Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

«Κρίμα να πάει φούντο για 2-3 εκατ.»

Η ΑΕΚ χρειάζεται άμεσα 2,5 εκατ. ευρώ για να καλύψει κατεπείγουσες ταμειακές ανάγκες (ανάμεσα στις οποίες είναι και οι οφειλές στο ποδοσφαιρικό τμήμα), ο Βασίλης Ξενιάδης δηλώνει έτοιμος να μπει άμεσα στην ΠΑΕ, αλλά ο Χάρης Οικονομόπουλος κάνει έκκληση στους μετόχους της «Ενωσης» να μην αφήσουν την εταιρία να γίνει έρμαιο του κάθε υποψήφιου επενδυτή.

«Κρίμα να πάει φούντο για 2-3 εκατ.»
Αυτό τόνισε ο δικηγόρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ μιλώντας στον Sentra 103,3 συναρτώντας τις εξελίξεις με τη δυνατότητα που υπάρχει μέσω της δικαιοσύνης να καταβληθούν στην ΑΕΚ τα 21 εκατ. ευρώ από τον Μάκη Ψωμιάδη, σε περίπτωση που στις 4 Απριλίου λάβει σχετική απόφαση το αρμόδιο δικαστήριο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για τη σύλληψη του Βασίλη Ξενιάδη για χρέη το πρωί της Τρίτης:
«Το σημαντικό δεν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι πως η ΠΑΕ ΑΕΚ, που δεν ανήκει μόνο στους μετόχους αλλά έχει σημαντική συμμετοχή και ο κόσμος, αντιμετωπίζει σοβαρό ταμειακό πρόβλημα. Είναι πολύ κοντά στο να εισπράξει ένα σημαντικό τμήμα από αυτά που της κλέψανε. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι σύντομα θα πάρει πίσω τα λεφτά της για να εξοφλήσει τις οφειλές τις ληξιπρόθεσμες και μη, δηλαδή φαίνεται η προοπτική αυτή η εταιρεία να καθαρίσει πλήρως. Οι μέτοχοί της είτε είναι κουρασμένοι, είτε έχουν φτάσει στα όριά τους. Η ΑΕΚ μπορεί να εισπράξει αυτά που της οφείλονται».
Για όσους δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του στην υπόθεση Ψωμιάδη:
«Δεν γνωρίζουν τη δικογραφία, πρώτον. Δεύτερον, δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν η ΑΕΚ εισπράξει ένα σημαντικό ποσό μέσα στο 2012. Υπάρχει μια ποινική δίωξη που θα ασκηθεί κατά των παιδιών του Ψωμιάδη για ξέπλυμα χρήματος».
Για το αν υπάρχει πιθανότητα συμβιβασμού με την πλευρά Ψωμιάδη:
«Αυτά είναι θεωρητικά. Η απαίτηση της ΑΕΚ είναι 81 εκατ. ευρώ. Τώρα μπορούμε να εισπράξουμε τα 20 εκατ. και μετά βλέπουμε. Θα μπορούσε να εξεταστεί ο συμβιβασμός αλλά όταν έχεις απαίτηση 81 εκατ. και έχουν βρεθεί τα 20 εκατ. δεν μπορείς να μιλάς από μόνος σου για συμβιβασμό. Αυτή τη στιγμή καθόμαστε και ασχολούμαστε με τη διοίκηση αν είναι καλή ή κακή. Οι μέτοχοι έχουν υποχρέωση να μην αφήσουν την ΑΕΚ έρμαιο σε κάθε επενδυτή θα θεωρείται ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο ενώ δεν έχει και μετά από 10-15 χρόνια αντί να μιλάμε για τον Ψωμιάδη να μιλάμε για κάποιον άλλο».
Για το αν στέλνει έμμεσα ένα μήνυμα στους μετόχους να μην προχωρήσουν τις επαφές με την πλευρά Ξενιάδη:
«Είναι κρίμα αν δεν βρεθεί κάποιος αξιόπιστος μέτοχος-επενδυτής με την οικονομική επιφάνεια και την φερεγγυότητα να αναλάβει τις τύχες της ομάδας. Είναι κρίμα να την αφήσουν για 2-3 εκατ. να πάει “φούντο” και να φέρουν το στίγμα των αμέτοχων ενώ κάθε άλλο παρά αμέτοχοι υπήρξαν. Η επένδυση που έχει γίνει στην ΑΕΚ από το 2004 και μετά είναι η μοναδική που έχει γίνει στην ομάδα μετά τον Μπάρλο, χωρίς να προσδοκούν αυτοί που έβαλαν χρήματα να τα πάρουν πίσω».
Για το αν μπορεί η Morgan Stanley να μιλήσει με όποιον ενδιαφέρεται για την ΑΕΚ σε περίπτωση που η διοίκηση της ΠΑΕ δεν καταβάλει τον Μάρτιο την τελευταία δόση ύψους 5,5 εκατ. για το δάνειο:
«Για τους όρους της σύμβασης όσο κι αν έχουν γίνει “φύλλο και φτερό” μπορεί να απαντήσει μόνο η τράπεζα. Στα τέλη Μαρτίου υπάρχει ομόλογο 88 δισ. ευρώ που λήγει για την Ελλάδα και αντί να συζητάμε αυτό καθόμαστε και αναλωνόμαστε αν μια διοίκηση μια μικρής ανώνυμης εταιρείας είναι ή δεν είναι καλή. Η λύση είναι απλή. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα μέχρι τον Ιούνιο, μέσω του δικαστηρίου τον Απρίλιο αν δεν αναβληθεί πάλι, να διατάξει την επιστροφή των χρημάτων της. Οι συνάδελφοι που γνωμοδοτούν χωρίς να γνωρίζουν τη δικογραφία θα πρέπει να ξέρουν το άρθρο 46 του κώδικα για το ξέπλυμα που αναφέρει ότι επιστρέφονται τα χρήματα στον δικαιούχο μέσω διαδικασίας όπως αυτή της 4ης Απριλίου. Τα στοιχεία που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν κριθεί επαρκή από τις Αρχές των Σκοπίων και αναρωτιέμαι γιατί δεν εκδίδεται στην Ελλάδα ο Ψωμιάδης».
Για τη γνώμη του για τον Βασίλη Ξενιάδη και τη σύλληψή του:
«Όλοι έχουμε τις άτυχες στιγμές μας κι ίσως να έχουμε υποτιμήσει τα αντανακλαστικά ενός κράτους που είναι σε κίνδυνο. Ο κύριος Ξενιάδης έχει παρουσιάσει εγγυητική επιστολή ινδικής τράπεζας ύψους 3 δισ. λιρών. Ίσως το κράτος αναρωτήθηκε γιατί αυτοί οι άνθρωποι που έχουν τέτοια ρευστότητα γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους».
Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να γίνει καθαρή και εύρωστη οικονομικά με τα λεφτά Ψωμιάδη ή χρειάζεται και πάλι επενδυτή:
«Θα ήταν χρήσιμος ένας επενδυτής. Οι σοβαροί επενδυτές δεν μιλάνε με εταιρείες που συζητούν με ανθρώπους δεν έχουν αποδείξει τη σοβαρότητά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: