Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Βαγγέλη, κάνε αυτοκριτική...!!

Για να χρησιμοποιήσω μια φράση που είχε γραφτεί κάποτε στην «Αθλητική Ηχώ», αυτό που έγινε την Κυριακή στο Καυτανζόγλειο ήτανε «πισώπλατη μαχαιριά στο στήθος». Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Βαγγέλη, κάνε αυτοκριτική...
Στο στήθος του Ολυμπιακού. Λες και είχε το χέρι στο γύψο ο βοηθός, ο Τσολάκης. Συνέχεια σηκωμένο το είχε με τη σημαία ψηλά. Δεν πάει άλλο, ρε παιδί μου.
Δεν αντέχεται η μία σφαγή μετά την άλλη. Και δεν έχει καμία σημασία αν ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Ατρόμητο. Ο Δελφάκης, όπως είπε ο Σάββας, έπαιζε μέσα στο Καραϊσκάκη Ατρόμητο εκατό-μηδέν. Το μήνυμα, όμως, ήταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Η σφαγή το Σαββατοκύριακο ήταν ομαδική. Πρώτον φάγανε τον Κομπότη στο ματς με την ΑΕΚ.
Ούτε την ονομαστική του εορτή δεν σεβάστηκαν. Στην ψύχρα τον έφαγε ο Παππάς. Επειδή ο Κομπότης είναι αγνό και τίμιο παλικάρι και πάντα στο πλευρό του Ολυμπιακού. Την Κυριακή φάγανε στο Περιστέρι τον ΟΦΗ. Μαρς πέναλτι έγινε στον Μάντζιο, αλλά ο Αρετόπουλος το έπνιξε. Και τον σταματήσανε για οφσάιντ όταν έμπαινε μόνος του να ισοφαρίσει.
Επειδή ο ΟΦΗ έχει κόψει πλέον τα δεσμά της εξάρτησης από τον Παναθηναϊκό και είναι φιλικά προσκείμενος στον Ολυμπιακό. Και τι κερδίζει ο Βαγγέλης, που είναι μπεσαλής και για να βοηθήσει τους φτωχούς και τους αδύνατους τους δίνει δανεικούς παίκτες;
Ο ΟΦΗ πήγε και του έφερε δύο-δύο μέσα στο Καραϊσκάκη. Η Δόξα, που της έχει δώσει Βάντερσον και Λεάντρο, του πήρε δύο βαθμούς στο Καυτανζόγλειο. Ο Ατρόμητος που του έχει δώσει τον Μήτρογλου και του έχει αφήσει τον Τάτο, πήγε να του κόψει βαθμό την Τετάρτη. Σωστά, λοιπόν, ο Βαγγέλης έλεγε την Κυριακή το βράδυ στους συνεργάτες του «τέρμα οι δανεικοί». Δεν είναι να κάνεις καλό σ' αυτή τη ζωή. Εδώ που τα λέμε, όμως, έχει κι ο Βαγγέλης τις ευθύνες του. Οπως και οι παίκτες, έτσι υποτίμησε κι αυτός το παιχνίδι με τη Δόξα.
Κλείνοντας ο πρώτος γύρος, οι ποδοσφαιριστές πήραν το έξτρα πριμ των τριακοσίων χιλιάδων. Για την ιδιαίτερα δύσκολη εξάδα αγώνων: Με Δόξα, Παναιτωλικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητο μέσα και τα μεγαθήρια της Κέρκυρας και του Λεβαδειακού εκτός έδρας. Βάλανε τα δυνατά τους οι ποδοσφαιριστές και κάνανε έξι νίκες με συντελεστή τερμάτων 19-0.
Το ίδιο έπρεπε να κάνει και για την επόμενη τετράδα των αγώνων με την έναρξη του δεύτερου γύρου: Με Δόξα, Λεβαδειακό, Skoda και Εργοτέλη. Πριν από το παραδοσιακά δύσκολο ματς στην Τούμπα. Κάπου, λοιπόν, και ο Βαγγέλης οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του. Οφειλε, λοιπόν, να τους βγάλει ένα πριμ γι' αυτή την τετράδα. Αν είχανε ένα έξτρα κίνητρο Πάντελιτς και σία, δεν θα το κωλοβαράγανε.
Οπως, λοιπόν, πήρανε αψήφιστα το ματς οι ποδοσφαιριστές, έτσι το πήρε κι ο Βαγγέλης. Και για να ρεφάρει τώρα, τους τα παίρνει πίσω. Και τα τριακόσια για την εξάδα που λέγαμε και τα διακόσια χιλιάρικα πριμ για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ. Σούμα πεντακόσια. Μόνο αν πάρουνε το πρωτάθλημα θα τους τα δώσει. Αν το χάσουνε τα πεντακόσια χιλιάρικα πριμ γίνονται πρόστιμο. Ακόμα και έτσι όμως τι θα χάσουνε ο Πάντελιτς και ο Γέστε; Από είκοσι χιλιάρικα έκαστος. Αν χαθεί το πρωτάθλημα ο Βαγγέλης θα χάσει μίνιμουμ 20 εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ. Χαίρετε.
Ολοι τους και μόνος του ο Βαγγέλης
ΕΠΕΙΔΗ δεν θέλω να είμαι άδικος, σας λέω ποιο είναι το παράπονο του Μαρινάκη. Οτι δεν νοείται αυτή η συμπεριφορά απέναντι στον μοναδικό άνθρωπο που βάζει λεφτά στο ποδόσφαιρο. Με τη διάλυση που υπάρχει στην ΑΕΚ και την αφραγκία σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Αρη, αν δεν υπήρχε ο Μαρινάκης στον Ολυμπιακό θα είχε διαλυθεί το ποδόσφαιρο συνολικά.
Κι αντί για ευχαριστώ, όλοι θέλουνε το κακό του κι όλοι τον κυνηγάνε. Από τον Μπιτσαξή και τον Πιλάβιο μέχρι τον Βασάρα. Ολοι τους και μόνος του ο Βαγγέλης. Είναι δυνατόν δηλαδή να θέλουνε να δώσουν σώνει και καλά το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό; Σε μια ομάδα χωρίς διοίκηση, χωρίς λεφτά, χωρίς πρόεδρο; Μ' αυτούς που γελάει ο κόσμος μαζί τους με τον Τσάκα; Να έρθει πρώτος ο υπάλληλος ο Γόντικας και δεύτερος το αφεντικό ο Βαγγέλης;
Ή μήπως έχουνε κόσμο; Ούτε δέκα χιλιάδες εισιτήρια δεν κόψανε με την Κέρκυρα. Οι ρέστοι, οι ανύπαρκτοι, οι αποτυχημένοι να θέλουνε να κλέψουν το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Και στο κόλπο και η Nova. Να λέει ο εκφωνητής στην απευθείας μετάδοση ότι ο Τοροσίδης είναι οφσάιντ. Γι' αυτό και ο Βαγγέλης θέλει να σπάσει τη σύμβαση.
Ή στην εσχάτη των περιπτώσεων, κι αν θέλουν να είναι σωστοί, να προσλάβουν για τις μεταδόσεις του Ολυμπιακού Βερνίκο και Κατσαρό. Τον Κατσαρό για το Καραϊσκάκη και τον Βερνίκο που είναι αντικειμενικός για τα εκτός έδρας.
Η κατάσταση είναι δύσκολη για πολύ κόσμο, αλλά, πιστέψτε με, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.
ΑΥΤΟ πάει να πει εκβιασμός. Ρισπέκτ, όπως θέλει η UEFA. Εδώ και κάτι μήνες ο Τσάκας αλώνιζε. Εργολαβία είχε πάρει εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα. Πρωί, μεσημέρι, βράδυ. Ούτε ένα ρεπό δεν έκανε. Με το που εμφανίστηκε όμως ο Ξενιάδης, ο Τσάκας εξαφανίστηκε διά παντός. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Μπουχός. Οπως δεν χωράνε δύο στην πίστα να χορεύουνε ζεϊμπέκικο, έτσι δεν χωράνε και στην επικαιρότητα.
Οταν κάποιος χορεύει και φέρνει τις βόλτες του, μόλις ανέβει κάποιος άλλος αποσύρεται. Αν δεν γίνει μάλιστα και κανένας καβγάς με μαχαιρώματα, α λα Κοεμτζή. Ετσι ακριβώς και ο Τσάκας. Με το που έσκασε μύτη ο Ξενιάδης, αποσύρθηκε διακριτικά. Σαν να του είπε «όλα δικά σου είναι: Ραδιόφωνα, κανάλια, εφημερίδες. Εγώ πάω πάσο».
Και πολύ περισσότερο έδειξε σεβασμό ο Τσάκας όταν ήξερε ευθύς εξαρχής ότι μαζί με τον Ξενιάδη είναι και ο Σαλιαρέλης. Ποιος είμαι, σου λέει, εγώ ο χθεσινός μπροστά του; Σεβασμός στην ιστορία και στα γαλόνια του Ανάργυρου. Κατέβηκε λοιπόν από την πίστα ο Βλάσσης και τους άφησε να χορεύουνε μόνοι τους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: