Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ!!

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ … Άρχισε το νοικοκύρεμα (των οικονομικών) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ! Επώδυνη (αγωνιστικά) αρχή έκανε αλλά … Επιτέλους την έκανε! Γράφει ο Άρης Νικολάκης.

Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης άργησε, να αντιληφθεί , ότι επιχειρούσε την δημιουργία ενός γίγαντα με γυάλινα πόδια στην Τούμπα. Το αντιλήφθηκε όταν είχε το Χάρο (της ΟΥΕΦΑ) με τα μάτια του. Όταν τρόμαξε βλέποντας που οδηγούσε τον «δικέφαλο» …
Εάν κι εφ όσον η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν άρχισε το νοικοκύρεμα (των οικονομικών), η ΟΥΕΦΑ θα την απέκλειε από την τρέχουσα και για άλλες τρεις αγωνιστικές περιόδους! Τιμωρία η οποία – και στη θεωρία και στην πράξη – θα οδηγούσε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε πρωτοφανή καταστροφή.
Η σπουδή για κλήση της στη Νιόν οφείλεται στο γεγονός της συμμετοχής της στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ΑΕΚ έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις . Ως εκ τούτου έχουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής τους στις απαιτήσεις της ΟΥΕΦΑ. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όμως, προσέτρεξε ασθμαίνουσα, για να δώσει τη μάχη της στη Νιόν. Και τι μάχη; Μάχη επιβίωσης!
Εκεί λοιπόν, δεν παίζεται απλά το μέλλον του «δικέφαλου». Παίζεται και το παρόν του. Με άλλα λόγια; Και δίχως στάλα υπερβολής; Δεν πείθει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ΟΥΕΦΑ; Δε συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ ! Και φέτος αλλά και για άλλες τρεις διοργανώσεις. Πείθει; Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνεχίζει κανονικά φέτος. Και του χρόνου; Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει, … Που λέει ο λόγος!
Συμπέρασμα; Η «θυσία» του Αντελίνο Βιεϊρίνια και του Πάμπλο Κοντρέρας σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις των υπολοίπων παρελθόντων παικτών στο βωμό της ΟΥΕΦΑ ήταν αναγκαίο κακό. Κι όπως πολλάκις έχουμε αναφέρει για το κακό ουδεμία ευθύνη φέρει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Για το αναγκαίο όμως, ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρει ακεραία την ευθύνη.
Τις προηγούμενες ημέρες η διοίκηση του Θοδωρή Ζαγοράκη επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου με το χρόνο, για να προλάβει τις διαδικασίες και τις ημερομηνίες της ΟΥΕΦΑ. Έκλεισε «ανοίγματα» και «τρύπες» της. Τακτοποίησε εκκρεμότητες της. Έλυσε προβλήματα της. Διευθέτησε καυτά θέματα της. Εξηγώντας έτσι την σπουδή της … υπερήφανης πώλησης του Πορτογάλου και της παράλληλης … υπερήφανης παραχώρησης του Χιλιανού.
Εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάρει - όπως η διοίκηση της αισιοδοξεί – το «οκ» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, τότε θα πιστωθεί και την ταχύτατη αλλά και την αποτελεσματικότατη αντίδραση της σε μία ακόμη κρίση. Εάν δεν την πάρει (θεωρείται απίθανη εξέλιξη από την διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) θα υπάρξουν κοσμογονικές αλλαγές στην Τούμπα. Είναι πάντως, πιθανή η διάθεση πρόσθετου χρόνου από την ΟΥΕΦΑ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνον και μόνον για πρόσθετες κινήσεις κι εξηγήσεις.
Είναι βέβαια, γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κινδύνεψε (κι ακόμη ο κίνδυνος θεωρητικά δεν αποσοβήθηκε οριστικά!) με άμεση κι ίσως, ολική καταστροφή. Και τούτο από τις συνεχείς μεταγραφικές γκάφες της ΠΑΕ και την σπάταλη μεταγραφική πολιτική της.
Παρεμπιπτόντως: Και με το «οκ» της ΟΥΕΦΑ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο αποσοβείται για φέτος αλλά δεν εκλείπει για του χρόνου ο κίνδυνος. Τι σημαίνει αυτό; Κι άλλο νοικοκύρεμα. Κι άλλο κούρεμα του χρέους. Κι άλλες …υπερήφανες πωλήσεις κι αποχωρήσεις ! Ο «δικέφαλος» πλέον, ζει τρώγοντας τις σάρκες του !
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: