Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Χάσανε την μπάλα στον Παναθηναϊκό!!

Νταμπλάς έχει έρθει στον Παναθηναϊκό το διπλό από τον ΠΑΟΚ και, κυρίως, το γεγονός ότι η ομάδα σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο βρίσκεται πλέον, ξαφνικά, πίσω από τον Ολυμπιακό.
Χάσανε την μπάλα στον Παναθηναϊκό!
Το να λέει όσα λέει ο Φερέιρα μετά το ματς, αλλά και η ανακοίνωση που βγήκε από την ΠΑΕ πριν από λίγο, μοιάζουν σα να πέρασε ο Παναθηναϊκός από κανονικό χειρουργείο. Από σφαγή που δεν του δώσανε τρία πέναλτι, ενώ δώσανε στον αντίπαλο άλλα τρία πέτσινα.
Έγινε, όμως, τίποτα τέτοιο στο ΟΑΚΑ; Σφάχτηκε, δηλαδή, στο γόνατο ο Παναθηναϊκός; Δηλαδή, δεν ήταν πέναλτι αυτό με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ;
Και μήπως όλα αυτά που κάνουν στον Παναθηναϊκό είναι τελικά αποπροσανατολιστικά για να κρύψουν την γύμνια της ομάδας, πάνω στον πανικό τους;
Το ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει εναλλακτική λύση για τον Λέτο δεν είναι ευθύνη κανενός. Όπως και το γεγονός ότι δεν έχει αλλαγή ακόμα και για τον Σιμάο, αφού όταν λείπει ο Μοζαμβικανός δεν υπάρχει ισάξιος αντικαταστάτης του στα μαρκαρίσματα. Ούτε φταίει κανένας αν ο Φερέιρα σε ένα τόσο κρίσιμο ματς δεν ξεκινάει με σέντερ φορ (ίσως επειδή δεν είναι και κανένας σούπερ σέντερ φορ ο Τοτσέ). Ή για το γεγονός ότι έφυγαν όπως έφυγαν ο Χαλκιάς και ο Σαλπιγγίδης, που απόψε κάνανε την ζημιά στην πρώην ομάδα τους.
Να πούμε και κάτι ακόμα; Μήπως είναι λάθος του διαιτητή ότι ο Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν πάρει τελικά το πρωτάθλημα, κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης επειδή οι μέτοχοι της ομάδας είναι αμέτοχοι και δεν υπάρχει ευρώ ούτε για δείγμα στα ταμεία; Αυτά νομίζετε ότι δεν περνάνε και μέσα στα αποδυτήρια; Δεν επηρεάζονται οι παίκτες όταν η ομάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της ΟΥΕΦΑ και στο χείλος μιας οδυνηρής τιμωρίας;
Υπήρξαν φορές - όχι λίγες, μάλιστα - που ο Παναθηναϊκός φώναξε για την διαιτησία και είχε χίλια δίκια. Κι εκεί όλοι λέγανε «σωστά φωνάζουν οι πράσινοι». Με τον ΠΑΟΚ, όμως, έφταιξε ότι αγωνιστικά είχε τα μαύρα του τα χάλια. Και ότι έχασε από έναν δικέφαλο που δεν ήταν καν σούπερ στην απόδοσή του.
Τι πάει να πει, λοιπόν, ότι «η διαιτησία ήταν πονηρή», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού; Από πού φάνηκε αυτό;
Και γιατί ο Φερέιρα δεν έριχνε αυτές τις μπηχτές περί κεκλεισμένων των θυρών νωρίτερα, αλλά μετά το 0-2; Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός έχασε επειδή ήταν άδειες οι κερκίδες; Και μόνο απ’ αυτό; Μα είμαστε με τα καλά μας;
Κι έχει τσιμπήσει, μάλιστα, και αρκετός από τον κόσμο του Παναθηναϊκού που τα βάζει με τον διαιτητή τις τελευταίες ώρες, βλέποντας για το συγκεκριμένο ματς το δέντρο κι όχι το δάσος.
Αν ο Παναθηναϊκός έπιανε μια καλή απόδοση, τότε θα τον είχε κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η αλήθεια. Με μόνο 5-10 λεπτά καλής μπάλας, όμως, και με τρείς – τέσσερις ευκαιρίες συνολικά, δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Εδώ ούτε καν με πέναλτι μπόρεσε να σκοράρει στο φινάλε.
Είναι φανερό ότι στον Παναθηναϊκό φοβούνται πως χάνουν το τρένο του πρωταθλήματος μετά την γκέλα στο ΟΑΚΑ από τον δικέφαλο. Η πραγματικότητα είναι, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός ακόμα μπορεί να ελπίζει στον τίτλο, αφού υποδέχεται τον Ολυμπιακό.
Πιστεύουν, λοιπόν, στο πρωτάθλημα οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού; Έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους; Αν ναι, τότε καλό είναι να σταματήσουν να γκρινιάζουν για τα πάντα, ειδικά όταν δεν υπάρχει π.χ. σφαγή σε ένα ματς. Και να κάνουν την αυτοκριτική τους. Όπως και να ανασυνταχτούν. Αν όχι, τότε ας καταλάβουν πως ο πανικός τους γίνεται αντιληπτός απ’ όποιους διατηρούν μια πιο ψύχραιμη ματιά. Και ότι αυτός ο πανικός είναι – αυτή τη φορά, τουλάχιστον - ένδειξη προσπάθειας να κρυφτούν οι αδυναμίες της ίδιας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που ψάχνει για εύκολα άλλοθι.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: