Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η… μάχη Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που έληξε στο 87' (BINTEO)

Πώς η αναμέτρηση του Κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σημαδεύτηκε από επεισόδια. Ποιος κατάφερε να επικρατήσει στην "καυτή" Τούμπα.

Η… μάχη Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ που έληξε στο 87' (BINTEO)
Στις 10 Ιανουαρίου του 1990 ημέρα Τετάρτη ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Ο "Δικέφαλος του Βορρά" έκανε το 1-0 με γκολ του Λαγωνίδη στο 13' που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα. Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης το παιχνίδι σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια, ενώ χρειάστηκε η παρουσία των ματ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Το ματς έληξε στο 87' καθώς η ατμόσφαιρα που είχε διαμορφωθεί στην Τούμπα δεν επέτρεπε τη συνέχεια του αγώνα. Κατά τη διάρκεια της έντασης υπήρξαν 56 τραυματίες και πραγματοποιήθηκαν πολλές συλλήψεις.
Στη ρεβάνς στο Φάληρο δέκα μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ην πρόκριση και να φτάσει στον τελικό, αφού είχε αποκλείσει και τον Παναθηναϊκό, όπου κατέκτησε, το τρόπαιο κόντρα στον ΟΦΗ. Μάλιστα ήταν το πρώτο Κύπελλο για τους "ερυθρόλευκους", έπειτα από εννιά χρόνια.

Οι συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταϊδης, Μαυρομάτης, Παχατουρίδης, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης, Αναστόπουλος, Ντέταρι (Νεντίδης ), Μουστακίδης (46΄ Μητρόπουλος).
ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσμπόνας, Μιτόγλου, Αλεξούδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Λεοντιάδης.
Πηγή: sday.gr (κλικ πάνω στην εικόνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: