Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στραβοπάτησε ο πρωτοπόρος στο «Καυτανζόγλειο»

Στραβοπάτησε ο πρωτοπόρος στο «Καυτανζόγλειο»
Σε απώλεια βαθμών υποχρεώθηκε ο Εθνικός Γαζώρου, ο οποίος ήρθε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΠ Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», αγωνιζόμενος για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο.

Ο πρωτοπόρος του δευτέρου ομίλου στην Football League 2 προηγήθηκε με σουτ του Μαχαιρούδη στο 15’, ωστόσο η αποβολή του Σωτήρη Κωνσταντινίδη (αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστερήσεις) στο 44' και η υπεροχή των γηπεδούχων έκαναν δύσκολη την προσπάθειά του να το διαφυλάξει. Ένας έτερος Κωνσταντινίδης, ο Βασίλης με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια στο 49’. Σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΠ Ηρακλής (Σούλης Παπαδόπουλος): Κελπέκης, Τροίρης (46' Χιονίδης), Τριανταφυλλίδης, Χασιώτης, Νατσούρας (28' λ.τρ. Παληγεώργος), Παπαστεριανός, Κωστάκης (70' Γεωργίου), Κιβρακίδης, Οικονόμου, Σαπάνης, Κωνσταντινίδης.

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Γιαννιώτης, Κοσμίδης, Αγγελόπουλος, Κουκώλης, Γαλακτερός, Παλάσκας, Αγγος (88' Κωτσιάς), Κουκούτσης, Μαχαιρούδης (74' Οξύζογλου), Σ. Κωνσταντινίδης, Χαριτίδης (56' Καλογιάννης).

Διαιτητής: Μπουμαρσόπουλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Ρεντόπουλος, Καρακώστας (Λάρισας)
Γήπεδο: «Καυτανζόγλειο»

Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:

2ος όμιλος

Κυριακή 4/3

Αετός Σκύδρας-Τύρναβος 1-3
(20’ Πασκόνης-39’ πεν. Τζέκος, 72’, 87’ Κούβελας)

Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας-Νίκη Βόλου 2-3
(10', 56' πεν. Μουτίδης-80’ Μρκτσιάν, 87' Αναστασίου σουτ, 90+4' Πουλάκος)

Τηλυκράτης Λευκάδας-Οδυσσέας Αναγέννησης 1-0
(17’ Κατσίκης)

Οικονόμος-Απόλλων Καλαμαριάς 1-0
(58’ Μπανούσης)

Δόξα Κρανούλας-Βατανιακός 1-1
(20 Τσικαδέρης-28 Γήττας)

Δευτέρα 5/3

ΑΕΠ Ηρακλής-Εθνικός Γαζώρου 1-1
(49’ Β. Κωνσταντινίδης-15’ Μαχαιρούδης)

2ος Όμιλος:

Αετός Σκύδρας-Εθνικός Γαζώρου
ΑΕΠ Ηρακλής-Μέγας Αλέξανδρος Ηράκλειας
Τύρναβος-Τηλυκράτης
Νίκη Βόλου-Οικονόμος
Οδυσσέας Αναγέννησης-Δόξα Κρανούλας
Απόλλων Καλαμαριάς-Βατανιακός

πηγή: sportfm.gr

Ανανέωσε με Ραμίρες η Τσέλσι!!

Ανανέωσε με Ραμίρες η Τσέλσι!
Με τη φανέλα της Τσέλσι θα αγωνίζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Ραμίρες, με τον Βραζιλιάνο μέσο να έρχεται σε συμφωνία με τους «μπλε» για την ανανέωση της συνεργασία τους έως το καλοκαίρι του 2017, μία ημέρα μετά την απομάκρυνση του Αντρέ Βίλας-Μπόας!

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανανέωσα το συμβόλαιό μου με την Τσέλσι και θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους! Είναι πολύ σημαντικό να σε εμπιστεύεται ένας τόσο μεγάλος σύλλογος» δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι ο Βραζιλιάνος αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος χαφ αγωνίζεται στον σύλλογο του Δυτικού Λονδίνου από το καλοκαίρι του 2010, έχοντας πραγματοποιήσει έως τώρα 71 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Πηγή: England365.gr

Ντέιβις: «Θέμα αυτοπεποίθησης»

Ο MVP της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1, Ρόναλντ Ντέιβις μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τη νίκη του Άρη επί της Καβάλας και την προσωπική του πολύ καλή απόδοση.

«Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. παίξαμε πολύ καλά, συμπεριφερθήκαμε όπως έπρεπε και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα. Αισθάνομαι πολύ όμορφα και είμαι περήφανος για τον τίτλο αυτό, αλλά αν δε με βοηθούσαν οι συμπαίκτες μου δε θα κατάφερνα να πετύχω τόσους πολλούς πόντους», είπε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι, αλλά ο Άρης ήταν πιο συγκεντρωμένος στο στόχο του, ήταν διαβασμένος, το προπονητικό τιμ έκανε πολύ καλή δουλειά και περιορίσαμε τα ατού της Καβάλας. Είχαμε αυτοπεποίθηση και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο».

Για τη συνέχεια του Άρη και το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό υπογράμμισε: «Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολα, είναι καλή ομάδα ο Ηλυσιακός. Αν προσπαθήσουμε όσο πρέπει μέσα στο γήπεδο, θα πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως πρέπει να μπει συγκεντρωμένη ομάδα, να περιορίσει τον Ηλυσιακό.

Υπάρχουν έντεκα παίκτες που πρέπει να παίξουν σκληρά και να πάρουμε στο τέλος τη νίκη. Από το ματς θα απουσιάσουν οι φίλαθλοί μας που μας έδωσαν ενέργεια στο ματς με την Καβάλα, αλλά θα τα δώσουμε όλα.

Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και ο Άρης πιστεύω ότι θα βρεθεί στην πρώτη εξάδα. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος να πανηγυρίσουμε μία από τις πρώτες θέσεις».

Τέλος, ρωτήθηκε και για το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ:

«Περιμένω πώς και πώς το συγκεκριμένο ματς. Έχω ακούσει πολλά για αυτό το παιχνίδι, δεν είχα παίξει στον πρώτο γύρο και το περιμένω με αγωνία».

Χάνει τα ντέρμπι ο Λέτο!!

Χάνει τα ντέρμπι ο Λέτο!
Ενός κακού μύρια έπονται για τον Παναθηναϊκό!

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ που κόστισε στους «πράσινους» την κορυφή της βαθμολογίας, η προσπάθεια να την ξανακερδίσουν θα γίνει -τουλάχιστον προσεχώς- χωρίς τον Σεμπάστιαν Λέτο!

Το πρόβλημα του Αργεντινού στο γόνατο αποδεικνύεται σοβαρότερο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί και θα τον αφήσει σίγουρα εκτός των ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Ο «Σέμπα» μετρά ήδη 1,5 μήνα απουσίας από τις επίσημες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της αποθεραπείας του.

Την Κυριακή (4/3) προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμούς, ωστόσο στο τρέξιμο που έκανε, εξακολουθούσε να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο, λόγω της χονδροπάθειας που τον ταλαιπωρεί.

Αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή του στα δύο προσεχή ντέρμπι -που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό το πρωτάθλημα- με αντιπάλους ΑΕΚ (24η αγωνιστική) και Ολυμπιακό (25 αγωνιστική) κρίνεται απαγορευτική, καθώς εκτός από τους πόνους που νιώθει, έχει μείνει πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση λόγω της παρατεταμένης απουσίας του.

πηγή: sportfm.gr

«Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στην ΑΕΚ σας»!

«Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στην ΑΕΚ σας»!
Τη δέσμευση ότι… δεν θα δεχθεί απουσίες από το κάλεσμα για το μέλλον της ΑΕΚ τήρησε ο Μιχάλης Τροχανάς.

Σε νέα ανακοίνωσή του, ο εμπνευστής του «Θεμέλιο 21» εμφανίστηκε απτόητος από την άρνηση των Γκίκα Γκούμα και Πόλυ Χατζηιωάννου να βρεθούν στη συνάντηση των μετόχων με τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αφού τους τονίζει, λοιπόν, ότι γεννήθηκαν ΑΕΚ και δεν μπορούν «να γίνουν νεκροθάφτες της», τους καλεί να δανείσουν το κύρος τους στη σύσκεψη και να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στον σύλλογο.


Αναλυτικά η δήλωση Τροχανά

«Σεβαστοί μου και φίλοι Ενωσίτες,

Γνωρίζετε ότι μετά την οικονομική προσπάθειά μου να στηρίξω την ομάδα μας το 1995, η οποία και απέτυχε, όπως απέτυχε κάθε προηγούμενη και επόμενη μονοδιάστατα οικονομική προσπάθεια στα 33 χρόνια παρουσίας της ΠΑΕ στην ΑΕΚ -μετά τις βιωματικές γνώσεις που απέκτησα από την εμπλοκή μου στα διοικητικά της ΠΑΕ -μετά την ενδελεχή, βήμα προς βήμα, παρακολούθηση των εξελίξεων στην ΑΕΚ από τον Οκτώβριο 1997 όταν αποχώρησα από την ΠΑΕ μέχρι και αυτή τη στιγμή -μετά τη συστηματική ανάλυση και μελέτη της αποτυχίας πολλών διαφορετικών μοντέλων στο ρόλο του επιχειρηματικού φορέα των ΠΑΕ, όπως η δυαρχία Καρρά - Μελισσανίδη, η πολυεθνική ΕΝΙC με εγγυήτρια υπέρ της ΑΕΚ, την πολυεθνική NETMED (κ. Oldfield) -μετά τα φασίζοντα μοντέλα διοίκησης της ΑΕΚ -μετά τις καρεκλοκενταυρικές διοικήσεις πρωτοδικείου που γκρέμισαν ακόμη και το γήπεδο -μετά την ελπίδα στο χάραμά της «ΕΝΩΣΗ 1924», η οποία έδυσε ως κέντρο εκτόξευσης λάσπης προς Ενωσίτες -μετά το μοντέλο πολυμετοχικού φορέα με μέλη αξιοπρεπείς Ενωσίτες επιχειρηματίες που εγκαινιάστηκε το 2004, το οποίο αφενός συσπείρωσε σε αδιανόητο βαθμό τους Ενωσίτες και αφετέρου κατέληξε σε φωλιές πολυβολείων που έβαζαν κατά ριπάς η μία εναντίον όλων των άλλων -μετά και το συγκλονιστικό γεγονός που αποτέλεσε η άνοδος και πτώση της «ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΟΥΣΙΩΝ» στον ΠΑΟ, όταν είχε καταρρεύσει το ισχυρότερο και μακροβιότερο πρότυπο διοίκησης ΠΑΕ από μία μόνο οικογένεια, την πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη που διοίκησε επί 29 συναπτά χρόνια τον Παναθηναϊκό -μετά από όλα αυτά, σεβαστοί μου φίλοι Ενωσίτες πρόσθεσα και αξιοποίησα τις ποικίλες γνώσεις που συνέβη να αποκτήσω στη ζωή μου και εκπόνησα τη γνωστή μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» - μία θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ.

Βεβαίως, γνώριζα άριστα ότι έμπαινα στο μάτι του κυκλώνα αφού το «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» πρόβλεπε την απαραίτητη προσθήκη καινοτόμου κλάδου ελέγχου και επίσης καινοτόμου κλάδου πολιτισμού ΑΕΚ, ingredients που δρουν όπως το λιβάνι στο διάβολο και αποκλείουν τη συμμετοχή λαμόγιων, ιδιοτελών ή φελλών.

Όμως, έχοντας ζήσει μια ζωή ως μοναδικός μαχητής στις επάλξεις, αδιαφόρησα για τις υπονομεύσεις και την πολεμική εναντίον μου. Παράλληλα ήταν και είναι ισχυρή η βεβαιότητα και η πίστη μου για την κυριαρχία του Οράματος «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», τόσο ώστε θα μπορούσα και μπορώ να το κτίσω ακόμη και μόνος μου, εάν χρειαζόταν, υπερακοντίζοντας όλα τα εμπόδια.

Δυστυχώς επρόκειτο για όλα τα εμπόδια πλην ενός!

Όσοι έχουν τη γνώση, την κουλτούρα και την ειδικότητα να ανατάμουν τη μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» - μία θεσμική επανάσταση στην ΑΕΚ, έχουν ήδη κατανοήσει ότι δεν είναι παρά η πεποίθηση πως όλα τα μεγάλα σύνολα, άρα και η ΑΕΚ μας, απαιτούν την παρουσία ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ για να πορεύονται σταθερά και δημιουργικά στο χρόνο.

Η μελέτη μου «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» επέλεξε ως ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ, μία δύναμη από τα ίδια της τα σπλάχνα, συγκροτημένη από 50.000 επιλεγμένες Οικογένειες που θα εκφραζόταν με το θεσμό αλλά και με δύο 2 πρωτότυπες Λέσχες, τη «Λέσχη ΑΕΚ» με 250.000 μέλη και τη Λέσχη «Άγγελοι της ΑΕΚ» με 200.000 μέλη. Τα μέλη και των 2 αυτών Λεσχών δε θα έχουν ούτε την ελάχιστη χρηματική υποχρέωση. Θα συμμετέχουν όμως στον κορυφαίο θεσμικό ρόλο και θα προσφέρουν εθελοντική εργασία 8-10 ωρών μηνιαίως από τον ελεύθερο χρόνο τους. Εάν υποθέσουμε ότι το σύνολο των 2 αυτών Λεσχών θα συγκεντρώσει 300.000 μέλη (διότι πολλοί Ενωσίτες και Ενωσίτισσες θα συμμετέχουν και στις 2) τότε αθροιζόμενη η συνολική εργασία ισούται με το πλήρες κόστος εργασίας 30.000 εργαζομένων full timers.

Εύκολα θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τι μπορούν να δημιουργήσουν 30.000 full timers που το κόστος της εργασίας τους ανέρχεται σε 30.000 Χ 12.000 ευρώ = 360.000.000 ευρώ ετησίως!

Προανέφερα ότι ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω ακόμη και μόνος μου όλα τα προβλήματα. Εννοούσα όλα, εκτός από ένα που δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει.

α. Η ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ της ΑΕΚ, το κυρίαρχο θέμα της «ΘΕΜΕΛΙΟ

21» σκοπεύει να απευθυνθεί σε 50.000 επιλεγμένες Ε.Ο. και να τους ζητήσει να αυτοστρατευθούν στο στόχο προσθήκης, μέσα σε λίγα χρόνια, 50.000 ακόμη παραδοσιακών Ε.Ο. στις δύο παραδοσιακές Ε.Ο. που είχαμε και έχουμε στην ΑΕΚ. Ότι αυτό θα ήταν ταυτόχρονα το χρέος αλλά και το κίνητρο για αυτοένταξη και διαιώνιση των παραδοσιακών Οικογενειών της ΑΕΚ.

β. Όμως σήμερα, Δεύτερα 5 Μαρτίου 2012 και ώρα 10.00 έκπληκτος διάβασα στην εφημερίδα GOAL μια κοινή ανακοίνωση των δύο και μοναδικών γνωστών οικογενειών της ΑΕΚ. Των όντως αξιότιμων οικογενειών Γκούμα και Χατζηϊωάννου. Αρνούνται και οι δύο να είναι μέλη της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ των 50.000 Οικογενειών της ΑΕΚ. Φαντάζομαι ότι δεν είναι οικονομικό το αίτιο της άρνησης, αφού 3.000 ευρώ ο καθένας τους θα καταβάλει ως μέλος της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, όσο δηλαδή και κάθε άλλη Ε.Ο. εκ των 50.000 που θα τη συγκροτήσουν. Επίσης αρνούμαι να υποθέσω ότι δεν καταδέχονται να είναι το ίδιο με τις υπόλοιπες 49.998 Ε.Ο. Άλλωστε ούτως ή άλλως αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί αφού στις ίδιες αυτές 50.000 Ε.Ο. της ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ θα συμμετάσχει και η δική μου με 3.000 ευρώ, η οποία όμως έχει διαθέσει για την ΑΕΚ σε σημερινή αξία χρήματος ακριβώς 4,5 φορές περισσότερα χρήματα από όσα διέθεσαν μαζί ο αγαπητός μου Γκίκας και ο άγνωστος σε εμένα κύριος Πόλυς.

γ. Είναι σαφές λοιπόν ότι δύο Οικογένειες Ενωσιτών, εκ γενετής ΑΕΤΟΙ της ΑΕΚ, δίπλωσαν τις φτερούγες τους και υπέστειλαν το λάβαρο των τιμημένων παραδοσιακών οικογενειών τους και μάλιστα μετά από 50 χρόνια ο ένας και 40 χρόνια ο άλλος.

Πώς λοιπόν να βγω εγώ και να πω παραμυθάκια στις 600.000 Ε.Ο. προκειμένου 50.000 μπροστάρηδες από αυτές να συγκροτήσουν την ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ και να γίνουν παραδοσιακές Ενωσίτικες Οικογένειες;;;;; Θα ήμουν γελοίος, ανεύθυνος ή ανέντιμος. Ε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.

Μιχάλης Τροχανάς

5 Μαρτίου 2012

Υ.Γ. 1. Γκίκα και Πόλυ, δηλώστε παρόντες στην ιστορική συνάντηση που θα γίνει εντός της εβδομάδας και εάν είναι να απουσιάσει κάποιος, ας απουσιάσει κάποιος άλλος. Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να απουσιάζετε από συσκέψεις στις οποίες κρίνεται η ύπαρξη της ΑΕΚ. Γεννηθήκατε ΑΕΚ και δεν μπορείτε να γίνετε νεκροθάφτες της. Δανείστε λοιπόν το κύρος σας στην διαδικασία έναρξης του «ΘΕΜΕΛΙΟΥ 21» και δώστε στην ΑΕΚ σας μία δεύτερη ευκαιρία.

Υ.Γ. 2. Δώστε και σε εμένα τη χαρά στο ραντεβού που σύντομα θα έχω με τον Νίκο και τον Βάσο να τους μεταφέρω το σπουδαίο μήνυμα ότι «η γενιά τους καλά κρατεί, βρίσκεται στην πρωτοπορία και συνεχίζει να εμπνέει τους Ενωσίτες προκαλώντας τους την επιθυμία επιλογής του ίδιου δρόμου στην ΑΕΚ με τις δικές σας οικογένειες». Αλλιώς τι να τους πω; Ότι αγοράζετε σεβαστό αριθμό… εισιτηρίων διαρκείας;

Υ.Γ. 3. Δηλώνω ρητά και για τελευταία φορά ότι: Η μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» δεν προβλέπει την οικονομική ενίσχυση της ΑΕΚ με ποσό μεγαλύτερο των 3.000 ευρώ από κάθε Ε.Ο. Για την ακρίβεια, ο θεσμός «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» και η φιλοσοφία του απαγορεύουν αυστηρά τη διάθεση μεγαλύτερου ποσού από οποιονδήποτε Ενωσίτη, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας. Ιδιαιτέρως η πρόσκληση προς τον Δημήτρη Μελισσανίδη οφείλεται στο αντικειμενικό γεγονός ότι είναι ο μοναδικός σήμερα στην ΑΕΚ που μπορεί να διαχειριστεί το ποδόσφαιρο και την ΠΑΕ γενικότερα, προκειμένου να μην ξοδεύονται άσκοπα τα χρήματα της “ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ”. Είναι δηλαδή ο Μελισσανίδης η εγγυήτρια δύναμη της “ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ” στην ΑΕΚ».

«Ποτέ δεν βρίζω μάνες και οικογένειες»!!

«Ποτέ δεν βρίζω μάνες και οικογένειες»!
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει επιτεθεί με ανάρμοστες εκφράσεις εναντίον παικτών της ΑΕΚ στη διάρκεια του ντέρμπι με τον Άρη, προχώρησε ο Νέρι Καστίγιο.

«Κατ’ αρχήν ποτέ δεν βρίζω μάνες και οικογένειες, όπως έχει γραφτεί. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και συγκεκριμένα ο Γεωργέας άρχισε να μου μιλάει με άσχημες εκφράσεις, ενώ το σκορ ήταν 0-0 λέγοντας: “Θα σε... κερδίσω” κι εγώ του απάντησα: «Εγώ σε... κέρδιζα 7 χρόνια με τον Ολυμπιακό, σε κέρδισα πέρυσι στο ΟΑΚΑ, θα σε κερδίσω σήμερα και θα σε κερδίζω πάντα. Εμένα δεν με κέρδισες ποτέ και ούτε θα το κάνεις», υποστήριξε ο Μεξικανός στο pamesports.gr, που στην συνέχεια κατέθεσε τη δική του εκδοχή για τη διένεξη που με είχε με Δέλλα και Μάκο:

«Ο Δέλλας με προσέβαλλε πρώτος. Αν είναι άνδρας να βγει να πει αυτό που μου είπε. Επίσης, ο Μάκος να ρωτήσει πρώτα τον Δέλλα τι μου είπε και μετά να μου μιλήσει. Πρώτα με έβρισε ο Δέλλας και μετά του απάντησα εγώ. Ο Μάκος και ο Γεωργέας δεν άκουσαν τη βρισιά που μου είπε ο Δέλλας. Ας τον ρωτήσουν. Εγώ απάντησα στα λόγια του Δέλλα, δεν τον έβρισα πρώτος. Αν δεν με προσβάλλουν και δεν με βρίσουν ούτε εγώ το κάνω. Ποτέ δεν βρίζω πρώτος».

πηγή: sportfm.gr

Πλήγμα με Ζουάν στη Ρόμα!!

Πλήγμα με Ζουάν στη Ρόμα!
Διπλό το κακό για τη Ρόμα, καθώς η ήττα στο ντέρμπι από τη Λάτσιο (2-1) δεν την πλήγωσε μόνο ηθικά αλλά και αγωνιστικά.

Ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Ζουάν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον ενάμιση μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μαγνητικής που υποβλήθηκε.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός τραυματίστηκε στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του δεξιού του γονάτου, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αποχή 40-50 ημερών από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, όπως ενημέρωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της η ομάδα της Ρώμης.

πηγή: sportfm.gr

«Παραμονή… τέλος!»

«Παραμονή… τέλος!»
Ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, σύμφωνα με τον Σάκη Τσιώλη. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6 και την εκπομπή «Insiders» για την πορεία της ομάδας του, για την… περίεργη χρονιά που βιώνει, ενώ έδωσε και προβάδισμα για τον τίτλο!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FΜ 94,6:

«Είναι περίεργη η χρονιά γιατί ξεκίνησα με μία ομάδα και τελειώνω με μία άλλη. Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα οι ομάδες δεν είχαν βρει τα πατήματά τους και η ισορροπία ήρθε στην Τρίπολη. Όταν μια ομάδα είναι χαμηλά και είναι στις ομάδες που μπλέκουν, έχοντας το ιστορικό της σωτηρία στο τέλος, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι να σωθεί η ομάδα όσο πιο εύκολα γίνεται. Θα ήταν υπερβολικό το χρονικό διάστημα να βάζεις ψηλά τον πήχη. Όταν πέρασαν οι μέρες και είδα το υλικό, ήξερα ήδη τις εγκαταστάσεις, το υλικό ήταν τέτοιο που με έκανε να είμαι αισιόδοξος», τόνισε αρχικά ο «αρχιτέκτονας» των Αρκάδων.

Για το γεγονός πως ο στόχος της παραμονής επιτεύχθηκε: «Με όλα τα παιδιά κάναμε κουβέντα. Πήγα γλυκά στα παιδιά γιατί έγινε ο πρώτος στόχος. Σήμερα τελειώσαμε με το μεγάλο στοίχημα. Από εκεί και πέρα βάζοντας υπόψη μας και τις άλλες ομάδες, κάναμε καλά αποτελέσματα και βλέπουμε πιο άνετα την συνέχεια».

Ερωτηθείς για τον κόσμο, είπε: «Δεν υπάρχει συνέχεια και σταθερότητα στην ομάδα και το έμψυχο δυναμικό. Κάθε έξι μήνες η ομάδα άλλαζε οκτώ με δέκα παίκτες. Το ποδόσφαιρο θέλει διάρκεια και ομοιογένεια. Έτσι θα δουλέψει και ο προπονητής για να μπορούν να ανταποκρίνονται οι παίκτες. Αυτό θα φέρει διάρκεια.

Είχαμε 400-500 εισιτήρια παραπάνω με τον Εργοτέλη. Δικαιολογώ τον κόσμο γιατί το ότι δεν υπήρχε σταθερή πορεία έπαιξε ρόλο. Έβλεπε πολλές αλλαγές και δεν προλάβαινε να βρεθεί με την ομάδα. Στις κλειστές κοινωνίες υπάρχουν και άλλα πράγματα όπως μικροπαρεξηγήσεις. Σιγά-σιγά θα έρθει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Όπως την πρώτη σεζόν που θυμάμαι ότι ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο».

Για το πρωτάθλημα και για το αν είναι φαβορί κάποια από τις ομάδες, σχολίασε: «Αν και υπήρχαν πολλά προβλήματα με όσα έγιναν, το πρωτάθλημα άργησε, δεν υπήρχε ρυθμός, παρόλα αυτά ίσως είναι καλύτερο από τα δύο τρία τελευταία χρόνια. Εχθές έφερε αλλαγές αυτή η μέρα. Είναι μεγάλο παιχνίδι αν το αποτέλεσμα δεν είναι νικηφόρο για κάποια ομάδα θα επηρεάσει. Ο Ολυμπιακός φαίνεται να πηγαίνει για δύο αποτελέσματα, αλλά εκεί ακριβώς θα κριθεί το πρωτάθλημα».

Τα mental games του Καστίγιο κάλυψαν τα τακτικά λάθη του Μασάδο!!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κερδίσουν την Ένωση για πρώτη φορά μετά το 1999, επιβεβαιώνοντας τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Κόντρα στη ροή του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν τη δύναμή τους στις στημένες φάσεις και διατήρησαν τις ελπίδες για είσοδο στα playoffs της Super League. Διαβάστε την ανάλυση στον αγώνα Άρης-ΑΕΚ.
Τα mental games του Καστίγιο κάλυψαν τα τακτικά λάθη του Μασάδο!
H ομάδα του Κωστένογλου ήταν καταιγιστική μέχρι το 25ο λεπτό, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά αποδείχτηκε αναποτελεσματική γεγονός που διατήρησε τον Άρη στο παιχνίδι και του επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη στο τελευταίο 20λεπτο.
Η τακτική του Μασάδο στο 1ο ημίχρονο
Ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε σύστημα 4-4-2 σε ρόμβο, με τον Παπαζαχαρία σε ρόλο «σκούπα» μπροστά από την αμυντική γραμμή. Έδωσε στην ομάδα πολύ μικρό πλάτος, καθώς τα «φτερά του ρόμβου» (Καπετάνος-Παπαστεργιανός) δεν παρατάχθηκαν στη γραμμή αλλά σε κοντινή απόσταση στον άξονα με προτεραιότητα στα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Αποτέλεσμα της «στενής διάταξης» του Μασάδο ήταν:



  • να δημιουργηθεί αριθμητική υπεροπλία στον άξονα και να μειωθούν οι κάθετες επιθέσεις της ΑΕΚ
  • να εμφανιστούν κενοί χώροι στις πτέρυγες, γεγονός που επέτρεψε στους Σιαλμά-Λεονάρντο να βρεθούν συχνά σε καταστάσεις «ένας εναντίον ενός» με τα μπακ του Άρη
  • να μειωθεί η επιθετική ανάπτυξη του Άρη από τα άκρα,
  • να απομονωθεί το επιθετικό δίδυμο Καστίγιο-Τριανταφυλλάκου, διότι οι Καπετάνος-Παπαστεργιανός δεν είχαν εντολή για προωθήσεις και ο Ούμπιντεζ ήταν μόνος του στη μεσοεπιθετική γραμμή
  • Η τοποθέτηση του Παπαζαχαρία μπροστά από τα σέντερ μπακ βελτίωσε την ανασταλτική λειτουργία στον άξονα αλλά συνέβαλλε στην ανορθόδοξη ανάπτυξη
Ο Βάργκας εγκλωβίστηκε από την πολυάριθμη παρουσία των γηπεδούχων στον άξονα έξω από την περιοχή, ως απόρροια του συστήματος του Μασάδο
Ο Βάργκας εγκλωβίστηκε από την πολυάριθμη παρουσία των γηπεδούχων στον άξονα έξω από την περιοχή, ως απόρροια του συστήματος του Μασάδο
Η απουσία επιθετικού πλάνου, ανάγκασε τον Λαζαρίδη να προωθήσει το παιχνίδι με ψηλές πάσες, γεγονός που απομόνωσε τους επιθετικούς των κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο
Η απουσία επιθετικού πλάνου, ανάγκασε τον Λαζαρίδη να προωθήσει το παιχνίδι με ψηλές πάσες, γεγονός που απομόνωσε τους επιθετικούς των κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο
Ο Κωστένογλου εκμεταλλεύτηκε το τακτικό λάθος του Μασάδο
Ο προπονητής της Ένωσης αντιλήφθηκε το «δώρο» του Μασάδο και έδωσε σαφή εντολή για διενέργεια επιθέσεων αποκλειστικά από τις πτέρυγες. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ο «οργανωτής» Βάργκας μεταβίβαζε τη μπάλα δεξιά ή αριστερά και δεν επεδίωξε να τροφοδοτήσει κάθετα τον target man Λυμπερόπουλο. Στόχος της ΑΕΚ ήταν να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των Σιαλμά-Λεονάρντο και την ικανότητά τους να διεισδύουν με τη μπάλα στα πόδια και να δημιουργούν ρήγματα. Οι επιθετικές οδηγίες του Κωστένογλου ήταν οι εξής:
  • μεγάλο πλάτος στα εξτρέμ ώστε να απομακρυνθούν από τον άξονα
  • παραμονή «ψηλά» και ελάχιστη συμμετοχή των εξτρέμ στην αμυντική λειτουργία της ομάδας ώστε να επιδιωχθούν αντεπιθέσεις από τα πλάγια την «πλάτη της άμυνας» του Άρη
  • στοχοποίηση του Μίσελ καθώς το επίπεδο απόδοσής του ήταν χαμηλό και υπήρχε mismatch με τον Λεονάρντο
Σχόλιο: Το επιθετικό πλάνο του Κωστένογλου εφαρμόστηκε επιτυχώς, ο Άρης «εκτέθηκε» από τους κενούς χώρους στα άκρα αλλά δε δέχτηκε γκολ χάρη στον Βελλίδη και την ανωριμότητα των επιθετικών της ΑΕΚ στο τελείωμα φάσεων.
Τα εξτρέμ τοποθετούνται ψηλά και ο Λυμπερόπουλος χρησιμοποιείται στην κορυφή, ώστε να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να υποστεί μειωμένη σωματική κόπωση
Τα εξτρέμ τοποθετούνται ψηλά και ο Λυμπερόπουλος χρησιμοποιείται στην κορυφή, ώστε να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να υποστεί μειωμένη σωματική κόπωση
Ο Βραζιλιάνος κρατάει απόσταση από τον Μίσελ, ώστε να «χτυπήσει» στην κατάλληλη στιγμή
Ο Βραζιλιάνος κρατάει απόσταση από τον Μίσελ, ώστε να «χτυπήσει» στην κατάλληλη στιγμή
Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ προέκυψε από την αδυναμία του Μίσελ να μαρκάρει αποτελεσματικά το χώρο στον οποίο κινείται ο ταχύς Λεονάρτνο
Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ προέκυψε από την αδυναμία του Μίσελ να μαρκάρει αποτελεσματικά το χώρο στον οποίο κινείται ο ταχύς Λεονάρτνο
Η διαφορετική σωματοδομή Λεονάρντο-Μίσελ οδήγησε σε mismatch το οποίο, όμως, δεν κόστισε στον Άρη
Η διαφορετική σωματοδομή Λεονάρντο-Μίσελ οδήγησε σε mismatch το οποίο, όμως, δεν κόστισε στον Άρη
Ο Κωστένογλου έδωσε εντολή για πίεση στον Μίσελ, καθώς τον όρισε ως «αδύναμο κρίκο» του Άρη και τον στοχοποίησε
Ο Κωστένογλου έδωσε εντολή για πίεση στον Μίσελ, καθώς τον όρισε ως «αδύναμο κρίκο» του Άρη και τον στοχοποίησε
Οι αλλαγές του Μασάδο στο ημίχρονο ισορρόπησαν το παιχνίδι
Ο Πορτογάλος αντιλήφθηκε το τακτικό λάθος και «έριξε» στο γήπεδο τους Ακόστα-Φατί:
  • μετέτρεψε το σύστημα από 4-4-2 ρόμβο σε 4-2-3-1
  • τοποθέτησε τους Ακόστα-Ούμπιντεζ στις πτέρυγες, έδωσε μεγάλο πλάτος και εντολή για συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας ώστε να ανακοπούν οι επελάσεις των Λεονάρντο-Σιαλμά
  • παρέταξε τον Καπετάνο μπροστά από τα αμυντικά χαφ και του ανέθεσε ρόλο οργανωτή
Σχόλιο: Παρά το γεγονός ότι η επιθετική εικόνα των γηπεδούχων δε βελτιώθηκε, εντούτοις η αμυντική τους λειτουργία οδήγησε στη μειωμένη απόδοση των επιτελικών της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο Καπετάνος τοποθετήθηκε στην κορυφή του κέντρου, ώστε να τροφοδοτήσει τον Καστίγιο. Ωστόσο, η λανθασμένες μεταβιβάσεις οδήγησαν σε αντικατάστασή του
Ο Καπετάνος τοποθετήθηκε στην κορυφή του κέντρου, ώστε να τροφοδοτήσει τον Καστίγιο. Ωστόσο, η λανθασμένες μεταβιβάσεις οδήγησαν σε αντικατάστασή του
Ο Καστίγιο παίρνει την κατάσταση στα χέρια του
Η ανορθόδοξη ανάπτυξη εκνεύρισε τον ιδιόρυθμο Μεξικάνο, ο οποίος αποφάσισε (χωρίς εντολή Μασάδο) πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Επεδίωξε, λοιπόν, να γίνει παραλήπτης της μπάλας και να απειλήσει την ΑΕΚ με οποιοδήποτε τρόπο εκτός αγωνιστικού πλάνου. Ανεξαρτήτως αποτελεσματικότητας, ο υπερβάλλοντας ζήλος του Καστίγιο ανάγκασε την Ένωση να οπισθοχωρήσει και «έστησε» τη μπάλα έξω από την περιοχή της.
Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Καστίγιο δε λειτούργησε ομαδικά καθώς δεν τροφοδότησε τους συμπαίκτες του με πάσες σε κοντινό χώρο γεγονός που κατέστησε την ομάδα ακίνδυνη
Σε αρκετές περιπτώσεις, ο Καστίγιο δε λειτούργησε ομαδικά καθώς δεν τροφοδότησε τους συμπαίκτες του με πάσες σε κοντινό χώρο γεγονός που κατέστησε την ομάδα ακίνδυνη
Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρχαν βοήθειες και αναγκάστηκε να επιτεθεί κάθετα με αποτέλεσμα να ανακοπεί από τους αντίπαλους
Σε άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρχαν βοήθειες και αναγκάστηκε να επιτεθεί κάθετα με αποτέλεσμα να ανακοπεί από τους αντίπαλους
Οι πολυάριθμες επιθετικές του πρωτοβουλίες οδήγησαν την ΑΕΚ σε αναγκαστική οπισθοχώρηση προκειμένου να επιτηρείται από πλειάδα ποδοσφαιριστών και να μην απειλήσει την εστία του Αραμπατζή
Οι πολυάριθμες επιθετικές του πρωτοβουλίες οδήγησαν την ΑΕΚ σε αναγκαστική οπισθοχώρηση προκειμένου να επιτηρείται από πλειάδα ποδοσφαιριστών και να μην απειλήσει την εστία του Αραμπατζή
Κατανοώντας την περιορισμένη βοήθεια των συμπαικτών του και τελώντας υπό καθεστώς «τρέλας», ο Μεξικάνος αποφάσισε να «φέρει τα πάνω κάτω» στο παιχνίδι. Στόχος του ήταν να αποσυντονίσει τη λειτουργία της ΑΕΚ, να «ξυπνήσει» την κερκίδα και να εκνευρίσει τους αντιπάλους ώστε να προβούν σε ανόητα φάουλ.
1) Στοχοποίησε τον Δέλλα ώστε να διαταραχθεί η ψυχραιμία στο κέντρο άμυνας της ΑΕΚ
Η ψυχική ηρεμία του Δέλλα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά του Καστίγιο, καθιστώντας τον νευρικό μετά το 75ο λεπτό
Η ψυχική ηρεμία του Δέλλα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά του Καστίγιο, καθιστώντας τον νευρικό μετά το 75ο λεπτό
2) Συνέχισε να προκαλεί τους αντίπαλους αμυντικούς αποπροσανατολίζοντάς τους από το πλάνο του Κωστένογλου
Ο «πόλεμος νεύρων» συνεχίζεται και με τον έτερο center back της Ένωσης
Ο «πόλεμος νεύρων» συνεχίζεται και με τον έτερο center back της Ένωσης
3) Προέβη σε καθυστερήσεις τακτικής
Ο Μεξικάνος προσπάθησε να «σπάσει» το ρυθμό της ΑΕΚ και να «γυρίσει» το παιχνίδι με κάθε τρόπο
Ο Μεξικάνος προσπάθησε να «σπάσει» το ρυθμό της ΑΕΚ και να «γυρίσει» το παιχνίδι με κάθε τρόπο
4) Κατάφερε να πυροδοτήσει το κλίμα και να δημιουργήσει «συνθήκες πολέμου» σε ένα ήρεμο παιχνίδι
Οι παίκτες της ΑΕΚ παρασύρθηκαν και δημιουργήθηκε ένταση προς όφελος των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους
Οι παίκτες της ΑΕΚ παρασύρθηκαν και δημιουργήθηκε ένταση προς όφελος των γηπεδούχων, οι οποίοι ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους
5) Πίεσε ψηλά ώστε να εκμεταλλευτεί τον εκνευρισμό των αντιπάλων και να μην τους επιτρέψει να «ανέβουν» στο γήπεδο
Δεδομένης της απουσίας συγκέντρωσης των παικτών της ΑΕΚ, ο Μασάδο έδωσε εντολή για πίεση ψηλά ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες λάθους και να συνεχιστεί η οπισθοχώρηση του αντίπαλου
Δεδομένης της απουσίας συγκέντρωσης των παικτών της ΑΕΚ, ο Μασάδο έδωσε εντολή για πίεση ψηλά ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες λάθους και να συνεχιστεί η οπισθοχώρηση του αντίπαλου
Η συμπεριφορά του Καστίγιο αποτέλεσε «σημείο αναφοράς» και αποδεικνύει ότι οι αντιδράσεις ενός ποδοσφαιριστή μπορούν να αλλάξουν το «κλίμα» μίας αναμέτρησης. Η συνοχή της Ένωσης διαταράχθηκε, ο εκνευρισμός οδήγησε σε «πολλά στημένα» και το αποτέλεσμα ήταν να επιτευχθεί το νικητήριο γκολ (με την εκμετάλλευση ενός εξ αυτών).
Σε μία εκ των πολλών στημένων φάσεων, ο Λαζαρίδης πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε, με την πολύτιμη συνδρομή του Αραμπατζή
Σε μία εκ των πολλών στημένων φάσεων, ο Λαζαρίδης πέτυχε το νικητήριο τέρμα. Ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε, με την πολύτιμη συνδρομή του Αραμπατζή
Συμπέρασμα
Παρά τη μέτρια εμφάνιση, ο Άρης πέτυχε το στόχο του και δεν προσέφερε σανίδα σωτηρίας στην ταλαιπωρημένη ΑΕΚ. Ωστόσο, τα αγωνιστικά προβλήματα των θεσσαλονικιών είναι δεδομένα και δε μπορούν να «καλυφθούν» εάν δε διατηρείται σταθερός αγωνιστικός κορμός και συγκεκριμένο σύστημα. Ο Μασάδο κατανόησε πλέον ότι διαθέτει ποδοσφαιριστές περιορισμένης ευθύνης και επιβάλλεται στο εξής να τους αναθέτει απλούς τακτικούς ρόλους χωρίς πολυδιάστατα ζητούμενα, γιατί «όποιος ζητάει τα πολλά χάνει και τα λίγα».
Στην αντίπερα όχθη, η εμφάνιση της Ένωσης στο πρώτο ημίχρονο ήταν αξιομνημόνευτη και αποδεικνύει ότι οι ποδοσφαιριστές της διαθέτουν ποιότητα και θα μπορούσαν να πετύχουν διαφορετικά αποτελέσματα εφόσον επικρατούσε διοικητική ηρεμία στο τμήμα. Είναι, πραγματικά, θλιβερό να παρακμάζει ένα τόσο ιστορικό σωματείο και να μην του παρέχονται τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μία αγωνιστική περίοδο.

πηγή: overlap.gr

Καλλονή ο Μαντζουράκης!!

Ο Γιάννης Μαντζουράκης είναι ο νέος τεχνικός της Καλλονής, ενώ στο τεχνικό τιμ συνεχίζει και ο Λουτσιάνο.
Καλλονή ο Μαντζουράκης!
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του αυλλόγου, αναφέρει:
«H ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον προπονητή, Γιάννη Μαντζουράκη, καθώς ο έμπειρος τεχνικός κάθεται για πρώτη φορά σε πάγκο Β' Εθνικής κατηγορίας. Με αυτή την κίνηση θέτουμε τις βάσεις για την αγωνιστική πορεία της ομάδας μας τη νέα χρονιά.

Παραμένει στο τεχνικό σχήμα και ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Ο Γιάννης Μαντζουράκης γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1949. Έχει  στο παλμαρέ του διόλου ευκαταφρόνητες συνεργασίες με μεγάλους συλλόγους στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Συγκεκριμένα έχει διατελέσει προπονητής της Ξάνθης, της Λάρισας, της Καβάλας, της Βέροιας, του Πιερικού, της Ομόνοιας Κύπρου ενώ με τον ΑΠΟΕΛ και τον Ολυμπιακό  Πειραιώς κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η πρώτη του θητεία στην Ξάνθη ήταν από το 1996 έως το 1999 όταν και μετακόμισε στον Ολυμπιακό για να επιστρέψει το 2004 όπου αρχικά είχε ρόλο τεχνικού διευθυντή και στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της έως το ξεκίνημα της σεζόν 2006-2007 έχοντας οδηγήσει τους ακρίτες στην έξοδό τους στο Κύπελλο UEFA».

Μαθήματα ζωής από μπασκετμπολίστα με ένα χέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το συγκεκριμένο βίντεο θα πρέπει να το δουν όλα τα μικρά παιδιά ανεξάρτητα με το αν παίζουν μπάσκετ ή όχι. Θα πρέπει να το δείξουν οι προπονητές σ’ όλους τους παίκτες. Θα πρέπει να το δούμε όλοι μας και να σταματήσουμε να παραπονιόμαστε.
Μαθήματα ζωής από μπασκετμπολίστα με ένα χέρι! (ΒΙΝΤΕΟ)
O Landus Anderson αγωνίζεται στους Florida High Seminoles έχοντας μέσο όρο 19,4 πόντους, 2,5 τάπες, 8,5 ριμπάουντ και 2,9 κλεψίματα σε κάθε παιχνίδι. Τι το αξιόλογο έχουν αυτοί οι αριθμοί; Λόγω μιας αρρώστιας που κατέστρεψε τα νεύρα στο δεξί του χέρι, ο μικρός τα κάνει όλα εξαιρετικά με το αριστερό του!
Ο Anderson δε νιώθει καθόλου τα δάχτυλα στο δεξί του χέρι που ειδικά στο μπάσκετ δεν του προσφέρει καμία βοήθεια. Με τη θέληση του όμως ακολούθησε το όνειρό του και χαίρεται όσο κανείς που μπορεί και παίζει μπάσκετ.
ΠΗΓΗ: Superbasket.gr


"Η χαρτορίχτρα, ο περιπατητής και ο γεννημένος γκολτζής"

Mε τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει την "ερυθρόλευξη" ανατροπή στην κορυφή της βαθμολογίας.
"Η χαρτορίχτρα, ο περιπατητής και ο γεννημένος γκολτζής"
Ούτε άκουγα αυτά που έλεγαν για ΠΑΟΚ που θα έρθει να «κάτσει», Αλέφαντος μίλησε στην προηγούμενη στήλη. Είχα πει τα εξής: «Αυτή είναι η πιο κρίσιμη αγωνιστική και για τον Ολυμπιακό και για τον Παναθηναϊκό. Μπορεί εύκολα να σκαλώσει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον ΠΑΟΚ, στο άδειο από κόσμο ΟΑΚΑ, χωρίς Σιμάο και χωρίς Λέτο. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κόψει ούτε τώρα βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό, τι ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ας το κόψουνε. Τι τον πληρώνουν τον Μπόλονι τόσα λεφτά;
Ο ΠΑΟΚ αν είναι σοβαρός στο ΟΑΚΑ μπορεί να κόψει βαθμούς απ’ τον Παναθηναϊκό. Από αυτόν τον Παναθηναϊκό που είναι λαβωμένος, του λείπουν παίκτες, του λείπουν λεφτά, έχει απλήρωτους ποδοσφαιριστές και διαλυμένη διοίκηση. Κάτι πρέπει να κάνει και ο ΠΑΟΚ. 0-3 έχασε από την Ουντινέζε στην Τούμπα και χωρίς τον Ντι Νατάλε, απ’ το Κύπελλο αποκλείστηκε απ’ τον Ατρόμητο, τι θα του απομείνει φέτος; Να βγει… πέμπτος; Πρέπει να χτυπήσει τους βαθμούς στο άδειο ΟΑΚΑ. Αν χάσει και αυτό το ματς, κύριε Βρύζα πες στον Μπόλονι «τι σου χρωστάω, άντε γεια».
Το πίστευα λοιπόν ότι ο ΠΑΟΚ άνετα μπορεί να κάνει τη ζημιά, ο λόγος ήταν ότι έβλεπα τον Παναθηναϊκό να είναι ερείπιο! Ερείπιο ρε, πόσες φορές έχω πει ότι θα είναι η αυτοκτονία του αιώνος άμα χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός απ’ τους Σπυρόπουλους και τους Σαριέγκηδες, απ’ τους Τοτσέ και τους Μαυρίες.
Έκανε και εγκληματική διαχείριση ο Φερέιρα, δεν βγαίνει ο Κλέιτον για να μπει ο Μαυρίας, ανύπαρκτος να είναι ο Κλέιτον μπορεί να σου βγάλει δύο φάσεις. Δεν βάζεις χαφ τον Ζέκα και τον Κατσουράνη να βγαίνει σαν ακριανός!
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε σε αυτό το ματς άμυνα για σεμινάριο. Και ο Χαλκιάς ήταν πολύ καλός. Αν ξεθάρρευε πιο γρήγορα ο ΠΑΟΚ και χτυπούσε τον Παναθηναϊκό με αντεπιθέσεις, θα είχε κάνει πιο γρήγορα το 0-2. Μπίερσμιρ λέει… Περιπατητής στη φάση του 2ου γκολ. Και ο Σαριέγκι τι πέναλτι έκανε ρε! Δεν είναι σέντερ μπακ αυτά. Ούτε ακραία μπακ είναι αυτά που έχει ο Παναθηναϊκός. Αποδείχτηκε αυτό που έχω πει αρκετές φορές ότι ο Λέτο ήταν ο μισός Παναθηναϊκός.
Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το μεγάλο ματς, αλλά ήταν εμφανώς η καλύτερη ομάδα στην Κρήτη. Ο Καζίμ θέλει δουλειά, του Μιραλάς δεν του βγήκαν τα σουτ, ο Αμπντούν δεν έχει το γκολ, για να μάθεις πότε θα σκοράρει ο Αμπντούν πρέπει να πας σε… χαρτορίχτρα. «Πότε θα βάλει γκολ» θα τη ρωτήσεις και θα σου απαντήσει «το 2014»!
Ήταν καλός πάντως ο Αλγερινός στην Κρήτη, αλλά πρέπει και να σκοράρει. Καλός ήταν και ο Χολέβας. Ο Τοροσίδης πρέπει να συνέλθει, ήταν χάλια.
Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από αυτή τη νίκη και να επαναπαυτεί, περισσότερα δεν θέλω να πω για αυτό το ματς, η Μέταλιστ θα είναι εντελώς διαφορετική ομάδα από τον ΟΦΗ και θα σκυλιάσει…
Ο Μήτρογλου είναι αυτό που συνηθίζω να λέω «γεννημένος γκολτζής». Αυτό που έχει δεν μαθαίνεται, αυτό το έχει από τη γέννα. Μάνα καημένη μέσα στην περιοχή, με φοβερή απαλλαγή, ξέρει πολύ καλή μπάλα. Επειδή όμως θέλω να γίνει παικταράς, θα του τονίζω πάντα ότι πρέπει να μην είναι τεμπέλης, πρέπει να αυξήσει την αντοχή του μέσα στο παιχνίδι, να τον δω να μπορεί να κάνει αλλεπάλληλα σπριντ και κίνηση στο χώρο. Να δουλέψει την έκρηξη.
Ο Σάντος τον αδικεί που δεν τον παίρνει στην Εθνική και παίρνει κάτι άλλους ανύπαρκτους. Δεν είναι και λίγο πράγμα να πηγαίνει σε ομάδες όπως ο Πανιώνιος και ο Ατρόμητος και να σκίζει τα δίχτυα. Ολόκληρος Παναθηναϊκός και δεν έχει Μήτρογλου.

πηγή: katimagiko.gr

Ενημέρωση από Βρύζα!!

Στις 19.30 στη Τούμπα θα διεξαχθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με θέμα την ανάλυση της οικονομικής κατάστασης της εταιρίας.
Ενημέρωση από Βρύζα
Ώρα Γενικής Συνέλευσης και ενημέρωσης των  μικρομετόχων στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Στις 19.30, στα γραφεία της Τούμπας πάνω στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας ο Ζήσης Βρύζας πρόκειται να αναλύσει το δύσκολο οικονομικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται η ομάδα, κυρίως λόγω της αυστηρής επιτήρησης από την UEFA, να μιλήσει για αυτά που παρέλαβε από την διοίκηση Ζαγοράκη, αλλα και να αναλύσει τα πλάνα του από δω και στο εξής.
Μαζί του θα είναι και τα υπόλοιπα στελέχη της διοίκησης, με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Σαχπατζίδη και τον εκπρόσωπο του ΑΣ ΠΑΟΚ, ορκωτό λογιστή Δημήτρη Ζιγκερίδη να έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διαδικασία. Όπως προκύπτει από την κοινοποίηση των θεμάτων ημερησίας διάταξης, θα διερευνηθεί η δυνατότητα σχηματισμού νέας αιρετής διοίκησης (αν και δεν διαφαίνεται κάτι στον ορίζοντα) και θα συζητηθεί το θέμα των αμοιβών των μελών του Διικητικού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο είναι να ζητηθεί από τους μετόχους να εγκρίνουν η θέση του προέδρου και εκείνη του μέλους που ασχολείται με το αγωνιστικό τμήμα (στην προκειμένη περίπτωση του Ζήση Βρύζα και του τεχνικού διευθυντή, Παντελή Κωνσταντινίδη) να είναι έμμισθες. Φυσικά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ερωτήσεις που θα τεθούν από τους μεικρομέτοχους, ενώ είναι βέβαιο ότι ο Ζήσης Βρύζας θα απευθύνει κάλεσμα για συσπείρωση όλων γύρω από την ομάδα.    
Πηγή: olapaok.gr

Επίθεση σε οπαδούς της Γκλάντμπαχ!!

Νέο κρούσμα χουλιγκανισμού στην Γερμανία, καθώς οπαδοί της Κολωνίας επιτέθηκαν σε πούλμαν, με το οποίο οπαδοί της Γκλάντμπαχ επέστρεφαν από τη Νυρεμβέργη.
Επίθεση σε οπαδούς της Γκλάντμπαχ
Οπαδοί της Κολωνίας που είχαν ταξιδέψει μεμονωμένα με τα αυτοκίνητά τους στο Χόφενχαϊμ, σταμάτησαν λεωφορείο οπαδών της Γκλάντμπαχ, που επέστρεφαν από τη Νυρεμβέργη, με επικίνδυνο ελιγμό στον αυτοκινητόδρομο και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Ο οδηγός του λεωφορείου πάτησε το γκάζι και κατάφερε να ξεφύγει, ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι ζημιές στο όχημα ξεπέρασαν τις 25.000 ευρώ.
«Υπήρξε μαζική επίθεση. Εντοπίσαμε κάποια από τα αυτικίνητα των οπαδών της Κολωνίας και αναγνωρίσαμε κάποιους από τους υπόπτους. Τώρα, προσπαθούμε να στοιχειωθετήσουμε τις κατηγορίες εις βάρος που αναμένεται να είναι για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης», τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κολωνίας.

πηγή: sportdog.gr

Από τον Μανωλά πήρε το iphone;

Απίστευτο περιστατικό στην Ουκρανία με τον Χουάντε Ράμος να φέρεται να έχει... κλέψει το iphone του γενικού διευθυντή της Ντνίπρο, Αντρέι Στετσένκο! Πάλι καλά που δεν πήρε τη μεταγραφή ο Μανωλάς στην ουκρανική ομάδα...
Από τον Μανωλά πήρε το iphone; Φαίνεται ότι από τον Ισπανό τεχνικό, που μόνο... κακοπληρωμένος δεν είναι στην Ουκρανία, έλειπε ένα iphone. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι έκλεψε το κινητό του γενικού διευθυντή της ομάδας, Σεργκέι Στετσένκο! Το σκηνικό είναι το εξής. Οι δυο τους συναντήθηκαν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης για να συζητήσουν θέματα της ομάδας.
Ο Ουκρανός παράγοντας ξέχασε στο τραπέζι το iphone του, όταν το θυμήθηκε επέστρεψε για να το πάρει, όμως προς έκπληξη του δεν το βρήκε πουθενά. Αμέσως προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Χουάντε Ράμος, ο οποίος του είπε ότι δεν το είδε πουθενά. Έτσι, ο Στετσένκο ήρθε σε επαφή με τη διοίκηση του ξενοδοχείου και αποφασίστηκε να βρεθεί ο ένοχος από τις κάμερες ασφαλείας. Μόνο και μόνο για να διαπιστώσουν ότι εκείνος που το πήρε δεν είναι άλλος από τον... Ράμος! Φήμες λένε ότι ο Ισπανός το έκανε για να βρει το νούμερο του προέδρου της ομάδας, Ιγκόρ Κολομοΐσκι....

πηγή: sportdog.gr

Μεγάλος ΠΑΟΚ!!

Βούλωσε στόματα ο ΠΑΟΚ με την εμφάνιση και τη μεγαλειώδη νίκη του επί του πρώην πρωτοπόρου Παναθηναϊκού. Γράφει ο Γιώργος Καστάνης.
Μεγάλος ΠΑΟΚ
Και έκλεισε στόματα, γιατί παρά τις ελλείψεις πολλών βασικών παικτών, τους τραυματισμούς από τις συνεχόμενες θλάσεις που αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα, έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας. Κέρδισε καθαρά και δίκαια τον αντίπαλο του, γιατί ήταν καλύτερος σε όλες τις γραμμές και αξιοποίησε τις αδυναμίες του αντιπάλου του.
Αυτό το 0-2 στο Ολυμπιακό στάδιο επί του Παναθηναϊκού αποδεικνύει και τις μεγάλες δυνατότητες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Δυνατότητες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν περισσότερο, όμως η παράλληλη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμπόδισε κατά την άποψη μας τον ΠΑΟΚ να κερδίσει βαθμούς που θα του ήταν απαραίτητοι ακόμη και για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ μεγάλος στο Ολυμπιακό στάδιο. Και είχε φύλακα – άγγελο τον Κώστα Χαλκιά. Έκανε “παπάδες” ο διεθνής πορτιέρο και στην επανεμφάνιση του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, έδειξε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία σε ένα τερματοφύλακα για να βοηθήσει την ομάδα του. Ο Χαλκιάς που δέχθηκε ποικίλες επικρίσεις τους τελευταίους μήνες, απέδειξε ότι είναι πολύ σκληρός για να … “πεθάνει”. Όπως και ο ΠΑΟΚ βεβαίως.

Φέτος ο Δικέφαλος του Βορρά, “μετρά” δύο νίκες στο Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας. Αυτό το …καταραμένο, τα προηγούμενα χρόνια για τον ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό στάδιο. Νίκη επί της ΑΕΚ με 0-2, επικράτηση και επί του Παναθηναϊκού με το ίδιο σκορ. Με καθαρό πέναλτι που κέρδισε ο Αθανασιάδης από τον Σαριέγκι και εκτέλεσε εύστοχα ο Αλβες Λίνο και με γκόλ εξαιρετικό από τον Σαλπιγγίδη που σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ. Παρεπιμπτόντως ο Σαλπιγγίδης δεν πανηγύρισε το γκόλ, γιατί σεβάστηκε τη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

Αυτό που έχει σημασία, είναι πως ο ΠΑΟΚ εκτός έδρας είναι μεταμορφωμένος.

Ο Δικέφαλος είναι αήττητος εκτός έδρας το 2012. Έχει να χάσει από τις 6 Νοεμβρίου του 2011 στο ματς με τον Αστέρα στη Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ είχε να κερδίσει τον Παναθηναϊκό δέκα χρόνια ! Σε αυτό το παιχνίδι, έσπασε και αυτή η αρνητική παράδοση.

Ο Μπόλονι με τις επιλογές του, για τις οποίες σας είχαμε προϊδεάσει μέσα από το αναλυτικό ρεπορτάζ του pamesports.gr κέρδισε κατά κράτος τον Φερέιρα. Ο ΠΑΟΚ με τους νεαρούς έλληνες παίκτες, αλλά και την εμπειρία των Φωτάκη, Γκαρσία, Λίνο, Λάζαρ, Σαλπιγγίδη και με σούπερ τον Χαλκιά πέρασε “αέρας” από το ΟΑΚΑ.

Με 42 βαθμούς στο ενεργητικό του, ο ΠΑΟΚ βάζει πλέον πλώρη για τα πλέι οφ. Και αυτή η ομάδα, με παίκτες ξεκούραστους, που δεν θα έχουν συνεχόμενες υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, είναι ικανή να κερδίσει τη 2η προνομιούχο θέση του πρωταθλήματος (την 1η στα πλέι οφ) που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλος στο ΟΑΚΑ, έκλεισε τα στόματα των κακόπιστων που αμφισβητούσαν τις προθέσεις της ομάδας και των παικτών και απέδειξε ότι παραμένει μέσα στους στόχους του στο πρωτάθλημα. Αν είχε και οκτώ βαθμούς περισσότερους, αυτούς που έχασε μέσα στη Τούμπα (ακόμη και από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό), τώρα θα μιλούσαμε για μια ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις ακόμη και το πρωτάθλημα.
Πηγή: pamesports.gr

Ο δεινός σκακιστής Μπόλονι!!

Ο Λάζλο Μπόλονι "διάβασε" τόσο καλά κάθε κίνηση και αντίδραση του αντιπάλου που μετέτρεψε το ματς με τον Παναθηναϊκό σε μια καθόλου αχγώδη νίκη. Γράφει ο Σάκης Γκίνας.
Ο δεινός σκακιστής Μπόλονι
Ο Ρουμάνος τεχνικός πήρε την άτυπη ρεβάνς από τον φίλο του τον Ζεσουάλδο Φερέιρα για την ήττα στην Τούμπα στον πρώτο γύρο Οι τέσσερις βασικές κινήσεις με τις οποίες έκανε ματ στον αντίπαλο συνάδελφό του ήταν:
1. Προέβλεψε ότι ο ΠΑΟ θα «χτυπήσει» το ματς από την δυνατή αριστερή του πλευρά με τους Κουίνσι και Χριστοδουλόπουλο. Έτσι, τοποθέτησε ένα τείχος απέναντί τους από τρεις παίκτες. Εκτός από τον νεαρό Αποστολόπουλο, έδωσε και στον Σαλπιγγίδη αμυντικά καθήκοντα στα δεξιά, αλλά και στον Λαζάρ. Ο Ρουμάνος χαφ με την ταχύτητά του έκλεισε τον Κουίνσι, που από βασικός πρωταγωνιστής στη Τούμπα μεταβλήθηκε σε ακίνδυνο επιθετικό.
2. Έδωσε εντολή στον Αθανασιάδη να «τραβιέται» πολύ έξω από την περιοχή. Έτσι άνοιγε άπλετους χώρους στην αντίπαλη άμυνα και ερχόταν από πίσω ο Φωτάκης μοιράζοντας παιχνίδι… μπασκετικά, είτε δεξιά στον Σαλπιγγίδη, είτε στον Αθανασιάδη που συνέκλινε προς τα αριστερά.
3. Δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του «ξεγραμμένου» Χαλκιά, δείχνοντας πρώτα απ’ όλα πως είναι δίκαιος, αφού χρησιμοποίησε μέχρι τώρα και τους τρεις τερματοφύλακες κατά την διάρκεια της σεζόν και φαίνεται ότι παίζει όποιος είναι σε καλύτερη κατάσταση.
4. Εκτίμησε σωστά ότι ο ΠΑΟ θα παίξει ακριβώς όπως στην Τούμπα, χωρίς κλασικό φορ δηλαδή και δυνάμωσε αμυντικά τα άκρα. Ο ένας αμυντικός χαφ δεξιά, ο Λαζάρ, όπως προείπαμε, συνέκλινε προς τα άκρα βοηθώντας στην άμυνα, αλλά και ο άλλος αμυντικός χαφ αριστερά, ο Γκαρσία, έκανε ακριβώς το ίδιο. Έτσι, παρότι ο Νιμανί αριστερά πελαγοδρομούσε, του «βγήκε» ο σχεδιασμός του Μπόλονι και πήρε την σπουδαία νίκη.
Οι δυο πρώην «πράσινοι»
Φυσικά το πλάνο του Μπόλονι λειτούργησε γιατί ήταν σε πολύ καλή μέρα και τα βασικά ατού της ομάδας. Οι δυο πρώην «πράσινοι» Χαλκιάς και Σαλλπιγγίδης διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο ένας έσωζε γκολ και ο άλλος έβαζε.
Ο Γκαρσία με τον Λάζαρ έδειξαν ότι είναι χαφ πολύ υψηλού επιπέδου. Έπαιρναν την μπάλα, με δεξιοτεχνία την κρατούσαν, την μεταβίβαζαν, έλεγχαν το παιχνίδι και δεν την έδιωχναν όπου να ναι.
Μεγάλο ματς από Αθανασιάδη
Ο Αθανασιάδης έκανε μεγάλο ματς, με διαρκή κινητικότητα και διορατικότητα «άνοιγε» την άμυνα του Παναθηναϊκού, έκανε την πάσα στην μεγάλη ευκαιρία του Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο και κέρδισε το πανέξυπνο πέναλτι.
Ο άνθρωπος - γκολ
Ο Λίνο αναδείχτηκε και πάλι στον άνθρωπο - γκολ. Πέτυχε το πρώτο γκολ με άπιαστη εκτέλεση πέναλντι και ετοίμασε το δεύτερο, με την σέντρα που είναι η σπεσιαλιτέ του από αριστερά, δίνοντας άλλη μια αριστουργηματική ασίστ.
Ο μαραθωνοδρόμος Φωτάκης
Ο Φωτάκης έκανε τον μαραθονοδρόμο, «έκανε» παιχνίδι, έκανε τα πάντα, αφού, έχει γερά πνευμόνια, αλλά ήταν και ξεκούραστος από την απουσία του στα ματς με Άρη και Ουντινέζε.
Αποστόμωσε πολλούς ο Χαλκιάς
Ο Χαλκιάς έκανε τέσσερις σωτήριες αποκρούσεις και ήταν εγγύηση σε όλο το ματς, αποστομώνοντας όσους λένε ότι πληρώνεται τζάμπα φέτος.
Ο νεαρός Αποστολόπουλος ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ειδικά στις αρχές του δευτέρου, έδειξε την φυσιολογική απειρία του στις αμυντικές τοποθετήσεις και έγινε εύκολη λεία. Στην συνέχεια βελτιώθηκε και πάλι. Επιθετικά, πάντως, ολοκλήρωνε τις προσπάθειές του.
Ο «λίγο απ’ όλα» Σαλπιγγίδης
Αφήσαμε για το τέλος τον Σαλπιγγίδη γιατί ήταν και ο καλύτερος. Έπαιξε και πάλι, λόγω των αυξημένων αναγκών του αγώνα, στην δεξιά πτέρυγα «λίγο απ’ όλα», καθιερώνοντας μια νέα θέση στο ποδόσφαιρο που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «αμυντικο-επιθετικός». Μια θέση στην οποία μόνο αυτός με το πνεύμα αυταπάρνησής και ομαδικότητας που τον διακρίνει μπορεί να ανταποκριθεί.
Η ζωντάνια του Γεωργιάδη
Ο Γεωργιάδης όσο έπαιξε έδωσε φρεσκάδα και ζωντάνια αριστερά, δημιουργώντας πολλούς κινδύνους για την αντίπαλη άμυνα. Από αριστερά, άλλωστε, ξεκίνησε το δεύτερο γκολ. Η είσοδός του στο τελευταίο 25λεπτο συμπεριλαμβανόταν στο αρχικό πλάνο του Μπόλονι, ο οποίος παρότι έβλεπε ότι ο Νιμανί δεν τα πήγαινε καλά, ήθελε έναν ξεκούραστο και γρήγορο παίκτη για τις αντεπιθέσεις στο τέλος.
Πηγή: contra.gr

Ο Χολέμπας έλυσε τον γόρδιο δεσμό!!

Πώς μπορεί να βρεθεί ο Χολέμπας σε θέση έξω δεξιά; Ενδεχομένως όπως χθες στο "Γεντί Κουλέ", όταν σε εκτέλεση κόρνερ άλλαξε πλευρά. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Ο Χολέμπας έλυσε τον γόρδιο δεσμό
Πόσες φορές μπορεί να βρεθεί στην εξέλιξη της φάσης ξεμαρκάριστος έξω από την περιοχή, ώστε να επιχειρήσει ελεύθερο σουτ; Ελάχιστες. Τι πιθανότητες έχει αυτό το σουτ να καρφωθεί στο παράθυρο; Ολα αυτά έγιναν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου στο ΟΦΗ - Ολυμπιακός.
Το σουτ του Χολέμπας έγραψε, ο Ολυμπιακός έκοψε τον γόρδιο δεσμό και πήγε στα αποδυτήρια με το 1-0. Δεν ήταν μέχρι τότε κακός ο Ολυμπιακός. Δεν ήταν, όμως, και τόσο εύκολο να βρει τη λύση στον αξιόπιστο αμυντικά ΟΦΗ που είχε μπει στο ματς υποψιασμένος. Να δεχθεί, δηλαδή, και να αντιμετωπίσει την πίεση των φιλοξενουμένων.
Ενα τετ α τετ του Αμπντούν που έβγαλε ο Βεζυρίδης, κάποιες ελεύθερες κεφαλιές σε στημένες φάσεις που έφυγαν άουτ και το ματς κύλαγε στο 0-0. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, αλλά δεν είχε την ουσία να μετατρέψει την υπεροχή του σε γκολ.
Ο Μιραλάς σαν σέντερ φορ είχε κέφια αλλά όχι το τελικό σουτ ή την πάσα, ενώ ο Καζίμ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Το 1-0, όμως, του Χολέμπας απλοποίησε τα πράγματα και το 2-0 του Καζίμ στο 54' (από ασίστ του εξαιρετικού Αμπντούν) έδωσε στους «ερυθρόλευκους» τη σιγουριά της νίκης. Ο Ολυμπιακός χαλάρωσε και ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αν αντί για το δοκάρι η μπάλα στο σουτ του Λόπεθ στο 65' είχε καταλήξει στα δίχτυα.
Οι «ερυθρόλευκοι» εν όψει του ματς της Πέμπτης στην Ουκρανία έπαιξαν όσο έπρεπε για να κερδίσουν. Η ποιότητα και η αξιοπιστία τους μετέτρεψαν την έξοδο στο Ηράκλειο σε ευχάριστη εκδρομή.
Πηγή: Goal

Η κατάρα της 4ης κάθε μήνα!!

Τη …δική του κατάρα έχει καταφέρει να δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός, μέσα διάστημα ακριβώς τεσσάρων μηνών!
Η κατάρα της 4ης κάθε μήνα!
Και αυτό συμβαίνει καθώς οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα (και ο ίδιος ο Πορτογάλος φυσικά) δεν έχουν απαντήσεις στα… ερωτήματα που τους τίθενται από τους αντιπάλους τους την 4η μέρα κάθε μήνα.
Ο Παναθηναϊκός από τον Δεκέμβριο του 2011, μέχρι και τον αγώνα που ''έριξε'' την αυλαία της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, δεν έχει μπορέσει να φύγουν ως νικητές από κανέναν αγώνα!
Το αρνητικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού μήνα με μήνα από το ''Κλεάνθης Βικελίδης'' και την ήττα από τον Άρη, μέχρι την νέα ήττα από τον συμπολίτη του ΠΑΟΚ στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.
04/12/2011
Έδρα: ''Κλεάνθης Βικελίδης''
Αντίπαλος: Άρης
Σκορ: 3-1
Ένα πραγματικά καταστροφικό παιχνίδι, για τον Παναθηναϊκό που ήρθε ακριβώς πάνω στο χρονικό σημείο που έπαιζε ίσως το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, κάνοντας… ύμνο του το ''Ai se eu te pego'', με τους Ζέκα, Κουίνσι, Λέτο και γενικότερα την ομάδα να παίζει θεαματικά και να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έδρα: ''Γήπεδο Παναιτωλικού''
Αντίπαλος: Παναιτωλικός
Σκορ: 1-1
Μία από τις πιο ''καυτές'' έδρες του πρωταθλήματος, αυτή του Παναιτωλικού, υποδεχόταν τον πρωτοπόρο εκείνη τη μέρα Παναθηναϊκό. Οι Αγρινιώτες με νίκη έκαναν όνειρα ακόμα και για είσοδο στα πλέι-οφ.
Οι δύο ομάδες εμφανίζουν κενά και νευρικότητα στο παιχνίδι τους (από 66 λάθη η κάθε μία) με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι. Στο 63' ο Ανρί Καμαρά, βάζει… φωτιά στο παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ, οι «πράσινοι» βλέπουν τον χρόνο να τελειώνει. Πιέζονται και… πιέζουν για την ισοφάριση, μέχρι που ο Χοσέ Τοτσέ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα σώζει την παρτίδα.
04/02/2012
Έδρα: ''Δημοτικό Λειβαδιάς''
Αντίπαλος: Λεβαδειακός
Σκορ: 1-0
Χωρίς το βασικό του όπλο, τον Σεμπάστιαν Λέτο, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Λειβαδιά και θέλει τη νίκη οπωσδήποτε προκειμένου να «ρίξει» την πίεση στον Ολυμπιακό, που την επόμενη έπαιζε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.
Φευ όμως… Το ''τριφύλλι'' εμφανίζεται κατώτερο του μετρίου. Δεν μπορεί να δημιουργήσει, δεν μπορεί να κάνει δικό του το κέντρο, σημάδια αγωνιστικής κοιλιάς κάνουν την εμφάνιση τους και ο Πασχάλης Μελισσάς με κεφαλιά στο 83' γυρνάει κι άλλο το… μαχαίρι.
04/03/2012
Έδρα: ΟΑΚΑ
Αντίπαλος: ΠΑΟΚ
Σκορ: 0-2
Το… κρούσμα που ονομάζεται 4η μέρα του μήνα κάνει την εμφάνιση του στην Καλογρέζα. Άδειο γήπεδο, παγωμένη ατμόσφαιρα, κακός Παναθηναϊκός. Χωρίς φαντασία, χωρίς δημιουργία, χωρίς… Λέτο, δεν μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Ο Χαλκιάς ''κατεβάζει'' τα ρολά, η… κόντρα επίθεση κάνει την δουλειά της. Αποτέλεσμα τα γκολ των Λίνο (52') και Σαλπιγγίδη (84'), φέρνουν τον Ολυμπιακό στην κορυφή στη πιο κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος.
Πηγή: sentragoal.gr

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για το όραμά του!!

Απαντήσεις στα ...βασανιστικά ερωτήματα των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και στην απορία των δικών του φίλων "μετά την Ουντινέζε, τι;" έδωσε ο "Δικέφαλος" στο ΟΑΚΑ. Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε για το όραμά του
Τι του 'μελλε να πάθει του Δημήτρη του Σαλπιγγίδη. Πέρσι που σκόραρε το "χρυσό γκολ" στον προημιτελικό Κυπέλλου στην Τούμπα με τον Ολυμπιακό να χρεώνουν την εμφάνισή του στο "πράσινο" παρελθόν του και στον ΠΑΟΚ... παραδοσιακά καλή διάθεση απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Φέτος που με δικό του τέρμα ολοκληρώθηκε ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ακούνε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του ότι είχαν τόσο καλή απόδοση γιατί έχουν ανέβει στο... κόκκινο άρμα.
Ειδικά, μόλις πληροφορηθούν οι... ξερόλες ότι στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγύρισαν έξαλλα την εύστοχη εκτέλεση του πέναλτι του Λίνο θα βρουν και... ένα πειστήριο για να στηρίξουν τα... ατράνταχτα επιχειρήματά τους.
Για ποιον αγωνίστηκαν, λοιπόν, χθες, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αφού δεν είναι ταγμένοι ούτε στο "πράσινο", ούτε στο "κόκκινο" στρατόπεδο; Η απάντηση αυτονόητη. Αγωνίστηκαν για τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους χιλιάδες οπαδούς που τους ακολουθούν, για να δώσουν νόημα στο υπόλοιπο της περιόδου. Έχανε ή κέρδιζε ο ΠΑΟΚ, βαθμολογικά δεν θα άλλαζαν πολλά.
Όπως και να εξελισσόταν τα πράγματα, θα ήταν μέσα στα πλέι οφ και θα έπρεπε να κάνει εγκλήματα σε βάρος του για να μην εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν. Η άκρως πειστική εμφάνισή του έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει δυνατά το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.
Γέμισε το... κενό, για το οποίο είχαμε γράψει στο προηγούμενο άρθρο, που είχε δημιουργηθεί μετά τον αποκλεισμό από την Ουντινέζε. Ο Γκαρσία, ο Σαλπιγγίδης, ο Λίνο και η παρέα τους έβγαλαν ποδοσφαιρικό εγωισμό, βροντοφώναξαν "είμαστε και εμείς εδώ" και έδωσαν χρώμα στα επερχόμενα πλέι οφ.
Οι πινελιές Μπόλονι στο θρίαμβο
Για να πάμε και σ' αυτό καθαυτό το ντέρμπι, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κέρδισε τον Πααναθηναϊκό, αλλά το έκανε με όμορφό τρόπο. Με σωστό ποδόσφαιρο, ωραίους συνδυασμούς και ένα από τα δύο γκολ να είναι πραγματικά κατηγορίας "χάι λάιτς". Και δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό φέτος. Και στα δύο ματς με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα το έκανε με εξίσου ωραίο τρόπο και αυτό αντανακλά και στην προπονητική φιλοσοφία του Μπόλονι.
Ο Ρουμάνος δεν πηγαίνει να... κλέψει τις νίκες όπως έκανε ο Σάντος στα περισσότερα ντέρμπι, αλλά επιδιώκει η ομάδα του να το κάνει επιβάλλοντας το δικό της παιχνίδι. Μπορεί να μην το πετυχαίνει σε όλη τη διάρκεια ενός αγώνα, έχει όμως ορισμένα διαστήματα που πραγματικά ξεδιπλώνει το ταλέντο της. Κι αυτή η ομάδα έχει ταλέντο.
Από τον ανυπέρβλητο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος όταν είναι ξεκουραστος είναι σκέτη απόλαυση, τον κορυφαίο, για μένα, αριστερό μπακ των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, Άλβες Λίνο, τον σούπερ αθλητή και σταθερή αξία Δημήτρη Σαλπιγγίδη, τον Ρουμάνο-πολυεργαλείο Κοστίν Λάζαρ, τον υψηλού πλέον επιπέδου στόπερ και αρχηγό Στέλιο Μαλεζά και τον συνεχώς εξελισσόμενο φορ, Στέφανο Αθανασιάδη που χθες κόντρα στον Σαριέγκι έδειξε ότι έμαθε καινούρια πράγματα από τις μάχες του με τους σούπερ στόπερ της Ουντινέζε.
Ο Χαλκιάς είχε πολλά κίνητρα μαζεμένα
Δεν ξέχασα να συμπεριλάβω στην αναφορά μου ούτε τον Χαλκιά, ούτε τον Αποστολόπουλο. Ο πρώτος πιθανόν να έκανε το καλύτερο παιχνίδι του από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ. Είχε, όμως, μεγάλο κίνητρο για να το κάνει και όπως γνωρίζουμε όλοι, το πιο σημαντικό πράγμα για να πετύχεις κάτι στη ζωή είναι το κίνητρο.
Ο Χαλκιάς, λοιπόν, προερχόταν από ένα διάστημα πλήρους απραξίας και πολλοί μιλούσαν για ένα κεφάλαιο που κλείνει για τον ΠΑΟΚ. Με δεδομένη την απόφαση που υπάρχει στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ να προωθούνται νέα παιδιά, γνώριζε ακόμη ότι αγωνίστηκε γιατί ο Γλύκος δεν ήταν απολύτως έτοιμος. Άρα όφειλε να είναι καλός για να έχει πιθανότητες να αγωνιστεί ξανά. Και δεν ήταν μόνο καλός, ήταν σούπερ και μπράβο του.
Ο έμπειρος τερματοφύλακας βγήκε δυνατά στο προσκήνιο, κράτησε ζωντανές τις ελπίδες του για κλήση στην Εθνική εν όψει EURO 2102 και ανέβασε τις μετόχές του, λίγους μήνες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.
Η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού, λοιπόν, από τον Μπόλονι πέτυχε (όπως και στην περίπτωση Αθανασιάδη που αρχικά τον προόριζε για παγκίτη) και αποδείχθηκε ότι ο Ρουμάνος ξέρει πολύ καλά τα μυστικά του επαγγέλματος.
Το μόνο για το οποίο μας έχει αφήσει με απορία είναι γιατί τόσο καιρό... έκρυβε τον Αποστολόπουλο. Ο νεαρός έδειξε ότι σε όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει ένας δεξιός οπισθοφύλακας είναι πάνω από το μέσο όρο και αν συνεχίσει στο δρόμο που βαδίζει στα δύο τελευταία ματς, σύντομα θα γίνει μία υπολογίσιμη μονάδα.
Πηγή: sport24.gr

"Πήραμε εκδίκηση"

Ο Κοστίν Λαζάρ μίλησε για την... εκδίκηση που πήρε ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για το 1-3 του πρώτου γύρου κόντρα στον Παναθηναϊκό.
"Πήραμε εκδίκηση"

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος άσος του ΠΑΟΚ στον "Sport 103 fm":
Για το πως ο ΠΑΟΚ έφτασε στη νίκη στο ΟΑΚΑ: "Αισθάνομαι κουρασμένος. Ηταν μεγάλη νίκη η χτεσινή. Εχουμε πετύχει δύο  νίκες επί μεγάλων ομάδων στην Αθήνα κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Δεν μπορώ να το προσδιορίσω σε κάτι συγκεριμένο το πως ήρθε η επιτυχία. Είμαστε μια ομάδα με εμπειρία, πολλούς αγώνες στα πόδια μας, είχαμε και λίγο τύχη και όλα πήγαν καλά".
Για τα κίνητρα του "Δικεφάλου: "Απλά εμείς θέλαμε μετά την ήττα από την Ουντινέζε να επιστρέψουμε στις νίκες, θέλαμε να κερδίσουμε. Αλλά επιθυμούσαμε να πάρουμε και εκδίκηση για την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα μας στον πρώτο γύρο".
Για τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό πριν το ματς μεταξύ ΠΑΟ-ΠΑΟΚ: "Δεν ήξερα κάτι τέτοιο, εμείς κοιτάμε μόνο τον ευατό μας, θέλαμε να κερδίσουμε, να πάρουμε εκδίκηση. Αλλά αν διάλεγα θα επέλεγα νίκη επί της Ουντινέζε και όχι κόντρα στον Παναθηναϊκό".
Για το τι έφταιξε και ο ΠΑΟΚ δεν προκρίθηκε επί της Ουντινέζε: "Δεν ήταν τόσο η ήττα, όσο ο αποκλεισμός. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες, δεν παίξαμε άσχημα, αλλά δεν προκριθήκαμε, η πρόκριση ήταν 50-50. Λίγο παραπάνω προσοχή ήθελε και λίγο περισσότερο πάθος. Ειδικά απέναντι σε τέτοιες ομάδες χωρίς πάθος είναι πολύ δύσκολο. Νομίζω είδατε και εσείς πως πέρα από τα γκολ η Ουντινέζε δεν έκανε πολλές φάσεις. Η αλήθεια είναι ότι έπεσε πολύ το ηθικό μας μετά το γρήγορο γκολ της Ουντινέζε".
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ: "Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να τερματίσουμε στα πλέι οφ όσο πιο ψηλά γίνεται. Εκτός του Τσάμποινς Λιγκ θα έχουμε και λιγότερα προκριματικά να παίξουμε. Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με τα πλέι οφ. Εγώ διαφωνώ, το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώνει την τελευταία αγωνιστική".
Για το αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει στην 2η θέση τις 7 αγωνιστικές που απομένουν: "Σίγουρα έχουμε τις δυνατότητες. Είναι δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς και τιμωρημένους ποδοσφαιριστές. Εμείς κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και πηγαίνουμε για τη νίκη".
Για το ποιος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ: "Δεν μπορώ να πω για έναν, πολλοί παίκτες έπαιξαν καλά. Χαλκιάς, Λίνο και Σαλπιγγίδης αγωνίστηκαν καλά. Ο Χαλκιάς ειδικά ήταν πολύ καλός".
Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: "Νιώθω υπερήφανος που παίζω σε τέτοια ατμόσφαιρα και σε αυτή την ομάδα".

Μεγαλύτερο από το +1 το προβάδισμα!!

Ο Κώστας Καίσαρης χαρακτηρίζει σαν "φιλικό" το πρώτο ημίχρονο του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, αναλύει την αδυναμία του Σαριέγκι στο ψηλό παιχνίδι και εξηγεί για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερο φαβορί από ότι φαίνεται.
Μεγαλύτερο από το +1 το προβάδισμα
Αν είσαι οπαδός του Παναθηναϊκός και βλέπεις τη μπάλα στον αέρα στην περιοχή σου κι από κάτω ο Σαριέγκι να παλεύει σώμα με σώμα με κάποιον αντίπαλο επιθετικό κλείνεις τα μάτια για να μην δεις το κακό.
Εννιά φορές στις δέκα σε τέτοια φάση γίνεται ζημιά. Αν η μπάλα είναι κοντά στο τέρμα ο αντίπαλος θα πάρει την κεφαλιά κι έγκειται στη δικιά του ευστοχία και ικανότητα αν θα την κάνει γκολ. Αν είναι πιο πίσω το σίγουρο είναι ότι ο Βάσκος θα ταλαιπωρηθεί.
Σπάνια κεντρικός αμυντικός έχει τόσο εμφανή και παρατεταμένη αδυναμία στις εναέριες μονομαχίες. Στην αντίπαλη περιοχή στα στημένα με λίγη φόρα ο Σαριέγκι σηκώνεται πολύ καλά, παίρνει τις κεφαλιές κι ενίοτε μάλιστα σκοράρει.
Στη δική του περιοχή όχι μονομαχία δεν μπορεί να κερδίσει, αλλά ούτε καν να τζαρτζάρει. Και δεν χρειάζεται (προκειμένου να εκτεθεί) να είναι ο αντίπαλος κανένας δίμετρος σωματάρας. Μέχρι και ο λάιτ Κλάους Αθανασιάδης, μπορεί να τον φέρει βόλτα. Κατ' αρχήν τον προλαβαίνει στην ταχύτητα και πηδάει πρώτος στη μπάλα.
Δύσκολη, όμως, η συνέχεια. Αφού θα πρέπει να την κατεβάσει, να την κοντρολάρει και να σουτάρει. Διαδικασία που δίνει πολύτιμο χρόνο στον αμυντικό. Αν δεν πρόκειται, όμως, για τον Σαριέγκι που έχοντας αδυναμία να μαρκάρει με το σώμα προσπαθεί να τον σταματήσει με τα χέρια. Το κράτημα, όμως, δεν είναι "στιγμιαίο". Είναι διαρκές και επαναλαμβανόμενο. Ο Βοσκάκης δείχνει τη βούλα και το +2 του Παναθηναϊκού στην κορυφή γίνεται -1.
Στο αμέσως προηγούμενο κείμενο έγραφα ότι στα επόμενα τέσσερα "φιλικά" ματς και στο ντέρμπι θα κριθεί ο τίτλος. Ότι όλα θα κριθούν στα παιχνίδια Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, ΟΦΗ-Ολυμπιακού, στα Ολυμπιακός-Άρης και ΑΕΚ-Παναθηναικός την επόμενη αγωνιστική και στη συνέχεια στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.
Το ματς τη Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στα πρώτα 45 λεπτά έμοιαζε πράγματι για "φιλικό". Στα περισσότερα παιχνίδια, άλλωστε, ο Παναθηναϊκός συνηθίζει να σπαταλά το πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν αυτό, όμως. Το γήπεδο ήταν άδειο από κόσμο και δεν υπήρχε η πίεση της εξέδρας προς τους ποδοσφαιριστές. Ειδικότερα του γηπεδούχου.
Το ματς πήγαινε στο ρελαντί χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα και έντονες προσωπικές μονομαχίες. Πηγαίνοντας στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, το ταμπλό έδειχνε ότι ο Βοσκάκης είχε σφυρίξει μόλις έξι φάουλ! Επιβεβαίωση ότι επρόκειται για ένα λάιτ παιχνίδι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του φιλοξενούμενου. Αυτουνού δηλαδή που θέλει (να κοιμίσει τον αντίπαλο) να το κλέψει.
Σημειολογικά μπορούμε να πούμε ότι ανάμεσα στα δύο παιχνίδια ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού στην Τούμπα και της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, κλείνει ένας κύκλος. Έχει μεσολαβήσει ένας γύρος με το τελευταίο πολύ καλό παιχνίδι των "πρασίνων" να ανατρέχει στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός αγκομαχούσε. Ήταν πρώτος έφτασε μάλιστα τη διαφορά και στο +5, αλλά δεν έπειθε.
Είναι πολύ καλό στο ποδόσφαιρο και ειδικότερα στον πρωταθλητισμό να κερδίζεις κι όταν δεν παίζεις καλά, αλλά ο Παναθηναϊκού κάπου το έχει παρακάνει. Έχει τη θέληση, προσπαθούσε, αλλά οι αδυναμίες του ήταν εμφανείς. Θεωρητικά όλα είναι ακόμα ανοιχτά. Μένουν ακόμα επτά ματς και στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.
Οι ελπίδες του Παναθηναϊκού παραμένουν ατόφιες, θεωρητικά όμως. Στην πράξη το προβάδισμα του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερο από τον έναν βαθμό που λέει το ταμπλό. Είναι σαφώς καλύτερος σαν ομάδα και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει και ψυχολογικό προβάδισμα.
Η ευκολία με την οποία καθαρίζει τα τελευταία παιχνίδια είναι χαρακτηριστική. Αν το δούμε σαν εικόνα ότι ο τίτλος είναι στην κορυφή μιας σκάλας, ο Παναθηναϊκός δείχνει να παραπατάει και να κατεβαίνει τα σκαλιά κι ο Ολυμπιακός να ανεβαίνει με φόρα.
Λέγαμε στο προηγούμενο κείμενο ότι παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι δύο βαθμούς μπροστά οι μπουκ φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος δίνουν τον Ολυμπιακό. Τώρα με το χέρι στην καρδιά ποιος θα έβαζε τα λεφτά του, να ποντάρει στον Παναθηναϊκό;
Πηγή: sport24.gr

«Το πιστεύω κι εγώ, αλλά και οι παίκτες»

Για την προσπάθεια της Δόξας Δράμας να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα μίλησε ο πρόεδρος των «μαυραετών», Αθανάσιος Σάμιος, που για ακόμη μια φορά στάθηκε στις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισε η ομάδα από την αρχή της σεζόν, χαρακτηρίζοντας «άθλο» το ότι έχει φτάσει να διεκδικεί την παραμονή της στην κατηγορία.

«Είναι ένα μικρό θαύμα αυτό που πετυχαίνουμε ως τώρα. Όπως ξέρετε, δεν κάναμε προετοιμασία για τη Σούπερ Λίγκα, αρχίσαμε να παίζουμε στις 2 Νοεμβρίου, χωρίς να προλάβουμε να κάνουμε μεταγραφές.

Το πιστεύω όμως κι εγώ και οι ποδοσφαιριστές ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Σε κάποια παιχνίδια έπαιξε ρόλο η κόπωση ή η ατυχία, όμως είμαι βέβαιος ότι τα παιδιά θα τα δώσουν όλα και θα δούμε στο τέλος το ταμείο. Πιστεύω ότι είμαστε απόλυτα κερδισμένοι από αυτή τη δοκιμασία», είπε αρχικά.

Για το θέμα της αδειοδότησης της Δόξας και αν ανησυχεί, τόνισε:

«Δεν ανησυχούσαμε ούτε πέρυσι, ούτε ανησυχούμε φέτος. Όμως,
ανησυχούμε για τη γενικότερη εικόνα του ποδοσφαίρου. Υφιστάμεθα μεγάλη ταλαιπωρία με τον ΟΠΑΠ. Πρέπει να επικρατήσει η σύνεση στην ελληνική κοινωνία, να πάρει την χαμένη του αίγλη το ποδόσφαιρο και να ηρεμήσουμε».

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν ισχύει ότι η Δόξα θα πάρει περισσότερα χρήματα ανάλογα με το αν πιάσει ένα συγκεκριμένο αριθμό βαθμών και απάντησε:

«Δεν ισχύει η ρήτρα ούτε όρος στη Λίγκα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Υπάρχει μια πριμοδότηση ανάλογα με τη συγκομιδή της βαθμολογίας.

Με βάση τα ισχύοντα πέρυσι, ο κάθε βαθμός ισοδυναμούσε αν τα λέω σωστά με ένα ποσό τις τάξεως των 15.000 ευρώ. Φέτος, όμως είναι στον αέρα όλη η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ και ίσως είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Η πριμοδότηση της Λίγκας γινόταν με βάση τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Αύριο έχουμε ένα σημαντικό δ.σ. στη Λίγκα για το θέμα της σύμβασης και νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες είναι ανένδοτες με αυτή τη σύμβαση».

πηγή: metrosport.gr

Κωστίκος: «Μεθοδικός ο ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή Revolution φιλοξενήθηκε ο έμπειρος προπονητής Γιώργος Κωστίκος.
Για τις διακυμάνσεις του ΠΑΟΚ και τον αγώνα με τον Παναθηναικό. «Ο ΠΑΟΚ θα έχει διακυμάνσεις στην απόδοση του. Περνάει μια μεταβατική φάση μέχρι να βρει την ταυτότητα. Θέλει χρόνο όμως μέχρι να βρει ο ΠΑΟΚ αυτό που θέλει να στήσει τα επόμενα χρόνια».

Για το πως διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ματς: «Ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε πολύ μεθοδικά το παιχνίδι. Είχε μια ηρεμία στο παιχνίδι του , είχε ένα κέντρο πολύ καλό με Γκαρσία , Φωτάκη , με έναν Λίνο επίσης καλό. Δίκαια κέρδισε το ματς. Ο Παναθηναικός είναι καλύτερος σε ελεύθερους χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο ΠΑΟΚ τον έκλεισε πολύ καλά με πολλές βοήθειες από τα μπακ. Τα άκρα του ΠΑΟΚ λειτουργήσαν πολύ θετικά και δεν επέτρεψαν στους πράσινους να κάνουν πολλές ευκαιρίες. Εξαιρετικός ο Κώστας Χαλκιάς μίλησε με την εμπειρία του και κράτησε την ομάδα. Αυτό όμως που δεν μου κάθεται είναι ο Νιμανί με 1.93 ύψος να παίζει στα άκρα. Είναι τα άλλα χαρακτηριστικά ενός επιθετικογενή παίκτη που παίζει στα άκρα. Προσπάθησε και ανασταλτικά τουλάχιστον βοήθησε την ομάδα».

Για τον αποκλεισμό απότην Ουντινέζε: «Ήταν ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Βάζοντας ένα γκολ ο αντίπαλος στα πρώτα λεπτά ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν απ ευθείας δύο γκολ για να μπει στο παιχνίδι. Αυτόματα μεταβάλλεται η ψυχολογία των παικτών. Πρέπει να έχεις τεράστια ψυχολογικά αποθέματα για να γυρίσεις το παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα όπως ήταν η Ουντινέζε. Εάν το παιχνίδι περπατούσε στο πρώτο ημίχρονο 0-0 τότε θα υπήρχε άλλη εξέλιξη. Ενδεχομένως θα έπαιρνε και την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το πρώτο γκολ ήταν πολύ καθοριστικό. Έκρινε τον αγώνα».

Για τις πωλήσεις που έγιναν στον ΠΑΟΚ για να εξοικονομηθούν χρήματα και για το αν έπρεπε από το 2007 ο Θοδωρής Ζαγοράκης να προχωρήσει σε εξυγίανση και να επενδύσει στις ακαδημίες: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ζαγοράκης ήταν ο άνθρωπος που συσπείρωσε τον κόσμο. Το γνωρίζουμε ότι ο μεγαλοεπενδυτής του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα και παράλληλα επένδυκαν χρήματα στις ακαδημίες με μακροπρόθεσμους στόχους πενταετίας. Παράδειγμα ο Σταφυλλίδης που προέρχεται από τα τμήματα υποδομών. Αυτά τα παιδιά όμως για να μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα πρέπει να δουλέψουν δίπλα σε ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσωπικότητα».

Για την παρουσία του Ζήση Βρύζα: «Καλός συνδυασμός. Υπάρχει ένας Ζήσης Βρύζας που έχει τεράστιες ικανότητες. Γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Επιπλέον υπάρχει στον προεδρικό θώκο και ο Γιώργος Σαχπατζίδης που βοηθάει και οικονομικά την ομάδα.

Στο εξωτερικό υπάρχουν ομάδες που έχουν 100 σκάουτερ. Άλλοι πληρώνονται με μισθό από τους συλλόγους και άλλοι με προμήθειες από τους παίκτες που βγάζουν. Συμφωνώ πάντως πως οι άνθρωποι που δουλεύουν 24 ώρες για μια ομάδα πρέπει να πληρώνονται. Το τζάμπα πέθανε. Για να μπορούμε να ζητήσουμε και ευθύνες».

«Δεν κερδίζουν κάτι απέχοντας»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την απεργία στην οποία προχώρησαν και πάλι οι ποδοσφαιριστές του Άρη, καταθέτοντας τη δική του άποψη για το ζήτημα.

Η αρχική τοποθέτηση ήταν η εξής;

«Συζητούμε με τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θεώρησαν ότι έπρεπε να κάνουν απεργία, αλλά νομίζω ότι δεν κερδίζεις κάτι απέχοντας. Πιστεύω ότι με τις συζητήσεις που κάνουμε θα καταλήξουμε στο ποσό για το διακανονισμό με τους πρώην και νυν παίκτες για την αδειοδότηση.

Υπόσχεση για μας είναι ότι πρέπει να γίνουν διεργασίες και να μπουν τα χρήματα στην Ελλάδα, με τον τρόπο που τα φέρνουμε. Πρέπει να μπουν νόμιμα, υπάρχουν συμβάσεις και απαιτούν χρόνο, δεν ανοίγεις βρύση για να πέσουν χρήματα. Δεν κάνουν όλοι την απεργία 4-5 παίκτες δε θέλουν να προπονηθούν και γίνεται μετά γενικά.

Όποτε θα είμαστε έτοιμοι, θα πληρώσουμε. Κι εμεί πιεζόμαστε, γιατί έχουμε την αδειοδότηση στο τέλος του μήνα.
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πειστούν οι παίκτες, είναι μεγάλα παιδιά και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, όταν φτάσουμε στη συνολική συμφωνία θα πάρουν τα χρήματα.

Για να καταλήξουμε λοιπόν, οι παίκτες έχουν το δίκιο, διότι έχουν καθυστέρηση στις πληρωμές τους, όμως δεν κερδίζουν κάτι κάνοντας απεργία. Η διοίκηση ασχολείται για να πάρει την αδειοδότηση και θα την πάρει, αντίθετα από άλλες ομάδες που θα έχουν πρόβλημα. Ο Άρης θα έχει ένα καλύτερο μέλλον απ? ότι έχει τώρα».


Για τις τελευταίες κινήσεις που θα φέρουν χρήματα από το εξωτερικό υπογράμμισε:

«Πρέπει να διευθετηθούν κάποιες λεπτομέρειες και με την ανάθεση του μάνατζμεντ, για να μπουν τα χρήματα νόμιμα. Για να πληρωθούν οι παίκτες θα το κάνουμε τελείως νόμιμα και οι παίκτες θα πάρουν τα χρήματά τους. Έπρεπε να πληρωθούν οι υποχρεώσεις από το παρελθόν και αναγκαστικά οι παίκτες περιμένουν»

Στο ερώτημα για το αν δεν υπήρχε αυτή η συμφωνία και δεν έρχονταν τα χρήματα από το εξωτερικό, τι θα έκανε η ΠΑΕ Άρης, είπε:

«Τα πάντα είναι θέμα ρευστότητας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ρευστότητα. Αν δεν υπήρχε η συμφωνία, θα είχαμε δύο δρόμους: Θα λέγαμε, θέλετε να τα χάσετε τελείως ή να κάνουμε διακανονισμούς; Εγώ θα έκανα διακανονισμούς,. Εμείς όμως τώρα βρίσκουμε και χρήματα για να γίνεται αυτό ταυτόχρονα».

Για την προσφυγή που κατέθεσε ο Κάρλος Τόχα τόνισε:

«Υπάρχει η περίπτωση της εξωδικαστικής συνεννόησης, αλλά ο κάθε άνθρωπος σκέπτεται διαφορετικά. Αν αρχίζουν να κάνουν προσφυγές οι παίκτες θα διαλύσουν και οι ομάδες. Εγώ ξέρω ομάδες που χρωστούν τα διπλάσια από τον Άρη και δεν κάνουν προσφυγές. Έχει να κάνει με τον τρόπο που τους προσεγγίζουν μάνατζερ και δικηγόροι και τους πιέζουν για να μην έχουν εμπιστοσύνη σε όσα τους λέει η διοίκηση. Η Θεσσαλονίκη είναι πιο ευάλωτη σε αυτά. Ο πιο σημαντικός τρόπος για να το αντιμετωπίσεις είναι να έρθεις σε συμβιβασμό με τους παίκτες ή να τους πληρώνεις. Εγώ δεν είμαι διοίκηση, αλλά αν ήμουν δε θα πλήρωνα τόσο μεγάλα ποσά στην Εφορία και θα πλήρωνα τους παίκτες. Δεν μπορεί ο Άρης να έχει δώσει επτά εκατομμύρια στην Εφορία και άλλοι ένα. Δεν υπάρχει ισονομία στην Ελλάδα. Βαφτίζουμε μια ομάδα με διοίκηση πρωτοδικείου και πληρώνει μόνο τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Είναι αθέμιτο αυτό. Αν είχαμε βέβαια και το 1 εκατομμύριο ευρώ από τον ΟΠΑΠ, ίσως να μην έκαναν απεργία οι παίκτες. Δώσαμε και 570 εκατομμύρια στη Λίγκα, δίνουμε και 10% στην Αστυνομία και καθαρά από τα τηλεοπτικά παίρνουμε 2 εκατομμύρια. Μέχρι και στη Μάλτα δίνουν τα ίδια λεφτά που δίνει η Ελλάδα για τα τηλεοπτικά».