Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γιαννιώτας: «Παλεύουμε μόνοι μας»

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη, μετά την αποχώρηση Μιχαλήτσου και τα σενάρια για την έλευση νέου προπονητή, μίλησε ο επιθετικός των "κιτρίνων", Γιάννης Γιαννιώτας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο συνδομητικό κανάλι:

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Άρης. Παλεύετε μόνοι σας;
«Ακριβώς, παλεύουμε μόνοι μας! Ελπίζω πως θα βγάλουμε το κάτι παραπάνω στο ματς με τη Λιβαδειά γιατί πρώτα απ? όλα το χρωστάμε στους ίδιους μας τους εαυτούς, αλλά και στον κόσμο μας που έχει πικραθεί πάρα πολύ. Με τα παιδιά έχουμε δώσει όρκο πως πρέπει να σώσουμε την ομάδα, αφού δεν μπορεί να μας βοηθήσει κάποιος άλλος. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά και ελπίζω να πάνε όλα καλά στο τέλος».

Περιμένετε, πλέον και νέο προπονητή...
«Αυτά δεν τα γνωρίζω εγώ, όμως ελπίζω η διοίκηση να κάνει κάτι. Σίγουρα η λύση δεν είναι να φεύγει ο ένας προπονητής, μετά τον άλλον, διότι αλλάζει συνεχώς η φιλοσοφία της ομάδας. Ελπίζω να βρεθεί η κατάλληλη λύση και να βοηθηθεί η ομάδα».

Περίμενες να φύγει ο κ. Μιχαλήτσος;
«Όχι, σε καμία περίπτωση. Δεν νομίζω πως είναι σοβαρά πράγματα να φεύγουνε πέντε προπονητές σε μια χρονιά και να έρχεται ο έκτος! Έχουμε μια δύσκολη αποστολή με τη Λιβαδειά και κάναμε την Πέμπτη, προπόνηση χωρίς προπονητή! Δεν έχω τι άλλο να πω...».

Έχεις αντικρίσει παρόμοια κατάσταση στον Άρη;
«Κοιτάξτε, στον Άρη δεν έχω αντικρύσει παρόμοια κατάσταση, άλλωστε δεν έχω και πολύ μεγάλη εμπειρία. Το μόνο που ξέρω είναι πως από τότε που ήρθα στον Άρη, ο αείμνηστος Στέφανος Γιώρης και οι συνεργάτες του μου πέρασαν τη φιλοσοφία ότι ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς, να παλεύεις μέχρι το τέλος κι όταν δώσεις τα πάντα θα είσαι ήσυχος με τον εαυτό σου, λέγοντας ''τα? δωσα όλα και έκανα αυτό που έπρεπε''».

Είσαι αγαπητός στον κόσμο και οι φίλοι του Άρη περιμένουν απ? τα παιδιά που αγαπά να του πουν κάτι αυτές τις δύσκολες ώρες. Από πού ν? αντλήσουν αισιοδοξία;
«Τώρα να ζητήσουμε υπομονή, δεν υπάρχει! Εγώ απορώ πως δεν έχουν αντιδράσει ακόμη. Αυτό δείχνει την αγάπη που έχουν προς τον σύλλογο και την υπομονή τους προς εμάς. Δεν υπάρχουν άλλα λόγια, πρέπει να τους δικαιώσουμε για να βγούνε στην πόλη με σηκωμένο το κεφάλι και όχι να κρύβονται στα σπίτια τους».

Πιπίνης: «Δύσκολο το παιχνίδι με τον Πανθρακικό»

Για την αναμέτρηση με τον Πανιθρακικό, αλλά και για τα δυνατά σημεία του Αστέρα Τρίπολης, μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι, ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Χρήστος Πιπίνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: «Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο. Ο Πανθρακικός είναι πολύ καλή ομάδα με παίκτες αρκετά γρήγορούς απ' το κέντρο και μπροστά. Θα παλέψει για τη σωτηρία της αλλά πιστεύω ότι το παιχνίδι θα καταλήξει σε εμάς γιατί χρειαζόμαστε πολύ τους βαθμούς για τα πλέι οφ».

Για τις απουσίες των δύο ομάδων: «Η ομάδα έχει δείξει ότι όποιος και να λείπει αναπληρώνεται διότι έχουμε βάθος. Λείπουν οι Μπαρτολίνι και Περόνε αλλά πιστεύω ότι δεν θα μας κοστίσει σε αντίθεση με τον Πανθρακικό που λείπει ο Παπαδόπουλος, παίκτης που στηρίζεται πολύ η ομάδα της Κομοτηνής στην επιθετική γραμμή. Από κει και πέρα, έντεκα αυτοί και έντεκα και εμείς και θα κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε».

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται στην ποιότητα και τη δύναμη και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε γιατί το θέλουμε πολύ».

Για το ποιο είναι το δυνατό σημείο του Αστέρα: «Αναμφίβολα το δυνατό μας σημείο είναι η έδρα μας που έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο, η ταχύτητα στην επίθεση και η πολύ καλή αμυντική μας συμπεριφορά. Ο Πανθρακικός ξέρουμε ότι θα έρθει για να πάρει ο,τι καλύτερο μπορεί και γιατί όχι και τη νίκη».

Λαδάκης: «Να πάρουμε κάτι θετικό από το παιχνίδι»

Για τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά και την ανάγκη της κατάκτησης των τριών βαθμών στην εν λόγω αναμέτρηση, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Αντώνης Λαδάκης, ο οποίος υπογράμμισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο συνδρομητικό κανάλι:

Για την επιστροφή του στην Τρίπολη: «Είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για μένα. Θα πάω να δω τους παλιούς μου συμπαίκτες και θα το παλιό μου γήπεδο. Αλλά μεγάλη σημασία έχει η ομάδα μου και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος και θέλουμε σε αυτό το παιχνίδι να πάρουμε κάτι θετικό για να μας βοηθήσει στη συνέχεια»

Για την επιτακτική ανάγκη ενός θετικού αποτελέσματος: «Η βαθμολογία μας είναι αρκετά χαμηλή και έχουμε ένα παιχνίδι με τον Αστέρα που είναι εξαρχής δύσκολο. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο αν και ξέρουμε ότι ο Αστέρας έχει μόνο μία ήττα φέτος στην έδρα του από τον Ολυμπιακό. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για το αρνητικό σερί του Πανθρακικού σε αντίθεση με το θετικό σερί του Αστέρα στο πρωτάθλημα: «Δεν νομίζω ότι αυτά παίζουν ρόλο. Σημασία έχει το πώς θα μπούμε στο γήπεδο και αν αναλογισθούμε την κρισιμότητα του παιχνιδιού και τη βαθμολογική ανάσα που θα μας δώσει πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάτι αξιόλογο. Το ματς θα κριθεί στο ποια ομάδα το θέλει περισσότερο και εμείς θέλουμε πάρα πολύ τη νίκη».

Για το σημείο-κλειδί του αγώνα: «Αν καταφέρουμε και μείνουμε συγκεντρωμένοι και κλείσουμε τους διαδρόμους στον Αστέρα τότε πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα. Σίγουρα θα βρούμε χώρους και αν καταφέρουμε πετύχουμε ένα γκολ σε μία από τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν τότε πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε κάτι απ' το παιχνίδι».

Για τη δυσκολία της έδρας: «Εμείς θέλουμε βαθμούς ή βαθμό και αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Εάν παρουσιαστούμε καλοί και καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα νομίζω ότι η πλάστιγγα θα γύρει προς το μέρος μας. Είναι ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα και αυτό δεν θα επηρεάσει την απόδοσή μας. Πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Το μήνυμά του προς τους αντιπάλους: «Πρέπει να μας προσέξουν αλλά για εμάς καλύτερο είναι να θεωρήσουν ότι είναι ένα εύκολο παιχνίδι ώστε να βρεθεί ένας τρόπος να πάρουμε βαθμό ή βαθμούς».

Παγκόσμια αναγνώριση για το γκολ του Κατσουράνη! (video)

Ένα από τα ωραίοτερα γκολ στον κόσμο για την εβδομάδα που μας πέρασε πέτυχε ο Κώστας Κατσουράνης. Η ιστοσελίδα «Tvgolo.com» κάθε εβδομάδα διαλέγει το ΤΟP 10 από όλα τα πρωταθλήματα και έχει συμπεριλάβει το γκολ του Κατσουράνη στο ματς με τον Πανιώνιο στη σχετική λίστα. Σε αυτό το video που ακολουθεί μπορείτε να δειτε όλα τα γκολ που ξεχώρισε η ιστοσελίδα.





πηγή: metrosport.gr
 


Χατζηνικολάου: «Αν ήμουν ελεύθερος θα πήγαινα»

Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Χατζηνικολάου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για το θέμα που προέκυψε από χθες και κυρίως τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το θέμα της παραμονής ή όχι του ίδιου στον πάγκο του Ηρακλή.


Για το θέμα που προέκυψε και την πρόταση που του έγινε από τον Άρη:

«Υπήρχε μια επικοινωνία από πλευράς Άρη και τους είπα ότι είμαι στον Ηρακλή και ότι έχω συμβόλαιο με τον Ηρακλή. Τώρα το τι γράφτηκε και το τι ειπώθηκε δε με ενδιαφέρει».

Για το γεγονός ότι στον Άρη τον θεωρούσαν «κλεισμένο»:

«Το τι γράφτηκε και το τι ακούστηκε ήταν όλα αποτέλεσμα φαντασίας. Δεν έκανα καμία επαφή με τον Άρη. Επικοινώνησαν από τον Άρη μαζί μου και τους είπα ότι έχω συμβόλαιο με τον Ηρακλή».

Για το πότε έγινε η επικοινωνία:

«Δεν έχει σημασία πότε έγινε. Ο Άρης είχε την ευκαιρία να μου κάνει κι άλλες φορές πρόταση, όταν ήμουν ελεύθερος. Είχα και από άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ προτάσεις αλλά τους είπα το ίδιο, ότι έχω συμβόλαιο με τον Ηρακλή. Το γεγονός ότι υπήρχε πρόταση από τον Άρη με τιμά».

Για το αν πήγαινε στον Άρη αν δεν είχε συμβόλαιο με τον Ηρακλή:

«Αν ήμουν ελεύθερος θα πήγαινα. Και όταν ήμουν ελεύθερος το είχα ξαναπεί. Ο Άρης δε με έβλεπε όμως τότε. Αν δεν δεσμευόμουν με συμβόλαιο θα πήγαινα».

Για τον Ηρακλή τόνισε:

«Είμαστε σε καλή κατάσταση , υπάρχει καλό κλίμα, η διάθεση των παικτών είναι καλή και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που ακολουθούν με τους πρωτοπόρους. Όλα αυτά θα γίνουν αν υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Για το αν θεωρεί πως ο Ηρακλής πρέπει να κερδίζει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια:

«Αυτό είναι θεωρητικό. Κάθε Κυριακή πρέπει είτε μέσα, είτε έξω να παίρνεις θετικό αποτέλεσμα. Ίσως όταν αγωνιζόμαστε στο Καυτανζόγλειο να είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί οι ομάδες που έρχονται μπορεί να παίζουν κλειστά, κάποιες να «καταστρέψουν» το παιχνίδι. Αν υπάρχει ηρεμία και υπομονή στα αγωνιστικά αλλά και γύρω απ' την ομάδα ο Ηρακλής θα τα καταφέρει».

Τέλος, για τον κακό αγωνιστικό χώρο του Καυτανζογλείου είπε:

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο σχέδιο ώστε να φτιαχτεί άμεσα. Εμείς δεν πηγαίνουμε για προπόνηση στο γήπεδο για να είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος όταν παίζουμε. Ο κακός αγωνιστικός χώρος πάντως βολεύει τους φιλοξενούμενους και όχι εμάς».


πηγή: metrosport.gr
 


Πήρε Κάπελαν ο Κολοσσός!

Την απόκτηση του Ντιέγκο Κάπελαν ανακοίνωσε ο Κολοσσός Ρόδου. Ο Καναδός υπέγραψε μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση:

"Η Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός ανακοινώνει την απόκτηση του καλαθοσφαιριστή Diego Kapelan, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

TO «ΠΡΟΦΙΛ» ΤΟΥ KAPELAN

Ο Diego Kapelan είναι Καναδός και κάτοχος βοσνιακού διαβατηρίου. Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1987 στο Βανκούβερ του Καναδά, έχει ύψος 1.90 και παίζει στις θέσεις «2» και «3». Είναι απόφοιτος του κολλεγίου Mc Neese, με το οποίο την τελευταία του χρονιά (2010-11) είχε 14.9 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ και 1.8 λάθη. Διακρίνεται για το πολύ καλό του σουτ και μέχρι πριν από λίγο καιρό φορούσε τη φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού στο κυπριακό πρωτάθλημα, με τον οποίο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του. Ο Κάπελαν έχει παίξει επίσης τόσο στη Γερμανία (στην ETB Wohnbau) όσο και στη Βοσνία (στη Zrinjski). Με τον Απόλλωνα Λεμεσού είχε 12.4 πόντους με το απίστευτο 51% στα τρίποντα, 35% στα δίποντα και 85% στις βολές, ενώ είχε ακόμη 2.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ σε 20 συμμετοχές. Ο Kapelan έπαιξε φέτος και στο Eurochallenge (6 συμμετοχές), πετυχαίνοντας 9.7 πόντους και 2.7 ριμπάουντ.

Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Κ.Α.Ε. ΒΑΠ Κολοσσός θα έρθει στη Ρόδο το βράδυ της Δευτέρας και θα τεθεί στη διάθεσή του Βασίλη Φραγκιά. Έτσι το ντεμπούτο του θα το κάνει στο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας μας κόντρα στον Ολυμπιακό (Κυριακή 17 Μαρτίου)".

Τέλος και επίσημα ο Κουφός!

Παρελθόν από τον πάγκο του ΑΓΟΡ αποτελεί ο Στέργιος Κουφός. Ήταν γνωστό πως οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίζουν μαζί και την Παρασκευή το μεσημέρι ήρθε και η ανακοίνωση.

Ο ΑΓΟΡ γνωστοποίησε το «διαζύγιο» με τον Στέργιο Κουφό, ευχαριστώντας τον για τα 6 χρόνια που πέρασε στον πάγκο και συνέδεσε το όνομά του με τις επιτυχίες του συλλόγου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Aegean ανακοινώνει την λύση την συνεργασίας με τον προπονητή Στέργιο Κουφό.

Ο Στέργιος Κουφός που ήταν στο τιμόνι της ομάδας μας τα τελευταία 8 χρόνια έχει συνδέσει το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Ρεθύμνου και καταξιώθηκε στις καρδιές όλων των φιλάθλων μας.

Ευχόμαστε στον Στέργιο Κουφό να είναι πάντα υγιής και να έχει καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Φιλική ήττα για ΠΑΟΚ!

Την ήττα με 75-85 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας από τον ΚΑΟΔ σε φιλική αναμέτρηση όπου ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε την ευκαιρία για δοκιμές.

Με αρκετά νεαρά πρόσωπα στη σύνθεσή της η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου γνώρισε την ήττα από την ομάδα της Δράμας. Ο Έλληνας τεχνικός είχε την ευκαιρία για δοκιμές σε τακτικές και πρόσωπα με το αποτέλεσμα να μην έχει καμία σημασία για το «δικέφαλο».

Από τον αγώνα απουσίασαν οι Παπαδόπουλος, Χαραλαμπίδης και Νικολόπουλος.

Δεκάλεπτα: 19-19, 43-40, 60-57, 75-85

ΠΑΟΚ: Χάτσερ 13, Κασελάκης 3, Θεοδωράκος 3 (1), Τσαϊρέλης 14, Δέδας 14 (4), Μαργαρίτης 6, Καλλές 11, Βαρυτιμιάδης 2, Χρυσικόπουλος 8 (2), Αμπαράς 1, Κόνιαρης.

ΚΑΟΔ: Ρόου 8 (2), Κακαρούδης 15 (1), Πάλμερ 6, Μίσελ 5, Νόουλς 8 (2), Μπάβτσιτς 15 (1), Ιωάννου 13 (1), Ζάρρας 8, Ακεψιμαΐδης 3 (1), Μπένας 4, Σλαφτσάκης.


πηγή: metrosport.gr
 


«Το μπάσκετ είναι έρωτας για μένα»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ως προπονητής του ΠΑΟΚ δέχθηκε μία πρόσκληση να μιλήσει στους σπουδαστές της δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η διαδικασία, η οποία συντονίστηκε από τον δημοσιογράφο Περικλή Στέλλα και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΟΚ Παναγιώτη Χορόζογλου, έφερε στο φως της δημοσιότητας πολλές από τις πτυχές της προπονητικής καριέρας του.

Αρχικά ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στα 26 χρόνια της προπονητικής του καριέρας και ποιος είναι ο στόχος ενός προπονητή του δικού του βεληνεκούς.
«Για μένα στόχος είναι στην καθημερινότητά μου να βελτιώνω τον αθλητή καθημερινά σαν άνθρωπο και σαν μονάδα. Αυτό που θέλω από τη μεριά μου είναι ξέρω ότι βοήθησα με τον τρόπο μου τους παίκτες να βελτιωθούν και να βάλουν στον τρόπο παιχνιδιού τους στοιχεία που θα τους βοηθήσουν πρώτα σαν αθλητές και μετά σαν ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να πλάθεις την προσωπικότητα ενός αθλητή με τα καλύτερα δυνατά στοιχεία, ώστε να διαχειρίζεται την νίκη και τη διάκριση χωρίς εγωισμό και υπέρμετρο ενθουσιασμό. Αν όμως αγωνιστικά κρίνω ποια είναι η μεγαλύτερή μου επιτυχία σαν προπονητής είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς με τον ΠΑΟΚ. Καθημερινά, όμως, είναι να δουλεύω σωστά με τους παίκτες μου μέσα από σκληρή δουλειά να είμαστε καλύτεροι».

Όσο για τον κόσμο: «Για τον κόσμο τι να πούμε. Θέλουμε πάνω από όλα να είναι κοντά μας και να μας στηρίζει. Μας βοήθησε πάρα πολύ στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, μακάρι να είναι μαζί μας μέχρι το τέλος. Κάνουμε καλή πορεία, αλλά τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ».

Ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στο κομμάτι της εθνικής ομάδας και αν του έχει γίνει πρόταση.«Στο μυαλό κάθε Έλληνα τεχνικού είναι να γίνει κάποια στιγμή της εθνικής ομάδας. Φυσικά και θα ήθελα να δουλέψω» τόνισε αρχικά, ενώ κατόπιν επιμονής ενός σπουδαστή είπε και κάτι, το οποίο ήταν μάλλον είδηση για τους περισσότερους. «Μου έγινε πρόταση το 2003, όταν υπήρχε ασυμβίβαστο για το Γιάννη Ιωαννίδη, αλλά τελικά ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης».

Για το πότε θα είναι το δικό του τέλος ο Σούλης Μαρκόπουλος είπε ότι δεν το έχει σκεφτεί ακόμη. «Θα σταματήσω όταν με απορρίψει το σύστημα…(γέλια). Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί ακόμη πότε θα σταματήσω. Το μπάσκετ για μένα είναι πάνω από όλα αγάπη, έρωτας. Δε μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό».

Για το αν του έχει γίνει πρόταση να αναλάβει τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟ ο Μαρκόπουλος είπε. «Δε μου έχει γίνει ποτέ κάποια πρόταση, αλλά δε θα είχα πρόβλημα να το συζητήσω».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη στήριξη της οικογενείας του. «Για μένα η οικογένειά μου είναι το άλφα και το ωμέγα. Με έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και στις χαρές και στις λύπες, με τις λύπες να είναι σαφώς περισσότερες. Ένας προπονητής έχει πολλές μοναχικές στιγμές και το καταφύγιό του είναι η οικογένεια».

Για τη συνεργασία με τον γιό του Χάρη. «Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και το γεγονός ότι είναι γιος μου δε νομίζω ότι επηρεάζει την όποια επαγγελματική μας συνεργασία».

Για τη συνεργασία με τον Ίβκοβιτς. «Όταν μου είπαν να γίνω συνεργάτης του Ίβκοβιτς, είχα δει 13 χρόνια ως προπονητής της Α1. Όμως, για τρεις λόγους δέχθηκα να είμαι άμεσος συνεργάτης του. Πρώτον, γιατί ήταν άλλο το επίπεδο εκείνα τα χρόνια και ο ΠΑΟΚ είχε έπαιζε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεύτερον, ήθελα να δω πως η σέρβικη σχολή και τρίτον και σημαντικότερο να θητεύσω δίπλα ένα πολύ δυνατό και γνώστη προπονητή. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ίβκοβιτς ξέρει να κρατάει μία ομάδα και να τη φτάνει ψηλά, έχοντας διάρκεια και πίστη. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει τόσες πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του».

Για το αν έρθει η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα και για το ποια είναι η επιδίωξη για τη φετινή χρονιά. «Στόχος μας είναι να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Η Ευρωλίγκα είναι μία πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση και θα πρέπει να έχουμε και την οικονομική δυνατότητα. Μακάρι, να είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε. Η ομάδα πάνω από όλα είναι ομάδα και παρά την αποχώρηση ενός τόσο βασικού παίκτη κάνουμε μεγάλη προσπάθεια. Φυσικά και είναι πλήγμα η αποχώρηση του Μαγκραθ.

«Πρέπει να επιβάλλουμε το ρυθμό μας»

Ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα τον Άρη σε ένα μεγάλο παιχνίδι για τη Θεσσαλονίκη και φυσικά δε θα μπορούσε να μην ερωτηθεί σχετικά ο Μαρκόπουλος.

«Το πιο σημαντικό από όλα είναι να είμαστε καλά διαβασμένοι και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Δεν υπάρχουν προγνωστικά».

Όσο για το γεγονός ότι έχει περάσει και από τις δυο ομάδες. «Και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είναι ιστορικές ομάδες με κόσμο και επιτυχίες. Θα πρέπει σαν προπονητής να ξέρεις που είσαι και να διαχειρίζεσαι σωστά τις καταστάσεις. Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι προπονητής τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Άρη. Σε όποια ομάδα και να είσαι δε μπορείς να μη δεθείς συναισθηματικά».

Στην ερώτηση για πως θα είναι ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά, ο Μαρκόπουλος δεν απάντησε, ώστε να μην φανερώσει τα σχέδιά του. Τέλος, σε πιθανή απουσία του Παπαδόπουλου ο έμπειρος τεχνικός είπε ότι θα είναι μεγάλη απώλεια, αφού σε μεγάλο βαθμό τι επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ έχει δομηθεί γύρω από τον Έλληνα σέντερ.

Ντέρμπι τετράδας για τον ΠΑΟΚ!

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι δίνει αύριο Σάββατο και ώρα 17:00 στο ΠΑΟΚ Sports Arena o Δικέφαλος που για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Σύρου. Ο αγώνας είναι τηλεοπτικός καθώς θα μεταδοθεί απ ευθείας από το Novasports με διαιτητές τους κ.κ Θεμελή , Παπαδογούλα.

Η νίκη στο αυριανό παιχνίδι αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του ΠΑΟΚ εάν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της 4αδας. Ο Δικέφαλος έχει 32 βαθμούς και με τρίποντο στον αυριανό αγώνα θα πιάσει στην 4η θέση τον Φοίνικα που έχει 35 και παράλληλα θα παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της εισόδου στην πρώτη 4αδα.

Εξίσου όμως σημαντικός είναι ο αυριανός και για τον Φοίνικα Σύρου που με νίκη εξασφαλίζει κατά πάσα πιθανότητα την είσοδο του στην πρώτη 4αδα και κοιτάει ακόμα ψηλότερα.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τους παίκτες του Στέλιου Καζάζη να αναζητούν τη χαρά της νίκης μετά από τέσσερις ήττες (σε πρωτάθλημα , κύπελλο, και League Cup) και τον προπονητή της ομάδας την πρώτη του νίκη στον ασπρόμαυρο πάγκο.

Στον πρώτο γύρο ο ΠΑΟΚ είχε περάσει νικηφόρα μέσα από τη Σύρο επικρατώντας του τοπικού Φοίνικα με 3-0.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με βίντεο-ανάλυση του αντιπάλου και προπόνηση στο γήπεδο. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Στέλιος Καζάζης αφορά τον Γεράσιμο Κανέλλο. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΟΚ ανέβασε πυρετό και δεν προπονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης αλλά ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή της ομάδας για το αυριανό ντέρμπι.


Καζάζης: «Θα κριθεί στη θέληση και στο μπλοκ»


Για τον αυριανό αγώνα με τον Φοίνικα Σύρου ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Καζάζης επισήμανε: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι για την ομάδα μας γιατί με νίκη έχουμε ελπίδες για μπούμε στην πρώτη 4αδα. Το ίδιο κίνητρο έχει και ο αντίπαλος μας γιατί με νίκη εξασφαλίζει την είσοδο του στην 4αδα. Είναι λοιπόν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες και πολλά θα κριθούν στη θέληση μας για τη νίκη απέναντι σε πολύ καλούς και έμπειρους αντιπάλους. Επίσης πολλά θα κριθούν από το μπλοκ μας απέναντι στους ικανότατους επιθετικούς του Φοίνικα Σύρου».


Ο αγώνας με τον Φοίνικα Σύρου είναι ίσως ο πιο κρίσιμος για τη φετινή χρονιά για αυτό και το ΤΑΠ ΠΑΟΚ έκανε ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο του να δώσει το δυναμικό παρών στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα του Στέλιου Καζάζη να παραμείνει εντός στόχων στο ελληνικό πρωτάθλημα.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΠ ΠΑΟΚ


Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ προσκαλεί το Σάββατο 8 Μαρτίου και ώρα 17:00 το φίλαθλο κόσμο του, να δώσει το βροντερό παρών στο PAOK Sports Arena και να στηρίξει την ομάδα μας στο πιο κρίσιμο παιχνίδι για τη φετινή χρονιά με αντίπαλο τον Φοίνικα Σύρου.

Χαριτωνίδης: «Τα θαύματα δε γίνονται από μόνα τους»

Ο Κώστας Χαριτωνίδης, πρόεδρος του ενιαίου φορέα των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» και στον Κυριάκο Θωμαΐδη, όπου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κολυμβητήρια της πόλης μας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για την κατάσταση στα κολυμβητήρια της πόλης:

«Τα εθνικά κολυμβητήρια είναι τρία. Το κολυμβητήριο της Νεάπολης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο. Λειτουργούν όλα και όπως μου λένε αυτό είναι ένα θαύμα. Όμως τα θαύματα δε γίνονται χωρίς δουλειά. Έχει γίνει πολύ δουλειά για να μείνουν ανοιχτά τα κολυμβητήρια. Είχαμε την τύχη να πάρουμε τις επιχορηγήσεις από το υπουργείο και τον κ. Ιωαννίδη δε θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Βοηθηθήκαμε πραγματικά».


Για τις επισκευές στα κολυμβητήρια:

«Όταν αναλάβαμε τα κολυμβητήρια υπήρχε μεγάλο άγχος. Εγώ δεν κοιμόμουν. Αρχίσαμε λοιπόν να βλέπουμε τα θέματα ένα- ένα. Π.χ. στη Νεάπολη όταν πήγα ήταν σαν να έβλεπα ένα σπηλαίο. Να στάζει από παντού. Υπήρχε ένας καυστήρας που θεωρούσαν χαλασμένο και δεν τον έφτιαχναν. Αυτός ο καυστήρας φτιάχτηκε με 100 ευρώ και μας δίνει ζεστό νερό και θέρμανση. Όλες οι παρεμβάσεις που κάναμε δεν ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ. Πλέον στη Νεάπολη μπορείς να μείνεις κιόλας».


Για το αν υπάρχουν πισίνες που δε θερμαίνονται:

«Όχι δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν πισίνες που δε θερμαίνονται».


Για το πάρκινγκ του Ποσειδωνίου:

«Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε βγάλει σε πρόταση ενδιαφέροντος το πίσω μέρος του Ποσειδωνίου για να το αξιοποιήσουμε. Εμάς μας ενδιέφερε να κάνουμε κάτι για να φέρουμε λεφτά στα αθλητικά κέντρα. Έτσι βελτιώσαμε και το μέρος αυτό και με δημοπρασίες βγάλαμε χρήματα για το πάρκινγκ που μας δίνει 50.000 το χρόνο. Μέσα στη δημοπρασία είπαμε πως αν θελήσουμε να κάνουμε κι άλλο πάρκινγκ μπροστά, είπαμε πως αυτός που θα το πάρει θα έχει τον πρώτο λόγο. Αυτός είναι ο κ. Συμεωνίδης. Το 80% των αυτοκινήτων που είναι στο παρκινγκ δεν έχει σχέση με τις πισίνες. Και αυτό φαίνεται το βράδυ που ενώ το κολυμβητήριο είναι κλειστό, το πάρκινγκ είναι γεμάτο! Εμείς θέλουμε να υπάρχει ασφάλεια, έλεγχος και να μην παρκάρει όποιος θέλει. Αυτοί που θα πηγαίνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο δε θα πληρώνουν».


Για το αν δε βρήκε λογιστικές ταυτοποιήσεις:

«Η ενοποίηση έγινε με προεδρικό διάταγμα. Τότε πρέπει ο κάθε φορέας να δώσει αναφορά για το πώς διαχειρίστηκε τα χρήματα. Για τα κολυμβητήρια αυτό δεν υπήρχε. Έπρεπε λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Βρήκαμε χρέη 1.700.000 ευρώ».


πηγή: metrosport.gr