Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Η ευχή: Το επόμενο με αυτούς να είναι κανονικό!

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στον sportdog για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και εξηγεί γιατί το φετινό ματς στο Φάληρο είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα. Μια ευχή μπορώ να κάνω. Το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ να είναι κανονικό. Αυτό αρκεί. Τα περιλαμβάνει όλα μέσα. Να είναι κανονικό κι ας έρθει όποιο αποτέλεσμα θέλει. Εκτός από εκείνο του... 2011. Αυτό της Κυριακής δεν είναι κανονικό. Ο ΟΣΦΠ παίρνει το πιο εύκολο πρωτάθλημα της ιστορίας του και μέχρι την τέταρτη θέση δεν βλέπει ούτε ΑΕΚ, ούτε ΠΑΟ. Γιορτάζει τα 88 χρόνια κι αν νικήσει και μαθηματικά το 40ο πρωτάθλημα. Κι από την άλλλη εμείς. Σε μια χρονιά φρίκη πάμε εκεί στην πιο ακατάλληλ στιγμή αγωνιστικά. Κι όμως. Είναι το μόνο παιχνίδι που η πίεση για βαθμούς οπωσδήποτε απουσιάζει. Δεν απουσιάζει ο φόβος όμως. Που αυτή την φορά μπορεί να είναι για καλό. Οπως είναι πάντα κάποιες φορές ο φόβος.
Μια ευχή μπορώ να δώσω. Το επόμενο παιχνίδι με αυτούς να είναι κανονικό. Ξέρουμε κι εμείς, κι αυτοί πως είναι τα κανονικά παιχνίδια. Είναι όλα, όλων των προηγούμενων χρόνων. Ακόμη και του πρώτου γύρου όσο το άφησε ο Σιδηρόπουλος. Αυτό δεν είναι κανονικό γιατί ποτέ δεν θα το διάλεγε ο προπονητής της ΑΕΚ για να εκτίσει την ποινή ο καλύτερος μέσος, ποτέ δεν θα σκέφτονταν να το χάσουν παίκτες κλειδιά επειδή έχουν απλές ενοχλήσεις. Δεν είναι κανονικό λοιπόν. Μπορεί όμως να είναι απόλυτο κίνητρο για παιδιά που έχουν φιλοδοξίες. Εχουν; Σίγουρα αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν γνωρίζουν να τις υποστηρίξουν. Θα το δούμε την Κυριακή. Είναι ίσως το μόνο παιχνίδι που οι βαθμοί δεν είναι σε πρώτο πλάνο όσο άλλα πράγματα. Για να τους δούμε λοιπόν. Σε ένα διαφορετικό τεστ από όλα τα άλλα. Γιατί κακά τα ψέμματα αυτή ειδική χρονιά είναι και τεστ. Για παιδιά που δεν θα ήταν εδώ, τα περισσότερα, για παιδιά που πρέπει να δείξουν αν έχουν τα κότσια να αρπάξουν την ευκαιρία.
Πρώτη φορά έρχεται τέτοιο παιχνίδι και οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες σκέφτονται το επόμενο. Είναι κι αυτό μέρος της δοκιμασίας. Είναι κι αυτό ένα από τα μαρτύρια. Μακάρι να είναι αυτή η πιο σκοτεινή στιγμή της νύχτας. Λίγο πριν να ξημερώσει. Σκέφτονται το επόμενο όχι μόνο επειδή θα είναι τι πιο καθοριστικό για φέτος όπως δείχνουν τα πράγματα αλλά και γιατί δεν θέλουν να σκέφτονται το άλλο. Αυτό που έρχεται. Κι όταν ο ΑΕΚτζής δεν θέλει να σκέφτεται τον αγώνα που ήταν από τους τέσσερις που πάντα περιμέναμε όλη την χρονιά δεν είναι ανάγκη να πούμε τίποτε άλλο. Μόνο να είναι το τελευταίο. Και το επόμενο να είναι κανονικά.
Ποιος μπορεί να κάνει την ευχή πραγματικότητα; Πολλοί. Αλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο αλλά σίγουρα πολλοί. Το κακό είναι πως οι πολλοί που μπορούν μέχρι τώρα δεν έδειξαν να θέλουν. Και αυτοί που θέλουν μέχρι τώρα δεν μπορούν. Στην δεύτερη κατηγορία δεν βάζω τους μικρομετόχους. Αυτοί δεν μπορούν με τίποτα. Ας κάνουν λίγο μπροστά αυτοί που θέλουν και λίγο πίσω, από την άρνηση, αυτοί που μπορούν και τότε όλα μπορούν να γίνουν. Δεν είναι γρίφος. Είναι αυτό που ψήνεται και όχι στην σχάρα κι ας είναι Τσικνοπέμπτη. Μακάρι. Μόνο έτσι αυτό το ντέρμπι που έρχεται θα είναι το πρώτο και το τελευταίο που δεν θα είναι κανονικό.


πηγή: sportdog.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: