Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πιλάβιος κατά... Παναθηναϊκού!!

Στο περιθώριο της κοπής της πίτας της ΕΠΣ Αθηνών, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, με δηλώσεις του τάχτηκε κατά του νέου αθλητικού νόμου, με τον οποίο ως γνωστό θα δοθεί το πράσινο φως για τη δυνατότητα απόκτησης μετοχών από αθλητική εταιρεία (και όχι μόνο) από επενδυτή εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης!

Πιλάβιος κατά... Παναθηναϊκού!
Τα λεγόμενα του κ. Πιλάβιου δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και όλα δείχνουν πως ανεβαίνουν οι τόνοι ενόψει και της αυριανής (10/1) συνάντησης του ιδίου και εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας και της Football League με τον Πάνο Μπιτσαξή στη ΓΓΑ, όπου θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του νέου αθλητικού νομοσχεδίου (που έχει έτοιμο ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος).
Είναι ξεκάθαρο πως ορισμένες (βασικές) διατάξεις του δεν βρίσκουν σύμφωνη την πλευρά της ΕΠΟ. Μία από αυτές είναι η δυνατότητα να ορίζει αγώνες η Πολιτεία, ενώ «κόκκινο πανί» είναι η αντίστοιχη διάταξη που προβλέπει τη μείωση σε 15 τον αριθμό των μελών του ΔΣ της ΕΠΟ (από 21 σήμερα)!
Φυσικά, το όλο ζήτημα αφορά άμεσα και τον Παναθηναϊκό, οι ιθύνοντες του οποίου περιμένουν (σε... αναμμένα κάρβουνα) τη διάταξη που θα ανάψει «πράσινο» στη νπμιμοποίηση απόκτησης μετοχών από αθλητική εταιρεία (και όχι μόνο) από επενδυτή εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Με άλλα λόγια οι «πράσινοι» περιμένουν την επικύρωση της διάταξης και της μετατροπής της σε νόμο του Κράτους, ώστε να προχωρήσει και τυπικά (αλλά... ουσιαστικά) η αγοραπωλησία του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ, από το Σαουδαραβικό fund!
Όλα αυτά βέβαια, αποτελούν ένα πεδίο «υπόγειας» διαπραγμάτευσης, υπό του «μπαμπούλα» της ΦΙΦΑ, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρονιά πως δεν ανέχεται παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου!
Από την άλλη μεριά, ωστόσο δεν είναι μικρής σημασίας η λεπτομέρεια πως η Ομοσπονδία είχε χαμηλώσει τους τόνους και κινείται σε «λεπτή γραμμή» όσον αφορά μία μετωπική σύγκρουση με τη Πολιτεία. Ο λόγος είναι φυσικά το προ μηνών κλείσιμο της «κάνουλας» των επιχορηγήσεων που έχει δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα.
Πλέον, το θέμα είναι ποιο από τα άρθρα στα οποία φέρνει αντίρρηση η ΕΠΟ θα περάσει από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως προς… αποφυγή παρεξηγήσεων (και για να φυλάει τα… ρούχα της) η ΓΓΑ θα απομαγνητοφωνήσει τα όσα ειπωθούν στην αυριανή συνάντηση και θα οι συζητήσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα!
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: