Ο Μιχάλης Τσόχος μέσω του blog του αναρωτιέται αν υπάρχει άλλη ομάδα στον πλανήτη που ψάχνει προπονητή την Πέμπτη για να την κρατήσει στην κατηγορία την Κυριακή;
Ας υποθέσουμε ότι έρχεται το μαγικό τζίνι και λέει στην διοίκηση του Αρη. “Κύριοι μπορώ να σας κάνω μία χάρη. Μπορώ να σας φέρω όποιον προπονητή θέλετε για τον αγώνα της Κυριακής με τον Λεβαδειακό. Και τον Μουρίνιο να ζητήσετε εγώ θα σας τον φέρω”. Η διοίκηση του Αρη θα έπρεπε να απαντήσει. “ευχαριστούμε πολύ, αλλά δεν έχει νόημα. Θα κρατήσουμε τον Μιχαλήτσιο, που τουλάχιστον ξέρει τα βασικά. Οπως τα ονόματα των παικτών και την θέση που παίζουν”.
Αντ' αυτού ο Αρης διώχνει από μόνος του τον προπονητή του (καλό, κακό, άσχετο δεν έχει καμία σημασία, αυτός είναι) και ξεκινά την Πέμπτη το πρωί να βρει αυτόν που θα κάτσει την Κυριακή στον πάγκο με τον Λεβαδειακό για να κοουτσάρει το ματς που αν ο Αρης δεν το κερδίσει, έπεσε.
Ειλικρινά είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά. Δηλαδή να πάει ο νέος προπονητής την Παρασκευή ή ακόμη πιθανότερο το Σάββατο στο ξενοδοχείο, να διαλέξει ενδεκάδα από μία ομάδα που δεν ξέρει ούτε ορισμένες από τις φάτσες των παικτών, για να παίξουν το ματς, όχι της χρονιάς, αλλά της ύπαρξης του Αρη;
Υπάρχει έστω και ίχνος λογικής σε αυτή την απόφαση; Είναι φανερό ότι η διοίκηση του Αρη δεν τον ήθελε τον Μιχαλήτσιο. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να τον έχει αλλάξει εδώ και είκοσι μέρες όταν και άρχισε αυτή η διαδικασία με τα “Δευτέρα μένει, Τρίτη φεύγει, Τετάρτη επιστρέφει, Πέμπτη θα δούμε, Παρασκευή είναι ας παίξει το ματς και βλέπουμε” και όχι τώρα. Τώρα ότι έγινε έγινε, η ομάδα παίζει την χρονιά σε τρεις ημέρες, τι νόημα έχει να ψάξεις προπονητή και να θες τον Λεμονή ή τον Χατζηνικολάου, ή ακόμη και τον Μουρίνιο.
Τι να κάνει ένας προπονητής σε 24 ώρες σε μία ομάδα που δεν την ξέρει; Και να ήταν ο μοναδικός ερασιτεχνικός χειρισμός του Αρη την φετινή σεζόν; Μόνο τέτοιους κάνει, με αποτέλεσμα να μην έχει βρει ταυτότητα. Ξεκίνησε με Κατσαβάκη, συνέχισε με το δίδυμο τεχνικών της ομάδας νέων, ακολούθως πήρε Ισπανό προπονητή, μετά αποφάσισε να δώσει την ομάδα στον Μιχαλήτσιο και τώρα έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε και τρεις ημέρες πριν τον τελικό των τελικών ψάχνει προπονητή.
Διάβαζα προσφάτως ένα άρθρο ενός Ιταλού δημοσιογράφου για την τρέλα του προέδρου της Παλέρμο με τους προπονητές που είναι και η αιτία που θα ρίξει φέτος την ομάδα του στην δεύτερη κατηγορία. Το άρθρο γράφτηκε με αφορμή την τελευταία απόφασή του να επαναπροσλάβει τον Γκασπερίνι, τρεις εβδομάδες αφού τον είχε απολύσει για να τον αντικαταστήσει με τον Μαλεζάνι.
Ακόμη και σε αυτή την τρελή χωρίς δεύτερη κουβέντα περίπτωση προέδρου, αναγνωρίζω μία λογική στο να επαναπροσλάβει τον Γκασπερίνι. Ας πούμε ότι αναγνώρισε το λάθος του και έφερε πίσω αυτόν που έτρεχε την ομάδα όλη την χρονιά.
Στον Αρη που ψάχνουν για πέμπτο προπονητή στη σεζόν προκειμένου να τους σώσει τρεις ημέρες πριν από το παιχνίδι που θα κρίνει αν θα σωθούν ή όχι τι λογική να αντιληφθείς;
Και τέλος πάντων ακόμη κι' αν θεωρούσαν ότι ο Μιχαλήτσιος κάνει τόσο μα τόσο κακό στην ομάδα που πρέπει να τον αλλάξουν είναι δυνατόν να ψάχνουν προπονητή και να μην βάλουν στη θέση του κάποιον που είναι στην ομάδα και την ξέρει. Τον βοηθό του, τον συνεργάτη του, τον προπονητή της ομάδας νέων, κάποιον τέλος πάντων που είναι στις προπονήσεις καθημερινά και ξέρει τα ονόματα των παικτών και την θέση που παίζουν...