Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μήπως και η ΑΕΚ θέλει τον ...Τσάκα της;

H στάση πληρωμών δεν είναι είδηση πλέον για την Ενωση, η οποία ψάχνει τη λύση προς ανατολάς. Γράφει ο Κυριάκος Θωμαϊδης. 
Μήπως και η ΑΕΚ θέλει τον ...Τσάκα της;
Συζητούσαμε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με τον πρώην πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και ηγέτη της Οriginal Δημήτρη Χατζηχρήστο. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, η κουβέντα έφτασε στην ψυχολογική τόνωση που έχει δώσει στους παίκτες του Παναθηναϊκού η επικείμενη επένδυση του πρίγκιπα Σουλτάν αλ Σαούντ. «Λέτε να θέλει και η ΑΕΚ έναν Τσάκα για να πάρει τα πάνω της;» αναρωτήθηκε ο Χατζηχρήστος.
Δεν ξέρουμε αν η ΑΕΚ θέλει τον... Τσάκα της, αλλά οφείλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες. Η περίπτωση Γκέντσογλου, ο οποίος οδηγείται στην έξοδο επειδή απλώς απαίτησε τα δεδουλευμένα του, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Οι οφειλές προς παίκτες, προπονητές, υπαλλήλους και προμηθευτές πιέζουν τόσο ασφυκτικά που τον Ιανουάριο η ΑΕΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.
Αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα νέα αυστηρά οικονομικά κριτήρια της UEFA, εφόσον συνεχιστεί η στάση πληρωμών της Ενωσης η ομάδα δεν πρόκειται να μετάσχει στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τη νέα περίοδο, ακόμα κι αν κατακτήσει τον τίτλο στην Ελλάδα. Χωρίς καμία υπερβολή κινδυνεύει η συμμετοχή της ακόμα και στο επόμενο πρωτάθλημα της Σουπερ Λίγκας, καθώς δεν θα μπορέσει να πετύχει την αδειοδότησή της.
Αυτό το γνωρίζει ο Σταύρος Αδαμίδης. Γι’ αυτό και τον βλέπετε να τρέχει από δω κι από κει για να βρει λύση. Αρχικά επισκέφτηκε τον ανακριτή των στημένων αγώνων ώστε να πάρει στα χέρια του το περιβόητο έγγραφο του ΣΔΟΕ που αποκάλυψε η τηλεοπτική «Δίκη» και το οποίο φέρνει σε εξαιρετικά ευνοϊκή θέση την ΑΕΚ στο θέμα της δικαστικής αντιδικίας της με τον Μάκη Ψωμιάδη. Βέβαια πρέπει κάποιος να είναι πολύ αισιόδοξος για να πιστεύει ότι θα εισπράξει από τον «Big Mac», ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι στις 7 Δεκεμβρίου το δικαστήριο θα γίνει και θα δικαιώσει την ΑΕΚ.
Η επόμενη κίνηση Αδαμίδη ήταν να αναζητήσει λύσεις από τον Νίκο Νοτιά, καθώς ο έτερος χρηματοδότης Πέτρος Παππάς σήκωσε τα χέρια ψηλά και έγινε... Supporter. Παρά τα αισιόδοξα πρωτοσέλιδα του οπαδικού αθλητικού Τύπου, ο Ελληνοαμερικάνος εφοπλιστής δεν είναι διατεθειμένος να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ΑΕΚ και στο μόνο που ελπίζει είναι να βρει συμπαίκτη. Αυτό το κατέστησε σαφές με την περίφημη δήλωσή του «δεν θέλω να είμαι το μοναδικό κορόιδο που θα πληρώνει».
Δεν γνωρίζουμε αν ο κύριος Αδαμίδης ψάχνει για... κορόιδα στο Κατάρ, αλλά είναι βέβαιο ότι η λύση για την ΑΕΚ θα έρθει εξ ανατολάς και όχι εκ δυσμάς. Ολες οι προσπάθειες του παραιτηθέντος πρόεδρου της ομάδας έχουν επικεντρωθεί στην αραβική λύση, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζεται από αυτά τα κράτη ως πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για επενδύσεις. Οχι πως η Ενωση ακολουθεί τα πατήματα του Τσάκα.
Απλώς υπάρχουν πολλές αραβικές εταιρείες που στρέφουν το βλέμμα στο ελληνικό real estate και θεωρούν την αγορά μιας ομάδας όχημα για την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους βλέψεων. Αλλωστε η σοφία των αρχαίων μας προγόνων αποδεικνύεται (και) από το γεγονός ότι διάλεξαν το καλύτερο οικόπεδο...
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: