Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο Τσόρι, ο Βάις και η άμυνα που κάνει νερά!

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τα θετικά και τ' αρνητικά του αγώνα με την Σαντχάουζεν και για τους Τσόρι και Βάις που ανεβάζουν ποιοτικά τον Ολυμπιακό.

Ο Τσόρι, ο Βάις και η άμυνα που κάνει νερά
Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, ο Μίτσελ πρέπει να έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και πλέον, καλείται στα επόμενα φιλικά που είναι και πιο δυνατά, να σταθεροποιήσει ένα σχήμα. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν και τον κόφτη ασφαλώς, τον ποδοσφαιριστή που θα τους κάνει την διαφορά στο ανασταλτικό κομμάτι και στην γενικότερη αμυντική λειτουργία, όπου παρατηρήθηκαν και σε αυτό το παιχνίδι, σημαντικά προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους, όπου έπαιζε άλλωστε και με την ομάδα που δεν προορίζεται για βασικό σχήμα, δεν ήταν καλός. Αντίθετα ήταν και πάλι το δεύτερο μέρος που τα πήγε καλύτερα με την είσοδο του Τσόρι Ντομίνγκεζ που αποδεικνύεται η πλέον σταθερή αξία στα φιλικά. Ήταν αυτός που έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό, που τον ανέβασε επίπεδο με την παρουσία του στο παιχνίδι και σέρβιρε στον Ολαϊτάν το δεύτερο γκολ. Ένα δεύτερο γκολ που δείχνει την δυναμική των «ερυθρόλευκων» όταν θα βγαίνουν στην κόντρα επίθεση.

Πολύ θετική ήταν και η παρουσία του Βάις, έστω και σε αυτό το σκάρτο μισάωρο που έπαιξε, καθώς όταν έπαιρνε τη μπάλα, προσπάθησε να κάνει πολλές ατομικές προσπάθειες και ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο, όταν αυτός είχε το τόπι στα πόδια του. Από τον Σαβιόλα, μου κάνει θετική εντύπωση πως παρά το γεγονός πως ήταν ανέτοιμος, θέλησε να πάρει χρόνο συμμετοχής, γεγονός που αναδεικνύει το πόσο θέλει να παίξει και να βοηθήσει.

Από εκεί και μετά στέκομαι σε δύο σημεία. Το ένα είναι πως η αμυντική λειτουργία, δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που πρέπει, από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν τον αμυντικό χαφ, που θα λύσει οπωσδήποτε πολλά προβλήματα. Αυτό που με απασχολεί είναι πως τα ατομικά λάθη που τις περισσότερες φορές είναι πολύ «φτηνά», συνεχίζουν ν’ αποτελούν πληγή για την ομάδα και αυτό θα πρέπει να το λύσει ο Μίτσελ.

Η δεύτερη επισήμανση που έχω να κάνω, αφορούν το θέμα του δεκαριού. Ο Μίτσελ με τον τρόπο που παίζει, δύσκολα θα μπορέσει να χωρέσει ένα κλασσικό δεκάρι. Ωστόσο υπάρχουν παίκτες, όπως ο Τσόρι ή ο Σαβιόλα, που πιστεύω πως μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: