Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έρχονται νέα μέτρα το καλοκαίρι!

Στο δύσκολο έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, επισημαίνοντας πως το ολοκληρώνει με επιτυχία.

Έρχονται νέα μέτρα το καλοκαίρι!
"Θα ήταν δύσκολο να το φέρει σε πέρας οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση", είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, από ‘κει και πέρα, πρόσθεσε, "ανοίγει ένα άλλο κεφάλαιο".
Ο κ. Καψής είπε πως το θέμα της κάλυψης της θέσης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη θα λυθεί «σήμερα- αύριο» ενώ για την υποψηφιότητα Βενιζέλου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα είναι υπουργός Οικονομικών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως ο κ. Βενιζέλος έχει αυτή τη στιγμή μία πολύ σημαντική ευθύνη κι ένα συγκεκριμένο έργο, εκείνο που προέχει είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του PSI.
"Τον Ιούνιο θα πρέπει να αποφασιστούν τα μέτρα για το 2013 και το 2014", τόνισε, σημειώνοντας πως αν δεν λύσουμε το πρόβλημα των ελλειμμάτων, ό,τι και να γίνει "θα ξαναφτιάξουμε χρέος".
"Αν δεν υπήρχε ύφεση θα είχαμε μηδενίσει τα ελλείμματα", είπε ο κ . Καψής υπεραμυνόμενος της "συνταγής" που ακολουθεί η κυβέρνηση και πρόσθεσε: "Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις στην οικονομία, μαγικές".
"Μέσα στον επόμενο μήνα θα πέσει στην αγορά 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης", τόνισε.
Ο κ. Καψής ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνει "κούρεμα" και στις οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, κάτι που, όπως είπε δεν έχει συζητηθεί. Για το θέμα των μικροομολογιούχων τόνισε πως δεν υπάρχει η νομική δυνατότητα τα ομόλογα να διαφοροποιηθούν αλλά υπάρχει η πρόθεση να αντιμετωπιστεί το θέμα μετά το PSI "θα δούμε με ποιο τρόπο αλλά δεν είναι εύκολο αυτή τη στιγμή να ειπωθεί", όπως είπε.
Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: