Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Επίδειξη δύναμης κι ανωτερότητας!!

Καταπληκτική παράσταση επί σκηνής ΟΑΚΑ (εξελίσσεται σε τόπος θαυμάτων για τον ΠΑΟΚ) με καθαρή νίκη! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Επίδειξη δύναμης κι ανωτερότητας!
Καθοδηγούμενη από τον «φον» Πάμπλο Γκαρσία η ορχήστρα του Λάζλο Μπόλονι έπαιξε κομμάτια ποδοσφαίρου υψηλών προδιαγραφών. Κόντρα στον Παναθηναικό ο οποίος υποκλίθηκε στον καλύτερο κι ουσιαστικότερο ΠΑΟΚ .

Εάν το ντέρμπι κεκλεισμένων των θυρών - σα ταινία βωβού κινηματογράφου - τελείωνε στο 45ο λεπτό . Ο ΠΑΟΚ θα έβγαινε στην αναφορά της αγωνιστικής παραπονούμενος ! Ευτυχώς για τη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν τελείωσε εκεί. Έτσι δικαιώθηκε η επίδειξη δύναμης και ανωτερότητας της.

Χωρίς να είναι καλύτερος του Παναθηναϊκού, οδηγούσε την εξέλιξη εκεί όπου τον βόλευε κι ήθελε. Έχασε και τη μοναδική μεν αλλά κλασσική δε, ευκαιρία στοπ 42ο λεπτό προ κενής εστίας με τον Σαλπιγγίδη.

Ο Λάζλο Μπόλονι με 10 παίκτες (ο «βαρέων βαρών» Νιμανί ήταν «ωσεί παρών») είχε βάλει τα δύο πόδια του Ζεσουάλδο Φερέιρα σε ένα παπούτσι. Ο Γάλλος ήταν πηγή κινδύνου. Ως εκ τούτου οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να την εκμεταλλευτούν συνεχώς παίζοντας από την πλευρά του ΝΙμανί.

Οι γηπεδούχοι έπαθαν ασφυξία από την κυκλοφορική συμφόρεση στο κέντρο. Έτσι δεν απείλησαν τον Χαλκιά σοβαρά, παρά μόνο μία φορά. Με σουτ του Χριστοδουλόπουλο μόλις στο 41ο λεπτό. Ανάλογα απείλησαν οι φιλοξενούμενοι με σου του Γκαρσία στο 27ο λεπτό.

Πέραν αυτών των φάσεων ούτε λόγος να γίνεται περί ντέρμπι! Θέαμα κάτω του μετρίου. Κι εάν η μπάλα είχε στόμα θα ωρυόταν: «Με .πρήξατε»! Τόσο καλά .

Μετά το 46ο λεπτό ο Πορτογάλος προπονητής Παναθηναϊκού άλλαξε πλάνα και πρόσωπα. Ο Ρουμάνος - προς μεγάλη έκπληξη - κράτησε στον αγώνα το Νιμανί.

Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν δυνατότεροι! Ο Χαλκιάς έσωσε τον ΠΑΟΚ στο 47ο λεπτό. Στο επόμενο απειλήθηκε πάλι, για να μετρήσουμε σε 3 λεπτά 2 μεγάλες ευκαιρίες των «πράσινων» έναντι ούτε 1 στα 45 λεπτά!

Στο ποδόσφαιρο όμως, δε μετρούν οι ευκαιρίες. Τα γκολ μετρούν. Έτσι ο «δκέφαλος» το πέτυχε πρώτος. Στο 50ο ο Αθανασιάδης κέρδισε με ευφυέστατο τρόπο πέναλτι από το Σαριέγκι. Και το μετέτρεψε σε γκολ ο στυγνός «εκτελεστής» Λίνο! Το 0-1 ίσως - λέμε: Ίσως - στο ξεκίνημα του Β' ημιχρόνου ήταν οφειλή στον ΠΑΟΚ από το τέλος του Α' ημιχρόνου. Ίσως .

Ο Χαλκιάς πάντως, έσωσε πάλι, τον ΠΑΟΚ. Κι έβαλε υποψηφιότητα για το Euro 2012 με την θαυμαστή απόκρουση του στο 62ο λεπτό σε κεφαλιά του Τότσε. Ήδη είχε αρχίσει η πολιορκία του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε ολότελα τα πλάνα του με «φουλ επίθεση». Λογική αντίδραση ! Προσπαθούσε ο άνθρωπος να βγάλει τα δυο του πόδια από το ένα παπούτσι .

Όσο για το Λάζλο Μπόλονι; Αναγκάστηκε να συμπληρώσει την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη. Έπαιζε με 10 - επιμένουμε εμείς - με το Νιμανί «ωσεί παρόντα» ! Είτε έτσι, είτε αλλιώς πάντως, ο Παναθηναικός παρά την κατοχή και την πίεση δεν δημιουργούσε σοβαρές ευκαιρίες.

Αντίθετα ο ΠΑΟΚ με περισσή ωριμότητα και σοβαρότητα κυριαρχούσε όσο περνούσε ο χρόνος. Και στο 83ο λεπτό ένα συναρπαστικό σε δημιουργία γκολ (με σκόρερ τον Σαλπιγγίδη) απλά, επιβράβευσε την ανωτερότητα του.

Τελικά, ο ΠΑΟΚ έξω πάει καλά. Ιδιαίτερα δε, στο ΟΑΚΑ όπου η ορχήστρα του Λάζλο Μπόλονι (πήρε την ταυτότητα του Ζεσουάλδο Φερέιρα) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει δώσει τις κάλλιστες .συναυλίες της! Με σολίστ τον «φον» Πάμπλο Γκαρσία αλλά . Με «φύλακα άγγελο» τον Χαλκιά. Ήδη η εικόνα του διεθνούς «πορτιέρο» προκαλεί πονοκέφαλο στον Φερνάντο Σάντος. Για προφανείς λόγους .

Καλά για το πέναλτι στις καθυστερήσεις . Μη χαλάσουμε το στόμα μας! Απλά, το άδικο ουκ ευλογείται. Κι ο Χαλκιάς έβαλε το κερασάκι στη τούρτα του ΠΑΟΚ!
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: