Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

"Όλα καλά με το αυτοδιοίκητο, αλλά..."

Ο γγΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής μετά το πέρας της σύσκεψης με τους αρμόδιους φορείς για το θέμα της ψήφισης του νομοσχεδίου, από τη μία είπε πως "όριο του αυτοδιοίκητου είναι το δημόσιο συμφέρον", αλλά από την άλλη τόνισε πως θα βρεθεί η "χρυσή τομή" με την ΕΠΟ. Για να δούμε...

"Όλα καλά με το αυτοδιοίκητο, αλλά..."
Αναλυτικά όσα είπε:
«Είναι κοινή πεποίθηση όλων των φορέων ότι στο θέμα της βίας και στο θέμα της φερεγγυότητας το ποδοσφαιρικό προϊόν σημειώνεται πρόοδος σαφής και διακριτή. Είναι όμως έκλαμψη και κινδυνεύει να είναι συγκυριακή αν δεν υπάρξει απόλυτη εγρήγορση για να μην υπάρχουν περιστατικά βίας και στο μέλλον. Συζητήθηκαν οι άξονες συνεργασίας ποδοσφαιρικών φορέων και Πολιτείας προς τη θεσμοθέτηση της κατεύθυνσης αυτής που όμως να έχουν διάρκεια. Συμμετείχαν και οι τρεις πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Yπάρχει ανάγκη να ξεκαθαρίσουν οι πλευρές του αυτοδιοίκητου. Η ΕΠΟ το έχει θέσει το θέμα. Ξεκαθαρίσαμε ότι το όριο του αυτοδιοίκητου είναι το δημόσιο συμφέρον. Η ελληνική Πολιτεία προστατεύει το αυτοδιοίκητο αλλά προστατεύει και τον Έλληνα πολίτη και πρέπει να ελέγχει αυτά που πρέπει να ελέγχει. Πιστεύω ότι υπάρχει χρυσή τομή και είναι κοντά μας. Να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι αρμοδιότητες του κράτους και ποιες οι απολύτως ποδοσφαιρικές αρμοδιότητες που εμπίπτουν στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ασφαλώς και θα βρεθεί η χρυσή τομή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πάνος Μπιτσαξής, ενώ για τη λειτουργία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συμπλήρωσε: «Η ΕΕΑ λειτουργεί από το 2002, δέκα χρόνια και χωρίς ποτέ να έχει αμφισβητηθεί η υπόσταση και λειτουργία της. Είναι το βασικό ελεγκτικό όργανο που εξασφαλίζει τη νομιμότητα των Ανωνύμων Εταιριών και θα συνεχίσει να υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: