Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Στην ΟΥΕΦΑ και ο Ζαγοράκης!

Εσπευσμένα στη Νιόν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, καθώς σήμερα θα εξεταστεί ο φάκελος της ομάδας. Αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά...

Στην ΟΥΕΦΑ και ο Ζαγοράκης!
Στη Νιον της Ελβετίας θα βρεθεί την Τρίτη ο Θόδωρος Ζαγοράκης συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο οικονομικών της ΠΑΕ Αλκη Μαυροφρύδη και τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας Αχιλλέα Μαυρομμάτη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα εξετάσει την Τρίτη τον φάκελο του ΠΑΟΚ προκειμένου να διαπιστώσει ότι έγιναν σοβαρές κινήσεις μείωσης του ποσού που οφείλεται σε πρώην και νυν παίκτες καθώς επίσης και σε άλλες ομάδες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
Οι επιτελείς της ΟΥΕΦΑ είχαν προειδοποιήσει (στο περιθώριο της κλήρωσης του Γιουρόπα Λιγκ στις 16 Δεκεμβρίου) ότι ο Δικέφαλος κινδυνεύει με αποκλεισμό από τις ευρωπαικές διοργανώσεις αν δεν μειώσει τις οφειλές του κι αν δεν καταφέρει μέσα στον Ιανουάριο να μειώσει τα έξοδα του και να τα ισορροπήσει με τα έσοδα για τη φετινή περίοδο.
Αυτός ήταν και ο λόγος που οι επιτελείς του ΠΑΟΚ κινήθηκαν ταχύτατα προκειμένου να μείνουν ελεύθεροι οι Αρίας, Λεονάρντο, Σπαντάτσιο και Κοντρέρας. Με τον τρόπο πέτυχαν τη μείωση των εξόδων για την περίοδο 2011-2012 κατά 1.500.00 ευρώ ενώ με την πώληση του Βιεϊρίνια εξασφαλίσθηκε ένα σεβαστό ποσό αρκετό για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις.
Οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ θα παρουσιάσουν τα νέα στοιχεία στην πειθαρχική επιτροπή και ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά τους αγώνες με την Ουντινέζε αρχικά και στη συνέχεια ενόψει των υποχρεώσεων της ομάδας για την επόμενη περίοδο.
Να υπογραμμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πλέον υπό συνεχή παρακολούθηση τουλάχιστον μέχρι να διαπιστωθεί ότι κατάφερε να ισορροπήσει έσοδα-έξοδα και να αποπληρώσει τις οφειλές τις.
Σε χειρότερη θέση βρίσκεται η ΑΕΚ που ωστόσο δεν κλήθηκε εσπευσμένα από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ καθώς έχει αποκλειστεί από την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και δεν υπάρχει πίεση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ενώπιον της ίδιας επιτροπής θα βρεθεί μέσα στον Απρίλιο και ο Παναθηναϊκός για τους ίδιους ακριβώς λόγους.
Πηγή: sportouvorra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: