Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η επίσημη απόφαση για ΠΑΟΚ!!

Η UEFA στην επίσημη ιστοσελίδα δημοσιοποίησε κι επίσημα την τιμωρία με αναστολή του ΠΑΟΚ, όπου η αρμόδια επιτροπή τιμώρησε τον «Δικέφαλο» με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ κι ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα ανέλθει στις 250.000 ευρώ.

Η επίσημη απόφαση για ΠΑΟΚ
Αναλυτικά:
"Η επιτροπή ελέγχου και πειθαρχικού δικαίου της UEFA ανακοίνωσε στον ΠΑΟΚ τιμωρίες - πρόστιμα σε σχέση με παραβάσεις του συλλόγου, αναφορικά με τους κανονισμούς αδειοδότησης UEFA. O ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο 250.000 ευρώ από τα οποία οι 200.000 έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα για τρία χρόνια.
Επιπροσθέτως, ο ΠΑΟΚ έχει εξαιρεθεί για μία διοργάνωση από τις επόμενες τρεις σεζόν αλλά και αυτή η εξαίρεση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα τριών ετών. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να αποδείξει πως μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012 δεν θα έχει εξωπραγματικά υπερβολικές οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι σε εργαζομένους, απέναντι σε φόρους, σε κρατικά ιδρύματα ή σε άλλους συλλόγους που απορρέουν από συμφωνίες μεταγραφών και έχουν συμφωνηθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου 2012.
Η UEFA θα διαβεβαιώσει ότι ο ΠΑΟΚ έχει συμμορφωθεί με τις εντολές της. Δυνατότητα έφεσης κατά της συγκεκριμένης απόφασης έχει δικαιώμα να καταθέσει η ομάδα μέσα σε διάστημα τριών ημερών από την ημέρα που θα της κοινοποιηθεί γραπτώς η απόφαση". 

Έκανε ντεμπούτο ο Βιεϊρίνια!!

Ο Αντρε Βιεϊρίνια βρίσκεται στο Ντουμπάι με τη Βόλφσμπουργκ για τη χειμερινή προετοιμασία με τη νέα του ομάδα και σήμερα έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του, στη φιλική νίκη με 3-1, επί της Αλ Τζαζίρα

Έκανε ντεμπούτο ο Βιεϊρίνια
Ο Βιεϊρίνια αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού, και όπως αναφέρουν οι περισσότερες γερμανικές ιστοσελίδες, είχε καλή συνεργασία με τους συμπαίκτες του, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ, Φέλιξ Μάγκατ, ποντάρει πολλά στον Πορτογάλο και στο φιλικό τον ξεκίνησε ουσιαστικά με τους βασικούς και φυσικά θα τον τσεκάρει και στα επόμενα φιλικά στο Ντουμπάι.
Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε στα άκρα και όπως αναφέρουν στη Γερμανία, είχε καλή συνεργασία με τον Τρες από τα δεξιά. Τα γκολ για τη Βόλφσμπουργκ, πέτυχαν οι Ντεζάγκα, Γιόνσον και Ορόθκο.
Πηγή: paok24.gr

Φτηνά τη γλίτωσε...!!

Παρά... τρίχα απέφυγε τον αποκλεισμό από το  Europa League ο ΠΑΟΚ. Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA  τιμώρησε τον «Δικέφαλο» με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ κι ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή...

Φτηνά τη γλίτωσε...
Συγκεκριμένα, μετά από εξέταση δυο και πλέον ωρών στην εκτελεστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας παρουσία των κ.κ. Ζαγοράκη, Μαυροφρύδη, Μαυρομάτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο ΠΑΟΚ κατέθεσε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανέλυσε τις εξελίξεις και το οικονομικό του πλάνο, η αρμόδια επιτροπή τιμώρησε τον «Δικέφαλο» με χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ κι ένα χρόνο αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αναστολή.
Πάντως, σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα ανέλθει στις 250.000 ευρώ, ενώ παράλληλα, η επιτροπή εξέφρασε ικανοποίηση "για την έμπρακτη πρόοδο και συμμόρφωση της ΠΑΕ στις επιταγές του οικονομικού «ευ αγωνίζεσθαι».
Tέλος, θετικό, κρίνεται το γεγονός ότι η επιτροπή ελέγχου για την τήρηση του Financial Fair Play, απήλλαξε τον ΠΑΟΚ από την υποχρέωση να εξεταστεί εκ νέου τον Μάρτιο, και η επόμενη αξιολόγηση των οικονομικών του μεγεθών, θα γίνει τον Ιούνιο.
πηγή: sportdog.gr

«Κρίμα να πάει φούντο για 2-3 εκατ.»

Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα 2,5 εκατ. ευρώ για να καλύψει κατεπείγουσες ταμειακές ανάγκες (ανάμεσα στις οποίες είναι και οι οφειλές στο ποδοσφαιρικό τμήμα), ο Βασίλης Ξενιάδης δηλώνει έτοιμος να μπει άμεσα στην ΠΑΕ, αλλά ο Χάρης Οικονομόπουλος κάνει έκκληση στους μετόχους της «Ενωσης» να μην αφήσουν την εταιρία να γίνει έρμαιο του κάθε υποψήφιου επενδυτή.

«Κρίμα να πάει φούντο για 2-3 εκατ.»
Αυτό τόνισε ο δικηγόρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μιλώντας στον Sentra 103,3 συναρτώντας τις εξελίξεις με τη δυνατότητα που υπάρχει μέσω της δικαιοσύνης να καταβληθούν στην ΑΕΚ τα 21 εκατ. ευρώ από τον Μάκη Ψωμιάδη, σε περίπτωση που στις 4 Απριλίου λάβει σχετική απόφαση το αρμόδιο δικαστήριο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη σύλληψη του Βασίλη Ξενιάδη για χρέη το πρωί της Τρίτης:
«Το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι πως η ΠΑΕ ΑΕΚ, που δεν ανήκει μόνο στους μετόχους αλλά έχει σημαντική συμμετοχή και ο κόσμος, αντιμετωπίζει σοβαρό ταμειακό πρόβλημα. Είναι πολύ κοντά στο να εισπράξει ένα σημαντικό τμήμα από αυτά που της κλέψανε. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι σύντομα θα πάρει πίσω τα λεφτά της για να εξοφλήσει τις οφειλές τις ληξιπρόθεσμες και μη, δηλαδή φαίνεται η προοπτική αυτή η εταιρεία να καθαρίσει πλήρως. Οι μέτοχοί της είτε είναι κουρασμένοι, είτε έχουν φτάσει στα όριά τους. Η ΑΕΚ μπορεί να εισπράξει αυτά που της οφείλονται».
Για όσους δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του στην υπόθεση Ψωμιάδη:
«Δεν γνωρίζουν τη δικογραφία, πρώτον. Δεύτερον, δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν η ΑΕΚ εισπράξει ένα σημαντικό ποσό μέσα στο 2012. Υπάρχει μια ποινική δίωξη που θα ασκηθεί κατά των παιδιών του Ψωμιάδη για ξέπλυμα χρήματος».
Για το αν υπάρχει πιθανότητα συμβιβασμού με την πλευρά Ψωμιάδη:
«Αυτά είναι θεωρητικά. Η απαίτηση της ΑΕΚ είναι 81 εκατ. ευρώ. Τώρα μπορούμε να εισπράξουμε τα 20 εκατ. και μετά βλέπουμε. Θα μπορούσε να εξεταστεί ο συμβιβασμός αλλά όταν έχεις απαίτηση 81 εκατ. και έχουν βρεθεί τα 20 εκατ. δεν μπορείς να μιλάς από μόνος σου για συμβιβασμό. Αυτή τη στιγμή καθόμαστε και ασχολούμαστε με τη διοίκηση αν είναι καλή ή κακή. Οι μέτοχοι έχουν υποχρέωση να μην αφήσουν την ΑΕΚ έρμαιο σε κάθε επενδυτή θα θεωρείται ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο ενώ δεν έχει και μετά από 10-15 χρόνια αντί να μιλάμε για τον Ψωμιάδη να μιλάμε για κάποιον άλλο».
Για το αν στέλνει έμμεσα ένα μήνυμα στους μετόχους να μην προχωρήσουν τις επαφές με την πλευρά Ξενιάδη:
«Είναι κρίμα αν δεν βρεθεί κάποιος αξιόπιστος μέτοχος-επενδυτής με την οικονομική επιφάνεια και την φερεγγυότητα να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Είναι κρίμα να την αφήσουν για 2-3 εκατ. να πάει “φούντο” και να φέρουν το στίγμα των αμέτοχων ενώ κάθε άλλο παρά αμέτοχοι υπήρξαν. Η επένδυση που έχει γίνει στην ΑΕΚ από το 2004 και μετά είναι η μοναδική που έχει γίνει στην ομάδα μετά τον Μπάρλο, χωρίς να προσδοκούν αυτοί που έβαλαν χρήματα να τα πάρουν πίσω».
Για το αν μπορεί η Morgan Stanley να μιλήσει με όποιον ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ σε περίπτωση που η διοίκηση της ΠΑΕ δεν καταβάλει τον Μάρτιο την τελευταία δόση ύψους 5,5 εκατ. για το δάνειο:
«Για τους όρους της σύμβασης όσο κι αν έχουν γίνει “φύλλο και φτερό” μπορεί να απαντήσει μόνο η τράπεζα. Στα τέλη Μαρτίου υπάρχει ομόλογο 88 δισ. ευρώ που λήγει για την Ελλάδα και αντί να συζητάμε αυτό καθόμαστε και αναλωνόμαστε αν μια διοίκηση μια μικρής ανώνυμης εταιρείας είναι ή δεν είναι καλή. Η λύση είναι απλή. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα μέχρι τον Ιούνιο, μέσω του δικαστηρίου τον Απρίλιο αν δεν αναβληθεί πάλι, να διατάξει την επιστροφή των χρημάτων της. Οι συνάδελφοι που γνωμοδοτούν χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία θα πρέπει να ξέρουν το άρθρο 46 του κώδικα για το ξέπλυμα που αναφέρει ότι επιστρέφονται τα χρήματα στον δικαιούχο μέσω διαδικασίας όπως αυτή της 4ης Απριλίου. Τα στοιχεία που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν κριθεί επαρκή από τις Αρχές των Σκοπίων και αναρωτιέμαι γιατί δεν εκδίδεται στην Ελλάδα ο Ψωμιάδης».
Για τη γνώμη του για τον Βασίλη Ξενιάδη και τη σύλληψή του:
«Όλοι έχουμε τις άτυχες στιγμές μας κι ίσως να έχουμε υποτιμήσει τα αντανακλαστικά ενός κράτους που είναι σε κίνδυνο. Ο κύριος Ξενιάδης έχει παρουσιάσει εγγυητική επιστολή ινδικής τράπεζας ύψους 3 δισ. λιρών. Ίσως το κράτος αναρωτήθηκε γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τέτοια ρευστότητα γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».
Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να γίνει καθαρή και εύρωστη οικονομικά με τα λεφτά Ψωμιάδη ή χρειάζεται και πάλι επενδυτή:
«Θα ήταν χρήσιμος ένας επενδυτής. Οι σοβαροί επενδυτές δεν μιλάνε με εταιρείες που συζητούν με ανθρώπους δεν έχουν αποδείξει τη σοβαρότητά τους».

Αφού έτσι τα λέτε, έτσι είναι...!!

Η Σούπερ Λίγκα έκανε τον απολογισμό του 1ου γύρου του πρωταθλήματος και τα βρήκε όλα... μια χαρά! Ιδίως στο κομμάτι που λέει "σημαντική μείωση των κρουσμάτων βίας εντός και εκτός γηπέδων"...

Αφού έτσι τα λέτε, έτσι είναι...
Αναλυτικά ο απολογισμός της Σούπερ Λιγκ, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της
Άρτια διοργάνωση των τριών πρωταθλημάτων (Super League, Κ20, Κ17), αύξηση του μέσου όρου γκολ ανά αγώνα, σημαντική μείωση των κρουσμάτων βίας εντός και εκτός γηπέδων, έντονη κοινωνική δραστηριότητα και αύξηση των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων είναι, μεταξύ άλλων, τα σημεία που προκύπτουν από τον απολογισμό του Α' Γύρου του πρωταθλήματος Super League 2011-2012.
Τα κύρια σημεία του απολογισμού είναι τα ακόλουθα:
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Στο πρωτάθλημα 2011-2012 υπάρχει αντιπροσωπευτική γεωγραφική κατανομή ομάδων σε όλη την επικράτεια η οποία συντελεί και σε σημαντική παράπλευρη οικονομική δραστηριότητα στις πόλεις αυτές.
• Ξάνθη, Δράμα, Γιάννινα, Κέρκυρα, Αγρίνιο, Λειβαδιά, Τρίπολη, Ηράκλειο (2)
• Θεσσαλονίκη (2)
• Αθήνα (5)
• Σε επίπεδο συλλόγων η Ελλάδα κατέχει την 10η θέση στο UEFA Ranking, με βάση τις αγωνιστικές επιδόσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
• Διεξάγεται ένα αμφίρροπο και ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα, με βάση τη βαθμολογική συγκομιδή των ομάδων.
• Αύξηση στο μέσο όρο γκολ ανά αγώνα, σε σύγκριση με την περσινή αγωνιστική περίοδο παρά το ότι διεξάχθηκαν 108 αγώνες Πρωταθλήματος (εκκρεμούν 12 αγώνες): Επίτευξη 249 τερμάτων στον Α΄ Γύρο ( 2,31 μ.ο. ανά αγώνα) – Πρωτάθλημα 2010/11 (1,87 μ.ο. ανά αγώνα)
• Αύξηση των Ελλήνων Ποδοσφαιριστών στα roster των ΠΑΕ
• Αύξηση ποσοστού των ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τις ακαδημίες των Π.Α.Ε. στα roster των επαγγελματικών ομάδων (28%)
• Αύξηση αριθμού ποδοσφαιριστών που έκαναν ντεμπούτο και προέρχονται από τις ακαδημίες
• Η Κεντρική Συντήρηση των αγωνιστικών χώρων που εφαρμόζεται από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει ως αποτέλεσμα άριστα συντηρημένους αγωνιστικούς χώρους και καλύτερες αγωνιστικές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές.
• Η δυσμενής οικονομική συγκυρία, η απαγόρευση μετακινήσεων φιλάθλων και οι 12 εξ αναβολής αγώνες που εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του Α’ Γύρου είχαν ως αποτέλεσμα να καταγραφεί μικρότερη προσέλευση φιλάθλων κατά τον Α’ Γύρο. Παρόμοια τάση καταγράφεται σε όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως πιστοποιείται από τα γραφήματα που επισυνάπτονται στην παρουσίαση.
• Διοργάνωση και διεξαγωγή δύο (2) Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Υποδομής των Π.Α.Ε. (Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών)
• Διαρκής συνεργασία με όλους τους φορείς – εταίρους (ΠΑΕ, Γ.Γ.Α., Ε.Π.Ο., NOVA, ΠΣΑΠ, ΕΛ.ΑΣ.) πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από τους αγώνες
• Στενή Συνεργασία με Π.Α.Ε. – Μέλη για την εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την άρτια διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Κύριο χαρακτηριστικό του Α’ Γύρου στα θέματα ασφάλειας είναι η σαφής και σημαντική μείωση των κρουσμάτων βίας, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, σε σύγκριση με πέρσι, όπως προκύπτει από τα διαγράμματα καταγραφής της συνολικής κλίμακας εντάσεων σε βάθος τριετίας, αλλά και των συλλόγων.
Η ποσοστιαία μείωση των περιστατικών κυμαίνεται στο 70%, σε σύγκριση με τον Α’ Γύρο του περσινού πρωταθλήματος της Super League.
Παρατίθενται τα επιμέρους συγκριτικά στοιχεία, στους τομείς της Ασφάλειας:
• Καύση πυρσών: 2011-2012: 1388, 2010-2011: 2117
• Ρίψη πυρσών: 2011-2012: 300, 2010-2011: 923
• Υβριστικά συνθήματα: 2011-2012: 36, 2010-2011: 59
• Ρίψη αντικειμένων: 2011-2012: 27, 2010-2011: 44
• Φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο: 2011-2012: 0, 2010-2011: 8
• Διενέξεις κατά την προσέλευση φιλάθλων: 2011-2012: 10, 2010-2011: 14
• Επιθετική συμπεριφορά φιλάθλων κατά τη διάρκεια του αγώνα: 2011-2012: 2, 2010-2011: 5
• Διενέξεις κατά την αποχώρηση των φιλάθλων: 2011-2012: 6, 2010-2011: 17
• Διενέξεις εκτός γηπέδου: 2011-2012: 5, 2010-2011: 9
• Αντιαθλητική συμπεριφορά παραγόντων: 2011-2012: 2, 2010-2011: 10
• Επέμβαση ΕΛ.ΑΣ. εκτός γηπέδου: 2011-2012: 8, 2010-2011: 16
• Τραυματισμοί φιλάθλων: 2011-2012: 1, 2010-2011: 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Η Super League αξιοποιεί τη δυναμική του ποδοσφαίρου και προβάλλει κοινωνικές δραστηριότητες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της φίλαθλης κοινής γνώμης.
Κατά τον Α’ Γύρο, ξεχωρίζουν οι ακόλουθες πρωτοβουλίες:
• 7η αγωνιστική (22-23/10/11) αφιερωμένη ενάντια στον Ρατσισμό
• 13η αγωνιστική (10-11/11/11) αφιερωμένη στο σύλλογο Μεταμοσχευμένων & Φίλων των Μεταμοσχευμένων «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»
Μπορείτε να δείτε τον πλήρη απολογισμό (στατιστικά, γραφήματα, πίνακες, στοιχεία), πατώντας ΕΔΩ.

"Όλα καλά με το αυτοδιοίκητο, αλλά..."

Ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής μετά το πέρας της σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου, από τη μία είπε πως "όριο του αυτοδιοίκητου είναι το δημόσιο συμφέρον", αλλά από την άλλη τόνισε πως θα βρεθεί η "χρυσή τομή" με την ΕΠΟ. Για να δούμε...

"Όλα καλά με το αυτοδιοίκητο, αλλά..."
Αναλυτικά όσα είπε:
«Είναι κοινή πεποίθηση όλων των φορέων ότι στο θέμα της βίας και στο θέμα της φερεγγυότητας το ποδοσφαιρικό προϊόν σημειώνεται πρόοδος σαφής και διακριτή. Είναι όμως έκλαμψη και κινδυνεύει να είναι συγκυριακή αν δεν υπάρξει απόλυτη εγρήγορση για να μην υπάρχουν περιστατικά βίας και στο μέλλον. Συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας ποδοσφαιρικών φορέων και Πολιτείας προς τη θεσμοθέτηση της κατεύθυνσης αυτής που όμως να έχουν διάρκεια. Συμμετείχαν και οι τρεις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Yπάρχει ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι πλευρές του αυτοδιοίκητου. Η ΕΠΟ το έχει θέσει το θέμα. Ξεκαθαρίσαμε ότι το όριο του αυτοδιοίκητου είναι το δημόσιο συμφέρον. Η ελληνική Πολιτεία προστατεύει το αυτοδιοίκητο αλλά προστατεύει και τον Έλληνα πολίτη και πρέπει να ελέγχει αυτά που πρέπει να ελέγχει. Πιστεύω ότι υπάρχει χρυσή τομή και είναι κοντά μας. Να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κράτους και ποιες οι απολύτως ποδοσφαιρικές αρμοδιότητες που εμπίπτουν στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ασφαλώς και θα βρεθεί η χρυσή τομή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάνος Μπιτσαξής, ενώ για τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συμπλήρωσε: «Η ΕΕΑ λειτουργεί από το 2002, δέκα χρόνια και χωρίς ποτέ να έχει αμφισβητηθεί η υπόσταση και λειτουργία της. Είναι το βασικό ελεγκτικό όργανο που εξασφαλίζει τη νομιμότητα των Ανωνύμων Εταιριών και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Πέρασε και δεν ακούμπησε...!!

Ο Βράνιες χαιρέτησε για τελευταία φορά τους συμπαίκτες του και επιστρέφει στη Γερμανία μετά από μόλις τετράμηνη παραμονή στον Άρη.

Πέρασε και δεν ακούμπησε...
Πολύ σύντομο αποδεικνύεται το πέρασμα του Γιούριτσα Βράνιες από τον Άρη. Ο 31χρονος Κροάτης αναμένεται το αργότερο μέχρι αύριο να λύσει το συμβόλαιό του με τον Άρη αφού δεν κατάφερε να βρει χρόνο συμμετοχής λόγω των συνεχών τραυματισμών του.
Ο παίκτης συνοδευόμενος από τον ατζέντη του συναντήθηκε σήμερα με τους ανθρώπους του Άρη στους οποίους εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει και να επιστρέψει στη Γερμανία.
Νωρίτερα είχε περάσει και από το Ρύσιο για τελευταία φορά προκειμένου να αποχαιρετήσει τους συμπαίκτες του και να μαζέψει τα προσωπικά του αντικείμενα. Στους ποδοσφαιριστές του Άρη αποκάλυψε ότι επιστρέφει στην Γερμανία αφού υπάρχει ενδιαφέρον από τη Χέρτα.
Πηγή: allaboutaris.com

Σε... Δικέφαλο και μαυραετό τα βραβεία!!

Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι αναδείχθηκε MVP της 16ης αγωνιστικής, ενώ η γκολάρα του Δημήτρη Σιαλμά στο ματς με τον Λεβαδειακό ψηφίστηκε ως το κορυφαίο.

Σε... Δικέφαλο και μαυραετό τα βραβεία!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:
. τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP
Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι (Δόξα Δράμας) 47,94%
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΑΕΚ) 45,37%
Ντένις Επστάιν (Ατρόμητος Αθ.) 6,69%

. τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal
Δημήτρης Σιαλμάς (ΑΕΚ) 49,37%
Νέρι Καστίγιο (Αρης) 47,55%
Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος Αθ.) 3.08%
 

"Με θέλουν για 2 ακόμα χρόνια". Σίγουρα;

Διετές συμβόλαιο θέλει να κάνει ο ΠΑΟΚ στον Λίνο, σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος αμυντικός. Για την ιστορία, πάντως, είναι 34 στα 35...

"Με θέλουν για 2 ακόμα χρόνια". Σίγουρα;
«Το 2009 αποθεώθηκα από πολλούς οπαδούς στο αεροδρόμιο. Ήθελαν να δουν ποιος θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ. Εδώ είναι οι πιο φανατικοί οπαδοί. Μου προκάλεσε έκπληξη αυτό εκείνη την ημέρα. », είπε αρχικά ο Λίνο στο «globoesporte.globo.com».
Για τον ΠΑΟΚ: «Έχουν την πρόθεση να ανανεώσουμε για άλλα δύο χρόνια, αλλά τους είπα, ότι τώρα θέλω να επικεντρωθώ στους αγώνες. Θέλω να αφήσω το μέλλον για αργότερα. Αλλά σίγουρα, αν έρχονταν μια πρόταση από τη Βραζιλία, της οποίας το πρωτάθλημα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, και είναι καλή οικονομικά, θα ήθελα να αγωνιστώ στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας».

"Ψέματα όσα λένε για Σηφάκη και Ολυμπιακό"

Σε πλήρη διάψευση των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αφορούν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Μιχάλη Σηφάκη προχώρησε ο εκπρόσωπος του παίκτη, Παύλος Τοπίδης.

"Ψέματα όσα λένε για Σηφάκη και Ολυμπιακό"
«Δεν είχαμε καμία πρόταση, δεν έχει περάσει από εξετάσεις», αποκαλύπτει. «Θα ήθελα να πω πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τον Σηφάκη με τον Ολυμπιακό. Δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόταση στον Άρη. Όσο για αυτό που λένε ότι ο παίκτης «κόπηκε» στα ιατρικά, δεν γίνεται να συμβεί καθώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Άρη και δεν θα μπορούσε να περάσει από ιατρικές εξετάσεις σε άλλη ομάδα», τόνισε αρχικά.
«Υπήρξε μόνο μια καφενειακή συζήτηση και αυτό δεν μου λέει εμένα κάτι. Για την κατάστασή του μας έχουν πει οι γιατροί ότι είναι καλά και θεωρούμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμος. Πιστεύουμε 23-24 Ιανουαρίου θα είναι σε θέση να προπονηθεί κανονικά. Στόχος του είναι να γυρίσει υγιής και να παίξει καλά για να πάει με την Εθνική ομάδα στο EURO».
Ερωτηθείς για το αν θα συνεχίσει ο πελάτης του να βρίσκεται στον Άρη, τόνισε: «Υπάρχουν ακόμα είκοσι μέρες για να δούμε τι θα κάνουμε», σχολίασε, αποφεύγοντας να πει κάτι περισσότερο.
Πηγή: sportfm.gr

Η απάντηση Σηφάκη σε υποτιθέμενες προτάσεις!!

Ο Μιχάλης σηφάκης μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης βάζει τέλος σε φήμες και ανυπόστατα σενάρια.

Η απάντηση Σηφάκη σε υποτιθέμενες προτάσεις
Ο διεθνής γκολκίπερ του ΑΡΗ, φανερά ενοχλημένος, απαντά μέσω του προφίλ του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Αναλυτικά τα όσα έγραψε:
"Όλοι εσείς που υποτίθεται κάνετε ρεπορτάζ επιτέλους σταματήστε τα ψέματα και τις ανακρίβειες σας και σεβαστείτε επιτέλους τον κόσμο που πληρώνει για ννα διαβάζει τα ψέματά σας. Έλεος πια...".
Πηγή: allaboutaris.com

Έχει και το Twitter "καυτά" κορίτσια! (ΦΩΤΟ)

Εκτός του facebook, είναι γνωστό ότι υπάρχει και το Twitter, το οποίο είναι τρόπος κοινωνικής δικτύωσης.

Έχει και το Twitter "καυτά" κορίτσια! (ΦΩΤΟ)
Και όπως είναι πολύ λογικό, αρκετές καυτές παρουσίες σπεύδουν να δείξουν τα κάλλη τους στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Ορίστε εδώ κάποιες που κάνουν τον ανδρικό πληθυσμό να αναστενάζει.
Πηγή: sportygossip.com

Το πρόστιμο δεν είναι "φάρμακο"

Τα πρόστιμα είναι η πλέον προσφιλής μέθοδος των διοικήσεων, δηλαδή των προέδρων, για να τιμωρήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους έπειτα από μια αποτυχία. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Το πρόστιμο δεν είναι "φάρμακο"
Η λογική της συγκεκριμένης ποινής είναι ότι όπως ανταμείβονται με έξτρα πριμ όταν σημειώσουν μια σημαντική νίκη, έτσι πρέπει και να τιμωρούνται όταν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Συνήθως πάντως στις ελληνικές ομάδες χάνεται το μέτρο, τόσο στην ανταμοιβή όσο και στην τιμωρία. Ετσι έχουμε δει περιπτώσεις στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο σε ποδοσφαιριστές που μπορεί να ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες ή να δίνεται πριμ για μια νίκη σ' ένα ντέρμπι, που όμως δεν είχε καμιά βαθμολογική σημασία για τον νικητή.
Το μισό εκατομμύριο, που όπως ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης θα στοιχίσει στους παίκτες του Ολυμπιακού η απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών στο ματς με τη Δόξα, υποτίθεται πως θα τους συνετίσει ώστε να μην υπάρξουν στο μέλλον παρόμοιες γκέλες. Για να πάρει μια τέτοια απόφαση ο πρόεδρος του Ολυμπιακού προφανώς είναι βέβαιος ότι η κακή εμφάνιση της ομάδας οφείλεται στη μειωμένη προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες.
Δεν ξέρω αν μίλησε με τον Βαλβέρδε προτού ανακοινώσει την τιμωρία και αν συμφώνησε ο Ισπανός τεχνικός. Απλά θα υπενθυμίσω ότι μια κακή εμφάνιση οφείλεται πάντοτε σε πολλούς παράγοντες. Ενας από αυτούς είναι και η ευθύνη του προπονητή, ο οποίος στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν δίστασε να την αναλάβει. Παράλληλα, όποιος έχει παίξει ποδόσφαιρο γνωρίζει ότι ο παίκτης όταν μπει στο γήπεδο δεν παίζει ούτε για το πριμ ούτε με το φόβο του προστίμου.
Η χαλαρότητα των παικτών μιας ομάδας όταν παίζει με σαφώς πιο αδύνατο αντίπαλο είναι ένα συνηθέστατο, ίσως και φυσιολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζει ακόμη και τις μεγαλύτερες ομάδες. Κι ακόμη δεν έχουν βρεθεί τα «φάρμακα» για να την αποφεύγουν. Πιστεύω πάντως ότι το πρόστιμο δεν περιλαμβάνεται σ' αυτά.
Πηγή: Goal

Τώρα σε πιστέψαμε...!!

Δεν θα υπάρξει δεύτερη αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2012, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τώρα σε πιστέψαμε...
Με αφορμή τη γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για επανεξέταση ανά εξάμηνο των τιμολογίων, ώστε να προσαρμόζονται στο κόστος παραγωγής, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ΡΑΕ γνωμοδοτεί αλλά το υπουργείο αποφασίζει για τα τιμολόγια.
Υπενθύμισε ότι οι εισηγήσεις για τις αυξήσεις εφέτος ήταν μεγαλύτερες από αυτές που εγκρίθηκαν τελικά, οι οποίες, όπως ανέφερε, είναι οι ελάχιστες δυνατές προκειμένου η ΔΕΗ να παραμείνει υγιής επιχείρηση.
Ο υπουργός ΠΕΚΑ επανέλαβε, εξάλλου, τις συστάσεις προς τη διοίκηση της επιχείρησης για συγκράτηση των δαπανών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος καθώς και για κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου που ισχύει για εργαζόμενους και συνταξιούχους της ΔΕΗ.

Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ … Άρχισε το νοικοκύρεμα (των οικονομικών) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Επώδυνη (αγωνιστικά) αρχή έκανε αλλά … Επιτέλους την έκανε! Γράφει ο Άρης Νικολάκης.

Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης άργησε, να αντιληφθεί , ότι επιχειρούσε την δημιουργία ενός γίγαντα με γυάλινα πόδια στην Τούμπα. Το αντιλήφθηκε όταν είχε το Χάρο (της ΟΥΕΦΑ) με τα μάτια του. Όταν τρόμαξε βλέποντας που οδηγούσε τον «δικέφαλο» …
Εάν κι εφ όσον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν άρχισε το νοικοκύρεμα (των οικονομικών), η ΟΥΕΦΑ θα την απέκλειε από την τρέχουσα και για άλλες τρεις αγωνιστικές περιόδους! Τιμωρία η οποία – και στη θεωρία και στην πράξη – θα οδηγούσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε πρωτοφανή καταστροφή.
Η σπουδή για κλήση της στη Νιόν οφείλεται στο γεγονός της συμμετοχής της στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις . Ως εκ τούτου έχουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής τους στις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όμως, προσέτρεξε ασθμαίνουσα, για να δώσει τη μάχη της στη Νιόν. Και τι μάχη; Μάχη επιβίωσης!
Εκεί λοιπόν, δεν παίζεται απλά το μέλλον του «δικέφαλου». Παίζεται και το παρόν του. Με άλλα λόγια; Και δίχως στάλα υπερβολής; Δεν πείθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ΟΥΕΦΑ; Δε συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ ! Και φέτος αλλά και για άλλες τρεις διοργανώσεις. Πείθει; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει κανονικά φέτος. Και του χρόνου; Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, … Που λέει ο λόγος!
Συμπέρασμα; Η «θυσία» του Αντελίνο Βιεϊρίνια και του Πάμπλο Κοντρέρας σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις των υπολοίπων παρελθόντων παικτών στο βωμό της ΟΥΕΦΑ ήταν αναγκαίο κακό. Κι όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει για το κακό ουδεμία ευθύνη φέρει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Για το αναγκαίο όμως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρει ακεραία την ευθύνη.
Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου με το χρόνο, για να προλάβει τις διαδικασίες και τις ημερομηνίες της ΟΥΕΦΑ. Έκλεισε «ανοίγματα» και «τρύπες» της. Τακτοποίησε εκκρεμότητες της. Έλυσε προβλήματα της. Διευθέτησε καυτά θέματα της. Εξηγώντας έτσι την σπουδή της … υπερήφανης πώλησης του Πορτογάλου και της παράλληλης … υπερήφανης παραχώρησης του Χιλιανού.
Εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάρει - όπως η διοίκηση της αισιοδοξεί – το «οκ» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τότε θα πιστωθεί και την ταχύτατη αλλά και την αποτελεσματικότατη αντίδραση της σε μία ακόμη κρίση. Εάν δεν την πάρει (θεωρείται απίθανη εξέλιξη από την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) θα υπάρξουν κοσμογονικές αλλαγές στην Τούμπα. Είναι πάντως, πιθανή η διάθεση πρόσθετου χρόνου από την ΟΥΕΦΑ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνον και μόνον για πρόσθετες κινήσεις κι εξηγήσεις.
Είναι βέβαια, γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε (κι ακόμη ο κίνδυνος θεωρητικά δεν αποσοβήθηκε οριστικά!) με άμεση κι ίσως, ολική καταστροφή. Και τούτο από τις συνεχείς μεταγραφικές γκάφες της ΠΑΕ και την σπάταλη μεταγραφική πολιτική της.
Παρεμπιπτόντως: Και με το «οκ» της ΟΥΕΦΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αποσοβείται για φέτος αλλά δεν εκλείπει για του χρόνου ο κίνδυνος. Τι σημαίνει αυτό; Κι άλλο νοικοκύρεμα. Κι άλλο κούρεμα του χρέους. Κι άλλες …υπερήφανες πωλήσεις κι αποχωρήσεις ! Ο «δικέφαλος» πλέον, ζει τρώγοντας τις σάρκες του !
Πηγή: pamesports.gr

Ιδού ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας!!

Διαβάστε ποιος εισαγγελέας θα αντικαταστήσει τον Ανδρέα Φάκο.

Ιδού ο νέος ποδοσφαιρικός εισαγγελέας
Ο Γιάννης Χρυσός αναμένεται να πάρει τη θέση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ.
Ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που έχει συνταξιοδοτηθεί, προτάθηκε από τον πρόεδρο των συνταξιούχων δικαστών στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία και αναμένεται να επικυρωθεί η πρόσληψή του για να αντικαταστήσει τον Ανδρέα Φάκο.
Ο κ. Χρυσός θα περάσει από διαδικασία συνέντευξης από τη διοικητική ηγεσία της ΕΠΟ και εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα καθίσει στην "ηλεκτρική καρέκλα" του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
Πηγή: sport-fm.gr

Τα πάντα όλα! Top-10 ΝΒA (BINTEO)

Kαι τι δεν έχει το σημερινό Top-10 στο NBA... Εκπληκτικά καρφώματα, εντυπωσιακά κοψίματα, μαγικές ασίστ, απίστευτες εμπνεύσεις! Απολαύστε το...

Τα πάντα όλα! Top-10 ΝΒA (BINTEO)

Για αυτό την παντρεύτηκε ο Κρουζ... (ΦΩΤΟ)

Αν σας πούμε ότι η Katie Holmes στις συγκεκριμένες φωτογραφίες διαφημίζει κοσμήματα, υπάρχει περίπτωση να συγκεντρωθείτε για να τα δείτε;

Για αυτό την παντρεύτηκε ο Κρουζ... (ΦΩΤΟ)
Κάντ' τε τον κόπο να μας πείτε το αποτέλεσμα, αν μπείτε στη διαδικασία να προσπαθήσετε...