Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μήπως να την υπολογίζουν;

Κουτσά-στραβά, η ΑΕΚ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, παρά τα οικονομικά προβλήματα, τα αγωνιστικά και τις ανταρσίες. Οι αιώνιοι έχουν το νου τους μην τους κάνει καμιά ζημιά;
Μήπως να την υπολογίζουν;
Τρεις νίκες σε τρία ισάριθμα ματς πέτυχε η ΑΕΚ σε διάστημα 6 ημερών, τρία αποτελέσματα, τα οποία την οδήγησαν, έστω και προσωρινά, στην 1η θέση της Superleague. Εξ ου και ο τίτλος του σκύλου μετά το διπλό των ''κιτρινόμαυρων'' στο Αγρίνιο, ''Την 6η ημέρα ο Θεός έπλασε και την κορυφή''.
Όλοι ξέρουν ότι η Ένωση έχει πολλά προβλήματα! Τραυματισμοί, απουσίες, μα πάνω απ' όλα υπάρχει οικονομική ανέχεια, η οποία δίνει έρεισμα για... ανταρσίες!
Από την αρχή της χρονιάς, όλοι είχαν ξεγραμμένη την ομάδα του Δικέφαλουα αετού. Κανείς δεν περιμένει να πρωταγωνιστήσει. Πρώτοι απ' όλους οι δύο διεκδικητές του τίτλου, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός! Κουτσά-στραβά όμως, φτάσαμε στην 11η αγωνιστική και η ΑΕΚ των απλήρωτων παικτών, της ανύπαρκτης διοίκησης και με αμφιλεγόμενο για τις ικανότητες του προπονητή, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας! Έστω και με τρεις παραπάνω αγώνες.
Οπότε, μήπως οι δύο... αιώνιοι να αρχίσουν να την υπολογίζουν; Να την πάρουν λίγο περισσότερο στα σοβαρά και όχι σαν τον φτωχό συγγενή του πρώην ΠΟΚ. Γιατί αρκετές φορές, η φαινομενικά αδύναμη ΑΕΚ έκανε μεγάλες ζημιές σε “πράσινους” και “ερυθρόλευκους”
Άλλωστε και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι ευνοϊκότερες για τους ποδοσφαιριστές του Νίκου Κωστένογλου! Με το τρία στα τρία που πέτυχαν οι ''κιτρινόμαυροι'' κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης (2-0), Λεβαδειακό (2-1) και Παναιτωλικό (2-0), δείχνουν ότι μπορούν να “καθαρίζουν” τα ματς με τους θεωρητικά εύκολους αντιπάλους. Υπόψιν ότι αυτού του είδους οι νίκες (κυρίως σε αγώνες στην επαρχία) στέφουν πρωταθλητή και όχι τα μεγάλα ντέρμπι.
Είναι σημαντικό επίσης το γεγονός, ότι η ΑΕΚ δεν ''καίγεται'' για τα ευρωπαϊκά ματς. Ο προπονητής της τα βλέπει σαν μία ευκαιρία να κάνει ροτέισον, ξεκουράζοντας τις βασικές μονάδες του για τα κρίσιμα ματς του πρωταθλήματος! Για παράδειγμα, στο τελευταίο παιχνίδι του Europa League με τη Λοκομοτίβ Μόσχας στο ΟΑΚΑ(3/11) είχε αφήσει εκτός τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο, Καφέ, Βάργκας και Καράμπελα για να πάρουν ανάσες πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και την Πέμπτη με την Άντερλεχτ.
Συν τοις άλλοις, από τα μέσα Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ θα παίζει μόνο ένα ματς την εβδομάδα, αφού έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη και πλέον η προσοχή της στρέφεται στα εγχώρια και δη, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Αυτό σημαίνει, λιγότερη κούραση και τραυματισμοί, μία κατάσταση που σίγουρα δεν θα απολαμβάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχίσει να παίζει 2 ματς την εβδομάδα.
Οι παίκτες της ΑΕΚ, έχουν αποφορτιστεί ψυχολογικά από το άγχος του πρωταθλητισμού, κάτι που βαραίνει περισσότερο τους συνάδελφούς τους σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Είτε βγούνε τρίτοι, είτε τέταρτοι και πέμπτοι, κανείς δεν πρόκειται να τους κατηγορήσει. Γιατί είναι απλήρωτοι και υπάρχουν χαμηλότερες απαιτήσεις απ' αυτούς από την αρχή της σεζόν! Οπότε έχουν αδειάσει ψυχολογικά από τις ευθύνες της επίτευξης των στόχων και αγωνίζονται πλέον ελεύθερα κάτι που φαίνεται και στα τελευταία τους παιχνίδια!
Ακόμα και σε ανταρσίες τύπου... Γκέντσογλου και αδιαθεσίες α λά Βάργκας βρέθηκε τρόπος για να καλυφθούν τα αγωνιστικά κένα. Ο Νίκος Κωστένογλου σε ρόλο... μάστερ σεφ στον αγώνα με τον Παναιτωλικό έπαιξε με τον Γεωργέα αμυντικό χαφ (τα πήγε περίφημα) δίπλα στον Μάκο (και μετά το 70' Κάλα-Γεωργέας).
Είναι νωρίς ακόμα για τους αιώνιους. Μήπως να αρχίσουν να την υπολογίζουν; Μην τους κάνει καμιά ζημιά και ψάχνονται στο τέλος...

πηγή: sportdog.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια: