Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΑΕΚ: Και όμως είναι ακόμα εδώ!!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για τα σημάδια... ζωής που έδειξε η ΑΕΚ με τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο!
ΑΕΚ: Και όμως είναι ακόμα εδώ
Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια! Από την ΑΕΚ πώς να ζητήσεις γκολ και θέαμα; Ούτε το υποσχέθηκε ούτε έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να το προσπαθήσει. Της ζητείς καλή οργάνωση στο παιχνίδι, δυναμισμό και άμυνα που αντέχει.
Αν, λοιπόν, ζητείς αυτά, τότε από την εμφάνιση της Ένωσης στο Αγρίνιο πρέπει να είσαι ευχαριστημένος. Καθαρή νίκη, απέναντι σε έναν φιλόδοξο αντίπαλο που έπαιζε στο γεμάτο γήπεδό του.
Ο πλήρης Παναιτωλικός απέναντι στην ελλιπέστατη ΑΕΚ, αποδιοργανώθηκε επιθετικά κάνοντας όλες κι όλες δυο τρεις καλές ευκαιρίες. Η Ενωσίτικη άμυνα λειτούργησε αποτελεσματικά.
Η έμπνευση του Κωστένογλου να χρησιμοποιήσει ως αμυντικό χαφ τον 35χρονο έφηβο, Νίκο Γεωργέα, αποδείχτηκε λειτουργική. Πάνω στον ψυχωμένο Καλαματιανό σκόνταψαν και έφαγαν τα μούτρα τους ο Θεοδωρίδης, ο Ρότσα κι όποιος άλλος -πλην Μητρόπουλου- προσπάθησε να επιτεθεί από τον άξονα. Ο Τεννές πιο εκνευρισμένος κι από τον Μπαμόγκο που αποβλήθηκε έκανε αλλαγή πριν τελειώσει το ημίχρονο, έκανε αλλαγή στην αλλαγή (Σιόντης) αλλά δεν κατάφερε τίποτα.
Παρά το γεγονός ότι ο Λεονάρντο κινήθηκε σε ρηχά νερά, μια γρήγορη αλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε «Λύμπε» και Μπέλεκ έφερε τον δεύτερο σε θέση βολής. Αριστερό πλασέ και η ΑΕΚ σε θέση οδηγού.
Ο μπλοκαρισμένος Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να πάρει μπροστά από το μπιζάρισμα της εξέδρας και το ματς έληξε ουσιαστικά με την τραβηγμένη αποβολή του Μπαμόγκο.
Οι παίκτες της ΑΕΚ με τις άδειες τσέπες έπαιξαν γεμάτοι πάθος και ενθουσιασμό. Ο Κωστένογλου μπορεί να εξουθένωσε τον Λυμπερόπουλο κρατώντας τον μέχρι τραυματισμού στο παιχνίδι αλλά «κέρδισε» τον Κλωναρίδη που δημιούργησε με ωραία ενέργεια το δεύτερο γκολ.
Οργανωμένη άμυνα, καλή κυκλοφορία και αξιοποίηση των ευκαιριών. Η ΑΕΚ έτσι μπορεί και έτσι παίζει. Κι όταν παίζει όπως μπορεί τα καταφέρνει…
ΠΗΓΗ: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: