Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο γιαλός δεν είναι στραβός!!

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι που δεν κέρδισε την Κέρκυρα. Το πρόβλημα είναι πως δεν είναι μόνο η Κέρκυρα. Είναι και ο Εργοτέλης και ο ΟΦΗ και η Τρίπολη. Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης.
Ο γιαλός δεν είναι στραβός
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι το ότι δεν κέρδισε την Κέρκυρα. Το πρόβλημα είναι πως δεν είναι μόνο η Κέρκυρα. Είναι και ο Εργοτέλης, είναι και ο ΟΦΗ, είναι και η Τρίπολη. Ομάδες που άλλες εποχές, όχι πολύ μακρινές, ο ΠΑΟΚ τις κέρδιζε με σβηστές μηχανές, τώρα δεν μπορεί να τους κάνει φάση.
Μπορεί η στατιστική υπηρεσία να έδωσε 21-2 τελικές προσπάθειες, αλλά τα νούμερα δεν λένε την αλήθεια, γιατί ο Γκαλίνοβιτς χθες το βράδυ, αν είχε αυτή τη δυνατότητα, θα είχε λιώσει το καλαμάκι ανακατεύοντας τον φραπέ.
Ο Μπόλονι υποσχέθηκε το καλοκαίρι ένα πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο, αλλά μετά από έντεκα αγωνιστικές ο ΠΑΟΚ έχασε τα περσινά χαρακτηριστικά του και δεν έγινε καλύτερη ομάδα. Το παιχνίδι του είναι προβλέψιμο κι αυτό που προσπαθεί να περάσει ο Ρουμάνος ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να το παίξει γιατί δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ετσι καταλήγει να παίζει με γιόμες (60 γεμίσματα είχε χθες), χωρίς να έχει καν τους παίκτες για να τις εκμεταλλευτούν.
Πέραν της τακτικής, ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει να βγάζει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους την υγεία που έβγαζε παλιότερα, άλλωστε ακόμη και μέσα στο «σπίτι» του φτάνει στο σημείο να χάνει τις περισσότερες μονομαχίες. Δίνει μια εικόνα ξενερωμένης ομάδας.
Ο Μπόλονι (που στην 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε επίσημο παιχνίδι, είπε να κάνει δοκιμές με τον Κοντρέρας αμυντικό χαφ και τον Αθανασιάδη δεξί χαφ) είπε μετά το παιχνίδι ότι ο στόχος του ΠΑΟΚ είναι να μπει στην πρώτη πεντάδα. Λογικό, μ' αυτή την εικόνα, φαίνεται ένας φυσιολογικός στόχος.
Μιλώντας για στόχους είπε ότι «αυτήν τη στιγμή έχουμε να δώσουμε απαντήσεις σε άλλα προβλήματα». Το θέμα είναι πως πρέπει κάποιος να ξέρει πού σταματά το «άλλοθι» και ξεκινά η «φτηνή δικαιολογία» κι αυτό δεν αφορά τον Μπόλονι. Και απόδειξη αυτού θα είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη στο Λονδίνο ο ΠΑΟΚ θα καταπίνει σίδερα.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: