Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Top 10 με Χάντερ, Γκιστ και Χάινς!! (video)


Top 10 με Χάντερ, Γκιστ και Χάινς (video)

Το φοβερό κάρφωμα του Χάντερ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στο «5» του Τοp 10 της αγωνιστικής, ενώ στο «10» συναντάμε το alley-hoop Καλάθη-Γκιστ κόντρα στην Εφές. Στην κορυφή ο Κάιλ Χάινς.










*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πετάει» για Ελλάδα ο Έλιοτ Ουίλιαμς!! (pic)


«Πετάει» για Ελλάδα ο Έλιοτ Ουίλιαμς (pic)

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Έλιοτ Ουίλιαμς θα βρίσκεται Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και... ενημέρωσε για το ταξίδι του από τις ΗΠΑ. Δείτε την φωτογραφία που ανέβασε λίγο πριν επιβιβαστεί.

Το Σάββατο στις 16:10 αναμένεται με πτήση από τις ΗΠΑ στην Αθήνα ο Έλιοτ Γουίλιαμς. Αυτή την ώρα ξεκινά το ταξίδι του Αμερικανού γκαρντ/σμολ φόργουορντ με προορισμό την πατρίδα μας, προκειμένου να ενσωματωθεί στις νέες υποχρεώσεις του με το τριφύλλι στο στήθος.

Υπενθυμίζεται πως ο παίκτης έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αναμένεται άμεσα να τεθεί στη διάθεση του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα θα έχει από το επόμενο κιόλας παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ, όπως και ο Χέινς και ο ψηλός που... έρχεται.

Η φωτογραφία που ανέβασε ο Ουίλιαμς λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Elliot Williams (@_ewill901) στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανάλογη εικόνα, ψηλός και προκρίνεται ο Ολυμπιακός!!


Ανάλογη εικόνα, ψηλός και προκρίνεται ο Ολυμπιακός

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την -τηρουμένων των αναλογιών- συγκινητική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, η οποία αν στον 2ο γύρο σταθεροποιηθεί θα του δώσει, μαζί με τον ψηλό, την πρόκριση.

Με τα «αν» στην ζωή δεν φτιάχνεις πραγματικότητα, όμως είναι δεδομένο πως αν ο Ολυμπιακός έπαιζε κόντρα σε Μπάμπεργκ και Ζαλγκίρις όπως στη Μόσχα, αυτή τη στιγμή θα ήταν στη πρώτη θέση του ομίλου με 5-2 νίκες. Διότι μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» των… οκτώ παικτών απέναντι στην γεμάτη από ταλέντο και κορμιά ΤΣΣΚΑ, να έφυγαν με χαμηλά το κεφάλι, γνωρίζουν όμως πως αν ήταν λίγο πιο τυχεροί σε δύο μακρινά σουτ, αν οι Χάντερ-Λοτζέσκι δεν ταλαιπωρούνταν μέσα στο παιχνίδι από γαστρεντερίτιδα (έγινε και αυτό στον Ολυμπιακό!) και αν οι διαιτητές δεν έπαιζαν υπερβολικά πολύ έδρα, θα είχαν κάνει την υπέρβαση.

Γράφει από τη Μόσχα ο Νίκος Ζέρβας


Ο χρόνος όμως δε γυρίζει πίσω και ο πρώτος γύρος τελείωσε για τον Ολυμπιακό με το αρνητικό 3-4. Η βραδιά στην χιονισμένη Μόσχα, έδειξε στην αρχή να κυλάει εύκολα υπέρ της ΤΣΣΚΑ, η οποία έπαιξε στοχευμένα, εκμεταλλευόταν όλα μις ματς που δημιουργούνταν από τις αλλαγές στην άμυνα, έβαλε πολλά καλάθια με ίδιο τρόπο από το πικ εν ρολ, πήρε πολλά πριν αρχίσουν να κάνουν τη συνηθισμένη δουλειά τους οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό, από τους Κουρμπάνοφ και Χάινς και εκμεταλλευόταν στο έπακρο την στατικότατα του Ολυμπιακού στην επίθεση, αλλά και την έλλειψη δημιουργίας του. Στο δεύτερο ημίχρονο, η αγωνιστική άνοδος του Σπανούλη και η μεγαλύτερη προσήλωση στις βοήθειες και στις περιστροφές μετά από την αλλαγή στο σκριν άλλαξε άρδην την εικόνα.

Ο αρχηγός έπαιξε όπως πρέπει, βρήκε διαδρόμους, δημιούργησε και με τους Πρίντεζη, Χάκετ και Χάντερ να τον ακολουθούν οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν για ένα διάστημα να προηγούνται με βραχεία κεφαλή. Εκεί, πλην της ευκολίας που σφύριζαν οι διαιτητές φάουλ, σε αντίθεση με το τι γινόταν στην ρακέτα της ΤΣΣΚΑ, ο Χίγκινς έβαλε δύο πολύ μεγάλα καλάθια και το ματς δεν γύρισε ποτέ ξανά. Ο Ολυμπιακός το πάλεψε, αλλά η λειψανδρία στη ρακέτα, εκτός από κόπωση στους υπάρχοντες, εξαναγκασμό του Σφαιρόπουλου να χρησιμοποιήσει για 2-3 φάσεις ακόμα και τον Παπαπέτρου ως σέντερ (!), έδωσε την ευκαιρία στην ρωσική ομάδα να σκοράρει με ευκολία από το «ζωγραφιστό», αλλά και να ανανεώνει τις κατοχές της με επιθετικά ριμπάουντ.

Το κόστος από τον λάθος στην αντικατάσταση του Πάτρικ Γιάνγκ από τον Σον Τζέιμς και την υπερβολική εμπιστοσύνη στον Δημήτρη Αγραβάνη το καλοκαίρι, μπορεί να αποβεί μοιραίο στο τέλος που ο Ολυμπιακός θα κάνει ταμείο. Διότι χωρίς δεύτερες αξιόπιστες λύσεις στις αλλαγές των ψηλών, όσο ηρωική και αν είναι η προσπάθεια, δε βγάζει πουθενά. Ιδιαίτερα όταν το rotation διαθέτει μόλις οκτώ παίκτες, καθώς οι Τσαϊρέλης, Όντομ, Μουράτος και Μιλουτόνοβ (μόλις τρία λεπτά) δεν έπαιξαν καν. Βάλτε στην εξίσωση και το ντεφορμάρισμα του Μάντζαρη και θα σας μείνουν μόλις επτά…

Εύλογα λοιπόν βγήκε στον «αφρό» η ποιότητα και ο πλουραλισμός της ΤΣΣΚΑ και ας χρειάστηκε το δεκανίκι, που ορθώς για το δικό του συμφέρον προετοίμασε εδώ και εβδομάδες ο κόουτς Ιτούδης. Στην Μόσχα ο Ολυμπιακός δεν έχασε τίποτα, ίσα-ίσα που κέρδισε κιόλας, αφού με την εμφάνισή του πίστεψε και ο μεγαλύτερος αμφισβητίας του –αλλά πιο πολύ ο ίδιος- πως στο δεύτερο γύρο πολλά μπορεί να αλλάξουν. Σε δύο εβδομάδες ο Κώστας Παπανικολάου που έχει πολλά να δώσει σε επίπεδο ενέργειας και όχι μόνο θα είναι διαθέσιμος, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα υπάρχει ένας ψηλός δίπλα στον Οθέλο Χάντερ. Ο Τζόι Ντόρσεϊ είναι το φαβορί, αλλά επειδή ο χρόνος πιέζει, στον Ολυμπιακό θα πρέπει να έχουν δουλέψει ήδη και την εναλλακτική σε περίπτωση που κάτι πάει «στραβά» με τον πρώην παίκτη τους.

Είναι δεδομένο πως από τη στιγμή που η αγορά αυτή τη περίοδο είναι… άδεια, ο Ντόρσεϊ κάνει και παρακάνει για τη δουλειά. Εφόσον αυτοί οι δύο μπούνε στο rotation και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκαθαρίσει εκ νέου και εμφατικά τους ρόλους, όλοι θα αποδώσουν καλύτερα και αυτό θα είναι ευεργετικό για το σύνολο. Έτσι όπως είναι ο όμιλος, με εμφανίσεις σαν και αυτή του δευτέρου ημιχρόνου στη Μόσχα, τους δύο παίκτες που προανέφερα, υπεράσπιση της έδρας του και μία εκτός έδρας νίκη, ο Ολυμπιακός θα είναι εκτός σοβαρού απροόπτου στα προημιτελικά. Εκεί όλα μπορεί να συμβούν… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αγκαλιά» σε... αναμμένα κάρβουνα! (video)


«Αγκαλιά» σε... αναμμένα κάρβουνα (video)

Σπόρτινγκ Χιχόν και Ράγιο Βαγεκάνο έμειναν στο χορταστικό 2-2 και παράλληλα οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού στη μάχη που δίνουν για σωτηρία!

Το αποτέλεσμα δεν τις ικανοποιεί 100%, αλλά σίγουρα αφήνει την μία πιο χαρούμενη!

Η Σπόρτινγκ Χιχόν προηγήθηκε δύο φορές (με τον Γκερέρο στο 5' και τον Χαλίλοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους), αλλά τελικώς δεν νίκησε καθώς η Ράγιο Βαγεκάνο είχε ισάριθμες απαντήσεις (με τον Φέντορ στο 39' και τον Τζόζαμπεντ στο 59') και έμεινε όρθια με 2-2, αν και έπαιζε εκτός έδρας.

Μια ισοπαλία που βάσει του πώς εξελίχθηκε η αναμέτρηση... μοιάζει καλύτερη για την Βαγεκάνο που έφτασε τους 24 βαθμούς, την ώρα που η Χιχόν έχει 23 και είναι στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου
Σπόρτινγκ Χιχόν – Βαγιεκάνο 2-2
(5' Γκερέρο, 45+1' Χαλίλοβιτς - 39' Φέντορ, 59' Τζόζαμπεντ)

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου
Ρέαλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Βιγιαρεάλ – Μάλαγα (19:15)
Βαλένθια – Εσπανιόλ (21:30)
Λα Κορούνια – Μπέτις (23:05)

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη – Λας Πάλμας (17:00)
Εϊμπάρ – Λεβάντε (19:15)
Χετάφε – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:15)
Μπαρτσελόνα – Θέλτα (21:30)

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου
Λεβάντε – Χετάφε (21:30)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου
Λας Πάλμας – Μπαρτσελόνα (17:00)
Εσπανιόλ – Λα Κορούνια (19:15)
Μπέτις - Σπόρτινγκ Χιχόν (21:30)
Θέλτα – Εϊμπάρ (23:05)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου
Βαγιεκάνο – Σεβίλλη (13:00)
Μάλαγα – Ρεάλ Μαδρίτης (17:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ (19:15)
Γρανάδα – Βαλένθια (19:15)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζόρτζεβιτς: «Ήμασταν Ομάδα, η πιο σημαντική νίκη»


Τζόρτζεβιτς: «Ήμασταν Ομάδα, η πιο σημαντική νίκη»

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν είχε παρά να υποκλιθεί στους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη επί της Εφές. Τι είπε για τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού, τον Γκιστ και τον Μποχωρίδη.

Χαρούμενος για τη νέα νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές εμφανίστηκε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, που συνεχάρη τους παίκτες του για το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν, αλλά και για την εν γένει εικόνα τους στο ΟΑΚΑ. Ο Σέρβος χαρακτήρισε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στους Τούρκους ως το πιο σημαντικό μέχρι τώρα, τόνισε πως ο Μποχωρίδης θα μπει πλέον πιο ενεργά στο ροτέισον, ανέλυσε την προσφορά των Γκιστ-Καλάθη και μίλησε για τους νέους που έρχονται!

Για τη νίκη: «Αυτή είναι η πιο σημαντική νίκη ως τώρα για μας. Ήρθε με προσπάθεια από όλους. Ημασταν ομάδα με κεφαλαίο το Ο. Είχαμε πολύ καλές προπονήσεις και καταφέραμε να νικήσουμε στα ριμπάουντ που ήταν από τα μεγαλύτερα κλειδιά, γιατί η Εφές είναι πολύ καλή ειδικά στα επιθετικά. Μας επιτέθηκαν ειδικά με τα τεσσάρια τους, διατηρήσαμε όμως τη δύναμή μας και καταφέραμε να επικρατήσουμε. Είχαμε τρεις παίκτες έξω τις τελευταίες μέρες. Ο Διαμαντίδης είχε πρόβλημα όμως προσπάθησε γενναία να παίξει . Το ίδιο με Γιάνκοβιτς και Πάβλοβιτς που έλειψαν από δύο προπονήσεις. Υπήρχε συναγερμός στα αποδυτήρια, αλλά όλοι έδωσαν το καλύτερο και όλα πήγαν καλά ως αποτέλεσμα».

Για το ξεκίνημα και τη συνέχεια στο παιχνίδι: «Κάναμε λάθος στο ξεκίνημα γιατί πήγαμε ατομικά στην επίθεση αλλά όπως κυλούσε το παιχνίδι μοιράσαμε το παιχνίδι και ο κόσμος μας βοήθησε. Ο Ραντούλιτσα μας έδωσε πολλά, οι παίκτες πάσαραν πολύ και από αυτό πήραμε πολλές λύσεις, έχοντας πιο πολλές επιλογές στην επίθεση. Δουλεύουμε κάθε μέρα και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι το να μοιράζουμε την μπάλα έχει καλύτερα επιθετικά αποτελέσματα. Κόψαμε κάποιες από τις δυνάμεις τους, όπως τα επιθετικά ριμπάουντ, όπου είναι από τις καλύτερες ομάδες στη διοργάνωση. Όπως και στα σουτ, όπου τους αναγκάσαμε στη χειρότερη νύχτα τους στη διοργάνωση. Ολοι έδωσαν το καλύτερο».

Για τον Γκιστ: «Ο Γκιστ είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Η ενέργεια που βγάζει είναι απαραίτητη για εμάς. Για να γίνει ακόμα καλύτερος πρέπει να καταλάβει τι δίνει στην ομάδα. Μας οδηγεί σε ενέργεια και αμυντικά. Ένα σημείο που θα μπορούσε να εξελιχθεί είναι όταν έχει την μπάλα στον αιφνιδιασμό. Είναι πολύ σημαντικό μέρος της ομάδας και όχι μόνο αμυντικά. Η αθλητικότητά του τον κατατάσσει στου κορυφαίους.

Για την προσπάθεια των γκαρντ παρότι ήταν λίγοι αριθμητικά: «Είναι από τις δυνάμεις μας. Τώρα έρχεται ο Χέινς, ενώ σήμερα ο Βλάντο, ο Πάβλοβιτς προσπάθησαν πολύ και θα έχουμε τον Γουίλιαμς, έτσι θα έχουμε πιο πολλά κορμιά. Δεν θα χρειαζόμαστε μόνο την άμυνα του Διαμαντίδη. Αυτό όμως, η προσπάθεια στην άμυνα έρχεται και από τους ψηλούς. Δεν είναι εύκολο για τους ψηλούς μας να βγαίνουν ψηλά και να πιέζουν. Οι νίκες επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Σε πολλές περιπτώσεις παίζουμε με δίδυμο Φώτση και Γκιστ στους ψηλούς και αυτό μας βγαίνει. Πιστεύω ότι είμαστε από τις καλύτερες ομάδες στην διοργάνωση στην άμυνα, αν όχι η καλύτερη αυτή τη στιγμή».

Για τον Μποχωρίδη: «Ο Μποχωρίδης μπαίνει στο ροτέισον. Όταν τραυματίσηκε του είπα αστειευόμενος ότι εσύ φταις (γέλια). Θα μας βοηθήσει πολύ, γιατί ήταν πολύ καλός και στην προετοιμασία και έχει την ποιότητα να είναι στην ομάδα και να έχει μεγαλύτερο ρόλο στο ροτέισον».

Για τους νέους παίκτες που θα ενσωματωθούν: «Σίγουρα κάποια κομμάτια θα είναι δύσκολο να τα μάθουν. Θα δουλέψουμε σε αυτό για να τους βάλουμε στο σύστημά μας. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ρέπει να γίνουν μέλη της ομάδας με σωστό τρόπο».

Για την απουσία του Διαμαντίδη: «Μπορώ να επαναλάβω αυτό που είπα. Ηταν εξαιρετική προσπάθεια της ομάδας, από τα αποδυτήρια, αυτό το ομαδικό πνεύμα. Ανεξάρτητα από το ποιος παίζει και ποιος όχι, όλοι δίνουν το 100%. Ετσι θα πάμε μέχρι το τέλος. Ο Μήτσος είναι πολύ σημαντικός και είμαστε σίγουροι ότι κάνει το σωστό. Δεν θα τον κρεμάσουμε. Ο Καλάθης έπαιξε έξτρα λεπτά, σήμερα κουράστηκε πολύ, αλλά θα έχει βοήθεια στα επόμενα παιχνίδια».

Γιάνκοβιτς: «Χαρούμενοι. Δεν είναι ώρα για λόγια»


Γιάνκοβιτς: «Χαρούμενοι. Δεν είναι ώρα για λόγια»

Εμφανώς ικανοποιημένος από την τρίτη σερί νίκη του Παναθηναϊκού στο Top-16 ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο οποίος βέβαια κράτησε χαμηλά την μπάλα και απέφυγε τα μεγάλα λόγια.

Χαρούμενος, αλλά και προσγειωμένος ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές (83-78) και το θετικό πρόσημο πλέον του τριφυλλιού στο Top-16.

«Προετοιμαστήκαμε γι αυτό το παιχνίδι ως το ματς της χρονιάς μέχρι τώρα. Νιώθουμε όλοι πολύ καλά, διότι θέλαμε πολύ τη νίκη και καταφέραμε να την πάρουμε. Τώρα με ρεκόρ 4-3 κοιτάζουμε την έναρξη του δεύτερου γύρου. Με τις δύο νέες προσθήκες θα γίνουμε πιο δυνατοί ενόψει της συνέχειας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να το κάνουμε, διαθέτουμε παίκτες με εμπειρία. Υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας και δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε πολύ αυτή τη στιγμή. Σήμερα ο Μίροσλαβ ήταν πραγματική… πέτρα, αλλά όλοι μας πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κάθε φορά που αγωνιζόμαστε», δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ.

Μήτρογλου-Κασίγιας 1-2!! (video)


Μήτρογλου-Κασίγιας 1-2! (video)

Ο Μήτρογλου έβαλε ΞΑΝΑ γκολ, ανοίγοντας το σκορ για την Μπενφίκα, η Πόρτο, όμως, με τον Κασίγιας να κατεβάζει ρολά, έφερε τούμπα το ντέρμπι και έφυγε με μάγκικο διπλό (1-2) απ' τη Λισαβόνα!

Η Πόρτο είναι εδώ!

Ο Κώστας Μήτρογλου σκόραρε σε έκτο σερί ματς (έφτασε τα 13 φέτος!), ανοίγοντας το σκορ στο μεγάλο ντέρμπι της Πορτογαλίας, η Πόρτο του Ζοζέ Πεσέιρο, όμως, με τον Κασίγιας να κάνει ίσως το καλύτερο παιχνίδι του από τότε που μετακόμισε από τη Μαδρίτη, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και έφυγε με σπουδαίο «διπλό» (1-2) από τη Λισαβόνα!

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο… καυτό, από την τρομερή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι οπαδοί τους, ''Estadio da Luz'' και προηγήθηκαν στο 18’ με τον «πιστολέρο», που βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα!

Οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο, αντέδρασαν άμεσα, με τον Ερέρα στο 28’, και με τον Αμπουμπακάρ στο 65’ πέτυχαν την ολική ανατροπή, ξεραίνοντας τους «αετούς»!

Πλέον, οι «δράκοι», φτάνοντας τους 49 βαθμούς, μείωσαν στους τρεις τη διαφορά τους από την κορυφή και μπορούν να κάνουν ξανά όνειρα για τίτλο!



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 12/2

Μπενφίκα-Πόρτο 1-2
(18' Μήτρογλου - 28' Ερέρα, 65' Αμπουμπακάρ)

Σάββατο, 13/2

Μορεϊρένσε-Μπελενένσες (18:15)
Νασιονάλ Μαδέιρα-Σπόρτινγκ (20:30)
Γκιμαράες-Σετούμπαλ (22:45)

Κυριακή, 14/2

Αρούκα-Ουνιάο Μαδέιρα (18:00)
Εστορίλ-Τοντέλα (18:00)
Μποαβίστα-Ακαντέμικα (19:00)
Μαρίτιμο-Μπράγκα (21:15)

Δευτέρα 15/2

Ρίο Άβε-Πάσος Φερέιρα (22.00)

Το πρόγραμμα της επόμενης (23ης) αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Ουνιάο Μαδέιρ– Εστορίλ (22:30)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Σετούμπαλ-Νασιονάλ Μαδέιρα (20:00)
Πάσος Φερέιρα-Μπενφίκα (20:30)
Ακαντέμικα-Ρίο Άβε (22:45)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Μπελενένσες-Αρούκα (18:00)
Τοντέλα-Μαρίτιμο (18:00)
Πόρτο-Μορεϊρένσε (20:15)
Μπράγκα-Γκιμαράες (22:30)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου

Σπόρτινγκ-Μποαβίστα (22:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Χέινς: «Χαρούμενος που το έζησα»


Χέινς: «Χαρούμενος που το έζησα»

Στην τρομερή ατμόσφαιρα απ' τον κόσμο του Παναθηναϊκού, την οποία έζησε για πρώτη φορά, στάθηκε ο Μαρκίζ Χέινς. «Να βοηθήσω να φύγει το βάρος από την πλάτη ορισμένων. Μπορούμε να πάμε Final-4», είπε.

Για πρώτη φορά έζησε από κοντά το τι θα πει ΟΑΚΑ ο Μαρκίζ Χέινς κι αν μη τι άλλο παραδέχθηκε πως του άρεσε όλη αυτή η καυτή ατμόσφαιρα. Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως ήδη μαθαίνει το παιχνίδι των συμπαικτών του για να «μπει» και να τους… ελαφρώσει, ενώ έδειξε ιδιαίτερα αισιόδοξος όχι μόνο για πρόκριση του Παναθηναϊκού στα πλέι οφ, αλλά και στο Final-4!

«Έζησα με έναν μοναδικό τρόπο το παιχνίδι, καθώς ο κόσμος έδινε ενέργεια στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που το παρακολούθησα από κοντά και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη. Στόχος μου είναι να προσαρμοστώ, να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου και να βοηθήσω την ομάδα. Ο Καλάθης έπαιξε πολλά λεπτά και θέλω να βοηθήσω φύγει το βάρος από την πλάτη ορισμένων παικτών. Αρχίζω και μαθαίνω το παιχνίδι του Καλάθη, καθώς προπονούμαστε καθημερινά μαζί», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Κάθε ομάδα είναι αναγκασμένη να κάνει μία κοιλιά. Δεν μπορεί να παίζει πάντα καλά. Το τελευταίο διάστημα παίζουμε πολύ καλά. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι πολύ μακριά σε αυτό επίπεδο. Έχουμε την δυνατότητα, όμως, να προκριθούμε στα προημιτελικά και στο Final-4».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ίβκοβιτς: «Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός»


Ίβκοβιτς: «Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός»

Την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και τη δίκαιη επικράτησή του παραδέχθηκε ο προπονητής της Αναντολού Εφές, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στους λόγους για τους οποίους η Εφές δεν άντεξε στο ΟΑΚΑ και ηττήθηκε δικαίως απ’ τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

«Ήταν ένα σκληρό και συναρπαστικό παιχνίδι και νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και άξιζε τη νίκη. Για την ομάδα μου νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά και παίξαμε δύο δεκάλεπτα εκτός ελέγχου, το δεύτερο και το τέταρτο. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι μας και χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ. Ο Παναθηναϊκός σκόραρε πάνω από είκοσι πόντους ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο που είχαμε πρόβλημα στην άμυνα. Οι παίκτες μου δεν ήταν έτοιμοι για κάποιες άμυνες στα τελευταία δευτερόλεπτα. Όσον αφορά τη συνέχεια της ομάδας μας, η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Θα παίξει η διαφορά των πόντων ρόλο και στους δύο ομίλους. Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ ανταγωνιστικά και δύσκολα. Αν είχαμε λίγη περισσότερη εμπειρία θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα. Συνεχίζουμε με τις εγχώριες διοργανώσεις και θα δουλέψουμε σκληρά», είπε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός και συμπλήρωσε για τη συνέχεια που έρχεται:

«Είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ και προπονητική. Δεν σκέφτομαι αυτό το παιχνίδι. Μέχρι εκείνο το παιχνίδι θα πρέπει να παίξω τέσσερα παιχνίδια σε έξι μέρες. Δευτέρα παίζουμε πρωτάθλημα και Τετάρτη Κύπελλο. Πρέπει να δω πώς θα φρεσκάρω την ομάδα και πως θα την ετοιμάσω».

Ίδρωσε η πρωτοπόρος!! (video)


Ίδρωσε η πρωτοπόρος (video)

Στην εκπνοή γλίτωσε την γκέλα η Γάνδη, που επιβλήθηκε 2-0 της ζόρικης Μουσκρόν και επανήλθε στις νίκες μετά από τις «σφαλιάρες» που δέχτηκε από την Κλαμπ Μπριζ .


Δυο σερί ήττες από την Κλαμπ Μπριζ ήταν πολλές για την Γάνδη. Ούτε κόντρα στην Μουσκρόμ, όμως, βρήκε τον καλό της εαυτό, παρότι επιβλήθηκε 2-0, αφού ζορίστηκε πολύ για να το καταφέρει.

Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας χρειάστηκε μια σουτάρα του Μπουσούφα για να προηγηθεί, ενώ η κόκκινη κάρτα του Ντισάν στο 87’ τον έκανε να χαλαρώσει… μόνο στα τελευταία λεπτά.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιλίσεβιτς «κλείδωσε» τη νίκη που κράτησε τη Γάνδη στην κορυφή, ενώ η Μουσκρόν έμεινε στην 15η θέση.



Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Παρασκευή 12/2
Γάνδη-Μουσκρόν 2-0
(85’ Μπουσούφα, 90+1’ Μιλίσεβιτς)

Σάββατο 13/2
Σαρλερουά-Κόρτραϊκ (19.00)
Άντερλεχτ-Ζούλτε Βάρεγκεμ (21.00)
Λέουβεν-Λόκερεν (21.00)
Γκενκ-Μπέβερεν (21.30)

Κυριακή 14/2
Οστάνδη-Κλαμπ Μπριζ (15.30)
Βέστερλο-Σταντάρ Λιέγης (19.00)
Σιντ Τρούιντεν-Μαλίν (21.00)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική:
Παρασκευή 19/2
Κλαμπ Μπριζ-Βέστερλο (21.30)

Σάββατο 20/2
Σταντάρ Λιέγης-Σαρλερουά (19.00)
Μουσκρόν-Λέουβεν (21.00)
Κόρτραϊκ-Σιντ Τρούιντεν (21.00)
Λόκερεν-Γκενκ (21.30)

Κυριακή 21/2
Οστάνδη-Γάνδη (15.30)
Μπέβερεν-Άντερλεχτ (19.00)
Ζούλτε Βάρεγκεμ-Μαλίν (21.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάινς: «Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου»


Χάινς: «Ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου»

Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά του Κάιλ Χάινς, όπως δήλωσε ο Αμερικανός μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Χαραγμένο στη μνήμη, αλλά και στην καρδιά του, είναι για τον Κάιλ Χάινς το πέρασμα που είχε από τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Αμερικανός μετά τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι και πιο έτοιμοι από κάθε πλευρά απέναντι σε μία ομάδα που δεν παραιτείται ποτέ και αρνείται να χάσει ανεξαρτήτως αντιπάλου και ανεξαρτήτως έδρας, στην οποία αγωνίζεται. Διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι, ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα ρισκάρει με τις αλλαγές στην άμυνά του και εκμεταλλευτήκαμε την υπεροχή που είχαμε κοντά στο καλάθι κερδίζοντας κάποια φάουλ», δήλωσε αρχικά ο Κάιλ Χάινς στην κάμερα της ΕΡΤ.

Για τον Ολυμπιακό, αλλά και τη σχέση που έχει μαζί του: «Σίγουρα πιστεύω στον Ολυμπιακό, αφού πάντα, όσο και αν είναι το ρεκόρ τους, παλεύουν μέχρι τέλους και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάντα στην καρδιά μου και θυμάμαι με πολύ όμορφα συναισθήματα τις στιγμές και τις νίκες που έζησα με αυτή την ομάδα. Θέλω να πετύχω τα ίδια πράγματα με την ΤΣΣΚΑ και ελπίζω πως ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα».

Το 'ζησε έντονα ο Διαμαντίδης!! (pics)


Το 'ζησε έντονα ο Διαμαντίδης (pics)

Λόγω τραυματισμού καθηλώθηκε στον πάγκο κι έπαιξε μόλις 6'. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης όμως ήταν... τρελαμένος και έζησε πολύ έντονα τη μεγάλη νίκη επί της Εφές. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ.

Ηγέτης όταν παίζει, ηγέτης κι όταν είναι αναγκασμένος (λόγω τραυματισμού) να καθίσει στον πάγκο.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έζησε έντονα την μονομαχία του Παναθηναϊκού με την Εφές. Έδινε οδηγίες, πεταγόταν σε κάθε φάση, χειροκροτούσε τους συμπαίκτες του, ήταν σα να παίζει ο μεγάλος αρχηγός...

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κόλαση» το ΟΑΚΑ! (video)


«Κόλαση» το ΟΑΚΑ! (video)

Αν δεν είσαι εκεί, δεν μπορείς να το... καταλάβεις ακριβώς. Το video του Παναθηναϊκού, όμως, από μια στιγμή που πήρε «φωτιά» η εξέδρα, δείχνει την κολασμένη ατμόσφαιρα που επικράτησε απόψε στο ΟΑΚΑ!








 


*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι εμφάνιση μα τον… Αγιο(ν)!!


Τι εμφάνιση μα τον… Αγιο(ν)!

Ο Γκουστάβο Αγιόν της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε MVP της έβδομης αγωνιστικής του Τop16 της Ευρωλίγκας λόγω της τρομερής εμφάνισης που έκανε στη νίκη μέσα στην έδρα της Χίμκι!

Η μεγαλειώδης νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στην Μόσχα κόντρα στην Χίμκι, συνοδεύτηκε από την τεράστια εμφάνιση του Γκουστάβο Αγιόν, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της έβδομης αγωνιστικής του Top16 της Ευρωλίγκας.

Ο Μεξικανός σέντερ αγωνίστηκε για 35:22’’ έχοντας 24 πόντους (4/6 β., 10/12 διπ.), 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 5 κλεψίματα, 2 τάπες και 4 κερδισμένα φάουλ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώσει 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζορίστηκε από την Ζαλγκίρις η Μπάρτσα!!!


Ζορίστηκε από την Ζαλγκίρις η Μπάρτσα!

Χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, η Μπαρτσελόνα έκλεισε νικηφόρα τον πρώτο γύρο του Top16 της Ευρωλίγκας, επικρατώντας δύσκολα με 92-86 της Ζαλγκίρις.

Κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν το βράδυ της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ζαλγκίρις, ωστόσο κατάφερε να επικρατήσει 92-86 και έτσι να κλείσει με νίκη τον πρώτο γύρο του Top16 της Ευρωλίγκας.

Πρώτος σκόρερ για τους Καταλανούς ήταν ο Ναβάρο με 14 πόντους, με τον Ρίμπας να προσθέτει 13. Από τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ήταν ο Σεϊμπούτις με 19 πόντους, ενώ 14 πόντους και 5 ριμπάουντ είχε ο Ίαν Βουγιούκας.

Με σκοπό να πουλήσει ακριβά το… τομάρι της μπήκε στην αναμέτρηση η Ζαλγκίρις, κλείνοντας μάλιστα προηγούμενη (16-19) το πρώτο δεκάλεπτο. Όμως, στη δεύτερη περίοδο, η Μπαρτσελόνα επέβαλε το ρυθμό της και έτσι κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το +7 (38-31).

Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να αντισταθούν στο τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο οι παίκτες του Πασκουάλ δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια και έτσι το έκλεισαν στο +10 (65-55). Με τον ίδιο ρυθμό -όχι μεγάλο- συνέχισαν οι γηπεδούχοι και στην τέταρτη περίοδο και έτσι έφτασαν στη νίκη με το τελικό 92-86.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 38-31, 65-55, 92-86

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόελμαν 7 (1), Ρίμπας 13 (1), Λαουάλ 5, Αμπρίνες 12 (2), Ναβάρο 14 (3), Σατοράνσκι 10 (1), Βεζένκοφ 2, Έρικσον, Σάμιουελς 11, Όλεσον 5 (1), Περπέρογλου 7 (1), Τόμιτς 6.

Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Βένε, Λεκαβίτσιους 16 (2), Πότσιους 2, Σεϊμπούτις 19 (2), Μότουμ, Γιανκούνας 11 (1), Βουγιούκας 14, Σάγιους 4, Βετσβάγκαρς 3 (1), Χάνλαν, Ουλανόβας 17 (3).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Release the Kraken!! (aka Μίροσλαβ Ραντούλιτσα)

Οι υπόλοιποι έκαναν τη βρώμικη δουλειά και ο απελευθερωμένος από τα «κυνηγητά» Ραντούλιτσα έσπασε τα δεσμά του κι έκανε μια χαψιά την Εφές δείχνοντας... πρόκριση στον Παναθηναϊκό.Γράφει ο Χρ.Ρομπόλης.

Release the Kraken (aka Μίροσλαβ Ραντούλιτσα)Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του Top 16 σε πολύ καλύτερη μοίρα από ό,τι μαρτυρούσε η τουλάχιστον μέχρι πρότινος προβληματική του εικόνα. Με θετικό ρεκόρ, 4-3 και μοναδική εκτός προγράμματος ήττα αυτή από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» μπορούν βάσιμα πλέον να αισιοδοξούν για την πρόκριση. Τόσο γιατί μπορούν θεωρητικά να πάρουν ΚΑΙ τα επτά ματς του δεύτερου γύρου, όσο και γιατί οι προσθήκες μόνο καλύτερους μπορούν να τους κάνουν αντιμετωπίζοντας το βασικό πρόβλημα της λειψανδρίας και της έλλειψης ενέργειας λόγω του «κοντού» rotation.

Η νίκη επί της Εφές έχει πολλαπλή σημασία και αξία, αφού επί της ουσίας ήρθε με… επτά παίκτες και χωρίς τον Διαμαντίδη. Ο Τζόρτζεβιτς αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν είχε την πολυτέλεια των αλλαγών του αγώνα με την Τσεντεβίτα στο Ζάγκρεμπ (που δεν χρησιμοποίησε), αλλά οδηγήθηκε κατ’ ανάγκη σε αυτή τη λύση. Καλάθης και Φελντέιν διέπρεψαν στην πίεση πάνω στην μπάλα, τη δημιουργία και όποτε χρειάστηκε την εκτέλεση, Γιάνκοβιτς και Πάβλοβιτς πρόσφεραν πολύτιμες λύσεις που έλειψαν μέσα στη σεζόν από το «3», Γκιστ και Φώτσης έδωσαν πολλές μάχες στον αέρα και από εκεί και πέρα ανέλαβε δράση ο Ραντούλιτσα. Θυμίζοντας το μυθικό τέρας στη «Σύγκρουση των Τιτάνων», το… «Kraken» του Παναθηναϊκού έκανε μια χαψιά την Εφές και τα αμυντικά της συστήματα.

Περίπου απαλλαγμένος από την υποχρέωση να κυνηγά στην άμυνα, το θηρίο των «πράσινων» οργίασε στην επίθεση ξεδιπλώνοντας όλο του το ρεπερτόριο κινήσεων. Είχαμε ξαναγράψει πως όταν η αδυναμία του Σέρβου στα πόδια «μακιγιάρεται» στην άμυνα από τους υπόλοιπους και διατηρεί το καθαρό του μυαλό στην επίθεση, μπορεί να γίνει καταλύτης. Αντιθέτως, όταν δεν υπάρχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ο συγκεκριμένος ψηλός δεν είναι απλώς «μη παράγοντας» αλλά επιζήμιος για την ομάδα του. Το πρώτο έγινε το βράδυ της Παρασκευής, όπου ο Ραντούλιτσα «σκότωσε» με το χαμόγελο στα χείλη την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, με τους συμπαίκτες του να τρέχουν και να πηδούν στο 150% για να καλύψουν τον ψηλό τους.

Με την ενεργοποίηση των νέων αποκτημάτων στον δεύτερο γύρο του Top 16 ο Παναθηναϊκός θα έχει πιο γεμάτη φαρέτρα και μπορεί να ελπίζει σε πολύ καλύτερες μέρες. Ο Μαρκίζ Χέινς θα προσφέρει πίεση στην μπάλα που θα αποτρέψει τη φθορά της ευάλωτης αμυντικά front line της ομάδας, ενώ ο Έλιοτ Γουίλιαμς μπορεί να προσφέρει σκορ με πολλούς και διάφορους τρόπους. Προϋπόθεση για αμφότερους, αλλά και για τον αθλητικό ψηλό που αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη αναγκαιότητα, είναι η ταχύρυθμη προσαρμογή, καθώς τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Και φυσικά πάντα θα υπάρχει το «what if» ο Παναθηναϊκός είχε κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που ήταν πασιφανώς αναγκαίες νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ όμως…

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει κάτι μεγάλο φέτος στην Ευρωλίγκα απέναντι σε ανώτερες από την Εφές ομάδες και γι' αυτό η βελτίωση είναι (ακόμη) αναγκαία.

ΥΓ1: Η υπόθεση Παππά απαιτεί σωστούς χειρισμούς για να μη χαθεί ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ. Πάντως αν ο Παππάς ρίχτηκε στη δράση ανέτοιμος μετά από πολύμηνη απραξία η ευθύνη βαραίνει την ομάδα, ενώ για το ότι διανύοντας τα 26 έχει πετύχει πολύ λιγότερα από παίκτες της γενιάς του με λιγότερο ταλέντο το φταίξιμο είναι κυρίως δικό του κι όχι τόσο των πολλών προπονητών με τους οποίους έχει συνεργαστεί.

ΥΓ2: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στήριξαν την Ευρωλίγκα (στη διαμάχη της με τη FIBA) σε μια δύσκολη στιγμή και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τις άλλες ομάδες. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δικαιούνται να έχουν παράπονα από τις διαιτησίες απέναντι σε ομάδες του διαμετρήματός τους. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ξέσπασε με… αγωνία!! (video)


Ξέσπασε με… αγωνία (video)

Μετά το 80’ κλείδωσε τη νίκη επί της Καμπούρ η Ουτρέχτη που επιβλήθηκε 2-0 στην 23η αγωνιστική της Jupiler League και επανήλθε στις ευρωπαϊκές θέσεις, μετά από αρνητικό σερί τριών αγωνιστικών.

Ταλαιπωρήθηκε μέχρι το 80’ όμως τελικά κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο η Ουτρέχτη που επιβλήθηκε 2-0 της Καμπούρ στην 23η αγωνιστική της Eredivisie.

Η ομάδα του τεν Χάαγ έσπασε το σερί τριών νικών –που αποτελεί την χειρότερη φετινή της επίδοση- και επέστρεψε στις θέσεις διεκδίκησης ευρωπαϊκού εισιτηρίου, όμως δεινοπάθησε για να το καταφέρει.

Η μαχητική Καμπούρ –που προσπαθεί να συνέλθει από την ξαφνική αποχώρηση του Ντε Γιόνχε- αντιστάθηκε μέχρι το 80’, όμως δεν τα κατάφερε παραπάνω.

Ο Φαν ντερ Μάαρελ μ ε κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Χάλερ κλείδωσε τη νίκη επτά λεπτά αργότερα.




Αναλυτικά η 23η αγωνιστική:
Παρασκευή 13/2
Καμπούρ-Ουτρέχτη 0-2
(79’ Φαν ντερ Μάαρελ, 87’ Χάλερ)

Σάββατο 13/2
Χέρακλες-Αλκμααρ (19.30)
Βίλεμ-Ντε Γκράαφτσαπ (20.45)
Ρόντα-Τβέντε (20.45)
Φίτεσε-Χέρενφεν (21.45)

Κυριακή 14/2
Γκρόνινγκεν-Άγιαξ (13.30)
Τσβόλε-Φέγενορντ (15.30)
Εξέλσιορ-Ντεν Χάαγκ (15.30)
Ναϊμέγκεν-Αϊντχόφεν (17.45)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική:
Παρασκευή 19/2
Ντεν Χάαγκ-Τσβόλε (21.00)

Σάββατο 20/2
Άλκμααρ-Χρόνινγκεν (19.30)
Χέρενφεν-Ναϊμέγκεν (20.45)
Αϊντχόφεν-Χέρακλες (20.45)
Τβέντε-Καμπούρ (21.45)

Κυριακή 21/2
Ντε Γκράαφστσαπ-Φίτεσε (13.30)
Ουτρέχτη-Βίλεμ (15.30)
Άγιαξ-Εξέλσιορ (15.30)
Φέγενορντ-Ρόντα (17.45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρόμα… για ένα λεπτό!! (video)


Ρόμα… για ένα λεπτό! (video)

Με δύο γκολ σε σχεδόν ένα λεπτό(!), των Τζέκο και Σαλάχ στο 84’ και στο 85’ αντίστοιχα, η κακή Ρόμα πέρασε με 3-1 από την έδρα της αξιόμαχης Κάρπι και παρέμεινε γερά στο «κόλπο» του Champions League!

Με την… γκέλα «φλέρταρε» η Ρόμα απέναντι στη νεοφώτιστη Κάρπι, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής στη Serie A.

Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν με τρομερό γκολ του Ντιν στο 56’, αλλά το… αστείο λάθος του Ρούντιγκερ επέτρεψε στους γηπεδούχους να φέρουν το ματς στα ίσα -στο 61’ με τον Λαζάνια.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Σπαλέτι αγχώθηκε, δεν μπορούσε να απειλήσει, αλλά μέχρι το 84’, όταν ο Τζέκο βρήκε τον τρόπο να… ξεκλειδώσει τη συμπαγή άμυνα της Κάρπι, ενώ με τη σέντρα, στο 85’, ο Σαλάχ, που είχε και δοκάρι στο 44’, «καθάρισε», γράφοντας το τελικό 3-1 για τους φιλοξενούμενους.

Έτσι, με αγώνα περισσότερα, η Ρόμα «σκαρφάλωσε» στην 3η θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πάνω από τη Φιορεντίνα και δύο από την Ίντερ… και η «μάχη» για το ποιες ομάδες θα βγουν Champions League, συνεχίζεται…



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής

Πέμπτη, 11/2

Λάτσιο-Βερόνα 5-2
(45' Μάτρι, 50' Μάουρι, 69' Φελίπε Άντερσον, 82' Κεϊτά, 90' πέν. Καντρέβα - 72' Γκρέκο, 79' Λούκα Τόνι)

Παρασκευή, 12/2

Κάρπι-Ρόμα 1-3
(61' Λαζάνια - 56' Ντιν, 84' Τζέκο, 85' Σαλάχ)

Σάββατο, 13/2

Έμπολι-Φροζινόνε (16:00)
Κιέβο-Σασουόλο (19:00)
Γιουβέντους-Νάπολι (21:45)

Κυριακή, 14/2 (16:00)

Μίλαν-Τζένοα (13:30)
Παλέρμο-Τορίνο
Σαμπντόρια-Αταλάντα
Ουντινέζε-Μπολόνια
Φιορεντίνα-Ίντερ (21:45)

Το πρόγραμμα της επόμενης (26ης) αγωνιστικής

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου

Μπολόνια – Γιουβέντους (21:45)

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου

Βερόνα-Κιέβο (19:00)
Ίντερ-Σαμπντόρια (21:45)

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου

Τορίνο-Κάρπι (16:00)
Σασουόλο-Έμπολι (16:00)
Αταλάντα-Φιορεντίνα (16:00)
Τζένοα-Ουντινέζε (16:00)
Φροζινόνε-Λάτσιο (19:00)
Ρόμα-Παλέρμο (21:45)

Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου

Νάπολι-Μίλαν *Πηγή: sport-fm.gr*

Το θηρίο ξύπνησε!!


Το θηρίο ξύπνησε!

Φέρτε του τον επόμενο! Με σεληνιασμένο Ραντούλιτσα και τους υπόλοιπους να βάζουν γερά το λιθαράκι τους, ο Παναθηναϊκός σκότωσε στο καμίνι του ΟΑΚΑ την Εφές (83-78) και με τρίτη σερί νίκη πάει… τρένο.

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο του Top-16 ο Παναθηναϊκός!

Σε κολασμένη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ (15.000 κόσμου) και παρά την απουσία του τραυματία Διαμαντίδη, το τριφύλλι έδειξε το μέταλλό του και επικρατώντας 83-78 της Εφές όχι μόνο έφτασε τις τρεις σερί νίκες, αλλά με ρεκόρ 4-3 έβαλε από κάτω τους Τούρκους και βλέπει όλο και πιο... κοντά τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Τρομερός ο Ραντούλιτσα που «κατάπιε» Ντάνστον-Τάιους και σταμάτησε στους 23 πόντους (8/12 σουτ, 8 ριμπάουντ), έκανε τα πάντα ο Καλάθης που δεν «μάσησε» παρά το ότι έμεινε (αναγκαστικά) 34’ στο παρκέ, καθοριστικοί Φελντέιν (10π.), Γκιστ (11π.-8ρ.), πολύ καλός ο Γιάνκοβιτς ακόμα και σαν… πλέι μέικερ, έδωσε βοήθειες ο Πάβλοβιτς. Για τους Τούρκους (3-3 ρεκόρ) 18 είχε ο Σάριτς, 16 ο Μπράουν και 15 με 7 ασίστ ο Ερτέλ.

Επόμενο παιχνίδι για τον Εξάστερο, αυτό εντός έδρας με την Φενέρμπαχτσε (8η αγωνιστική), όπου θα είναι ενισχυμένος με Χέινς, Ουίλιαμς και τον ψηλό που... έρχεται.

Το ματς

Κάπως… άναρχα ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον Σάριτς πάντως να «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό και να βάζει την ομάδα του μπροστά στο σκορ (4-6), προτού μπει στο παρκέ ο Ραντούλιτσα και αρχίσει τα… δικά του στην επίθεση, 8-6. Οι δύο ομάδες έβαζαν πολύ την μπάλα στο ζωγραφιστό, με τον Εξάστερο να έχει πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, αλλά και στις επιστροφές του, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να διατηρήσουν τα ηνία (12-14). Όσο ο Σέρβος γίγαντας έκανε «πάρτι» μπροστά (με 7 πόντους ήδη στην πρώτη περίοδο), στην άμυνα οι Τούρκοι… χτυπούσαν αυτόν και τον Φώτση στα αργά πόδια και φυσιολογικά διατηρούσαν τα ηνία του αγώνα, 17-20.

Ο Παναθηναϊκός «έχασε» το μυαλό του στην επίθεση στο πρώτο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου. Δεν λειτουργούσε τίποτα μπροστά, ενώ και στην άμυνα η Εφές έβρισκε τον τρόπο όχι μόνο να διατηρεί τα ηνία, αλλά να παίρνει για πρώτη φορά μια διαφορά, 20-27. Ο Σάλε έριξε στο παρκέ τον Διαμαντίδη, αλλά ο αρχηγός δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει. Στα «παπούτσια» του μπήκε ο υπαρχηγός! Με… κοντό σχήμα (Γκιστ-Φώτσης στις θέσεις των ψηλών) από τον Τζόρτζεβιτς που έκανε ευέλικτο τον Παναθηναϊκό και τους Batman-Φελντέιν να βρίσκουν το χέρι τους από μακριά, το τριφύλλι έτρεξε επιμέρους σκορ 11-4 και ισοφάρισε σε 31-31. Ο Ραντούλιτσα ήταν εκστασιασμένος. Χόρευε τον Ντάνστον, τον Τάιους, τον Μπράουν, όποιον ήθελε. Και σταματώντας στους 16(!) πόντους στο πρώτο μέρος, έστειλε τον Εξάστερο στα αποδυτήρια με το υπέρ του 36-35.

«Σκυλιασμένα» μπήκε στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός και αποφασισμένος να μην επιτρέψει τίποτα στους Τούρκους. Τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, βγάζοντας άμυνες και με τους Καλάθη-Φελντέιν να κάνουν τα πάντα (τα πάντα όμως), πήρε και διαφορά επτά πόντων (45-38), αφού η μέχρι τότε πληγή των τριπόντων είχε κάνει… φτερά. Όσο και να επιχειρούσε αντεπίθεση η Εφές, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς τους έκοβαν την όρεξη. Με τον πολύ καλό απόψε Πάβλοβιτς, τη σταθερά του «Ραντούλα» και τα... πλοκάμια που έβγαιναν στην άλλη άκρη του παρκέ, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά μέσα σε πανδαιμόνιο στο +10, 50-40. Μπράουν-Σάριτς και Ερτέλ ήταν οι κύριοι εκφραστές της απόπειρας για «αντεπίθεση», με το τρίποντο του Γάλλου να γράφει το 58-53. Οι πράσινοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους, ούτε «μάσησαν» από τους δύο προαναφερθέντες των Τούρκων που έπαιζαν… μόνοι τους. Έστω και… ροκανισμένα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την περίοδο στο +5, 64-59.

Το καλάθι του Γκρέιντζερ στο 33’ και το 66-64 που έφερε, έδειξε πως πάμε για… θρίλερ στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε όμως να δώσει περισσότερη… χαρά στους φιλοξενούμενους του Ντούντα. Με τον Καλάθη να μην καταλαβαίνει από κούραση και να κάνει τα πάντα, με τον Ραντούλιτσα να «ταίζεται» και να κάνει «πάρτι» κάτω από τη ρακέτα και τον Γκιστ να βάζει… κερασάκι στην τούρτα, η ελληνική ομάδα έμεινε σε θέση ισχύος και μάλιστα με +8, 74-66. Στο 37’ ο εξαιρετικός απόψε Γιάνκοβιτς (ακόμα και αγωνιζόμενος στο «1») τέλειωσε δια παντός την όποια συζήτηση, ευστοχώντας για τρεις και διαμορφώνοντας το 79-69! Παρά την απέλπιδα προσπάθεια των Σάριτς-Ερτέλ, δεν υπήρχε γυρισμός και δίχως το παραμικρό άγχος στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στο ροζ φύλλο αγώνα, με 83-78.

inner

inner

inner

inner

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 36-35, 64-59, 83-78

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς 9, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 7, Ραντούλιτσα 23 (8ρ.), Φελντέιν 10 (5ασίστ), Διαμαντίδης, Γκιστ 11 (8ρ.), Καλάθης 12 (6ασίστ, 5ρ.), Κούζμιτς 2 (3:41' αγωνίστηκε)

Εφές: Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Όσμαν 4, Μπατούκ 2, Σάριτς 18, Κορκμάζ, Γκρέιτζερ 11, Ερτέλ 15, Ντίμπλερ 2, Ντάνστον 6, Ντουβερίογλου 2
*Πηγή: sport-fm.gr*

Την… έπιασε!! (video)


Την…  έπιασε! (video)

Με πείσμα κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη η Μάιντς και τελικά δικαιώθηκε, αφού επικράτησε 2-1 της Σάλκε στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 21ης αγωνιστικής και την έπιασε στη βαθμολογία.

Ένα γκολ του Μπάουμγκαρτλινγκερ έντεκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα χάρισε στη Μάιντς σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στη Σάλκε.

Ο Γάλλος Μπουσμάν ήταν εκείνος που έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 33’, όμως οι «βασιλικοί μπλε» κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου.

Τελικά, ο αρχηγός των γηπεδούχων με το… δύσκολο όνομα σκόραρε και τους χάρισε μια σημαντική επιτυχία που τους βάζει σε τροχιά Ευρώπης.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 12/2
Μάιντς-Σάλκε 2-1
(33’ Μπουσμάν, 79’ Μπάουμγκαρτλινγκερ -46’ Μπελχαντά)

Σάββατο 13/2 (16.30)
Ντόρτμουντ-Ανόβερο
Βόλφσμπουργκ-Ίνγκολσταντ
Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου
Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ
Ντάρμσταντ-Λεβερκούζεν
Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (19:30)

Κυριακή 14/2
Αμβούργο-Γκλάντμπαχ 16:30
Άουγκσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (22η)

Παρασκευή 19/2
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (21.30)

Σάββατο 20/2 (16.30)
Χόφενχαϊμ-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Κολωνία
Ίνγκολσταντ-Βέρντερ Βρέμης
Μπάγερν Μονάχου-Ντάρμσταντ
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 21/2
Λεβερκούζεν-Ντόρτμουντ 16:30
Σάλκε-Στουτγκάρδη 18:30
Ανόβερο-Άουγκσμπουργκ 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Θα τον έχουν στην… Μπούκα!!


Θα τον έχουν στην… Μπούκα! (video)

Με αυτογκόλ του Μπούκα Μούτου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Ρεν επικράτησε 1-0 της Ανζέ και μπορεί να συνεχίσει να κάνει όνειρα για Ευρώπη!

Την πρώτη της νίκη μετά από τρία ματς πήρε η Ρεν και μάλιστα, από… δώρο αντιπάλου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+2’)!

Με αυτογκόλ του Μπούκα Μούτου, η ομάδα της Βρετάνης πήρε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» (1-0) απέναντι στην Ανζέ, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 26ης αγωνιστικής στη Γαλλία, και ξεπερνώντας τη σημερινή, νεοφώτιστη αντίπαλό της (που κάνει εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής), μείωσε στον… πόντο τη διαφορά της από τη Σεν Ετιέν και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.



Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 12/2

Ρεν-Ανζέ 1-0
(90'+2' Μπούκα Μούτου)

Σάββατο, 13/2

Παρί Σεν Ζαρμέν-Λιλ (18:00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Τρουά (21:00)
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Ναντ-Λοριάν
Μονπελιέ-Τουλούζ
Ρεμς-Μπαστιά

Κυριακή, 14/2

Λιόν-Καέν (15:00)
Σεντ Ετιέν-Μονακό (18:00)
Νις-Μαρσέιγ (22:00)

Επόμενη (27η) αγωνιστική

Παρασκευή (19/02)

Μπορντό-Νις (21:30)

Σάββατο (20/02)

Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεμς (18:00)
Ανζέ-Μονπελιέ (21:00)
Μονακό-Τρουά (21:00)
Λοριάν-Γκινγκάμπ (21:00)
Μπαστιά-Ναντ (21:00)
Τουλούζ-Γκαζελέκ Αζαξιό

Κυριακή (21/02)

Μαρσέιγ-Σεντ Ετιέν (15:00)
Καέν-Ρεν (18:00)
Λιλ-Λιόν (22:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντε Κολό: «Δεν μας άφησε να ηρεμήσουμε ο Ολυμπιακός»


Ντε Κολό: «Δεν μας άφησε να ηρεμήσουμε ο Ολυμπιακός»

Χαρούμενος για τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί του Ολυμπιακού ήταν ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος τόνισε πως τόσο εκείνος όσο και οι συμπαίκτες του δεν ηρέμησαν μέχρι τη λήξη.

Στην… τσίτα μέχρι το τελευταίο λεπτό είχε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Νάντο Ντε Κολό μετά τη νίκη της «ομάδας του στρατού».

«Ξέραμε πως θα γινόταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Έπαιξαν πολύ επιθετικά και δεν μας άφησαν να ηρεμήσουμε μέχρι τη λήξη, το τελευταίο λεπτό. Τώρα, έχουμε μπροστά μας άλλα επτά παιχνίδια και θα πρέπει να σκεφτούμε την ομάδα μας», δήλωσε ο Νάντο Ντε Κολό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τεόντοσιτς: «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι»


Τεόντοσιτς: «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι»

Απάντηση στο δυνατό μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός είχε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και έτσι κατάφερε να φτάσει στη νίκη, σύμφωνα με τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Με το ίδιο… νόμισμα, παίζοντας δηλαδή το δυνατό του παιχνίδι, κατάφερε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας να εξουδετερώσει τον Ολυμπιακό και να φτάσει στη νίκη, όπως δήλωσε ο Μίλος Τεόντοσιτς.

«Αυτό το ματς ήταν πολύ σημαντικό για εμάς. Τώρα έχουμε 5-2 στον όμιλο. Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα και ξέραμε πως θα έρχονταν εδώ για να παίξουν δυνατό μπάσκετ. Απαντήσαμε σ’ αυτό και απόψε κάναμε ένα πραγματικό καλό παιχνίδι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήρθαν να μας στηρίξουν», ήταν τα λόγια του Μίλος Τεόντοσιτς.

Επιτέλους ήρθε Ελλάδα ο Γκριν!!


Επιτέλους ήρθε Ελλάδα ο Γκριν!

Με πολλές ώρες καθυστέρησης, λόγω διαφόρων προβλημάτων που προέκυψαν στην πορεία, ο Τορίν Γκριν έφτασε το βράδυ της Παρασκευής (12/2) στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ!

Τέλος έλαβε η… Οδύσσεια του Τορίν Γκριν! Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος έχει συμφωνήσει με την ΑΕΚ, κατάφερε επιτέλους να έρθει στην Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής (12/2), ύστερα από πολλές ώρες καθυστέρησης.

Αρχικά, η άφιξη του Αμερικανού γκαρντ στη χώρα μας ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά παρουσιάστηκε μία βλάβη στο αεροπλάνο που θα τον πήγαινε από τη Νάπολη στη Ρώμη.

Ωστόσο, ύστερα από μεγάλη προσπάθεια των ανθρώπων της «Ένωσης» βρέθηκε άλλος τρόπος και έτσι ο Γκριν «πάτησε» στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τόμιτς: «Αυτό που έγινε απόψε είναι ντροπή»


Τόμιτς: «Αυτό που έγινε απόψε είναι ντροπή»

Έξαλλος ήταν ο Μίλαν Τόμιτς με τις διαιτητικές αποφάσεις στην ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Πυρ και μανία» ήταν ο Μίλαν Τόμιτς μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον άμεσο συνεργάτη του Γιάννη Σφαιρόπουλου να χαρακτηρίζει «ντροπή» τις αποφάσεις των διαιτητών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίλαν Τόμιτς στην κάμερα της ΕΡΤ:

«Αυτό που έγινε απόψε είναι ντροπή, το βόλεϊ παίζεται χωρίς επαφή. Το μπάσκετ παίζεται με επαφές. Δεν σφυρίχτηκαν όλες οι επαφές, το μπάσκετ παίζεται με επαφές, δηλαδή η ΤΣΣΚΑ Μόσχας τι έκανε στην άμυνα της; Όποτε τους πλησιάζαμε στο σκορ, συνέχεια τους έστελναν στις βολές. Είναι ντροπή να τελειώνει έτσι ο πρώτος γύρος του TOP-16. Κοιτάμε πλέον τα τρία ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Άμα μας αφήσουν ναι, μπορούμε να προκριθούμε. Πιστεύω πως αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να πούμε για μεταγραφές».

Μελισσανίδης σε ORIGINAL: «Καταστροφή για την ΑΕΚ αν γίνει το παραμικρό»!


Μελισσανίδης σε ORIGINAL: «Καταστροφή για την ΑΕΚ αν γίνει το παραμικρό»!

Ο Δ. Μελισσανίδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ORIGINAL, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν θα πρέπει να γίνει το παραμικρό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό», παίρνοντας εγγυήσεις από την πλευρά των οπαδών.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ORIGINAL είχε την Παρασκευή ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο ιδιοκτήτης της Aegean ξεκαθάρισε στους οργανωμένους πως «δεν θα πρέπει να γίνει το παραμικρό» στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς, όπως τους είπε χαρακτηριστικά, «θα είναι καταστροφή για την ΑΕΚ», ειδικά, δε, μετά τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, που απειλούν με βαριά «καμπάνα» την Ένωση!

Από την πλευρά τους, οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί ξεκαθάρισαν πως θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρίντεζης: «Παλέψαμε πολύ…»


Πρίντεζης: «Παλέψαμε πολύ…»

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδωσαν τα πάντα, ωστόσο ηττήθηκαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Ακόμη ένα γύρο έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός στο Top16 της Ευρωλίγκας, ώστε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση και να προκριθεί στα προημιτελικά, όπως δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης μετά την ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Για εμάς ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι. Δώσαμε τα πάντα, παλέψαμε πολύ, δεν πήραμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Έχουμε έναν γύρο για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να προκριθούμε. Πριν το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να προσέξουμε τα τρία ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα και να συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε τα ματς παιχνίδι με το παιχνίδι», δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

Χάκετ: «Περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε»


Χάκετ: «Περήφανος για τον τρόπο που παίξαμε»

Οι πολλές βολές που πήρε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έδωσαν πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ μετά την ήττα.

Περήφανος για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος τόνισε πως οι Μοσχοβίτες είναι μία πολύ καλή ομάδα και πως οι βολές που τους δόθηκαν έκαναν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τους Πειραιώτες.

«Δεν ήταν εύκολο να παίξουμε αυτού του είδους το μπάσκετ. Το παιχνίδι ήταν κλειστό, στους 5-6 πόντους, και πήγαν τρεις σερί φορές στη γραμμή των βολών. Είναι έτσι κι αλλιώς μία πολύ καλή ομάδα, οπότε έγινε πιο δύσκολο», δήλωσε αρχικά ο Ντάνιελ Χάκετ στην κάμερα της ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Είμαι περήφανος για τον τρόπο, με τον οποίο παλέψαμε σήμερα εγώ και οι συμπαίκτες μου. Έχουν πολύ καλούς επιθετικούς παίκτες, αλλά κι εμείς έχουμε πολύ καλή ομάδα και ήρθαμε εδώ για να παλέψουμε. Αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε και να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όσο δύσκολος κι αν είναι ο επόμενος γύρος».

Σφαιρόπουλος: «Σήμερα η διαιτησία ήταν με πολύ διαφορετικά κριτήρια»


Σφαιρόπουλος: «Σήμερα η διαιτησία ήταν με πολύ διαφορετικά κριτήρια»

Αρκετά ήταν τα παράπονα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός από τη διαιτησία στην Ευρωλίγκα γενικά και όχι μόνο στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ξέσπασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κατά της διαιτησίας μετά την ήττα του Ολυμπιακού από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Έλληνας κόουτς τόνισε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά παράπονα από την αντιμετώπιση που τυγχάνουν στα ματς της Ευρωλίγκας τη φετινή σεζόν, ενώ όσον αφορά το ματς με την «ομάδα του στρατού» είπε πως η διαφορά των δύο ομάδων ήταν οι ελεύθερες βολές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη νίκη. Ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού σε ένα υψηλού επιπέδου παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες. Παλέψαμε στην έδρα τους πάρα πολύ. Παλέψαμε πάρα πολύ καλά και νομίζω το αποτέλεσμα δεν μας δίνει αυτό που αξίζαμε. Εύχομαι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας καλή τύχη. Θέλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά παράπονα για τη διαιτησία και όχι μόνο από το σημερινό παιχνίδι. Δεν είναι το μόνο παιχνίδι που έχουμε παράπονα ως τώρα. Σεβόμουν τους διαιτητές και την Ευρωλίγκα και δεν μίλησα. Σήμερα η διαιτησία ήταν με πολύ διαφορετικά κριτήρια. Τελευταία έχει δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα για το πώς αμύνεται ο Ολυμπιακός και σήμερα είδαμε το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι η ιστορία του Ολυμπιακού αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού από τους διαιτητές. Και για να το αναλύσουμε αυτό, αν δείτε τα στατιστικά, οι δύο ομάδες σκόραραν ίδια δίποντα, ο Ολυμπιακός είχε παραπάνω τρίποντα και η διαφορά όλη ήταν στις βολές. Στο τέλος της τρίτης περιόδου οι βολές ήταν 25 για την ΤΣΣΚΑ και 8 για τον Ολυμπιακό. Και στο τέλος, όταν εμείς εκτελέσαμε έξι βολές, το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί. Και πάλι θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να τους ευχηθώ καλή τύχη».

Για κάποια λάθη που έγιναν στην επίθεση: «Σίγουρα κάναμε κάποια λάθη στην επίθεση, αλλά το να σκοράρεις 85 πόντους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε αυτό το γήπεδο δείχνει ότι κάναμε καλή δουλειά στην επίθεση».

H καλλονή που έμεινε στο πλευρό του Άνταμ Τζόνσον παρά το σκάνδαλο!!


H καλλονή που έμεινε στο πλευρό του Άνταμ Τζόνσον παρά το σκάνδαλο

Ο Άνταμ Τζόνσον σόκαρε την κοινή γνώμη, όταν παραδέχτηκε τις σεξουαλικές σχέσεις του με ανήλικη, όμως η σύζυγός του, Στέισι Φλάουντερς παραμένει στο πλευρό του.

Στο πλευρό του Άνταμ Τζόνσον παραμένει η Στέισι Φλάουντερς, παρά την δημόσια παραδοχή του ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη.

Οι δυο τους είναι μαζί από το 2012, ενώ τον Ιανουάριο του 2015 απέκτησαν το πρώτο τους παιδί.

Παρότι η σχέση τους κλονίστηκε, η Βρετανή καλλονή παραμένει στο πλευρό του παρά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*