Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

ΚΛΕΙΣΤΟΝ ΛΟΓΩ ΔΙΑΚΟΠΩΝ!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας το Σάββατο 17 Αυγούστου (με την έναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος) λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Σας ευχόμαστε καλές διακοπές (για όσους πάνε) και να περάσετε όμορφα!!

Ξεφεύγουν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός!

Ο Βασίλης Σαμπράκος κοιτάζει την δράση των δύο στα social media και καταγράφει την απόσταση που αυτοί οι σύλλογοι παίρνουν από τους υπόλοιπους, η οποία καθημερινά μεγαλώνει. Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες την εξέλιξη της δράσης των μεγάλων ποδοσφαιρικών συλλόγων στα social media, την τελευταία λέξη σε αυτή την εξέλιξη, που είναι η χρήση και του instagram, μέσα από το οποίο οι σύλλογοι επικοινωνούν με τις μάζες και συγχρόνως μετρούν φήμη, απήχηση κλπ., είχα μπροστά μου ακόμη έναν λόγο που εξηγεί γιατί οι μεγάλες ομάδες καταφέρνουν να κερδίζουν νέο πληθυσμό, να γεννούν μαζικά νέους οπαδούς, να αυξάνουν τον πληθυσμό τους ανά τον πλανήτη, να προσπερνούν σε απήχηση και δημοφιλία ακόμη και τους μεγάλους τοπικούς συλλόγους σε ένα σωρό χώρες και να ισχυροποιούν τον δεσμό τους με τους οπαδούς τους που κατάγονται από άλλους τόπους.
Κάνε μόνος σου το πείραμα: βρες έναν πιτσιρικά, της +-20 ηλικίας και ρώτησέ τον ποια ομάδα υποστηρίζει. Αν δεν πετύχεις στην εξαίρεση, το πιθανότερο είναι ότι θα τον ακούσεις να ονοματίζει πρώτα έναν ξένο σύλλογο και μετά έναν ελληνικό. Ακόμη όμως και αν είναι ανάποδη η σειρά, στην κουβέντα θα συνειδητοποιήσεις ότι αισθάνεται το ίδιο ισχυρό τον δεσμό του με την ξένη ομάδα του, όσο και με την ελληνική.

Και πώς να μην είναι έτσι; Σε αντίθεση με εσένα, αν είσαι άνω των 35 ετών, ο πιτσιρικάς της ιστορίας μας ζει πολύ κοντά στον ξένο σύλλογο, ακόμη και αν δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τη χώρα καταγωγής και την έδρα του συλλόγου. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Μπαρτσελόνα, την πρώτη σε απήχηση, σύμφωνα και με το σχετικό δημοψήφισμα του gazzetta. Ενας πιτσιρικάς που ζει εδώ, στην Ελλάδα, έχει πρόσβαση για να παρακολουθήσει όλα τα επίσημα και την συντριπτική πλειονότητα των φιλικών της ομάδας. Μπορεί να κάνει virtual tour σε όλα τα αξιοθέατά της. Η ενημέρωσή του αποκτά πλέον όλο και περισσότερες διαστάσεις. Και το παιχνίδι αυτό φτάνει να είναι αδιανόητα διαδραστικό. Ο πιτσιρικάς της ιστορίας μας στην πραγματικότητα φτάνει να επικοινωνεί με την ομάδα του και τα πρόσωπά της. Κάνει like στις φωτογραφίες των αγαπημένων του παικτών, τις σχολιάζει, τους ζει, μέχρι και που μιλά μαζί τους στο twitter. Τους βλέπει να ποστάρουν φωτογραφίες και βίντεο, μπαίνει στο σπίτι τους, στο αυτοκίνητό τους, στα αποδυτήρια, στη ζωή τους. Πώς να μη δεθεί μαζί τους; Στην πραγματικότητα τα εργαλεία επικοινωνίας που του δίνει η Μπαρτσελόνα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που του δίνει η οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Και η άδεια πρόσβασης στα ενδότερα είναι πολύ πιο ουσιαστική από αυτή που έχει ως οπαδός μιας ελληνικής ομάδας. Πώς να μην “κολλήσει” με την ξένη; Αφού έχει πάψει να την αντιλαμβάνεται ως ξένη. Πιθανόν ο σημερινός 20αρης να μην την ένιωσε ποτέ ξένη. Ψωνίζει από την μπουτίκ της, συχνά φθηνότερα συγκριτικά με τα “ελληνικά” ποδοσφαιρικά προϊόντα, ντύνεται στα χρώματά της, επικοινωνεί με οπαδούς της από όλο τον κόσμο. Φίλε, δεν ξέρω αν το έχεις αντιληφθεί, ο μικρός περνάει καλά. Πώς να μην κολλήσει;
Υπάρχουν ελληνικοί σύλλογοι που πιάνουν το νόημα; Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν σήμερα ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Κάνεις μια βόλτα στα επίσημα κανάλια τους στο youtube, κοιτάζεις τη δράση τους στο facebook και το twitter και λες ναι, αυτοί καταλαβαίνουν, αντιλαμβάνονται, παρακολουθούν την εξέλιξη, εκσυγχρονίζονται, αφουγκράζονται, ενεργούν. Οι υπόλοιποι; Είτε επειδή δεν έχουν τα χρήματα, είτε επειδή εμπιστεύονται την επικοινωνία τους σε παρωχημένα κεφάλια, μένουν πίσω. Πολύ. Και η αλήθεια είναι ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση η έλλειψη πόρων δεν είναι δικαιολογία ικανή να κρύψει την έλλειψη τεχνογνωσίας. Δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να χρησιμοποιήσει ένας σύλλογος τα social media και να επικοινωνήσει, σε μια επικοινωνία άκρως διαδραστική, με τους οπαδούς του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βασίσει την επικοινωνία του σε ανθρώπους που ζουν το σήμερα, όχι το χθες. Αυτό, ένα pc ή laptop και ένα καλό κινητό τηλέφωνο αρκούν για αρχή. Τα υπόλοιπα έρχονται σχεδόν μόνα τους.
Πηγή: gazzetta.gr

MILF σημαίνει Άννα!! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τι και αν έχει φτάσει πλέον τα 41; Η Άννα Φάλκι είναι... εγγύηση και ακόμα και σήμερα παραμένει μία από τις πιο αναγνωρίσιμες WAGS στην Ιταλία! Πρώην σύντροφος του Ματέο Φεράρι, του Ιταλού σέντερ μπακ της Μπεσίκτας, αλλά και του γνωστού αναβάτη από το Moto GP, Mαξ Μπιάτζι, η Αννα είναι 41 ετών, όμως τύφλα να `χουν οι 20άρες!









Πηγή: sportdog.gr

Έρχεται ο... junior Κασίγιας!!

Ευχάριστα νέα αυτό το καλοκαίρι για τον Ίκερ Κασίγιας, καθώς μετά την αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο από την Ρεάλ Μαδρίτης, έμαθε τώρα και το παιδί που περιμένει η Σάρα Καρμπονέρο είναι αγόρι.Το παιδί αναμένεται να γεννηθεί τον Δεκέμβριο και έχουν δημιουργηθεί ήδη πολλές φήμες ότι η Καρμπονέρο θα αφήσει την δημοσιογραφία και θα αφοσιωθεί στην οικογένεια της.Πηγή: sportdog.gr

Οι μεταγραφές της Πρέμιερ!! (ΦΩΤΟ)

Σε μία μόνο φωτογραφία μαζεμένα τα... μπαμ των φετινών μεταγραφών των αγγλικών ομάδων. Δείτε τα όλα μαζί για να μην κουράζεστε.Πηγή: sportdog.gr

Πάει δυτικά προάστια ο Παπαμακάριος!

«Τάραξε τα νερά» της Α1 μπάσκετ ο Πανελευσινιακός το βράδυ της Τετάρτης.

Πάει δυτικά προάστια ο Παπαμακάριος
Οι «σταχυοφόροι» συμφώνησαν με τον Μανώλη Παπαμακάριο για τα δύο επόμενα χρόνια και την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινώσουν και επίσημα τη μεταγραφή του 33χρονου γκαρντ της Λαγκούν Αρο και πρώην αρχηγό του Ολυμπιακού και του Περιστερίου.

Η συμφωνία των δύο πλευρών προέκυψε, ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις τις τελευταίες μέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Με 20άδα κόντρα στη Ραπίντ!!

Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση θα παρατάξει ο Σάκης Τσιώλης τον Αστέρα Τρίπολης την Πέμπτη κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης για τα προκριματικά του Europa League.

Με 20άδα κόντρα στη Ραπίντ
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός προπόνησε τους παίκτης του το βράδυ της Τετάρτης και, στη συνέχεια, ανακοίνωσε αποστολή 20 ατόμων για το ματς με την αυστριακή ομάδα.

Αυτή την αποτελούν οι: Γεωργακόπουλος, Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Ζαραδούκας, Γκοϊάν, Λισγάρας, Κουρμπέλης, Μουνάφο, Ζησόπουλος, Σέττι, Ουσέρο, Κάφα, Ναβάρο, Βελισσάρης, Ντε Μπλάσις, Γκρατσίνι, Μπαράλες, Μπακασέτας, Χουάνμα. Πηγή: sport-fm.gr

Για πάντα στο κορμί του μια αξέχαστη στιγμή!!

Τατουάζ με τον πανηγυρισμό του Σέρχιο Αγουέρο έπειτα από το τέρμα κόντρα στην ΚΠΡ, που χάρισε στην Μάντσεστερ Σίτι το πρωτάθλημα του 2012, έκανε οπαδός των «πολιτών».

Για πάντα στο κορμί του μια αξέχαστη στιγμή
Απόγευμα, 13 Μαΐου 2012. Στο «Stadium of Light» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει την γηπεδούχο Σάντερλαντ με σκορ 1-0 και περιμένει στραβοπάτημα της Μάντσεστερ Σίτι στο «Loftus Road» ώστε να πανηγυρίσει το 20ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τους παίκτες του, ωστόσο ο Σέρχιο Αγουέρο κάνει τη γιορτή… κηδεία.

Με γκολ του Αργεντινού στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, το σύνολο του Ρομπέρτο Μαντσίνι επικρατεί με σκορ 3-2 της ΚΠΡ και συγχρόνως κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της ομάδας μετά από 44 χρόνια.

Ο Κουν, βγάζει τη μπλούζα του και κάνει τον δικό του γύρο του θριάμβου, με τους συμπαίκτες του να τον κυνηγούν για να τον αγκαλιάσουν.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή θέλησε να κρατήσει για πάντα «ζωντανή» ο Σίμον Φράνσις, οπαδός της Σίτι, ο οποίος στιγμάτισε το κορμί του με τον επιθετικό από το Μπουένος Άιρες.

Μάλιστα ο Αγουέρο, κοινοποίησε τη φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο Facebook γράφοντας: «Είναι εκπληκτικό. Δείτε τι έκανε ο οπαδός της Σίτι, Σιμόν Φράνσις. Σ’ ευχαριστώ Σιμόν».







Πηγή: sport-fm.gr

Ισοπαλία στον «εμφύλιο»

Με 1-1 ολοκληρώθηκε το οικογενειακό δίτερμα του Πανιωνίου με την ομάδα Νέων του συλλόγου που διεξήχθη την Τετάρτη στη Νέα Σμύρνη.

Ισοπαλία στον «εμφύλιο»
Οι «κυανέρυθροι» προηγήθηκαν με τον Σταυροθανασσόπουλο. Η ομάδα του Δημήτρη Τερεζόπουλου ισοφάρισε λίγο πριν τη λήξη με τον Καλογιάννη.


Πανιώνιος (Νίκος Παντέλης): Γιαννακόπουλος, Κούρντι, Λαμπρόπουλος, Παντίδος, Μπούζας, Σμυρλής, Λάζνικ, Μαρουκάκης, Καλτσάς, Λιόλιος, Μητρόπουλος

Αγωνίστηκαν και οι: Παπαδόπουλος, Σαχσανίδης, Πάνος, Κουλουχέρης, Αυλωνίτης, Κούρος, Μενδρινός, Παναγιωτούδης, Σταυροθαννασόπουλος, Ντούνης, Κολοβός, Καμπάνταης, Μ. Γκέζος.

Πανιώνιος Κ20 (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Πολίτης, Λουλάι, Κόντης, Μέξης, Κωτσαλάς, Γκίνης, Πηνιώτης, Μπρέντι, Ιβάνοφ, Π. Γκέζος, Μπεγλεκτσής

Αγωνίστηκαν και οι: Αρμάντο, Μπαχά, Ζήσης, Μιχαλόπουλος, Ρουσσάκης, Ευαγγέλου, Μουσάι, Ρόπας, Αρώνης, Παούρης, Φερεντίνος, Καρκασίνας, Γιοματάρης, Ντάγκρας, Δωριάδης, Καλογιάννης.
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς Καβάνι, Μαρκίνιος η Παρί!

Τα επίσημα παιχνίδια της Παρί Σεν Ζερμέν ξεκινούν το Σάββατο κόντρα στην Μπορντό για το Σούπερ Καπ Γαλλίας, με τους Καβάνι και Μαρκίνιος να μένουν εκτός αποστολής.

Χωρίς Καβάνι, Μαρκίνιος η Παρί
Ο πρώτος τίτλος στην Γαλλία κρίνεται το προσεχές Σάββατο! Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορντό διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Γκαμπόν, στο πλαίσιο του 18ου Σούπερ Καπ Γαλλίας, ως πρωταθλήτρια η πρώτη και ως κυπελλούχος η δεύτερη.

Ο Λοράν Μπλαν, όμως, δεν μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες. Κι αυτό γιατί οι δύο νεοαποκτηθέντες, Έντισον Καβάνι και Μαρκίνιος έμειναν εκτός αποστολής, αφού δεν είναι ακόμη σε θέση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Εξίσου εκτός και ο Ζερεμί Μενέζ λόγω τραυματισμού, ενώ κανονικά συμπεριλήφθηκε το τρίτο φετινό μεταγραφικό απόκτημα, Λούκας Ντιν.

Αναλυτικά, η αποστολή των Παριζιάνων: Σιρίγκου, Ντουσέ, Μενιάν, Καμαρά, Ντιν, Ζαλέ, Μάξουελ, Σακό, Σίλβα, Φαν ντερ Βιλ, Μποντμέρ, Σαντόμ, Κομάν, Ματουϊντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Παστόρε, Σισοκό, Ιμπραΐμοβιτς, Λαβέτσι, Λούκας Μόουρα, Ονγκέντα.
Πηγή: sport-fm.gr

Οριστική δικαίωση!!

Ο Ανταμ Νέλσον ανακηρύχτηκε οριστικά ως ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της σφαιροβολίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Οριστική δικαίωση
Ο Αμερικανός σφαιροβόλος πήρε την επιβράβευση, παραδίνοντας το ασημένιο μετάλλιο, μετά την επανεξέταση των δειγμάτων του μέχρι πρότινος «χρυσού» Ολυμπιονίκη του 2004, του Ουκρανού Γιούρι Μπέλομνογκ, που βρέθηκε «ντοπέ».

Η αμερικανική ομοσπονδία στίβου τίμησε τον 38χρονο πρωταθλητή της εννιά χρόνια μετά. Το μετάλλιο κατέφτασε με καθυστέρηση από την Ουκρανία. Δεύτερος ανέβηκε ο Γιοάκιμ Ολσεν και τρίτος ο Μανούελ Μαρτίνεθ.
Πηγή: sport-fm.gr

«Άκυρο» σε Βαγιεκάνο!

Δε θα καταφέρει να αγωνιστεί στην Ευρώπη στη θέση της Μάλαγα η Ράγιο Βαγιεκάνο.

«Άκυρο» σε Βαγιεκάνο
Το CAS απέρριψε την Τετάρτη την έφεση της ομάδας της Μαδρίτης για αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που της επέβαλε η UEFA.

Η Ράγιο προσέφυγε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης, όμως έφαγε «άκυρο» και δεν πήρε άδεια συμμετοχής. Πηγή: sport-fm.gr

«Όχι» από τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας στο ΔΝΤ!

«Όχι» από τον εκπρόσωπο της Βραζιλίας στο ΔΝΤ
Ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα δεν υποστήριξε την απόφαση του ΔΝΤ αυτήν την εβδομάδα για την εκταμίευση της νέας δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα, επικαλούμενος τον κίνδυνο μη αποπληρωμής του δανείου.

Η αποχή της Βραζιλίας από τη λήψη απόφασης έγινε γνωστή σήμερα από τον ίδιο.

"Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν ορισμένους από τους χειρότερους φόβους μας" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Μπατίστα, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ άλλες 10 μικρές χώρες της κεντρικής και της νότιας Αμερικής, της Καραϊβικής, της Ασίας και της Αφρικής. Ο Μπατίστα διευκρίνισε αργά χθες ότι μιλούσε εκπροσωπώντας μόνον τον εαυτόν του κι όχι και τις άλλες χώρες.

"Η εφαρμογή (του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της Ελλάδας) ήταν μη ικανοποιητική σχεδόν σε όλους τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπεραισιόδοξες", προστίθεται στην ανακοίνωση του Βραζιλιάνου αξιωματούχου που επικρίνει την απόφαση του ΔΝΤ να αποδεσμεύσει το ποσό του 1,7 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, τη Δευτέρα.

Ο Μπατίστα προειδοποιεί μάλιστα ότι με τη νέα αυτή δόση το συνολικό ποσό που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα από το ΔΝΤ φτάνει τα 28,4 δισ. ευρώ και η Αθήνα ενδέχεται να αθετήσει την υποχρέωση αποπληρωμής του σε περίπτωση που την εγκαταλείψουν οι εταίροι της στην ευρωζώνη.

Πάντως μέχρι σήμερα, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, στηρίζουν σταθερά την Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου επισκέφθηκε την Αθήνα για να εκφράσει την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στις ελληνικές προσπάθειες.

Πηγή: www.protothema.gr

Φιλική νίκη για Πλατανιά!

Με 2-0 επικράτησε ο Πλατανιάς του Κισσαμικού σε φιλικό ματς προετοιμασίας που διεξήχθη την Τετάρτη στο Μάλεμε.

Φιλική νίκη για Πλατανιά
Τα γκολ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σημείωσαν ο Ραφαέλ (44?) με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Μπέλιτς και ο Δημήτρης (73?) με υπέροχο σουτ. Δοκάρι στο 39? είχε ο Στόλερ.

Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Τόρες.

Πλατανιάς Χανίων (Μαρίνος Ουζουνίδης): Περιστερίδης (62? Ζάλουντοκ), Θέρα (46? Ντεντάκης), Ραφαέλ (46? Δημήτρης), Ιντζίδης (46? Γ. Ν. Γιακουμάκης), Φερνάντες (46? Φαΐσκα), Αγκιλέρα (46? Σούκιας), Στόλερ (46? Τέτε), Γουνδουλάκης (46? Ναζλίδης), Τόρες (30? λ.τρ. Γ. Εμμ. Γιακουμάκης), Μοράλ (46? Τσικουδάκης), Μπέλιτς (46? Τσοντάκης)

Κισσαμικός (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βλαχάκης, Παραλίκης (71? Ζαχ. Κομπογεννητάκης), Βαρδάκης (46? Γιουρουκάκης), Ψυχουντάκης (83? Λευτ. Κομπογεννητάκης), Χολέβας, Ν’ Γκουέμ (83? Μαριανάκης), Μπάτζιο (77΄λ.τρ. Ντούπης), Χατζηλιόντας, Κιν, Μαντζιούνης Πηγή: sport-fm.gr

Την Τρίτη η παρουσίαση του Σαβιόλα!!

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της ότι θα παρουσιάσει την Τρίτη τον Χαβιέρ Σαβιόλα και μια ημέρα νωρίτερα τους άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί.

Την Τρίτη η παρουσίαση του Σαβιόλα!
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της ότι θα παρουσιάσει την Τρίτη τον Χαβιέρ Σαβιόλα και μια ημέρα νωρίτερα τους άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Έχουν κάνει ανεπίσημα τα ντεμπούτο τους με τον Ολυμπιακό. Ήρθε η ώρα, πλέον, να συστηθούν και στα Μ.Μ.Ε. αλλά και στο κοινό της ομάδας μας. Ο λόγος για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου μας.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, το μεσημέρι, λοιπόν, η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους του Τύπου τον Τζόελ Κάμπελ, τον Ρομπέρτο, τον Καρλ Μετζανί και τον Μάικλ Ολαϊτάν. Η παρουσίαση θα αρχίσει στις 14:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του V’ammos, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Μία ημέρα μετά, την Τρίτη 6 Αυγούστου στις 14:00, ο Χαβιέρ Σαβιόλα θα παρουσιαστεί από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.. Η παρουσίαση του Αργεντινού επιθετικού θα λάβει χώρα επίσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του εστιατορίου V’ammos, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Στην Κάρντιφ ο Κόκερ!

Τη φανέλα της Κάρντιφ θα φοράει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Στίβεν Κόκερ, καθώς πέρασε ιατρικά και ανακοινώθηκε από την ουαλική ομάδα.

Στην Κάρντιφ ο Κόκερ
Παίκτης της Κάρντιφ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο Στίβεν Κόκερ.

Ο 21χρονος αμυντικός που δεν υπολογιζόταν στην Τότεναμ έγινε κάτοικος Ουαλίας έναντι περίπου 8 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχουν δαπανήσει οι «bluebirds» για μεταγραφή.

Αυτή είναι η τέταρτη μεταγραφική κίνηση των νεοφώτιστων στην Πρέμιερ Λιγκ, μετά την απόκτηση των Αντρέας Κορνίλιους, Τζον Μπρέιφορντ και Σιμόν Μουρ.

Όσον αφορά τον Κόκερ, βρισκόταν στην Τότεναμ από το 2009, ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να στεριώσει εκεί, με συνέπεια να δοθεί δανεικός σε Γιόβιλ, Μπρίστολ και Σουόνσι αντιστοίχως.

Πηγή: England365.gr

Αποχωρούν Αφελάι και Κουένκα!!

Αποχωρούν Αφελάι και Κουένκα Παρελθόν από την Μπαρτσελόνα θα αποτελέσουν οι Αφελάι και Κουένκα.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο ο Μαρτίνο σε τετ-α-τετ που είχε με τους δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας της Βαρκελώνης τους ενημέρωσε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του.

Του μετέφερε ότι είναι καλύτερο για την καριέρα τους να συνεχίσουν σε άλλη ομάδα που θα έχουν χρόνο συμμετοχής.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν οι δύο παίκτες να αφεθούν ελεύθεροι ή όχι.

Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες μετά από συνάντηση που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές με τη διοίκηση της ομάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Πήρε Πέτσκο η Πάρμα!

Στην Πάρμα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σβόνιμιρ Πέτσκο.

Πήρε Πέτσκο η Πάρμα
Οι «παρμέντσι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του διεθνούς Πολωνού μέσου ως δανεικού για ένα χρόνο από την Κολωνία, ώστε να διεκδικήσουν την όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στη νέα Serie A.

Ο 28χρονος αγωνίζεται την τελευταία τριετία στους «τράγους» και είναι βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας της πατρίδας του.
Οι «τζιαλομπλού» απέκτησαν, επίσης, τους Τζιάνι Μουνάρι από τη Σαμπντόρια και Αφριγιε Ακουα από τη Χοφενχάιμ, όπου τον είχαν παραχωρήσει δανεικό το τελευταίο εξάμηνο. Πηγή: sport-fm.gr

Στην Μπαστιά ο Ρομαρίκ!

Στην Μπαστιά θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σεντρίκ Ρομαρίκ.

Στην Μπαστιά ο Ρομαρίκ
Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του διεθνούς Ιβοριανού μέσου για τα επόμενα δύο χρόνια, αφού ο πρώην άσος της Σεβίλλης αποχώρησε από τη Σαραγόσα που υποβιβάστηκε στη Segunda Division.

Ο 30χρονος είχε αγωνιστεί και πριν οκτώ χρόνια στο Championnat με τη φανέλα της Λε Μαν. Πηγή: sport-fm.gr

Ζητάει «χρυσάφι» και Μοράτα για Μπέιλ η Τότεναμ!!

Με 100 εκ. ευρώ και τον Άλβαρο Μοράτα ως έμψυχο αντάλλαγμα, η Τότεναμ είναι διατεθειμένη να πουλήσει τον Γκάρεθ Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με δημοσίευμα του αυριανού φύλλου της Guardian.

Ζητάει «χρυσάφι» και Μοράτα για Μπέιλ η Τότεναμ
Μετά την επιλογή του Γκάρεθ Μπέιλ να εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του στον Αντρέ Βίλας Μπόας πως θέλει να αποχωρήσει από την Τότεναμ για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, τα πληκτρολόγια των δημοσιογράφων του εξωτερικού πήραν «φωτιά».

Δημοσίευμα της Guardian, στο αυριανό της φύλλο, αναφέρει πως οι διοικούντες των «σπιρουνιών» θα πούνε το «ναι» στους Μαδριλένους έναντι των 100 εκ. που προσφέρθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και τον Άλβαρο Μοράτα ως έμψυχο αντάλλαγμα.

Πηγή: www.england365.gr

Καλέργης: «Φαβόρι και για τη δεύτερη θέση»

Καλέργης: «Φαβόρι και για τη δεύτερη θέση» Την άποψη ότι ο Ατρόμητος είναι φαβορί και για την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος εξέφρασε ο Μανώλης Καλέργης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.


Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μανώλη Καλέργη στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6 και τον Χρήστο Σούτο:

-για τα φιλικά του Ατρόμητου στην Αγγλία
«Η εμπειρίες ήταν πολύ ωραίες. Δεν πήραμε αποτελέσματα αλλά δεν έχει σημασία. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και συνεχίζουμε τη δουλειά»

-για τους στόχους της ομάδας:
«Περιμένουμε την κλήρωση του Γιούροπα Λιγκ. Και στόχος μας είναι να περάσουμε στους ομίλους.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί ο Ατρόμητος ανεβαίνει επίπεδο. Στο πρωτάθλημα είμαστε μεγάλο φαβορί ακόμη και για τη δεύτερη θέση. Έχουμε ποιοτικό ρόστερ και έχουμε ενισχυθεί εκεί που χρειαζόταν».

Πάει για παίκτες ο ΠΑΟΚ!

Ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών για να βοηθήσει τον Χουμπ Στέφενς στο έργο του.

Πάει για παίκτες ο ΠΑΟΚ
Η ήττα από την Μέταλιστ μπορεί να προβλημάτισε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη αλλά κατά πολλούς αποκάλυψε και αδυναμίες της ομάδας.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει στην απόκτηση ποδοσφαιριστών με σκοπό να βοηθήσει τον Χουμπ Στέφενς στο έργο που έχει αναλάβει.

Ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι υπήρξε βελτίωση και μάλιστα σημαντική στην ομάδα μέσα από τους παίκτες που αποκτήθηκαν αλλά κυρίως από την δουλειά του Ολλανδού τεχνικού.

Για τον λόγο αυτό, σκέφτονται να ενισχύσουν το ρόστερ με δύο ποιοτικούς παίκτες.

Οι πρώτες σκέψεις που γίνονται είναι για έναν μεσοεπιθετικό ο οποίος θα βοηθήσει πολύ στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, και για έναν στόπερ με προσωπικότητα που θα μπορεί να καθοδηγήσει τους συμπαίκτες του στην αμυντική λειτουργία.
Πηγή: sport-fm.gr

«Βόμβα» Ουτάκα στην Τουρκία!

Την απόκτηση του Τζον Ουτάκα ανακοίνωσε η Σίβασπορ.

«Βόμβα» Ουτάκα στην Τουρκία
Στη Σίβασπορ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τζον Ουτάκα. Ο Νιγηριανός επιθετικός υπέγραψε διετές συμβόλαιο έναντι 2 εκατ. ευρώ το χρόνο με την τουρκική ομάδα.

Ο 31χρονος άσος αγωνιζόταν την τελευταία διετία στη Μονπελιέ έχοντας 28 συμμετοχές και 6 γκολ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Τσόρι, ο Βάις και η άμυνα που κάνει νερά!

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τα θετικά και τ' αρνητικά του αγώνα με την Σαντχάουζεν και για τους Τσόρι και Βάις που ανεβάζουν ποιοτικά τον Ολυμπιακό.

Ο Τσόρι, ο Βάις και η άμυνα που κάνει νερά
Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, ο Μίτσελ πρέπει να έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και πλέον, καλείται στα επόμενα φιλικά που είναι και πιο δυνατά, να σταθεροποιήσει ένα σχήμα. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν και τον κόφτη ασφαλώς, τον ποδοσφαιριστή που θα τους κάνει την διαφορά στο ανασταλτικό κομμάτι και στην γενικότερη αμυντική λειτουργία, όπου παρατηρήθηκαν και σε αυτό το παιχνίδι, σημαντικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους, όπου έπαιζε άλλωστε και με την ομάδα που δεν προορίζεται για βασικό σχήμα, δεν ήταν καλός. Αντίθετα ήταν και πάλι το δεύτερο μέρος που τα πήγε καλύτερα με την είσοδο του Τσόρι Ντομίνγκεζ που αποδεικνύεται η πλέον σταθερή αξία στα φιλικά. Ήταν αυτός που έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό, που τον ανέβασε επίπεδο με την παρουσία του στο παιχνίδι και σέρβιρε στον Ολαϊτάν το δεύτερο γκολ. Ένα δεύτερο γκολ που δείχνει την δυναμική των «ερυθρόλευκων» όταν θα βγαίνουν στην κόντρα επίθεση.

Πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Βάις, έστω και σε αυτό το σκάρτο μισάωρο που έπαιξε, καθώς όταν έπαιρνε τη μπάλα, προσπάθησε να κάνει πολλές ατομικές προσπάθειες και ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, όταν αυτός είχε το τόπι στα πόδια του. Από τον Σαβιόλα, μου κάνει θετική εντύπωση πως παρά το γεγονός πως ήταν ανέτοιμος, θέλησε να πάρει χρόνο συμμετοχής, γεγονός που αναδεικνύει το πόσο θέλει να παίξει και να βοηθήσει.

Από εκεί και μετά στέκομαι σε δύο σημεία. Το ένα είναι πως η αμυντική λειτουργία, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που πρέπει, από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τον αμυντικό χαφ, που θα λύσει οπωσδήποτε πολλά προβλήματα. Αυτό που με απασχολεί είναι πως τα ατομικά λάθη που τις περισσότερες φορές είναι πολύ «φτηνά», συνεχίζουν ν’ αποτελούν πληγή για την ομάδα και αυτό θα πρέπει να το λύσει ο Μίτσελ.

Η δεύτερη επισήμανση που έχω να κάνω, αφορούν το θέμα του δεκαριού. Ο Μίτσελ με τον τρόπο που παίζει, δύσκολα θα μπορέσει να χωρέσει ένα κλασσικό δεκάρι. Ωστόσο υπάρχουν παίκτες, όπως ο Τσόρι ή ο Σαβιόλα, που πιστεύω πως μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αλ Αΐν ο Μπάστος!!

Το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Μισέλ Μπάστος στην Αλ Αΐν άναψε η Λιόν, με το κόστος της μεταγραφής του Βραζιλιάνου να φτάνει τα 5 εκατ. ευρώ.

Στην Αλ Αΐν ο Μπάστος!
Στην Αλ Αΐν θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μισέλ Μπάστος. Η ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσέφερε πέντε εκατ. ευρώ (4 εκατ., συν 1 εκατ. μπόνους) για την απόκτηση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, με τον πρόεδρο των «λιονέ», Ζαν-Μισέλ Ολάς, να ανάβει το «πράσινο φως» για την παραχώρησή του. Ο 29χρονος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, εντός των προσεχών ημερών.

Μάλιστα, η Αλ Αΐν ήθελε από πέρυσι το καλοκαίρι τον Μπάστος, ωστόσο η μεταγραφή του δεν προχώρησε, με τη Λιόν να τον παραχωρεί ως δανεικό –τον Ιανουάριο- στη Σάλκε. Στο πρώτο μισό της περσινής χρονιάς στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Βραζιλιάνος είχε 12 συμμετοχές και 5 γκολ, ενώ σε 14 ματς στην Bundesliga σημείωσε 4 τέρματα. Πηγή: sport-fm.gr

Αντσελότι: «Θα δούμε τι θα γίνει με τον Μπέιλ»

Αντσελότι: «Θα δούμε τι θα γίνει με τον Μπέιλ» Για το ενδεχόμενο απόκτησης του Γκάρεθ Μπέιλ μίλησε ο Κάρλο Αντσελότι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λος Άντζελες όπου βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης για φιλικά παιχνίδια.

«Είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να μιλήσω για τον Μπέιλ γιατί δεν είναι παίκτης μας. Θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τι θα γίνει. Πάντως πρέπει να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος με το ρόστερ που έχουμε», τόνισε –αρχικά- ο Αντσελότι και συνέχισε:

«Δεν έχω μιλήσει με τον Μπέιλ μέχρι τώρα ποτέ καθώς, δεν συνηθίζω να μιλάω με παίκτες που δεν είναι στην ομάδα μου. Η ομάδα προσπαθεί να βρει μια λύση στην υπόθεση του Μπέιλ, αλλά δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε αυτό το ζήτημα», επεσήμανε ο Αντσελότι ο οποίος απάντησε στα δημοσιεύματα που έφερναν τον Μόντριτς να επιστρέφει στην Τότεναμ ως μέρος της μεταγραφής του Μπέιλ.

«Δεν είναι αλήθεια τα όσα γράφονται για τον Μόντριτς. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και εννοείται ότι θα αγωνίζεται σε εμάς φέτος», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Στο τέλος Σέλτικ και «Φενέρ»

Το φινάλε του αγώνα χρειάστηκαν Σέλτικ και Φενέρμπαχτσε για να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στα πρώτα παιχνίδια του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League. ΑΠΟΕΛ-Μάριμπορ 1-1.

Στο τέλος Σέλτικ και «Φενέρ»
Απέδειξαν πως είναι φαβορί, έστω και στο τέλος… Ο λόγος για τη Σέλτικ και τη Φενέρμπαχτσε, που έστω κι αν αγχώθηκαν κατάφεραν να κάνουν το πρώτο βήμα για να βρεθούν στα play offs του Champions League.

Η ομάδα της Γλασκώβης, με τον Γιώργο Σαμαρά στη βασική της ενδεκάδα (αντικαταστάθηκε στο 85’ από τον Τσάρλι Μάλγκρου), χρειάστηκε ένα γκολ του Κρις Κόμονς στο 77’ για να κάμψει με 1-0 την αντίσταση της μαχητικής Έλφσμποργκ στο «Σέλτικ Παρκ» και να πάει με άλλον αέρα στη ρεβάνς της Σουηδίας.

Η «Φενέρ» έσωσε την παρτίδα απέναντι στη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε ο Ραούλ Μεϊρέλες διαμόρφωσε το τελικό 1-1 απαντώντας στο τέρμα του Άλαν Καρβάλιο με το οποίο οι Αυστριακοί είχαν προηγηθεί από το 68’.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League:

Τρίτη 30/8

Σαχτιόρ Καραγκαντί – Σκεντερμπέου 3-0
Αούστρια Βιέννης – Χαφναρφιόρντουρ 1-0
Νόμε Κάλιου – Βικτόρια Πλζεν 0-4
Ντιναμό Τιφλίδας - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-2
Βασιλεία – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0
Νόρτζελαντ – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-1
ΠΑΟΚ – Μέταλιστ 0-2
Αϊντχόφεν – Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σερίφ Τίρασπολ 1-0
Λιόν – Γκρασχόπερς 1-0

Τετάρτη 31/8

ΑΠΟΕΛ-Μάριμπορ 1-1
Μόλντε-Λέγκια Βαρσοβίας 1-1
Λουντογκόρετς-Παρτιζάν 2-1
Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ-Φενέρμπαχτσε 1-1
Σέλτικ-Έλφσμποργκ 1-0Πηγή: sport-fm.gr

Ball boy του… Δέλλα ο Θαναηλάκης! (pic)

Άλλοι τον έχουν πλέον συμπαίκτη. Άλλος τον έχει τεχνικό διευθυντή. Κι ο Λάμπρος Θαναηλάκης συνέχισε την εκπληκτική ιστορία των «ball boys» στην ΑΕΚ, έχοντας συνοδεύσει ως τέτοιο τον… προπονητή του!

Ball boy του… Δέλλα ο Θαναηλάκης! (pic)
Είναι εκπληκτικό -όσο κι ενδεικτικό της σύνδεσης δυο… γενιών στη νέα ΑΕΚ- αυτό που συμβαίνει με τους νεαρούς παίκτες της. ΚΑΙ αυτούς που είχε ΚΑΙ αυτούς που έρχονται τώρα!

Προ ημερών λοιπόν είχε ανακαλυφθεί στιγμιότυπο του Νίκου Γεωργέα να συνοδεύεται στο παιχνίδι του Champions League με την Άντερλεχτ το 2006 από τον -10χρονο τότε και… συμπαίκτη του σήμερα- Τρύφωνα Κασβιρόπουλο.

Στη συνέχεια βρέθηκε κι άλλο ντοκουμέντο με τον «Φούλη» να κρατάει (σε άλλο ματς) από το χέρι τον -επίσης συμπαίκτη του σήμερα- Δημήτρη Γροντή. Όμως η σύμπτωση των ball boys δεν πιάνει μόνο τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Αλλά και όλο το τεχνικό τιμ!

Κι εντάξει, πες ότι δεν είναι και τόσο περίεργο ο Νίκος Λυμπερόπουλος να έχει μπει παρέα ως ποδοσφαιριστής στο γήπεδο με τον Χριστόφορο Ντούμπερετ. Ο μικρός προέρχεται (κι εκείνος) από τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ακόμα κι ο Λάμπρος Θαναηλάκης όμως -που προέρχεται απ' αυτές του Παναθηναϊκού και υπέγραψε την Τετάρτη στην ΑΕΚ- έχει… παρελθόν με «Ενωσίτικη» μορφή:

Συνοδεύοντας -και φέρνοντας γούρι όπως αποδείχθηκε- στον Τραϊανό Δέλλα, λίγο πριν ο σημερινός του προπονητής μπει στο γήπεδο για το εναρκτήριο παιχνίδι της Εθνικής με την Πορτογαλία στο Euro 2004! Πηγή: sport-fm.gr

«Σφαιράτη» η Μπάγερν!

Με σκορ 2-0 επικράτησε η Μπάγερν Μονάχου της Σάο Πάουλο για τον δεύτερο ημιτελικό του Audi Cup, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Allianz Arena.

«Σφαιράτη» η Μπάγερν
Μετά την ήττα της (4-2) από την Μπορούσια Ντόρτμουντ για το Σούπερ Καπ Γερμανίας, η Μπάγερν Μονάχου έδειξε και πάλι τα... δόντια της.

Το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα, ωστόσο ο τερματοφύλακας των «τρικολόρ», Ροτζέριο Σένι, έκανε τρομερές επεμβάσεις σε αρκετές περιπτώσεις και γλίτωσε την ομάδα του από τον διασυρμό.

Τα γκολ για τους Βαυαρούς, που θα βρουν απέναντί τους στον τελικό της διοργάνωσης τη Μάντσεστερ Σίτι, πέτυχαν οι Μάριο Μάντζουκιτς (55’) και Μίτσελ Βάιζερ (89’).





Πηγή: sport-fm.gr

Αντί ΠΑΟ… Μπεσίκτας!

Την απόκτηση του Ατίμπα Χάτσινσον, που είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό, ανακοίνωσε η Μπεσίκτας.

Αντί ΠΑΟ… Μπεσίκτας
Την απόκτηση του Ατίμπα Χάτσινσον ανακοίνωσε η Μπεσίκτας. Ο Καναδός αμυντικός, που έμεινε ελεύθερος από την Αϊντχόφεν, υπέγραψε για δύο χρόνια με την τουρκική ομάδα.

Ο 30χρονος άσος, που είχε προταθεί στον Παναθηναϊκό, είχε 113 εμφανίσεις με την PSV την περασμένη τριετία.Πηγή: sport-fm.gr

«Αιώνιοι»… τελειωμένοι, οι άλλοι περιμένουν!!

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τα ρόστερ τους, την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες της Α1 έχουν πολλές εκκρεμότητες. Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει την κατάσταση.

«Αιώνιοι»… τελειωμένοι, οι άλλοι περιμένουν
Την ώρα που οι «αιώνιοι» έχουν μόνο κάποια… μερεμέτια για να ολοκληρώσουν τα ρόστερ τους και ουσιαστικά έχουν «κλείσει» με τις μεταγραφές κορμού πριν μπει ο Αύγουστος, οι υπόλοιπες ομάδες της Α1 έχουν πολλές εκκρεμότητες.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότερες ΚΑΕ δεν έχουν προχωρήσει σε πολλές κινήσεις, προφανώς και για οικονομικούς λόγους, αφού περιμένουν να… πέσουν οι τιμές προς τα τέλη του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου.

Το www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει πώς έχει η κατάσταση:

Παναθηναϊκός
Προπονητής: Αργύρης Πεδουλάκης
Πήρε: Παππάς, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης, Πινγκ Σανγκ.
Έφυγαν: Τσαρτσαρής, Σχορτσανίτης, Γκουίν.
Ανανέωσαν: Κάρι, Γκιστ, Λάσμε, Ματσιούλις, Διαμαντίδης, Σκορδίλης.

Ολυμπιακός
Προπονητής: Γιώργος Μπαρτζώκας
Πήρε: Πέτγουεϊ, Σίμονς, Ντάνστον, Μπέγκιτς, Λοτζέσκι.
Έφυγαν: Χάινς, Παπανικολάου, Πάουελ, Σερμαντίνι, Γκετσεβίτσιους, Πέρκινς, Άντιτς.
Ανανέωσαν: Λο, Σπανούλης, Περπέρογλου.

Πανιώνιος
Προπονητής: Γιάννης Σφαιρόπουλος
Πήρε: Ντούβνιακ, Σαλούστρος, Κάρτερ, Σίμτσακ.
Έφυγαν: Παππάς, Γιάνκοβιτς, Αθηναίου, Μπούκερ, Κιζ, Μπόγρης.
Ανανέωσαν: Αθανασούλας.

Ρέθυμνο
Προπονητής: Θανάσης Γιαπλές
Πήρε: Αλεξάντερ, Χαρτ, Κανονίδης, Κουμπούρας.
Ανανέωσαν: Αγγελόπουλος, Καλλινικίδης
Έφυγαν: Πέτγουεϊ, Ντούβνιακ, Τσόχλας, Κάρτερ, Τσαρουχάς.

ΠΑΟΚ
Προπονητής: Σούλης Μαρκόπουλος
Πήρε: Τσόχλας.
Έφυγαν: Θεοδωράκος, Νικολόπουλος, Χάτσερ.
Ανανέωσαν: Μαργαρίτης, Τσαϊρέλης, Δέδας.

Άρης
Προπονητής: Βαγγέλης Αγγέλου
Ήρθαν: Αθηναίου, Γκίκας.
Ανανέωσαν: Πελεκάνος, Ασημακόπουλος, Χαντ, Τσακαλέρης.
Έφυγαν: Πάσαλιτς, Βεργίνης, Καραποστόλου, Τσιάρας, Ν. Μποχωρίδης.

Ίκαρος Χαλκίδας
Προπονητής: Γιώργος Καλαφατάκης
Πήρε: Γκόβενς.
Έφυγαν: Βρκιτς, Σίμτσακ, Αλάμπι, Οικονομόπουλος.

Απόλλων Πάτρας
Προπονητής: Νίκος Βετούλας.
Πήρε: Γουίλσον, Νέλσον, Μπολντς, Ντάνιελ, Νιφόρας, Οικονομόπουλος.
Έφυγαν: Γκραντ, ΜακΚόλουμ, Κρόλο, Τέρνερ.
Ανανέωσαν: Λιανός, Καπερώνης, Ζαφείρης, Μολφέτας, Πέτροβιτς, Αργυρόπουλος.

ΚΑΟΔ
Προπονητής: Νέναντ Μάρκοβιτς (ανανέωσε για 1 χρόνο)
Πήρε: Πολκ, Σπυριδωνίδης.
Έφυγαν: Κακαρούδης, Πάλμερ, Ρόου, Καλαϊτζίδης, Ράντοβιτς.
Ανανέωσαν: Μπένας.

Κολοσσός Ρόδου
Προπονητής: Βασίλης Φραγκιάς
Πήρε: Παπαντωνίου, Στεφανίδης.
Έφυγαν: Καλαϊτζής, Γεωργαλλής, Καλαμπόκης, Όσμπι, Νάτζφεϊ, Βουγιούκας.
Ανανέωσαν: -

Πανελευσινιακός
Προπονητής: Γιώργος Σκαραφίγκας
Πήρε: Χουχούμης.
Έφυγαν: Ματζιώρης, Εζιούκου, Τσιάκος, Δεληγιάννης, Γκίμπσον, Παπανικολάου, Οικονομόπουλος.
Ανανέωσαν: Μαγκουνής, Νίκου, Δημάκος, Αβραμίδης.

Ηλυσιακός
Προπονητής: Δημήτρης Λιόγας
Πήρε: Μποντζ, Νιλ, Βαρνάβας.
Έφυγαν: Στόγκλιν, Σπυριδωνίδης.
Ανανέωσαν: Χατζής, Καυκής, Δορκοφίκης.

Νέα Κηφισιά
Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου
Πήρε: Τσαλδάρης.
Έφυγαν: Μοσχοβίτης.
Ανανέωσαν: Μενουδάκος, Πετροδημόπουλος, Σιούτης, Διαμαντόπουλος, Ψαθάς.

Τρίκαλα BC
Προπονητής: Γιάννης Τζήμας.
Πήρε:
Έφυγαν: Λεπενιώτης.
Ανανέωσαν: Φούντας, Παπαχρήστος.
Πηγή: sport-fm.gr

Δυο συν κι ένα μείον για Ολυμπιακό!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με τα συμπεράσματα από το φιλικό 2-2 του Ολυμπιακού με την Σαντχάουζεν. Ο Μίτσελ έκανε τις δοκιμές του. Αυτή τη φορά, μάλιστα, ήταν αρκετές. Και στο σύστημα, αλλά και σε πρόσωπα.
Από εκεί και πέρα, ακόμα κι από ένα φιλικό με αλλαγές επί αλλαγών, μπορούν να βγούνε μερικά συμπεράσματα.
Το ίδιο μείον…
Ο Ολυμπιακός, απέναντι σε μια ομάδα από την Β’ Γερμανίας, προβλημάτισε πάλι στην αμυντική του λειτουργία. Και δυο γκολ δέχθηκε, αλλά και αρκετές φάσεις στην εστία του γίνανε.
Ό,τι δοκιμές κι αν έκανε ο Μίτσελ, όσα πρόσωπα κι αν άλλαξαν στα μετόπισθεν, φάνηκε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα (κι έναν αμυντικό χαφ) ο Ολυμπιακός. Κι αυτό είναι για μια ακόμα φορά το μεγάλο του μείον. Η αμυντική του λειτουργία.
Εκρηκτικός και προκαλεί ρήγματα
Πάμε στα συν. Προσωπικά ξεχώρισα δυο. Το ένα είναι η παρουσία του Βάις. Η εκρηκτικότητα που βγάζει στο παιχνίδι του, αλλά και οι κατά μέτωπο επιθέσεις και διεισδύσεις ήταν εξαιρετικές. Οι ενέργειές του δίνουν άλλο ρυθμό στα ματς και προκαλούν ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Ειδικά απόψε ο Βάις είχε πολλά κέφια.
Με σλάλομ
Το δεύτερο είναι η παρουσία του Φετφατζίδη. Κυρίως στην προετοιμασία και τα φιλικά, αλλά και με την προσπάθειά του απόψε στο δεύτερο γκολ. Τέτοιες φάσεις, άλλωστε, έχει ανάγκη ο Φετφατζίδης για να πάρει ηθικό και να αποκτήσει καλύτερα πατήματα, έτσι ώστε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Διεκδίκησε την μπάλα, λοιπόν, την πήρε δυναμικά, έκανε την ατομική προσπάθεια με σλάλομ και μοίρασε μπαλιά μισό γκολ.
Τι μπορούν σαν δίδυμο
Από εκεί και πέρα, Σαβιόλα και Τσόρι αγωνίστηκαν μαζί ελάχιστα λεπτά, αφού ο Ντομίνγκεζ αποχώρησε λίγο μετά την είσοδο του Σαβιόλα, οπότε δεν βγήκε συμπέρασμα. Θα δείξουν, δηλαδή, στα επόμενα παιχνίδια τι μπορούν να κάνουν ως δίδυμο, ο ένας στον ρόλο του… σερβιρίσματος και ο άλλος στον ρόλο του σκόρερ! Θεωρούνται, άλλωστε, δυο από τα μεγάλα όπλα του φετινού Ολυμπιακού. Ειδικά ο Σαβιόλα που έκανε το ντεμπούτο του.
Πηγή: sportdog.gr

Με Ντρογκμπά-Μπερμπάτοφ θα ήταν 2-0!!

Ο Γιώργος Μύρτσος είχε προβλέψει το διπλό της Μέταλιστ κι αυτό γιατί ο Σαββίδης δεν έφερε τους παικταράδες που έλεγε. «Τρομερός ΠΑΟΚ μέχρι το 40΄ λόγω Στέφενς»! Δυστυχώς είχα πει για διπλό και δικαιώθηκα, όμως το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ γιατί στο ΠΡΩΤΟ ημίχρονο ήταν καλύτερος και δεν το περίμενα. Μη πει κανείς ότι ήταν κακή η Μέταλιστ και γι΄ αυτό έδειξε καλύτερος ο ΠΑΟΚ, αυτό είναι έργο του Στέφενς και ο ΠΑΟΚ έπαιξε τρομερή μπάλα!
Αν δείτε με ποιους έπαιζε θα καταλάβετε γιατί είναι έργο του Ολλανδού. Ο Γεωργιάδης δεν υπήρχε πριν, όπως ούτε και ο Κίτσιου και στο κέντρο είχε τον Τζιόλη και τον Λούκας. Δηλαδή χωρίς υλικά, ανάλογα με εκείνα που είχε τάξει ο Ιβάν!
Πάντως ο ΠΑΟΚ για 40λεπτά ήταν τρομερός και ενθουσίασε όλα τα παοκια! Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι θέμα τύχης, αλλά ανικανότητας. Το σκορ στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να ήταν 2-0 για πλάκα, καθώς η Μέταλιστ δεν είχε καν τελική, αλλά εδώ έρχεται το θέμα με τους ποιοτικούς παίκτες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο φάνηκε η ανωτερότητα των Ουκρανών και όσοι ξέρουν από μπάλα γνωρίζουν πως στο δεύτερο ημίχρονο φαίνεται ποιος είναι έτοιμος. Η Μέταλιστ ήταν 100% έτοιμη, ενώ ο ΠΑΟΚ ανέτοιμος και η άδεια Τούμπα έπαιξε το ρόλο της! Αλλά ο χθεσινός ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου είναι δουλειά Στέφενς και πάνω σε αυτή την εμφάνιση πρέπει να μπουν οι βάσεις.
Οι παικταράδες θα τα έβαζαν!
Για να κάνεις κάτι στην Ευρώπη θες μεγάλους παίκτες. Ο Ντρογκμπά θα είχε κάνει γκολ τη φάση του Κλάους και ο Μπερμπάτοφ εκείνη του Γεωργιάδη. Εκεί είναι λοιπόν η διαφορά και ο Σαββίδης θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον τρεις παικταράδες και να στηρίξει τον Στέφενς. Όταν λέω να στηριχτεί συμπεριλαμβάνω και την προστασία από τους δημοσιογράφους που θα προσπαθήσουν να τον φάνε...
Εμένα ο Ολλανδός μ' αρέσει και μάλιστα στη συνέντευξη Τύπου είχε πει, όπως το ερμήνευσα εγώ, ότι: προτιμώ να έχω μικρούς παίκτες και να τους φτιάξω εγώ, παρά μεγάλους και να μην ακούνε τις οδηγίες μου. Έδειξε με αυτό το τρόπο πως ήρθε για να κάνει δουλειά και θα πρέπει να τον αφήσουν να την κάνει με ό,τι παίκτες και να έχει.
Τώρα όσοι λένε ότι ο ΠΑΟΚ έχει τους Βούκιτς-Μούκιτς, Λούκας-Μούκας και τα λοιπά να κόψουν τα μεγάλα λόγια γιατί όλοι τους κρίνονται μέσα στο γήπεδο.Πηγή: sportdog.gr

Μούτας: «Χαρούμενοι για Ιμπέ»

Ο Δημήτρης Μούτας μίλησε για την απόκτηση του Τζον Ιμπέ και δήλωσε την ικανοποίησή του για το νέο απόκτημα του Άρη. Ο τεχνικός διευθυντής των «κιτρίνων» τόνισε:
«Μετά από μακρά μελέτη και μέσα από αρκετές επιλογές καταλήξαμε στον Ιμπέ. Είμαστε χαρούμενοι που ενσωματώνεται στην ομάδα μια και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι θεωρείται από τις καλύτερες επιλογές», είπε και συνέχισε αναφορικά με τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις: «Πονάμε ακόμα στα άκρα, κάναμε μια προσθήκη και είμαστε σε αναζήτηση δεξιού μπακ. Βλέπουμε και τα λάθη και τις αδυναμίες και προσπαθούμε. Σε γενικές γραμμές πάει καλά η προετοιμασία μας».

«Η ομάδα είναι κουρασμένη»

«Η ομάδα είναι κουρασμένη» υποστήριξε ο Γιάννης Χατζηνικολκάου μετά τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Παράλληλα τόνισε ότι η ομάδα του ψάχνει κυρίως για δεξί μπακ στις μεταγραφές.
«Από πλευράς τακτικής αναλωθήκαμε σε μέρος του παιχνιδιού σε μακρινές μπαλιές. Ήθελα περισσότερο τρέξιμο αλλά οι παίκτες είναι δικαιολογημένοι στην παρούσα φάση γιατί δεν έχουν φρεσκάδα. Η ομάδα είναι πολύ κουρασμένη. Υπάρχουν παίκτες που τα χαρακτηριστικά τους τούς επιτρέπουν να παίζουν σε δυο-τρεις θέσεις. Μέσα από τα φιλικά τους αλλάζουμε θέσεις και βλέπουμε που μπορούν να προσφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται οι δοκιμές», τόνισε ο προπονητής του Άρη και συνέχισε αναφορικά με την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας: «Ψάχνουμε να βρούμε αυτό που θέλουμε, κυρίως δεξί μπακ. Έγιναν συζητήσεις με τον Σαρρή, το θέμα δεν προχώρησε. Δεν ξέρω σε ποια φάση βρίσκεται η επικοινωνία».
Όσο για την επιστροφή του Μάρκου Βελλίδη; «Μπέρδεψε τους πάγκους ο Βελλίδης στη φάση που έγινε αλλαγή. Δεν έγινε τίποτα».

«Καλύτερος από πέρυσι ο Άρης»

Την πεποίθησή του ότι ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρυσι εξέφρασε ο προπονητής του Πας Γιάννινα, Γιάννης Παντελίδης.
«Ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρυσι. Αυτό είναι δεδομένο», είπε και συνέχισε:  «Παίξαμε με μια καλή ομάδα και ήθελα να δω πράγματα που θα φανούν χρήσιμα στο πρωτάθλημα. Κρατάω τα θετικά. Το ζήτημα είναι να διορθώσουμε ό,τι αρνητικό είχαμε. Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα. Είναι καλό να κερδίζεις για το ψυχολογικό κομμάτι όμως το κόστος μιας ήττας σ’ αυτή τη φάση είναι μικρό. Η ομάδα είναι πολύ κουρασμένη το τελευταίο δεκαήμερο και περιμένω να εμφανιστεί καλύτερη στη συνέχεια».
Όσο για την κούραση; Ο Παντελίδης σχολίασε: «Ο προγραμματισμός του ΠΑΣ είναι διαφορετικός γιατί μέχρι τις 17 του μήνα τα περιμέναμε να δούμε αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Η ομάδα δεν είχε ανεβάσει ρυθμούς, τα παιδιά πέρασαν ένα μαρτυρικό δεκαήμερο.Στην αρχή των φιλικών είχαμε πολύ καλή εικόνα. Ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι κάποτε θα μας έβγαινε η κούραση. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να βγει τώρα, παρά μέσα στο πρωτάθλημα.  Μέχρι τις 6-7 Αυγούστου τα παιδιά θα έχουν ιδιαίτερη επιβάρυνση με κόστος και αυτό φάνηκε και στο προηγούμενο φιλικό με τη Βέροια και θα συνεχιστεί για τις επόμενες επτά-οκτώ μέρες μέχρι να φορμαριστούμε».

Μπαμ με Σκούφαλη ο Παναρκαδικός!!

Μια σπουδαία μεταγραφή για τα δεδομένα της Football League 2 έκλεισε ο Παναρκαδικός, ο οποίος ήρθε σε συμφωνία με τον Μανώλη Σκούφαλη.

Μπαμ με Σκούφαλη ο Παναρκαδικός!
Στην Football League 2 με τη φανέλα του Παναρκαδικού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Μανώλης Σκούφαλης.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον τρόπο που με προσέγγισε ο Παναρκαδικός. Η πρόταση του κυρίου Παυλή ήταν εξαιρετική και αποφάσισα να έρθω σήμερα (31/7) στην Τρίπολη για να υπογράψω. Πιστεύω πως ο σύλλογος θέλει να πρωταγωνιστήσει και θα κάνω τα πάντα για να τον βοηθήσω.

Θέλω να ξεκινήσω αμέσως προετοιμασία και να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου! Αύριο θα πάω στο γήπεδο του Αστέρα για να δω το παιχνίδι με τη Ραπίντ. Ο Γιάννης Ζαραδούκας είναι κουμπάρος μου, οπότε θα προσαρμοστώ ακόμα πιο εύκολα στην Τρίπολη»
, δήλωσε στο arcadia-sports ο 35χρονος μεσοεπιθετικός.

Την περασμένη σεζόν ανήκε στη Νίκη Βόλου.

Κουρμπέλης: «Ανήκω στον Αστέρα»

Κολακευμένος δήλωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, ωστόσο όπως τόνισε, ενόψει του πρώτου ματς του Αστέρα κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης, το μυαλό του είναι στην ομάδα της Τρίπολης.

Κουρμπέλης: «Ανήκω στον Αστέρα»
Συγκεντρωμένος στο πρώτο παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης, δήλωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο νεαρός αμυντικός τόνισε πως τον κολακεύει το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, αλλά τη δεδομένη στιγμή το μυαλό του είναι στην ομάδα της Αρκαδίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Κουρμπέλης:

Για τον τραυματισμό του: «Έμεινα προληπτικά κάποιες μέρες έξω λόγω προβλήματος στη μέση. Πλέον είμαι έτοιμος για τον αγώνα».

Για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ: «Ανήκω στον Αστέρα. Είναι κολακευτικά όσα ακούγονται για εμένα. Είμαι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και τίποτα άλλο. Αυτό το θέμα δεν είναι ώρα να συζητηθεί. Είναι κολακευτικό για μένα να ακούγονται αυτά τα λόγια. Να περάσουνε αυτά τα δύο παιχνίδια και ό,τι είναι να γίνει θα το μάθουμε στη συνέχεια».

Για τη Ραπίντ: «Είδαμε τις αδυναμίες και τις δυνατότητες της Ραπίντ. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλή επιθετική γραμμή και φτάνει εύκολα στα γκολ. Αυτό δουλέψαμε στις προπονήσεις για να είμαστε προσεκτικοί στην αμυντική λειτουργία».

Για το αν υπάρχει άγχος: «Τρακ δεν έχω. Ανυπομονησία έχω. Από αυτά τα ματς γίνεσαι έμπειρος και μπορείς και συνεχίζεις»

Για τους Γκoϊάν και Λισγάρα: «Είναι πολύ έμπειροι παίκτες, οι οποίοι με βοηθούν και με καθοδηγούν. Με βοηθάνε και πάμε πολύ καλά και θα δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε μαζί στην άμυνα».

Για τους επιθετικούς Χουάνμα-Μπαράλες-Μπακασέτα: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ο Μπακασέτας είναι ο πιο φορμαρισμένος από όλους. Όσο παλεύουν αυτοί τόσο παλεύουμε κι εμείς για μια θέση στην ενδεκάδα».

Τσιώλης: «Να φτάσουμε πιο μακριά σε σχέση με πέρυσι»

Σε μία καλύτερη ευρωπαϊκή χρονιά του Αστέρα Τρίπολης, σε σχέση με την περσινή, ελπίζει ο Σάκης Τσιώλης ενόψει του πρώτου αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League κόντρα στη Ραπίντ Βιέννης.

Τσιώλης: «Να φτάσουμε πιο μακριά σε σχέση με πέρυσι»
Η πρόκριση στα play offs του Europa League θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια, όπως δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης, ενόψει του πρώτου ματς του Αστέρα Τρίπολης με τη Ραπίντ Βιέννης (1/8, 21:30). Ο προπονητής των Αρκάδων αναφέρθηκε στο μειονέκτημα της συνοχής, λόγω των νέων αποκτημάτων, ενώ όσον αφορά την αρχική ενδεκάδα, είπε πως υπάρχουν μόνο δύο ερωτηματικά.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάκης Τσιώλης:

Για τους δημοσιογράφους από την Αυστρία: «Καλωσορίζω τους εκπροσώπους Τύπου της Ραπίντ. Έχω εισπράξει τη φιλοξενία από τη Ραπίντ από την προηγούμενη εβδομάδα που πήγα στη Βιέννη και θέλω και οι ίδιοι να περάσουν καλά στην Αρκαδία».

Για τον αγώνα με τη Ραπίντ: «Είναι μια γιορτή για την Πελοπόννησο, την Αρκαδία και τον Αστέρα. Θέλουμε να φτάσουμε πιο μακριά σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια οργανωμένη ομάδα με πολλές εμπειρίες. Το μειονέκτημα μας είναι ότι δεν έχουμε επίσημο ματς, αλλά ξεχειλίζει το πάθος και η θέληση. Ελπίζω να είμαστε εδώ και του χρόνου για συνέντευξη κι άλλου ευρωπαϊκού αγώνα. Θα χρειαστούμε πειθαρχία και υπομονή. Η Ραπίντ έχει ποιότητα στην επιθετική γραμμή. Κλείνουμε ένα μήνα προετοιμασίας και ολοκληρώνουμε το πλάνο για το πως θα παίξουμε κόντρα στη Ραπίντ.

Τίποτα πιστεύω δεν θα κριθεί αύριο, όλα θα κριθούν στα δύο παιχνίδια και μέχρι το τελευταίο λεπτό στη Βιέννη. Αυτός είναι ο στόχος μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ομάδα με έναν πολύ καλό προπονητή. Το πλεονέκτημα σε σχέση με το συνάδελφο είναι ότι εγώ είδα τη Ραπίντ σε αγώνα πρωταθλήματος».

Για τις μεταγραφές: «Η ομάδα ενισχύθηκε με καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Θα χρειαστούμε χρόνο αγωνιστικό για να αυτοματοποιήσουμε την τακτική μας σε άμυνα και επίθεση».

Για τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα του Αστέρα: «Είναι μειονέκτημα το ότι ακόμη δεν έχουμε συνοχή. Αυτό θα το κερδίσουμε από τα παιχνίδια. Η 11αδα θα αποτελείται κυρίως από παίκτες του περσινού κορμού. Οι υπόλοιποι που θα μπουν στο βασικό σχήμα είναι ποιοτικοί παίκτες και πιστεύω ότι θα προσαρμοστούν γρήγορα».

Για το γεγονός ότι καθυστέρησαν οι μεταγραφές: «Είδαμε πως ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το γεγονός του ρυθμού. Η δομή είναι έτσι στην Ελλάδα που πάμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια ανέτοιμοι. Αυτό θα το πληρώσουμε ως χώρα και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να προετοιμαστούμε στην προπόνηση. Ο Στέφενς είπε ότι ο ΠΑΟΚ έχασε τη συνοχή. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Για την ενδεκάδα: «Έχω ακόμη δύο ερωτηματικά και θα τα αποφασίσουμε αύριο. Για τις εννιά θέσεις είμαστε έτοιμοι».

Για τον παίκτη που ξεχωρίζει από τη Ραπίντ: «Από τη Ραπίντ έχω ξεχωρίσει τον Χόφμαν, όπως και τους τρεις επιθετικούς».

Μοναδικό πρόβλημα ο Σολτάνι!!

Όλοι στη SKODA Ξάνθη «ζουν και αναπνέουν» για τον αγώνα της Πέμπτης με τη Σταντάρ Λιέγης για τα προκριματικά του Europa League.

Μοναδικό πρόβλημα ο Σολτάνι
Έτσι, ο Νίκος Καραγεωργίου προγραμμάτισε την τελευταία προπόνηση την Τέταρτη στο προπονητήριο της ομάδας. Μοναδικό πρόβλημα είναι του Καρίμ Σολτάνι, ο οποίος ακολούθησε ξανά ατομικό πρόγραμμα.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός δούλεψε σε θέματα τακτικής και στις στημένες φάσεις.

Η ομάδα θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο των αθλητικών της εγκαταστάσεων, το Le Chalet, και λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, θα ανακοινωθεί η 18μελής αποστολή.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων για το παιχνίδι της Πέμπτης. Εκτός από τα γραφεία της ομάδας στα Πηγάδια και του περιπτέρου της Κεντρικής Πλατείας, εισιτήρια διατίθενται και από το καφενείο Παναγιώτη Άψυχου που βρίσκεται απέναντι από το Διοικητήριο, αλλά και από τα γραφεία των Xanthifans, στην οδό Χατζησταύρου 14.
Πηγή: sport-fm.gr

Μισή δουλειά για ΑΠΟΕΛ!!

Δεν κατάφερε να πάρει κεφάλι για την πρόκριση στα play offs του Champions League ο ΑΠΟΕΛ, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Μάριμπορ στο «ΓΣΠ».

Μισή δουλειά για ΑΠΟΕΛ
Προηγήθηκε, έδειξε ικανός να κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στα play offs του Champions League, αλλά έμεινε με τη γλύκα. Ο ΑΠΟΕΛ ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Μάριμπορ στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας και το έργο του έγινε δύσκολο εν όψει του επαναληπτικού της Σλοβενίας την επόμενη εβδομάδα.

Στο 21’ ο Ίσμα άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, που στο 40’ έχασαν καλή ευκαιρία για το 2-0 με τον Ολιβέιρα. Με την πάροδο του χρόνου οι φιλοξενούμενοι ξεθάρρευαν και στο 64’ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ταβάρες. Αμορίν και Αλωνεύτης στα τελευταία λεπτά έχασαν ευκαιρίες να δώσουν προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ και το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος.

ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Αμορίν, Ολιβέιρα, Ντα Σίλβα (85΄ Μπενασούρ), Μοράις, Γκόμες, Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (73΄ Μπούντιμιρ), Αλεξάνδρου (73΄ Αλωνεύτης), Ίσμα.

Μάριμπορ: Χαντάνοβιτς, Ραΐσεβιτς, Βίλερ, Άργκχους, Φιλίποβιτς, Μίλετς, Ιμπραΐμι (71΄ Μέγιατς), Τσβιγιάνοβιτς, Ταβάρες (83΄ Πότοκαρ), Φάιτς (65΄ Μεντί), Μπόχαρ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα παιχνίδια για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League:

Τρίτη 30/8

Σαχτιόρ Καραγκαντί – Σκεντερμπέου 3-0
Αούστρια Βιέννης – Χαφναρφιόρντουρ 1-0
Νόμε Κάλιου – Βικτόρια Πλζεν 0-4
Ντιναμό Τιφλίδας - Στεάουα Βουκουρεστίου 0-2
Βασιλεία – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0
Νόρτζελαντ – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-1
ΠΑΟΚ – Μέταλιστ 0-2
Αϊντχόφεν – Ζούλτε Βάρεγκεμ 2-0
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σερίφ Τίρασπολ 1-0
Λιόν – Γκρασχόπερς 1-0

Τετάρτη 31/8

ΑΠΟΕΛ-Μάριμπορ 1-1
Μόλντε-Λέγκια Βαρσοβίας 1-1
Λουντογκόρετς-Παρτιζάν 2-1 Πηγή: sport-fm.gr