Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά!!

Μετά από 11 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει 15 βαθμούς. Με το ρόστερ, που έχει και τον προπονητή που έχει (τουλάχιστο σε ότι αφορά το ποδοσφαιρικό του επίπεδο και τη θεωρητική του σκέψη), νομίζω πως μοιάζει με ανέκδοτο.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά
Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης:
Στην πραγματικότητα δεν είναι. Και δεν είναι και τυχαίο, αυτό που του συμβαίνει φέτος. Ο ΠΑΟΚ δεν παίζει ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να κάνει φάσεις, δεν μπορεί να κερδίσει ομάδες της σειράς, δεν δίνει την εικόνα μιας ομάδας, που σφύζει από υγεία. Μάλλον συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το ποιος φταίει γι΄ αυτή την κατάσταση, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλά
Δε μπορεί να φταίει μόνο ένας. Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Και σ΄ άλλα παιχνίδια αναρωτήθηκα με τις επιλογές του Μπόλονι, αν για παράδειγμα ήταν συνειδητές ή ήθελε απλά να καταδείξει κάτι και να στείλει κάποια μηνύματα. Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα, έγιναν κωμικά πράγματα.
Νομίζω πως ούτε ένας περαστικός θα ξόδευε τον Αθανασιάδη σε ρόλο δεξιού χαφ, θα προτιμούσε αμυντικό χαφ τον Κοντρέρας από τον Λάζαρ (κυρίως) ή (έστω) τον Αρίας, θα έριχνε τον Γεωργιάδη στο ημίχρονο, αλλά στην αριστερή πλευρά, θα έβλεπε ατάραχος τους παίκτες του να «γεμίζουν» στην αντίπαλη περιοχή ψάχνοντας το κεφάλι του… κανένα και στο τέλος θα έπαιζε με τον Φωτάκη δεξί μπακ, να μαζεύει τις μπάλες στην άμυνα για να τις δίνει στον Κοντρέρας να κάνει παιχνίδι.
Αφήστε, που δεν είμαι βέβαιος αν όντως ο Μπόλονι πιστεύει ότι ο Παπάζογλου είναι παίκτης επιπέδου Σούπερ Λίγκας ή απλά χρησιμοποιώντας τον, θέλει να μας πει κάτι. Εν πάση περιπτώσει, ένα σχήμα που άλλοι το δοκιμάζουν στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας, ο Μπόλονι το «δοκίμασε» στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Γενικώς συμβαίνουν κουφά πράγματα.
Όπως η χρησιμοποίηση του Λίνο στο Δουβλίνο επειδή ο Μπόλονι ήθελε να κερδίσει το ματς, άσχετα αν ο γιατρός είχε πει ότι δεν πρέπει να παίξει. Ένα μήνα έξω ο Λίνο. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Γενικά με τους τραυματισμούς (μέχρι τώρα υπάρχουν γύρω στις 20 θλάσεις) υπάρχει θέμα, γιατί δεν έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά του στα ταλαιπωρημένα παλικάρια, που βρήκε στον ΠΑΟΚ. Ή στην Τρίπολη, όταν ρώτησε τους παίκτες στο ημίχρονο, αν αισθάνεται κανείς κουρασμένος κι ο μοναδικός που σήκωσε το χέρι, έπαιξε μέχρι το 90'.
Για να μην τα πολυλογούμε, νομίζω πως αυτές οι επιλογές του Μπόλονι, δεν δείχνουν έναν άνθρωπο που ζει το ρόλο του και θέλει να τον συνεχίσει. Μάλλον κάτι άλλο δείχνουν. Παρόλα αυτά, για το γενικότερο χάλι του ΠΑΟΚ και γι΄ αυτή την εικόνα, που παρουσιάζει μέσα στα γήπεδα, δεν νομίζω ότι φταίει ο Μπόλονι, ή τουλάχιστο δεν είναι η πρωτογενής αιτία του κακού. Ο Ρουμάνος μάλλον βλέπει το ηθικό του να κάμπτεται και έχει παραδοθεί σε μια αρρωστημένη κατάσταση.
Πριν φύγει από την αίθουσα τύπου το βράδυ της Κυριακής είπε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα για αγωνιστικούς στόχους γιατί πρέπει να δώσουμε απαντήσεις και λύσεις σε άλλα προβλήματα». Και δε νομίζω να μιλούσε για το οικονομικό. Ο Μπόλονι βλέπει παίκτες, δυσαρεστημένους με το ρόλο τους, να λένε πως είναι τραυματίες και να μην τους πιστεύει κανείς. Άλλος παθαίνει θλάση και λέει πως δεν έχει τίποτα, κι όταν δεν έχει τίποτα, λέει πως έπαθε θλάση.
Άλλος δεν έπαιξε σε ένα ματς για το καλό του και στο επόμενο περπατούσε μέσα στο γήπεδο. Άλλος παίζει, αλλά είναι στραβωμένος γιατί δεν παίζουν οι φίλοι του. Μέσα στην εβδομάδα άλλος έφυγε από την προπόνηση. Θα μου πείτε, γιατί δε λες ονόματα. Γιατί, για να βγαίνει το κάθε λάχανο και το κάθε μπρόκολο και να λέει ότι θέλω να φάω τον έναν ή τον άλλον;
Η κατάσταση εντός των τειχών είναι αρρωστημένη και γι΄ αυτό η βασική ευθύνη δεν είναι του Μπόλονι. Αυτός όταν ήρθε στην Ελλάδα μπορεί να πίστευε ότι έχει να κάνει με σοβαρούς ανθρώπους και μεγάλα παιδιά. Τα μεγάλα παιδιά βέβαια, είναι πάντα παιδιά, γιατί φοράνε ακόμη κοντό παντελονάκι. Στον ΠΑΟΚ υπάρχουν τρεις άνθρωποι, που μέχρι πρόσφατα έπαιζαν ποδόσφαιρο, την ξέρουν τη μυρουδιά των αποδυτηρίων κι έχουν αφήσει αυτή την κατάσταση να φτάσει σ΄ αυτό το σημείο.
Άλλοι, που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο, θα έμπαιναν μέσα στα αποδυτήρια και θα πετούσαν τους πάγκους στους τοίχους. Τον τελευταίο καιρό ακούγονται πολλά για τους παίκτες, που είναι απλήρωτοι για λίγους ή πολλούς μήνες. Δεν νομίζω πως μπορεί να δοθεί πιο γελοίο άλλοθι για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δίνει την εικόνα μιας κωμικής ομάδας και χάνει όλες τις μονομαχίες από την Κέρκυρα μέσα στην Τούμπα. Θα δικαιολογούσα για παράδειγμα τον Λάζαρ, τον Αρίας, τον Έτο ή τον Φωτάκη, αν είχαν παράπονα.
Αυτοί διανύουν το πρώτο συμβόλαιό τους στον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά, δεν ήξεραν. Όλοι οι άλλοι, είναι στο δεύτερο συμβόλαιό τους στον ΠΑΟΚ. Ποτέ δεν πληρώνονταν στην ώρα τους, όμως ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να βρουν καλύτερα αλλού κι αφού τα ζύγισαν, αποδέχτηκαν δια της υπογραφής τους μια κατάσταση.
Ούτως ή άλλως, όταν φύγουν θα τα έχουν πάρει όλα. Αυτοί, λοιπόν, δεν δικαιολογούνται να ομιλούν κι αν δεν τους άρεσε η κατάσταση, ας μην έκαναν δεύτερα συμβόλαια. Υπάρχει και η Ξάνθη, που πληρώνει στην ώρα της. Κι επειδή μιλάμε για «απλήρωτους», δεν ξέρω πόσο πιο πληρωμένοι είναι οι παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι όχι απλά δεν ξευτιλίζονται μέσα στο γήπεδο, αλλά έχουν μια ταλαιπωρημένη ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Κι ας πιστεύω ότι ποιοτικά στο σύνολό τους, δεν είναι καλύτεροι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αυτή είναι και μια απάντηση, στην άποψη ότι ο ΠΑΟΚ πάει χάλια γιατί το καλοκαίρι δεν έκανε (περισσότερες) μεταγραφές. Τελικά νομίζω, πως για όλη αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, φταίει η «διοίκηση», οι άνθρωποι που έχουν το γενικό πρόσταγμα και δεν μιλάμε βέβαια για το διοικητικό συμβούλιο.
Το κακό είναι πως ο Ζαγοράκης εν προκειμένω, μπορεί να ξέρει τι φταίει, μπορεί να ξέρει πως λύνεται το πρόβλημα, αλλά σ΄ αυτή τη φάση, δεν έχει τις πλάτες που είχε στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας του, για να πάρει αποφάσεις χωρίς να σκέφτεται συνέπειες και παρενέργειες. Όταν είσαι μονίμως σε θέση άμυνας, είναι δύσκολο να πάρεις επιθετικές αποφάσεις.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο, ο Ζαγοράκης ξέρει πως ακόμη κι αν κουνιούνται στραβά οι βάρκες στο Θερμαϊκό θα βρεθούν κάποιοι για να του ρίξουν τις ευθύνες. Σ΄ όποιον ουδέτερο κι αν το πεις, θα απορήσει, αλλά η πραγματικότητα είναι πως στη μεγάλη δεξαμενή του ΠΑΟΚ, υπάρχει κόσμος, που πιστεύει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, που έβγαλε τον ΠΑΟΚ από τον βούρκο της ανυποληψίας, κάνει κακό στην ομάδα τους! Η αρρώστια στον ΠΑΟΚ, άλλωστε, είναι γενική…
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: