Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ του Μαραντόνα και ο ΠΑΟ του Ροναλντίνιο…

Την κοπάνησε ο Τσάκας, λοιπόν. Από εδώ πάνε και οι άλλοι, δηλαδή. Και, μάλιστα, κάποιοι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον πήρανε χαμπάρι και άρχισαν να τον δουλεύουνε ψιλό γαζί σήμερα στο ΟΑΚΑ.
Ο sportdog δεν έχει να πει πολλά για τον Τσάκα αυτή τη στιγμή. Τώρα, δηλαδή, αφήνουμε να μιλήσουν οι άλλοι.

Εμείς, άλλωστε, είχαμε κάνει τα… αποκαλυπτήρια του Τσάκα πριν από λίγες ημέρες, με ένα κομμάτι που προκάλεσε πάταγο και που ουσιαστικά «έδειχνε» τον τρόπο με τον οποίο θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια και από τον Παναθηναϊκό ο συγκεκριμένος «παράγοντας». Όπως και από τον ΠΑΟΚ πριν από δέκα χρόνια.
Θυμηθείτε το θεμα του sportdog για τον Τσάκα και πείτε μας αν υπάρχει καμία διαφορά με όσα κάνει τώρα αυτός ο τύπος...Ήταν 13 Ιουνίου 2001. Διαβάζοντας εφημερίδες εκείνη την ημέρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, πετούσαν στα ουράνια. Ο Βλάσης Τσάκας υποσχόταν 12 δις δραχμές στον δικέφαλο μέσα σε μια αγωνιστική περίοδο!
Πριν τον Ροναλντίνιο έφερνε ...Μαραντόνες στον ΠΑΟΚ!
Εξωφρενικό ποσό για την εποχή και για μια μόνο σεζόν. Ο «εκπρόσωπος» μεγάλου ομίλου επιχειρήσεων της Αργεντινής ήθελε να πάρει το 38% της ΠΑΕ και στη συνέχεια, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, να αποκτήσει ακόμα ένα 16%.
Ο sportdogαποφάσισε να κάνει μια βουτιά στα βαθιά. Στα παλιά και ξεχασμένα αρχεία των εφημερίδων για να βρει μερικά στοιχεία – επίκαιρα, φανταζόμαστε – για τον Βλάση Τσάκα, το Νο1 πρόσωπο των τελευταίων εβδομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στην εφημερίδα «Τα Νέα», λοιπόν, εκείνης της 13ης Ιουνίου 2001 διαβάζουμε:
«Ο όμιλος αυτός, σύμφωνα με τον κ. Τσάκα δραστηριοποιείται κυρίως στην Λατινική Αμερική και τώρα ετοιμάζεται για επιχειρηματικό άνοιγμα στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό, προτίθεται να αγοράσει μια ποδοσφαιρική ομάδα, προκειμένου μέσω αυτής να προωθήσει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές του. Το ποσό που αναμένεται να επενδυθεί στην ομάδα την φετινή χρονιά από τον συγκεκριμένο όμιλο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, αγγίζει τα 12 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ ήδη έχει σταλεί ένα ποσό μεγαλύτερο των 500 εκ. δρχ.».
Σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ διαβάζουμε ακόμα: «Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Τσάκα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ενημερωθεί για όλες αυτές τις εξελίξεις από τον Γιώργο Μπατατούδη, όπως και ενημερώθηκε ότι στις προθέσεις του ομίλου που θα αγοράσει τον ΠΑΟΚ είναι ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΘΟΥΝ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ».
Λίγες μέρες μετά, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2001, οι ψύλλοι έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στα αυτιά των ΜΜΕ. Διαβάζουμε από την ίδια εφημερίδα:
«Βαθύ σκοτάδι και στον ΠΑΟΚ. Με αδιαφανείς διαδικασίες και ένα κακοστημένο παιχνίδι εντυπώσεων προσπαθεί ο Γιώργος Μπατατούδης να μεταβιβάσει το πακέτο των μετοχών της δημοφιλούς ομάδας. Εδώ επενδυτές, εκεί επενδυτές, πού είναι οι επενδυτές;».
Κι αφού γίνεται αναφορά στα τεχνάσματα του Μπατατούδη με δήθεν επίδοξους αγοραστές της ομάδας που ο ίδιος διέρρεε για να κερδίζει χρόνο (Δημήτρης Αγγελόπουλος της Καλαμαριάς, οικογένεια Μαμιδάκη, «βασιλιάς μαγιό» από την Σουηδία ονόματι Πάνος Παπαδόπουλος κλπ.), φτάνουμε και στον Τσάκα!
Γράφουν τα «Νέα»:
«Στο προσκήνιο ξαφνικά βγήκε η χρηματοπιστωτική εταιρεία από την Αργεντινή, την οποία εκπροσωπεί ο Βλάσης Τσάκας. Ο κ. Τσάκας ισχυρίζεται ότι τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί και επίσημα η αγορά της ΠΑΕ από τη συγκεκριμένη εταιρεία και ότι στα σχέδια των Αργεντίνων επιχειρηματιών είναι να επενδύσουν για τον πρώτο μόνο χρόνο 12 δισ. δρχ. Παράλληλα διαρρέει ότι ο Βενετίδης έχει κλείσει, ήδη, στη Φιορεντίνα και ότι στη θέση του θα έρθει στην Τούμπα ο Δημήτρης Γελαδάρης».
Λίγο πιο κάτω, όμως, επισημαίνουμε ένα ακόμα ρεπορτάζ με πολλή καχυποψία για τον Τσάκα και με αναφορές ΣΕ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ:
«Περίεργο χαρακτηρίζουν επιχειρηματικοί κύκλοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης το παρελθόν του Βλάση Τσάκα, ο οποίος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος μεγάλου αργεντίνικου ομίλου και διαπραγματεύεται την αγορά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι υπάρχουν αποφάσεις του 1992 από τα Δικαστήρια Ηρακλείου, σύμφωνα με τις οποίες άτομο με το ίδιο όνομα και πατρώνυμο έχει καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 10 ετών για υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος και αναζητείται. Νομικοί κύκλοι εκτιμούσαν ότι πρόκειται για συγχωνευτική ποινή υποθέσεων ακάλυπτων επιταγών. Ακόμα και από την πλευρά των δικηγόρων του ΠΑΟΚ επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσάκας έχει εμπλακεί πριν από το 1997 σε τέτοιες υποθέσεις. Ο ίδιος ο επίδοξος επενδυτής, με τον οποίο επικοινώνησαν Τα Νέα αρνήθηκε ότι αναζητείται από την αστυνομία, καθώς ισχυρίστηκε πως το όνομα της μητέρας του είναι Καλλιόπη και όχι Αλεξάνδρα, όπως του ατόμου που έχει καταδικαστεί, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές. Ωστόσο, όμως, η Αλεξάνδρα Τσάκα, που κατοικεί στο Πανόραμα Ηρακλείου, σε τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαίωσε ότι ο γιός της είναι ο Βλάσης Τσάκας ο οποίος μένει στην Αργεντινή και διαπραγματεύεται την αγορά της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Από την πλευρά της αστυνομίας, πάντως, δεν διασταυρώθηκε ότι αναζητείται ο Τσάκας, ο οποίος από χθες βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, όπως ο ίδιος είπε».
Στις 18 Ιουνίου υπάρχει και νέα παρουσία Τσάκα στις εφημερίδες. Αυτή τη φορά, όμως, οι δηλώσεις του γίνανε… βούλα και πέρασαν στα ψιλά:
«Αδιαφορούμε παντελώς για οτιδήποτε λέγεται για ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, επειδή δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα», είπε χθες ο φερόμενος ως εκπρόσωπος του ομίλου επιχειρήσεων από την Αργεντινή Βλάσης Τσάκας, που διαχειρίζεται την υπόθεση αγοράς μέρους των μετοχών του Γιώργου Μπατατούδη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ο κ. Τσάκας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στην αγορά του πακέτου των μετοχών της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Παρέτεινε, πάντως, την αγωνία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ όσον αφορά την ανακοίνωση του ονόματος της εταιρείας που θα αγοράσει την ομάδα, λέγοντας: «Το όνομα της εταιρείας θα ανακοινωθεί το αργότερο την Τετάρτη».
Και φτάνουμε στις 20 Ιουνίου 2001. Εκεί αρχίζει να μπλέκεται περισσότερο ακόμα το πράγμα. Το ρεπορτάζ των Νέων μιλάει από μόνο του:

«Περιπλέκεται η υπόθεση της εξαγοράς μέρους του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους Αργεντίνους επιχειρηματίες, ύστερα από την ανακοίνωση της εξαγοράς ποσοστού της Άθλος ΠΑΟΚ ΑΕ από την InteractiveΑΕ. Αυτό είπε χθες ο εκπρόσωπος του ομίλου επιχειρήσεων της Αργεντινής Βλάσης Τσάκας, ο οποίος δηλώνει ότι αγνοεί την συγκεκριμένη πράξη και ότι ο Γιώργος Μπατατούδης ποτέ σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεών τους δεν του ανέφερε ότι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ομάδας είναι δεσμευμένα με τη συγκεκριμένη εταιρεία».
Δυο μέρες αργότερα έρχεται άλλο ένα κτύπημα, ίσως το μεγαλύτερο για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ που περίμεναν τους Αργεντίνους παικταράδες του Τσάκα. Να τι έγραφε το ρεπορτάζ στις 22 Ιουνίου 2001:

«Το θέατρο του παραλόγου (ή η κοροϊδία) συνεχίζεται στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μπατατούδη και παρτενέρ του, τους κατά καιρούς «ενδιαφερόμενους» για την αγορά της ομάδας. Χθες στις 3.20 μ.μ. στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας υπήρχε μια είδηση που ανάφερε ότι: «Σε ναυάγιο οδηγείται η συμφωνηθείσα αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΠΑΟΚ. Η απαραίτητη προϋπόθεση – καταβολή συγκεκριμένου χρηματικού ποσού για να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής δεν υλοποιήθηκε από τον όμιλο των Αργεντινοαμερικανών επιχειρηματιών. Αναμένονται άλλες κινήσεις στις αμέσως προσεχείς ημέρες».
Σε άλλο σημείο του ίδιου ρεπορτάζ αναφέρεται:
«Χθες, ο Βλάσης Τσάκας ήταν εξαφανισμένος από προσώπου γης. «Βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις» έλεγαν αυτοί που απαντούσαν στο κινητό του τηλέφωνο υποστηρίζοντας ότι είναι συνεργάτες του. Οι μόνες δηλώσεις που έκανε χθες ήταν νωρίς το πρωϊ σε εκπομπή του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ΑΝΤ1, πολύ νωρίτερα δηλαδή από την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μπορεί ο κ. Τσάκας να είπε ότι το όνομα της εταιρείας που ενδιαφέρεται για να αγοράσει τον ΠΑΟΚ είναι Global, όμως, όταν ρωτήθηκε για κάποια επίσημα στοιχεία της εταιρείας ή για τα τηλέφωνά της στην Αμερική ή για την ηλεκτρονική της διεύθυνση, αρνήθηκε να τα δώσει, χωρίς να εξηγεί τον λόγο της απροθυμίας του. Η όλη υπόθεση, πάντως, θυμίζει την περίπτωση Πάνος Παπαδόπουλος, μόνο που τότε υπήρχε στην πραγματικότητα η εταιρεία κατασκευής μαγιό, ενώ τώρα η εταιρεία Global μοιάζει περισσότερο με φάντασμα».
Το κακόγουστο σίριαλ ολοκληρώνεται στις 28 Ιουνίου 2001, όταν και οι μάσκες έχουν πέσει εντελώς και ο ΠΑΟΚ παραπατάει. Μάλιστα, υπάρχουν δηλώσεις του κ. Καλαφάτη που επιβεβαιώνει τις διαπραγματεύσεις με έξι ανθρώπους του Τσάκα, ενώ στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ κ. Βλάχος μεταξύ άλλων αποκαλύπτει και το εξής φοβερό για το συμφωνητικό μεταξύ των δυο πλευρών:
«Στο συγκεκριμένο συμφωνητικό υπάρχουν ρήτρες με βάση τις οποίες αν η συμφωνία χαλάσει με υπαιτιότητα του ΠΑΟΚ, θα πρέπει η ομάδα της Θεσσαλονίκης ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΛΑΣΗ ΤΣΑΚΑ ΕΝΑ ΠΟΣΟ ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΡΑΧΜΕΣ, ενώ αν η συμφωνία χαλάσει με υπαιτιότητα του κ. Τσάκα θα πρέπει εκείνος να δώσει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό γύρω στα 250 εκ. δρχ.».
Εμείς απλά αναδημοσιεύσαμε τα ρεπορτάζ του καυτού Ιουνίου 2001. Πριν από δέκα χρόνια. Ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τυχόν ομοιότητες ή όχι. Το μόνο που μπορούμε να συστήσουμε είναι ότι «όπου ακούς πολλούς Ροναλντίνιο, κράτα και μικρό καλάθι».
ΥΓ: Για τους άπιστους Θωμάδες παρουσιάζουμε φωτοτυπίες από εκείνα τα ρεπορτάζ – φωτιά για να τα δείτε και με τα μάτια σας.

Τσάκας: «Αποσύρουμε την πρόταση»

Φραστική επίθεση από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού δέχτηκε ο Τσάκας κατά την παρουσία του στο ΟΑΚΑ κάτι που τον οδήγησε στο να δηλώσει ότι θα αποσύρει την πρόταση του πρίγκιπα.
«Αύριο θα σας δείξω τα χρήματα και θα αποσύρουμε την πρόταση», ήταν τα λόγια του μετά το τέλος της αναμέτρησης των «πρασίνων» με τον ΟΦΗ.
Σας θυμίζουμε ότι ο συνεργάτης (όπως αυτοαποκαλείται) του πρίγκιπα Αλ Σαούντ άκουσε έντονες αντιδράσεις από τον κόσμο του Παναθηναϊκού και πριν από το παιχνίδι. Αφού, λοιπόν, παρακολούθησε το ματς με τους κρητικούς, από τις σουίτες του ΟΑΚΑ και έγινε δέκτης νέων «παραπόνων», εκνευρίστηκε και πέταξε τη… βόμβα! Μένει να φανεί, αν αυτό που είπε το εννοεί, τη στιγμή, πάντως, που μπαίνουν πολλές σκέψεις στο μυαλό των φίλων του «τριφυλλιού», περί αφορμών ή όχι. Ο χρόνος θα δείξει…
 

«Να βελτιώνουμε τους παίκτες μας»

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε για τους νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν απέναντι στον ΟΦΗ και τόνισε ότι θα τους δίνει ευκαιρίες, όποτε βρίσκει την ευκαιρία.
«Να βελτιώνουμε τους παίκτες μας»
«Τρεις παίκτες από τις ακαδημίες έπαιξαν σήμερα! Η δουλειά μας είναι να προσπαθούμε καθημερινά να βελτιώνουμε τους παίκτες μας. Οι νέοι πρέπει να δουλέψουν μαζί μας, να βελτωθούν και να δείξουν την ποιότητά τους. Χρειάζεται μια καλή ομάδα για να τους υποστηρίξει.
Ο χρόνος, ο οποίος παίζουν είναι σημανιτκός ώστε να βελτιώνονται και να δείχνουν τις ικανότητές τους και κάθε φγορά που υπάρχει δυνατότητακαι τα πράγματα πηγαίνουν καλά θα συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, δεν μπορούμε να το προβλέψουμε και είναι σημαντικό να μπορούμε να έχουμε όλους τους παίκτες, όσο μπορούμε. Είναι σημαντικό οι μεγάλες ομάδες να φτιάχνονται από παίκτες οι οποίοι έρχονται από τις ακαδημίες», είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ήττα μετά από 5 χρόνια!!

Ο Παναθηναϊκός είχε να ηττηθεί στην Α1 σε παιχνίδι με επαρχιακή ομάδα εδώ και μία πενταετία!
Ήττα μετά από 5 χρόνια!!
Συγκεκριμένα από τις 18 Οκτωβρίου του 2006 όταν είχε χάσει στην Πάτρα από την Ολυμπιάδα Πάτρας με 68-67!
Επίσης η τελευταία του ήττα από ομάδα πλην του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο, ήταν στις 5 Απριλίου του 2009 όταν έχασε με 77-76 από τον ΠΑΟΚ...

πηγή: sportdog.gr   

Η έκπληξη της χρονιάς στην Α1 μπάσκετ έγινε στην Καβάλα

Η έκπληξη της χρονιάς στην Α1 μπάσκετ έγινε στην Καβάλα. Η τοπική ομάδα νίκησε 79-70 τον υπερόπτη Παναθηναϊκό που συνεχίζει να ψάχνεται! Δεν ξύπνησαν οι πράσινοι από το καμπανάκι της Μάλαγα...
Καβάλα στο καλάμι δεν πάει πουθενά!
Στη Μάλαγα γλίτωσε στο παρά ένα, έχοντας παίξει καλά για ένα ημίχρονο. Στο κλειστό της Καλαμίτσας δεν έπαιξε καλά ούτε για ένα δευτερόλεπτο κι η εντυπωσιακή Καβάλα του Δημήτρη Πρίφτη πήρε Ιστορική νίκη, την πρώτη σε εφτά προσπάθειες από το 2008 απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς τόνισε πως δε χρειάζεται NBAers, αλλά το σίγουρο είναι πως χρειάζεται όλους τους παίκτες τους σε εγρήγορση για να υπάρχει λύσεις και να μην υπάρχουν κούραση και δικαιολογίες.
Απέναντι στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων δεν υπήρξε ποτέ αντίδραση, με τον Στίβεν Σμιθ να προσπαθεί μόνος να μαζέψει να ασυμάζευτα, σε μία τραγική εμφάνιση, λίγα 24ωρα έπειτα τη δραματική νίκη επί της Ουνικάχα.
Οι «Αργοναύτες» συνεχίζουν αήττητοι στην έδρα τους και συνολικά με 4-2, την ώρα που οι πρωταθλητές Ελλάδος απώλεσαν το απόλυτο (4-1) κι άφησαν την κατηγορία χωρίς αήττητη ομάδα.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 42-34, 60-53, 79-70
Πηγή: gazzetta.gr

Όρθιος μόνο ο Πανιώνιος!

Σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από πολλούς τραυματισμούς και για τις δύο ομάδες, ο Πανιώνιος λύγισε 2-1 τον Άρη στη Ν. Σμύρνη και πήρε το πρώτο του τρίποντο μετά τις 24 Σεπτεμβρίου.
Όρθιος μόνο ο Πανιώνιος!
94' Λήξη του αγώνα!
93' Τραυματισμός και για τον Ριέρα!
92' Ο Άρης μοιάζει με νοσοκομιακή μονάδα αφού από το 80' φαίνεται να χολένει ο Καζναφέρης και εδώ και περίπου πέντε λεπτά είναι τραυματίας και ο Κατίδης
90' Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
88' Αλλαγή για τον Πανιώνιο με τον Μιλοβάνοβιτς να παίρνει τη θέση του Κολοβού
86' Κεφιαλιά του Ντίκο, μαζεύει ο Ελευθερόπουλος
86' Κόρνερ από τον Ελευθερόπουλου ύστερα από άσχημο διώξιμο του Τσότσαλιτς
83' Σουτ του Κολοβού ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κβιρκβέλια, η μπάλα βρίσκει στον Κουμορτζί που είναι σε θέση οφσάιντ
78' Τώρα μπήκε ο Γουνδουλάκης στον αγώνα
77' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μίσελ, μαζεύει εύκολα ο Ελευθερόπουλος
76' Κίτρινη στον Αναστασόπουλο και τον Κβιρκβέλια
76' Βγαίνει με φορείο ο Σάμαρης. Θα τον αντικαταστήσει σε λίγο ο Γουνδουλάκης
73' Γκολ για τον Άρη! Φοβερή κεφαλιά του Τσέζαρεκ με τον Ελευθερόπουλο να ακουμπάει τη μπάλα αλλά να μην μπορεί να της αλλάξει πορεία
71' Σουτ του Σανκαρέ από πλάγια αριστερά όπως επιτίθεται ο Άρης, η μπάλα περνάει ψηλά άουτ
70' Κίτρινη κάρτα στον Κολοβό
68' Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη με τον Τσέζαρεκ να αντικαθιστά τον Γιαννιώτα
65' Αλλαγή για τον Άρη. Μπαίνει ο Κατίδης στη θέση του Τόχα
62' Αναγκαστική αλλαγή για τον Πανιώνιο. Βγαίνει ο Σκέμπρι και μπαίνει ο Αναστασάκος
58' Γκολ για τον Πανιώνιο! Ο Ριέρα με κάθετη μπαλιά βρίσκει τον Σκέμπρι, ο οποίος δίνει παράλληλα στον Κούτσι που εκτελεί σε κενό τέρμα
57' Ωραία σέντρα από τον Γιαννιώτα από τα δεξιά, ο Σολτάνι δεν βρήκε τη μπάλα με τη προβολή για λίγα εκατοστά
53' Αλλαγή για τον Άρη. Μπαίνει ο Ακόστα στη θέση του Τριανταφυλλάκου
51' Διαμαρτύρονται για πέναλτι οι γηπεδούχοι, άουτ δείχνει ο Τριτσώνης
48' Σουτ του Σκέμπρι περνάει ελάχιστα άουτ
46' Σουτ του Τόχα στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου
46' Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με τις ίδιες εντεκάδες που είχαν και στο πρώτο ημίχρονο
46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου
45+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου
45' Κίτρινη στον Σολτάνι για χέρι σε διεκδίκηση για κεφαλιά
44' Φαίνεται να έχει πρόβλημα στον μηρό ο Σκέμπρι
42' Σουτ από τον Σάμαρη περνάει άουτ
39' Γκολ για Πανιώνιο! Ο Σκέμπρι βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη από την κάθετη μπαλιά του Σάμαρη και εκτελεί υποδειγματικά
34'Σουτ του Κολοβού, μεγάλη απόκρουση από τον Βελλίδη σε κόρνερ
30' Σουτ του Τόχα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ελευθερόπουλου
28' Κίτρινη κάρτα στον Κούτσι γιατί συνέχισε τη φάση, αφού είχε υποδειχτεί σε θέση οφσάιντ. Πάντως η φάση σηκώνει κουβέντα...
27' Γυρνάει σε 4-4-2 ο Άρης καθώς ο Πρόμπιερζ ζήτησε από τον Καστίγιο να ανέβει λίγο πιο μπροστά και να βοηθήσει τον Τριανταφυλλάκο
23' Σουτ του Φατί στην κίνηση, η μπάλα περνάει άουτ
22' Σουτ του Σέμπρι στην αγκαλιά του Βελλίδη
20' Πάλι από τα αριστερά ο Άρης γίνεται επικίνδυνος, αλλά η άμυνα του Πανιωνίου θα διώξει τη συρτή σέντρα του Καστίγιο
19' Πρώτη φορά γίνεται απειλητικός ο Άρης με τον Σολτάνι να βγαίνει μπροστά από τα αριστερά, αλλά δεν κάνει καλή μπαλιά
12' Τεράστια ευκαιρία για τον Πανιώνιο! Ο Κούτσι βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη από φοβερή μπαλιά του Ριέρα αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει
9' Παραλίγο να βγει μόνος του ο Ριέρα, αλλά την μπαιλιά του Κβικβέλια απομάκρυνε ο Μισελ σε κόρνερ
6' Ξεκίνησε καλύτερα ο Πανιώνιος αλλά σιγά σιγά ισορροπεί το παιχνίδι ο Άρης
1' Ευκαιρία για τον Πανιώνιο με σουτ του Σέμπρι απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βελλίδης
1' Έναρξη του αγώνα
Οι συνθέσεις:
Πανιώνιος (Απόστολος Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Κολοβός (Μιλοβάνοβιτς 88'), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Κουμορτζί, Σάμαρης (Γουνδουλάκης 78'), Κούτσι, Γιόνσον, Σέμπρι (Αναστασάκος 61').
Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Σολτάνι, Τόχα (Κατίδης 65'), Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (Τσέζαρεκ 68'), Τριανταφυλλάκος (Ακόστα 53').
Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Ανεβαίνει η Βέρντερ!!

Την συντριβή από την Γκλάντμπαχ ξεπέρασε η Βέρντερ, αφού νίκησε με 2-0 την Στουτγάρδη στο «Βέζερ Στάντιον» με δύο γκολ σε δέκα λεπτά, φθάνοντας στην 4η θέση με είκοσι πέντε βαθμούς.
Ανεβαίνει η Βέρντερ
Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα στο 57' όταν ο Φριτς τροφοδότησε τον Χαντ, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 64' όταν ο Χάρνικ πάσαρε στον Κακάου, ο οποίος σούταρε άουτ από το ύψος του πέναλτι. Η Βέρντερ «σφράγισε» την νίκη στο 67' όταν ο Μπαρτγκέφλε κέρδισε φάουλ από τον Μπουλαρούζ και ο Νάλντο με δεξί «κεραυνό» από τα 20 μέτρα νίκησε τον Ούλριχ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

πηγή: sportdog.gr   

"Θέλουμε δουλειά"

κανοποιημένος από την συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών στους πρώτους τρεις αγώνες του Λεβαδειακού, εμφανίστηκε ο τεχνικός των Βοιωτών, Γιώργος Παράσχος.
"Θέλουμε δουλειά"
«Παίξαμε τρία σημαντικά παιχνίδια αυτή την εβδομάδα,. Η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών είναι πολύ καλή. Από εκεί και πέρα επιβαλλόταν να κερδίσουμε και να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε περισσότερο άγχος από ότι περιμέναμε. Από εκεί και πέρα ήμασταν κακοί στην κυκλοφορία της μπάλας και κάναμε βεβιασμένες επιθέσεις. Κάναμε τις κλασικές ευκαιρίες. Είχαμε την τύχη να σκοράρουμε αμέσως μετά το πέναλτι», είπε αρχικά ο κ.Παράσχος στην συνέντευξη Τύπου.

«Χρειάζεται δουλειά ακόμα η ομάδα, αλλά έχουμε και την υπομονή και την διάθεση για να γίνει αυτό», κατέληξε.

Πάντα μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός. Νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ

Πάντα μόνος πρώτος ο Παναθηναϊκός. Νίκησε 3-1 τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ με γκολ των Ζέκα, Κλέιτον και Λέτο. Συνεχίζουν τα χορευτικά τους μετά τα γκολ οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα!
Σε αυτό το Dancing δεν έχει τούμπες!
Στην κορυφή της Superleague πέρασε ξανά ο Παναθηναϊκός (μετά το προσωρινό πέρασμα της ΑΕΚ για μία μέρα) μετά τη νίκη του στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Οι ''πράσινοι'' επικράτησαν στο... ρελαντί 3-1 των Κρητικών, με σκόρερ τους Ζέκα (14'), Κλέιτον (46') και Λέτο (75') με πέναλτι. Όλα τα λεφτά βέβαια ήταν ο πανηγυρισμός των παικτών του Φερέιρα σε κάθε γκολ, θέτοντας συμμετοχή στο... Dancing with the stars με τα χορευτικά τους! Το γκολ του ΟΦΗ πέτυχε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Κάλαϊτζιτς (58')
Οι ''πράσινοι'' μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και άσκησαν μεγάλη πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ προκειμένου να ανοίξουν το σκορ. Παρ' όλα αυτά, οι Κρητικοί σημείωσαν την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα με τον Καπίνο να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Σίσιτς στο 8'. Οι παίκτες του Φερέιρα είχαν την υπεροχή στα πρώτα λεπτά, αλλά δεν μπορούσαν να πατήσουν εύκολα στην περιοχή του Κάρολ. Οι Ηρακλιώτες είχαν κλείσει καλά όλους τους διαδρόμους, ενώ ό,τι σουτ ή σεντρα πήγαινε προς την εστία, τις καθάριζε ο Άγγλος τερματοφύλακας, ο οποίος ήταν πολύ θετικός στις επεμβάσεις του . Καθοριστική όμως ήταν η φάση του 14', όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κατσουράνης έκανε τη σέντρα, ο Ζέκα πήρε την κεφαλιά, ο Κάρολ απέκρουσε, ο Πορτογάλος όμως πήρε το ριμπάουντ και άνοιξε το σκορ.
Μετά το 1-0 των “πρασίνων”, ο ΟΦΗ προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και τα κατάφερε, αφού οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους και το έριξαν στο... passing game εναλλάσσοντας μπαλιές στο κέντρο! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι Κρητικοί να ανακτήσουν τον έλεγχο του ματς και να βγούνε με αξιώσεις στην εστία του Καπίνο! Στο 35' μάλιστα αν είχαν οι φιλοξενούμενοι την τύχη με το μέρος τους θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει, αλλά η προβολή του Παπουλή, ύστερα από το σουτ του Καμπάνταη έφυγε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του 17χρονου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.
Όπως καταλαβαίνετε, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ούτε μία φορά αφότου προηγήθηκε, ούτε το άστοχο σουτ του Σπυρόπουλου στο 41΄μπορεί να χαρακτηριστεί ευκαιρία, καθώς δεν ανησύχησε στο ελάχιστο τον πορτιέρο των Κρητικών. Έτσι οι παίκτες του Φερέιρα πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 1-0.
Οι ''πράσινοι'' ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, με τον Κλέιτον να γράφει στο 46' το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Στην προηγούμενη φάση ο Κάρολ απέκρουσε εντυπωσιακά μακρινό σουτ του Λέτο που πήγαινε στα δίχτυα του!
Ο ΟΦΗ όμως αποδείχτηκε ξανά πολύ σκληρό... καρύδι. Στο 58' κέρδισε πέναλτι ύστερα από ανατροπή του Παπουλή από τον Καπίνο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κάλαϊτζιτς, βάζοντας την ομάδα του ξανά στο παιχνίδι.
Ο ΠΑΟ βέβαια δεν του έδωσε κανένα περιθώριο στη συνέχεια. Στο 63' οι πράσινοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Μπουλούτ σε σέντρα του Λέτο, ενώ στο 64' ο Αργεντινός έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ ύστερα από την απόκρουση του Κάρολ σε σουτ του Κλέιτον. Ο, τι δεν κατάφερε ο Λέτο σε εκείνη τη φάση, το έκανε πράξη στο 75', όταν σημείωσε το 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μαυρίας (ανατράπηκε από τον Παπουλή).
Οι “πράσινοι” θα μπορούσαν να πετύχουν και τέταρτο γκολ στο 90' αλλά ο Κάρολ είπε όχι στον Κουίνσι, ο οποίος αντί να πασάρει στον Λέτο που ήταν μόνος του, προτίμησε το σουτ. Έτσι το σκορ παρέμεινε 3-1 με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, ύστερα από το χθεσινό προσωρινό πέρασμα της ΑΕΚ.
Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καπίνο, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα, Σιμάο, Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος, Κλέιτον
OΦΗ (Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Κάλατζιτς, Καμπάνταης, Μποντόρ, Γεωργίου, Σόουζα, Παπουλής, Σίσιτς, Σουμπίνιο

Ξεκινάνε... group therapy στον ΠΑΟΚ!!

Σήμερα και αύριο και τις επόμενες ημέρες Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης θα μιλήσουν με τον Λάζλο Μπόλονι έχοντας ως στόχο να βάλουν προτεραιότητες.
Ξεκινάνε... group therapy στον ΠΑΟΚ!
Μετά τις προηγούμενες συζητήσεις από τις οποίες προφανώς δεν προέκυψε αποτέλεσμα, οι δύο παράγοντες είναι αποφασισμένοι να μιλήσουν ξεκάθαρα στον προπονητή ώστε και εκείνος να καταλάβει που πρέπει να δοθεί το μεγάλο βάρος.
Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αποτελέσματα ειδικά αυτή την περίοδο όπου και το πρόγραμμα δείχνει πιο βατό, αποτελέσματα που θα επιφέρουν μεγαλύτερη ηρεμία στις τάξεις της ομάδας.
Όλα τα άλλα μπορεί να περιμένουν. Και οι δοκιμές και οι όποιες αλλαγές…Τι θα φέρει αυτός ο νέος κύκλος επαφών θα φανεί στο γήπεδο τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή: paok24.gr

"Καρέ" για Λεβάντε!

Με τέσσερα γκολ φιλοδώρησε η Λεβάντε την Σπόρτινγκ Χιχόν, παραμένοντας έτσι στην τέταρτη θέση της Πριμέρα Ντιβιζιόν.
"Καρέ" για Λεβάντε!
Οι Λεβαντίνοι έκαναν... πάρτι απέναντι στην Χιχόν και προηγήθηκαν στο 20' με γκολ του Μπαρκέρο. Στο 47' ο Βάλντο διπλασίασε τα τέρματα για την έως τώρα έκπληξη του πρωταθλήματος, ενώ ο Κονέ σκόραρε δις (52', 62'), διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

πηγή: sportdog.gr