Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το παράρτημα, η ντροπή και το σβηστό διπλό

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για τον Βοσκάκη που είδε ό,τι δεν θα βλεπαν "μεγάλοι" συναδελφοί του και το ...παράρτημα που κάνει ήδη κάποιους να ντρέπονται!
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και με βάση την εικόνα του αγώνα, αυτή θα ήταν η πιο φυσιολογική εξέλιξη. Στο ΟΑΚΑ πήγε μια ομάδα για να παίξει το ποδόσφαιρο, που μπορεί, και μία άλλη, που λες κι ήταν αναψυκτικό χωρίς ανθρακικό.
Και να φανταστεί κανείς ότι έπαιζε το πρωτάθλημα! Κι ο ΠΑΟΚ έπαιξε χωρίς κόσμο στο περσινό παιχνίδι κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, αλλά οι παίκτες του μπήκαν στο γήπεδο και κούρευαν το χόρτο με τα δόντια. Σ΄ αυτό το παιχνίδι, οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαιναν πάντα δεύτεροι στη μπάλα.
Αυτά, για την δικαιολογία του «κεκλεισμένων των θυρών», αν και νομίζω ότι ο Φερέιρα κάτι άλλο ήθελε να πει και δεν ήθελε να το πει. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού βλέπει παράξενα πράγματα στο πρωτάθλημα, αλλά παράξενα πράγματα στο πρωτάθλημα συνέβαιναν πάντοτε. Συνέβησαν και πριν δυο χρόνια τέτοια εποχή. Τότε ο Φερέιρα δεν ήταν στην Ελλάδα, οπότε μπορεί να τον δικαιολογήσει κανείς.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ γιατί πολύ απλά έπαιξε καλύτερα, ήταν μια ομάδα που είχε προσανατολισμό μέσα στο γήπεδο, ήξερε τι θέλει να κάνει και πως θα το κάνει. Και το έκανε σχεδόν «σβηστά». Κάποιοι θα μιλήσουν για τη… σφαγή του Παναθηναϊκού από τον Βοσκάκη, ίσως γιατί είχαν συνηθίσει διαφορετικά.
Αυτό το πέναλτι (που ήταν πέναλτι, τι να κάνουμε…), άλλοι διαιτητές υψηλότερου επιπέδου, μπορεί να μην το έδιναν. Για παράδειγμα, νομίζω πως δεν το έδινε ο… Σπάθας. Ούτε ο Τριτσώνης, ούτε ο Τσινιάρης, ούτε ο Σταθόπουλος. Και το ίδιο βράδυ ο καθηγητής Βαρούχας, με τη γλώσσα της αλήθειας, θα απένειμε τα εύσημα στους διαιτητές, γιατί, μπορεί ο Σαριέγκι να κρατάει τον Αθανασιάδη, μπορεί να μην τον αφήνει να σουτάρει, αλλά… ήταν μια δύσκολη φάση.
Οι… μικροί διαιτητές σαν τον Βοσκάκη, αυτά τα πέναλτι τα δίνουν. Έτσι είναι αυτά, τι να κάνουμε… Πριν το παιχνίδι του ΟΑΚΑ έγινε μεγάλη συζήτηση, για το πώς θα παίξει ο ΠΑΟΚ. Σε κάποιους φαινόταν αφύσικο που τραυματίστηκε ο Κρέσιτς, τραυματίστηκε ο Σνάουτσνερ και δεν μπορούσε να παίξει κι ο Ίβιτς.
Ο ΠΑΟΚ, που τα τελευταία χρόνια έχει μπερδευτεί γιατί δεν έχει καταλάβει ακόμα τίνος παράρτημα είναι. Όταν έχασε από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα «σβηστά», ήταν παράρτημα του Παναθηναϊκού. Τώρα, που τον κέρδισε είναι παράρτημα του Ολυμπιακού. Πριν το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, κάποιοι προέβλεπαν ότι ο ΠΑΟΚ θα κάτσει να χάσει.
Είναι αυτοί, που με την «ντροπή» πήραν διαζύγιο και δεν πληρώνουν ούτε διατροφή, και νομίζουν πως όλοι είναι σαν τα μούτρα τους. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ, με όλη την ομάδα του να κάνει σπουδαίο ματς τακτικά, και τον Χαλκιά να κάνει μεγάλη εμφάνιση.
Αυτός, που υπάρχουν και οπαδοί του ΠΑΟΚ, που τον αποκαλούν «παλαίμαχο του Παναθηναϊκού» και το φώναζαν μετά το 1-3 του πρώτου γύρου, έκανε μεγάλη απόκρουση στο 0-0 σε κεφαλιά του Τοτσέ κι επειδή δε γούσταρε να φάει γκολ, έπιασε και το πέναλτι στο τέλος.
Εν πάση περιπτώσει, με την πειστική του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια ομάδα που διεκδικεί πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως παραμένει ανταγωνιστικός, παρά τις απώλειές του και τους πολλούς τραυματισμούς κι αυτή η εμφάνιση, είναι και φάρος για τα πλέι οφ, που έρχονται.
Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ είναι να μπει στα πλέι οφ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, τόσο βαθμολογικές, όσο αγωνιστικές. Να ξεμπερδέψει με τους τραυματισμούς, να έχει ο Μπόλονι ετοιμοπόλεμους τους 16-17 παίκτες πρώτης γραμμής, που έχει κι εκεί να διεκδικήσει αυτό, το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ φάνηκε πως είναι απόλυτο ρεαλιστικό. Γιατί ο ΠΑΟΚ, ακόμα και φορτωμένος με προβλήματα, είναι μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον καθένα.
Πηγή: sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: