Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ήπιος, αλλά "καταλληλότερος"

Δεν ξέρω πόσο εκτιμάει κανείς τις ικανότητες του Γκουαρδιόλα ως προπονητή, όμως ως άνθρωπος δεν είναι σταρ. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.

Ήπιος, αλλά "καταλληλότερος"
Κι αυτό επιτρέψτε μου να το χρεώσω στα θετικά της φυσιογνωμίας του. Για τα υπόλοιπα, καλά ή κακά, γνωρίζουν περισσότερο- απ όλους- οι ποδοσφαιριστές της Μπαρσελόνα, που τον ζουν από κοντά περισσότερες ώρες ακόμα κι από τους δικούς του ανθρώπους.
Ο χαμηλών τόνων τεχνικός της Καταλανικής ομάδας δεν παρασύρθηκε ποτέ από τους τίτλους που μαζεύει, για να υιοθετήσει συμπεριφορές αλαζονείας. Ουδέποτε επικαλέστηκε την αγωνιστική της δύναμη,για να προβάλλει τις δικές του τεχνικές επιλογές.
Ο χαρακτήρας του ήπιου Γκουαρντιόλα δεν διαφοροποιήθηκε από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο, προσδίδοντας τα χαρακτηριστικά της δικής του ιδιοσυγκρασίας στη μεσαία γραμμή της Μπαρσελόνα. Μόλις παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου προπονητή για το 2011, χαμογέλασε απλώς, διευκρινίζοντας πως θα ήθελε να το αφιερώσει σε ένα φίλο του.
Παραμονή του αγώνα με τη Σαχτάρ για το Supercup στο Μόντε Κάρλο το 2009, έλεγε, στους δημοσιογράφους που τον είχαν κατακλύσει με ερωτήσεις, πως δεν είναι μάγος, αλλά ένας προπονητής που κάνει απλώς τη δουλειά του. «Ειδήσεις» σπάνια βγάζει με όσα λέει και το έκανε μία και καλή, αλλά κατά λάθος!
Όταν πριν δύο χρόνια εμπιστεύθηκε σε Ιταλό δημοσιογράφο, στο περιθώριο μίας συνέντευξης με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση της Μπρέσια, πως θα ήθελε να φύγει από την Μπαρσελόνα. Σάλος!
Ο άνθρωπος που κάνει με κέφι τη δουλειά για να κερδίζει και όχι απαραίτητα για να μειώσει τον αντίπαλο, δεν έκρυψε πως ο κύκλος του έκλεισε. Αυτή πάντως ήταν η άποψή του, την οποία εμπιστεύθηκε σε Ιταλό! Λάθος...
Παραμονή του ημιτελικού του Champions League κόντρα στην Ίντερ, στο Καμπ Νοου το 2010, απαντούσε στην αίθουσα τύπου του γηπέδου ψαρωμένος στις ερωτήσεις που του έκανε ο δημοσιογράφος Πέδρο Πίντο, από το CNN. Θέλοντας να βγάλει την πιο «χρήσιμη» από τις δηλώσεις, για να την προβάλει στη βραδινή του εκπομπή, δεν τα κατάφερε.
Γιατί δεν ενδιαφέρεται ο Γκουαρντιόλα να προβάλλεται επικοινωνιακά. Ευγενικά απαντούσε, χωρίς να βγάζει «τίτλους». Ο «καταλληλότερος» προπονητής των «Μπλαουγκράνα» θα κριθεί συνολικά ωστόσο όταν θα βγει απ' το... μαντρί. Όταν κληθεί να δοκιμάσει αλλού. Σε άλλο πρωτάθλημα, σε άλλη χώρα. Στην Ισπανία δεν θα του επιτραπεί η μετακόμιση...
ΥΓ: ΟΚ καταλαβαίνω πως δεν γίνεται ο Μέσι να χάνει το βραβείο. Μα είναι στα αλήθεια κρίμα κι άδικο για αυτό τον παικταρά που ακούει στο όνομα Τσάβι. Είναι τεράστιος και κάνει όλη τη δουλειά.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: