Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ο Καντονά υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας!!

Από ποδοσφαιριστής και ηθοποιός στην ...πολιτική!

Ο Καντονά υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας!
Ο πρώην αστέρας του ποδοσφαίρου, νυν ηθοποιός, Ερίκ Καντονά έγραψε σε δεκάδες δημάρχους στη Γαλλία ζητώντας την υποστήριξή τους για να κατέβει υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές την προσεχή άνοιξη, όπως ανέφερε η εφημερίδα "Liberation", που δημοσίευσε την επιστολή στον ιστότοπό της.
Ο πρώην μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος θα πρέπει να εξασφαλίσει την υποστήριξη 500 εκλεγμένων αξιωματούχων ως τα τέλη του Φεβρουαρίου για να έχει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα, έστειλε επιστολές σε δημάρχους περιγράφοντας τον εαυτό του ως ένα "ενεργό πολίτη" και ζητώντας την υποστήριξή τους, ανέφερε η εφημερίδα.
"Η δέσμευσή μου με υποχρεώνει να μιλήσω, πιο ειλικρινά από ό,τι συνήθως, αλλά και με μια έντονη συναίσθηση της ευθύνης μου, σε μια εποχή που η χώρα μας αντιμετωπίζει δύσκολες επιλογές οι οποίες έχουν αποφασιστική σημασία για το μέλλον της", ανέφερε στην επιστολή του ο Καντονά, σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν.
Ο 45χρονος Καντονά επέκρινε στην επιστολή του τις "περιορισμένες ευκαιρίες" για τους νέους στη Γαλλία, αλλά και τις κοινωνικές αδικίες που είναι "υπερβολικά πολυάριθμες, υπερβολικά βίαιες, υπερβολικά συστημικές", ανέφερε η εφημερίδα.
Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στα τέλη Απριλίου και οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο στις αρχές του Μαΐου.
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: