Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

"Μακάρι να περάσει και ο Ολυμπιακός!"

Ο Ούρκο Πάρντο ευχήθηκε και ο Ολυμπιακός να καταφέρει να πάρει την πρόκριση για τους "16" του Champions League.
"Μακάρι να περάσει και ο Ολυμπιακός!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη «Real Sports»:
Το θαύμα του ΑΠΟΕΛ ολοκληρώθηκε με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τι ονειρεύεστε πλέον;
«Ήταν μια δύσκολη πρόκριση. Αντιμετωπίσαμε κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, παλέψαμε και βγήκαμε νικητές. Σίγουρα ο καθένας από εμάς είναι ευτυχισμένος για αυτό που πετύχαμε, αλλά θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να τα δώσουμε όλα και στους “16”».
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;
«Δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερη μυστικό. Μας αντιμετωπίζουν ως έκπληξη, αλλά, αν παρατηρήσεις το δυναμικό μας, διαθέτουμε ποιότητα και ωριμότητα. Στην Ευρώπη δεν φτάνουν μακριά μόνο οι πλούσιες ομάδες. Δεν χρειάζονται μεγάλα συμβόλαια για να δημιουργήσεις μια καλή ομάδα. Απλώς θα πρέπει να βρεις την πετυχημένη συνταγή. Εμείς είχαμε πάνω από όλα πάθος και μεγάλη θέληση. Και τα καταφέραμε».
Στην Αγία Πετρούπολη έζησες ένα από τα πιο δύσκολα βράδια στην καριέρα σου, αλλά τα κατάφερες πολύ καλά…
«Όντως, ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Η Ζενίτ πίεζε, αλλά αντέξαμε. Είμαι ικανοποιημένος, τόσο για εμένα όσο και για την ομάδα».
Σκέφτεσαι ήδη την κλήρωση και την ομάδα που θα βρεθεί απέναντί σας στον επόμενο γύρο;
«Δεν ανησυχώ με ποιον θα παίξουμε. Θα προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε την πρωτιά στον όμιλο και μετά βλέπουμε. Όλες οι ομάδες που θα βρεθούν στους “16” είναι καλύτερες από εμάς, όμως εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».
Αν πάρει την πρώτη θέση ο ΑΠΟΕΛ, ενδεχομένως να υπάρξει μάχη απέναντι στην πρώην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό, σε περίπτωση που προκριθεί δεύτερος από τον όμιλό του και η κλήρωση – στη συνέχεια – σας φέρει αντιμέτωπους. Ποιο είναι το σχόλιό σου;
«Εύχομαι να περάσει ο Ολυμπιακός, γιατί το αξίζει. Μακάρι να τα καταφέρει. Διαθέτει πολύ καλή ομάδα. Δεν ανησυχώ για μια τέτοια μάχη. Παίζω ποδόσφαιρο και όλα είναι στο πρόγραμμα».
Στεναχωρήθηκες όταν αποχώρησες από τον Ολυμπιακό;
«Ναι, στεναχωρήθηκα. Δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Ήμουν λυπημένος, γιατί είχα προσαρμοστεί και αγωνιστικά και γενικότερα στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός έχει φοβερούς ανθρώπους και συνεργάστηκα άψογα μαζί τους. Όπως και οι οπαδοί του είναι φοβεροί. Επίσης, όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο ρόστερ, ο Φουστέρ, ο Μιραλάς, ο Μοντέστο, είναι εξαιρετικά. Και ο Νικοπολίδης από τον οποίο έμαθα πάρα πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: