμαι βέβαιος πως θα έχουμε τέλεια συνεργασία, θα κάνω τα πάντα για να τον έχω ικανοποιημένο».

Αυτή δεν είναι η μόνη συνεργασία για την οποία ο Πάτρικ Γιανγκ ανυπομονεί. «Περιμένω να έρθουν και οι διεθνείς, να δω τον Σπανούλη, να συνεργαστώ μαζί του, να μπούμε στο ίδιο παρκέ με τον Χάκετ, τον Λοτζέσκι, τον Πρίντεζη και τον Μάντζαρη. Ειλικρινά είμαι ανυπόμονος και περιμένω τους διεθνείς για να γίνουμε μια ομάδα, μια γροθιά και να δώσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ για να πάρουμε τίτλους. Γι’ αυτό ήρθα στον Ολυμπιακό, για να πάρω τίτλους».*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδωσε Ντένις Σουάρεθ η Μπάρτσα!!

Με την φανέλα της Βιγιαρεάλ θα αγωνίζεται στο εξής ο Ντένις Σουάρεθ που παραχωρήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Έδωσε Ντένις Σουάρεθ η Μπάρτσα
Πέρσι δανεικός στη Σεβίλλη, από φέτος μόνιμος στη Βιγιαρεάλ. Το κίτρινο υποβρύχιο ανακοίνωσε την απόκτηση του 21χρονου Ντένις Σουάρεθ από την Μπαρτσελόνα, με τον νεαρό άσο να υπογράφει συμβόλαιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πάντως, οι Καταλανοί δεν έχουν χάσει… για πάντα τον παίκτη. Διότι ως το καλοκαίρι του 2017 διατηρούν δικαίωμα… επαναγοράς του, εφόσον βέβαια διακρίνουν πως έχει «μεγαλώσει» ποδοσφαιρικά και πως υπάρχει χώρος γι’ αυτόν στο ρόστερ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποστολή για το… σπίτι του Ηρακλή!

Στη Σούπερ Λίγκα επέστρεψε. Πλέον, ο Ηρακλής είναι έτοιμος να επιστρέψει και στο «σπίτι» του, στο πρώτο ματς στην έδρα του. Δείτε την αποστολή που επέλεξε ο Παπαδόπουλος, για το ματς με τον Πανιώνιο

Αποστολή για το… σπίτι του Ηρακλή
Πανέτοιμος για το πρώτο εντός έδρας ματς της φετινής σεζόν είναι ο Ηρακλής, που θα υποδεχτεί τον Πανιώνιο στο Καυτανζόγλειο (Κυριακή 30/9 -19:15).

Το σύνολο του Νίκου Παπαδόπουλου ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με πρωινή προπόνηση το Σάββατο, στις εγκαταστάσεις της Μίκρας.

Ο τεχνικός του Γηραιού συμπεριέλαβε 21 παίκτες στην αποστολή, με μοναδική απουσία –όπως και στην πρεμιέρα- να είναι αυτή του Περνίς, λόγω ενοχλήσεων.

Αναλυτικά η αποστολή:
Χουάντερσον, Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρλίτος, Στάμου, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Λάζαρ, Μακρής, Κυριακίδης, Μπουλούτ, Χαντί, Πασάς, Ρομάνο, Τσιλιανίδης, Περόνε, Λουκίνας, Βέλλιος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο!!

Ο Άστον Ίτον βελτίωσε το (δικό του) Παγκόσμιο Ρεκόρ στο δέκαθλο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση του Πεκίνου, με 9.045 βαθμούς στο σύνολο!

Παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο!
Ιστορική εμφάνιση από τον Άστον Ίστον, ο οποίος αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Πεκίνο και το έκανε με εντυπωσιακό τρόπο!

Ο Αμερικανός βελτίωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στο δέκαθλο, αφού μετά και το τελευταίο αγώνισμα τα 1.500μ. συγκέντρωσε 9.045 βαθμούς στο σύνολο! Tο προηγούμενο ήταν κι αυτό δικό του, με 9.039 βαθμούς.

Δεύτερος ήταν ο Καναδός, Ντάμιαν Γουόρνερ με νέο εθνικό ρεκόρ (8.695) και τρίτος ο Γερμανός, Ρίκο Φρέιμουθ κάνοντας ατομικό ρεκόρ (8.561). *Πηγή: sport-fm.gr*

Το έκανε ξανά ο Φάρα!! (video)


Το τρίτο του νταμπλ πανηγύρισε ο Μο Φάρα στο Παγκόσμιο του Πεκίνου. Μετά την πρωτιά στα 10.000μ. κέρδισε και στα 5.000μ., επαναλαμβάνοντας το επίτευγμα που είχε πετύχει στην Μόσχα και στο Λονδίνο.

Το έκανε ξανά ο Φάρα! (video)
Δεν έχει αντίπαλο ο Μο Φάρα και το επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου, τόσο στα 10.000μ., όσο και στα 5.000μ.

Ο Βρετανός δρομέας κατέλαβε σήμερα την κορυφή στα 5.000 μέτρα και έκανε το νταμπλ για τρίτη φορά στην καριέρα του, αφού το είχε επαναλάβει στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου και το Παγκόσμιο της Μόσχας.

Ο χρόνος του δεν εντυπωσιάζει (13.50.38), αφού η κούρσα επικεντρώθηκε στην τακτική, όμως το επίτευγμά του γράφει ιστορία. Στη δεύτερη θέση άφησε τον Κενυάτη Εντικού με 13.51.75 και το χάλκινο μετάλλιο ο Αιθίοπας Γκεμπριέτ με 13.51.86.



inner

Κορυφαία η Αρζαμάσοβα στα 800μ.


Την κορυφή στα 800μ. γυναικών κατέλαβε η Μαρίνα Αρζαμάσοβα, χαρίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη Λευκορωσία με χρόνο 1.58.03. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Καναδή Μπίσοπ με 1.58.12, με την Κενυάτισσα Σουμ να μένει στην τρίτη θέση (1.58.18).

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*