Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

O Βαλβέρδε ζήτησε τον Κασίγιας!!

Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε την επομένη της πολύ μεγάλης γκέλας του Ολυμπιακού ήταν όλο νεύρα. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

O Βαλβέρδε ζήτησε τον Κασίγιας!
Θα μπορούσε να υποθέσει ότι στη μεταγραφική σύσκεψη που έγινε χθες άλλαξε άποψη μετά τα όσα είδε στο Καυταντζόγλειο στο ματς με τη Δόξα και ζήτησε μεταγραφές.
Λάθος. Ο Ερνέστο χθες ήταν πολύ κεφάτος και η μοναδική απόκτηση που ζήτησε ήταν αυτή του Κασίγιας, ναι καλά διαβάσατε, του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης! Προφανώς έκανε πλάκα και η απαίτηση απόκτησης του Κασίγια πρέπει να ενταχθεί στη καλή διάθεση που είχε την επομένη του αγώνα με τη Δόξα Δράμας.
Και πριν προλάβει να υποθέσει κανείς ότι ο Ισπανός προπονητής τρελάθηκε, ας εξηγήσουμε τι έκανε σε όλη την διάρκεια της ημέρας και ποια είναι η άποψη του για την προβληματική εικόνα του Ολυμπιακού το 2012. Αλλωστε ο Ερνέστο ήταν σαφώς προβληματισμένος για την εικόνα της ομάδας, προτίμησε όμως χθες να είναι χαμογελαστός και κεφάτος για να μην βαρύνει το πολύ βαρύ κλίμα που υπήρχε στο Ρέντη. Ο Ισπανός τεχνικός πιστεύει ότι η εικόνα θα βελτιωθεί και θεωρεί ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι δύο βαθμοί που άφησε πίσω του ο Ολυμπιακός, βαθμούς που θα δυσκολευτεί πολύ να βρει στη συνέχεια.
Τα αίτια της κακής απόδοσής κατά την άποψη του δεν οφείλονται στις διακοπές των Χριστουγέννων και στο πώς συμπεριφέρθηκαν σε αυτές οι παίκτες του. Τα αίτια του κακού είναι σύμφωνα με τον Ισπανό η υποτίμηση των αντιπάλων κυρίως και εδώ χρεώνει ευθύνες και στον εαυτό του και η κούραση από τα συνεχόμενα ματς τον Δεκέμβριο που «συνήθως δεν βγαίνει όταν παίζεις Τετάρτη- Κυριακή, αλλά όταν βγεις από τον ρυθμό και σταματήσεις να παίζεις». Σύμφωνα με τον Βαλβέρδε το μοναδικό ματς που στον Ολυμπιακό βγήκε η κούραση όσο έπαιζε Τετάρτη – Κυριακή ήταν στην Τρίπολη με τον Αστέρα γιατί είχε προηγηθεί η υπερπροσπάθεια στη Μασσαλία και τότε η ομάδα είχε πολλούς απόντες με αποτέλεσμα να παίξει με τους ίδιους παίκτες μέσα σε πολύ λίγες μέρες, έχοντας στην πλάτη της και τα δύο ταξίδια. «Αντίθετα τώρα που οι παίκτες χαλάρωσαν και έμειναν για δύο εβδομάδες χωρίς ματς η κούραση τους βγήκε πολύ περισσότερο και πολύ πιο έντονα».
Οσο για την υποτίμηση του αντιπάλου ο Βαλβέρδε εξηγούσε στους συνεργάτες του, ότι αυτό το συναντάς μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν θα αλλάξει ποτέ. «Πριν από το ματς με τον Ατρόμητο το φοβόμουν πάρα πολύ και είχα πείσει τους παίκτες ότι θα είναι πολύ δύσκολο ματς. Ηξερα ότι οι παίκτες ξέρουν ότι ο Ατρόμητος θα παίξει χωρίς τέσσερις πέντε βασικούς παίκτες και θα αντιμετώπιζαν το ματς χαλαρά πιστεύοντας ότι θα το πάρουν χωρίς καν να ιδρώσουν. Με την Δόξα έγινε ακριβώς το ίδιο. Τα επτά γκολ που τους είχαμε βάλει στο Καραϊσκάκη έκαναν τους πάντες να πιστέψουν ότι το ματς εύκολα δύσκολα θα το παίρναμε. Δεν επέμεινα και εγώ πολύ και το κακό έγινε».
Ο Βαλβέρδε λοιπόν εκτιμά ότι η εικόνα της ομάδας θα βελτιωθεί και επέλεξε χθες να είναι σχετικά ήρεμος και αρκετά κεφάτος. Ακόμη και στη μεταγραφική σύσκεψη όταν τον ρώτησαν αν κατέληξε ποιόν τερματοφύλακα θέλει, απάντησε. «Ο Κασίγιας νομίζω ότι είναι καλός…» θέλοντας να δείξει ότι η κακή εικόνα της ομάδας δεν σημαίνει ότι χρειάζονται ένα σωρό μεταγραφές. Παρά ταύτα ο Ολυμπιακός θα πάρει μάλλον γκολκίπερ, (Ισπανός από τα μέρη μας μπορεί να είναι) και πιθανότατα και ένα χαφ, μάλλον ακραίο, αλλά για τον Βαλβέρδε δεν είναι εκεί το θέμα.
Το θέμα είναι να συνέλθει γρήγορα η ομάδα και πιστεύει ότι μέσα από τα συνεχόμενα ματς θα βρει ρυθμό. Οσο για τον Γέστε έχει αρχίσει και ο Ερνέστο να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι έκανε λάθος.
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: