Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Άλλο ο Βοσκάκης κι άλλο η ...νοοτροπία!!

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ έχει πολλούς …πατέρες με κυριότερο τον Βοσκάκη και την ανεκδιήγητη διαιτησία του. Γράφει ο Πέτρος Παπαμακάριος.
Άλλο ο Βοσκάκης κι άλλο η ...νοοτροπία
Όχι τόσο για το «αυστηρό» πέναλτι που σφυρίζει στον Γιόσου Σαριέγκι αλλά και για τα «ίδια» γκρεμίσματα που όμως δεν δίνει την εσχάτη των ποινών στο 2’ στον Βάσκο αμυντικό από τον Τσιρίλο και στο 70’ στον Μπιάρσμιρ από τον Αθανασιάδη.
Καθώς επίσης και για τη συνολική του παρουσία στην διάρκεια του ματς δίνοντας όλα τα σφυρίγματα υπέρ των φιλοξενούμενων. Όσο για το πέναλτι που έδωσε στις καθυστερήσεις υπέρ του Παναθηναϊκού ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη πως η παρουσία του δεν ήταν λόγω ανικανότητας αλλά κάτι άλλο είχε στο μυαλό του.
Ο Βοσκάκης λοιπόν ναι μεν είναι ο κυριότερος υπεύθυνος για την πτώση των πράσινων από την κορυφή αλλά όχι και ο μοναδικός. Και από τη στιγμή που απομένουν επτά παιχνίδια και με επτά νίκες το πρωτάθλημα θα βαφτεί πράσινο πρέπει να σταθούμε και στους υπόλοιπους… παράγοντες που οδήγησαν στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 2-0 τη Κυριακή το βράδυ.
Το χειρότερο από όλα είναι πως στο Τριφύλλι τη φετινή σεζόν και παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα ήταν πολλά στην διάρκεια της χρονιάς, ακόμα δεν έχουν γίνει… μαθήματα. Αυτό γιατί για μια ακόμη φορά πέταξε ένα ημίχρονο, το πρώτο, στα «σκουπίδια». Με δυο φάσεις σε όλο το πρώτο 45λεπτο δεν μπορείς να πεις ότι έχεις κατέβει για να παίξεις ένα καθοριστικό ντέρμπι για την εξέλιξη του αγώνα. Οι πράσινοι μπαίνουν νωθρά στο παιχνίδι και το γιατί μπορούν να το εξηγήσουν μόνο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι παίκτες του.
Όταν παίζεις με τη φωτιά και θεωρείς ότι ένα καλό 45λεπτό αρκεί για να πάρεις τη νίκη θα υπάρξουν και περιπτώσεις που οι πυροσβέστες δεν θα προλάβουν να σβήσουν τη φωτιά αλλά αυτή θα αρπάξει και οι ζημιές θα είναι ανυπολόγιστες.
Ευτυχώς βέβαια για το Τριφύλλι και από τη στιγμή που ακόμα όλα είναι στο χέρι του οι… ζημιές μπορούν να επιδιορθωθούν και ο Παναθηναϊκός να κόψει πρώτος το νήμα του φετινού τερματισμού κόντρα σε όλους και σε όλα.
Επίσης αυτό που δεν μου άρεσε ήταν η νοοτροπία με την οποία κατέβηκαν στον Παναθηναϊκό να παίξουν κόντρα στον ΠΑΟΚ. Όλοι γνώριζαν από πριν πως η ομάδα μπαίνει σε μια σειρά αγώνων όπου το πάθος, η θέληση, η δύναμη και η καρδιά θα υπερισχύσουν της τεχνικής, της ποιότητας και του ταλέντου. Και όμως στο Τριφύλλι κατέβηκαν άνευροι, χωρίς δίψα για την νίκη και με μια υπεροψία θα μπορούσα να πω πως οι τρεις βαθμοί θα έρθουν είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Οι τρεις βαθμοί όμως κερδίζονται στο γήπεδο, στην διάρκεια των 90 λεπτών και όχι πριν από το κάθε ματς.
Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να σταθεί στο ύψος του. Μπορεί να αποδώσει και πάλι όπως το τρίμηνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο και να κάνει το επτά στα επτά. Να πάρει δηλαδή τους 21 βαθμούς που απομένουν μέχρι τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος και να κατακτήσει τον τίτλο. Κάτι που στην αρχή φαινόταν ίσως απίστευτο για όλους εντός και εκτός ομάδας αλλά το τελευταίο διάστημα όλοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι μπορούν να το κατακτήσουν. Και φυσικά πρέπει να συνεχίσουν να πιστεύουν…
Υ.Γ.: Λάθη έκανε και ο Φερέιρα στο ματς με τον ΠΑΟΚ με κυριότερο όλων τη μη χρησιμοποίηση του Τοτσέ. Μπορεί σε πολλούς να μην αρέσει ο Ισπανός φορ αλλά είναι ο μόνος φορ που έχει το Τριφύλλι και σε αυτό το παιχνίδι έπρεπε η ενδεκάδα να ξεκινήσει από αυτόν ώστε η αντίπαλη άμυνα να τον υπολογίζει και να τον προσέχει αφήνοντας ανοικτούς διαδρόμους και για τους υπόλοιπους…
Υ.Γ.1: Η ιστορία με την αποθεραπεία του Λέτο έχει παρατραβήξει. Γνωρίζω καλά από το ρεπορτάζ πως όντως ο Αργεντινός δεν «δηλώνει τραυματίας» επειδή και αυτός όπως και οι υπόλοιποι πράσινοι έχει να λαμβάνειν αρκετές δόσεις συμβολαίων αλλά όντως πονάει. Άρα δυο τινά συμβαίνουν. Ή έχει γίνει λάθος στην αποθεραπεία του Λέτο ή το πρόβλημα ήταν σοβαρότερο από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Υ.Γ.2: Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ οι δυο, τρεις, άντε τέσσερις στο σύνολο 4.000 οπαδών του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στη Λιβαδειά και η συμπεριφορά τους έγινε αιτία να τιμωρηθεί το Τριφύλλι να είναι ικανοποιημένοι. Οι πράσινοι έπαιξαν ένα πολύ σημαντικό ματς χωρίς την παρουσία του κόσμου τους και ίσως το αποτέλεσμα με 40.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ ίσως να ήταν διαφορετικά.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: